Utolsó kommentek

Címkék

alkohol (1) anorexia (2) arzén (1) auchan (1) bambi (1) bánó andrás (1) batiz (1) bbc (2) begium (1) bicikliut (1) BKK (1) bkv (1) budai bernadett (1) budapest (3) búzaégetés (1) cigány (2) coca cola (1) csernobil (1) daniel pipes (1) danks (1) daróczi (1) da vinci (1) demcsák zsuzsa (1) demszky (1) dinnye (1) dopping (1) drog (1) dr frank schirrmacher (1) dugó (1) egyszarvú (1) élelmiszerfegyver (1) előfizetés (2) elöregedés (1) európai parlament (4) eurovízió (2) félelem (4) felvonulás (1) fénykép (1) fóbia (2) foci eb (1) fodor gabor (1) fogkrém (1) fogselyem (1) fogyás (2) főváros (3) friderikusz (1) gellért tér (1) globalizáció (5) google (1) gorbacsov (2) grúzia (1) gyilkosság (1) gyorskaja (1) gyurcsány ferenc (2) gyurma (1) háború (4) haiti (1) hajdú péter (1) hamburger (1) hamisítás (4) hasonmás (1) hidegháború (1) hírek (1) holdraszállás (1) honduras (1) hűtővíz (1) ingyen kenyér (1) internet (1) i jános pál (1) jános pál pápa (1) kávé (1) kerekpar (2) kerékpárosok (2) kgb (3) kim dzsong il (1) kisebbség (2) konspi vizuál (2) könyvajánló (1) kőolaj (1) kormányzati negyed (1) közvélemény kutatás (1) lapszemle (6) lenin (1) london (1) margit híd (1) marsi élet (1) maszkos ferfi (1) média (2) mekka kóla (1) melegek (2) merénylet (3) mérgezés (1) metró (2) mobil (2) napóleon (1) navracsics tibor (1) nol (1) norbi (1) obama (1) olimpia (4) olvasoi level (1) orban viktor (1) oroszország (1) összeesküvés (6) pálffy istván (1) para (1) parkolasi cegek (2) peking (1) pekingi olimpia (1) penny (1) pláza (1) politikai korrektség (5) putyin (1) rakpart (1) retusálás (1) roma (1) sándor (1) sivatag (1) skynet (1) slota (1) stohl andrás (1) szabotázs (5) szabó pál (1) szakadás (1) szdsz (2) szegénység (1) széles gabor (1) szíjjártó péter (1) szóvivó (1) szóvivő (1) térképészet (1) terror (1) tévé (1) time magazin (1) torgyán józsef (1) toroczkai (1) történelem (1) Ukrajna (1) unikornis (1) városligeti tó (1) vatikán (2) viaszbábú (1) viktortotó (1) világbank (2) vodka (1) vörös tér (1) wada (1) web 3.0. (1) Címkefelhő

Gombok

Kinek jó, ha leszakad a Margit híd?

2008.06.03. 14:40 -

2 komment

A Margit híd bármikor leszakadhat, állítja több szakember, a régóta húzódó felújítás mégis egy újabb évet csúszhat egy látszólag érthetetlen „baki” miatt. A múlt héten kipattant történet szerint ugyanis a munkálatok részét képező útszélesítést a főváros egyszerűen kihagyta a saját maga által készített szabályozási tervből, így nem engedélyezhető az egyre sürgősebb renoválás. Véletlen hiba, szabotázs, vagy urbánus marketing a katasztrófaturisták figyelmének felkeltésére?

Egyszerű földi halandóként nehéz elképzelni, hogy a fővárosnál dolgozó, minden bizonnyal kiváló szakemberek megfeledkeztek volna arról, hogy a kiszélesített Margit hídnak egyszer a budai oldalra is meg kell érkeznie. Nehéz elhinni, hogy a fővárosi vezetők nem gondoltak a saját szabályozási tervükre, és nem tudják, hogy az építési törvény alapján az utak szélesítése Budapesten csak a Fővárosi Szabályozási Keretterv engedélyével lehetséges. A főváros, sőt az ország egyik legfontosabb hídjának évről évre romló, mára kritikussá vált állapota olyannyira köztudott, hogy aki képes felvállalni egy ekkora hibát, annak legalábbis Godzilla álldogál a háta mögött. Akkor tehát direkt volt!

Demszky a célkeresztben?

Egy politikus megbuktatásának számos eszköze lehet, a demokratikus eszközöktől a nép haragján át a vadkanig sokféle megoldás szóba jöhet. A legjobb, legerősebb változat mégis az, ha a vezetőnek a nyilvánosság előtt kell beismernie a választópolgárok életét veszélyeztető végzetes mulasztását: ha a félig roncs állapotban lévő Margit híd ne adj’ Isten, akár csak részben leomlik, Demszky Gábor regnálása valószínűleg véget ér, pedig ő talán Yasser Arafaton is túltesz a túlélőképességek tekintetében. Cinikus hipotézis, de nem elképzelhetetlen hogy egy beépített „ügynök” szabotálja a munkálatok megkezdését, évről évre emelve a tétet a Margit híd pusztulására fogadva. Van más lehetőség is.

Az öngól is gól

A felújítás előkészítésének fékezése kapcsán olyan, szándékosan beépített hiba is szóba jöhet, melynek nehéz megállapítani a tényleges felelősét, avagy el lehet takaríttatni a pürét egy alacsonyabb rangú alkalmazottal, lásd biciklitender. A fővárosnak nincs pénze elvégezni a körmére égett hídfelújítást, ezért keresett egy lehetőséget a folyamat lassítására. Ha sikerül, a pecsét az optimista változat szerint is leghamarabb ősszel kerülhet a salátára, a munka elkezdésével pedig megvárhatják a tavaszt. Addigra talán egy kis pénz is kerül, ki lát a jövőbe? Ráadásul, mivel a második kerület nem adja meg a szükséges engedélyt ilyen rövid idő alatt (jogilag nem is adhatja), a szabotőr nem más, mint a fideszes kerület.

Budapest új utakon

A legkézenfekvőbb hipotézis azonban nyilvánvalóan az, hogy a főváros azért felejtette el a budai hídfőt, mert a felújított "Margit" addig nem is fog elmenni. A pesti oldalról csak a szigetig tart majd az út, az elbontott maradékból metrót építenek, valamint bicikli utakat. A főváros ekkor megszervezi az első nemzetközi futóversenyt a „Margit” emlékére, és a híd vízbe vesző csonkjain leleplezi a középső ujját nyugatnak fordító villamosvezető szobrát!

Update: lehet, hogy ez a 600 millió lett volna az önrész?


  • Kinek jó, ha beszakad a Margit híd? Van jobb ötlete? Írja meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://konspiradio.blog.hu/api/trackback/id/tr90501315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

grmindenyssa 2008.06.06. 18:28:12

Szerintem a Demszky akkor se mondana le, annál vastagabb a bőre....
süti beállítások módosítása