Utolsó kommentek

Címkék

alkohol (1) anorexia (2) arzén (1) auchan (1) bambi (1) bánó andrás (1) batiz (1) bbc (2) begium (1) bicikliut (1) BKK (1) bkv (1) budai bernadett (1) budapest (3) búzaégetés (1) cigány (2) coca cola (1) csernobil (1) daniel pipes (1) danks (1) daróczi (1) da vinci (1) demcsák zsuzsa (1) demszky (1) dinnye (1) dopping (1) drog (1) dr frank schirrmacher (1) dugó (1) egyszarvú (1) élelmiszerfegyver (1) előfizetés (2) elöregedés (1) európai parlament (4) eurovízió (2) félelem (4) felvonulás (1) fénykép (1) fóbia (2) foci eb (1) fodor gabor (1) fogkrém (1) fogselyem (1) fogyás (2) főváros (3) friderikusz (1) gellért tér (1) globalizáció (5) google (1) gorbacsov (2) grúzia (1) gyilkosság (1) gyorskaja (1) gyurcsány ferenc (2) gyurma (1) háború (4) haiti (1) hajdú péter (1) hamburger (1) hamisítás (4) hasonmás (1) hidegháború (1) hírek (1) holdraszállás (1) honduras (1) hűtővíz (1) ingyen kenyér (1) internet (1) i jános pál (1) jános pál pápa (1) kávé (1) kerekpar (2) kerékpárosok (2) kgb (3) kim dzsong il (1) kisebbség (2) konspi vizuál (2) könyvajánló (1) kőolaj (1) kormányzati negyed (1) közvélemény kutatás (1) lapszemle (6) lenin (1) london (1) margit híd (1) marsi élet (1) maszkos ferfi (1) média (2) mekka kóla (1) melegek (2) merénylet (3) mérgezés (1) metró (2) mobil (2) napóleon (1) navracsics tibor (1) nol (1) norbi (1) obama (1) olimpia (4) olvasoi level (1) orban viktor (1) oroszország (1) összeesküvés (6) pálffy istván (1) para (1) parkolasi cegek (2) peking (1) pekingi olimpia (1) penny (1) pláza (1) politikai korrektség (5) putyin (1) rakpart (1) retusálás (1) roma (1) sándor (1) sivatag (1) skynet (1) slota (1) stohl andrás (1) szabotázs (5) szabó pál (1) szakadás (1) szdsz (2) szegénység (1) széles gabor (1) szíjjártó péter (1) szóvivő (1) szóvivó (1) térképészet (1) terror (1) tévé (1) time magazin (1) torgyán józsef (1) toroczkai (1) történelem (1) Ukrajna (1) unikornis (1) városligeti tó (1) vatikán (2) viaszbábú (1) viktortotó (1) világbank (2) vodka (1) vörös tér (1) wada (1) web 3.0. (1) Címkefelhő

Gombok

Kokszolimpia lesz Pekingben?

2008.07.18. 16:25 -

42 komment

A félelem, hogy egyes sportágakban már csak a koksz márkájában és a beszedett adagban van igazi vetélkedés, valós. A doppingszerek használatát minden világfórumon, egyeztetésen és szivarfüstös kávészünetben elítélték már - sőt, a pekingi olimpia közeledtével egyre szigorúbban büntetik -, mégis egyre újabb esetek látnak napvilágot. Vajon csak a szerencsén múlik, hogy ki bukik le a csalók közül, és ki ússza meg az ellenőrzést? Már négy évvel ezelőtt, az athéni játékok alatt felröppent a gyanú, hogy a nemzetközi doppingellenes ügynökség (WADA) nem találomra pisilteti az olimpikonokat, hanem konkrét fülesek alapján indítja meg vizsgálódásait.

Mi magyarok egyszer már megittuk a levét egy feljelentésnek: 2004-ben az athéni olimpián azután szállt rá a WADA fair-play kommandója az aranyérmes Annus Adriánra és Fazekas Róbertre, miután egy rejtélyes névtelen levél felhívta a figyelmüket a hazánk atlétikai szövetségénél állítólag létező, központilag irányított doppingolásra. Az eredmény: mínusz két magyar elsőség. Vajon ki dobta fel Annusékat? Négy évvel az események után nem érdemes újra belemenni a találgatásokba, de nagyon valószínű, hogy a besúgó belülről ismerte a hazai atlétikai viszonyokat.
 
A láthatatlan kéz 
 
Hogy Annus és Fazekas valóban doppingolt-e, vagy csak eljárási szabályt sértett (emlékezetes, hogy az aranyérmet a vizsgálat megtagadása, vagyis hivatalosan doppingvétség miatt vették el Annustól, Fazekasnak pedig oda sem adták a medált), ma már nem számít, a fő felelős mindkét esetben a két sportoló. De az már korántsem mindegy, hogy ki dönti el ma, hogy X diszkoszvetőt ellenőrzik, Y úszó pedig időnként megússza a fontosabb vérvételeket. Hiszen életek, sportolói karrierek dönthetők romba, országok nemzetközi hitele és évtizedek imázs-építő munkája tehető egycsapásra taccsra azzal, hogy egy olimpikon vérében vagy a vizeletében olyan szert találnak, amely épp tiltott, miközben egy csomó közel azonos hatású adalékanyag meg nincs rajta a feketelistán!
 
Az élsport kezdete az egészség vége?
 
Kolonics György halála óta ez a kérdés minden korábbinál időszerűbb. A világklasszis kenus esetében a vizsgálatok azt látszanak igazolni, hogy nem tiltott anyagok használata áll a felfoghatatlan tragédia mögött. De ki tudhatja, hol tart ma az orvostudomány, és milyen teljesítménynövelőket kénytelen szedni sok sportolónk, akár edzői utasításra, abban a hitben, hogy azok nem doppingszerek. Vajon a pekingi olimpia megint a titkos, árnyékban meghúzódó feljelentők terepévé válik, ahol a sikerek irigylői névtelen levelüket megírják, vagy sértett edzők nyomják fel volt tanítványaikat? Ha valamikor, hát most remélem, hogy ennek még a gondolata is csak egy valóságalap nélküli, lökött konspiráció, félő azonban, hogy ami egyszer Athénban már bekövetkezett, újra megismétlődhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://konspiradio.blog.hu/api/trackback/id/tr28574359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mizie 2008.07.18. 16:42:05

én úgy vagyok vele hogy az egyéni sportágakban úgyis mindenki doppingol, nem is nagyon érdekelnek.

dehát szivük joga hogy teszik tönkre magukat

Francois Pignon 2008.07.18. 16:46:09

Megjegyzem, Annust és Fazekast mindenképpen ellenőrizték volna, mint minden érmest.
Amúgy állítólag van lista a gyanús sportolókról:
www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=189183&
Remélhetően idén senki pisijét sem fogják túlfagyasztani.

mario 2008.07.18. 16:49:44

az ndk uszonok vereben sem talaltak doppingot. az meg szerintem hulyeseg, hogy az edzo ad valamit, es a sportolo azt sem tudja, hogy dopping. suritett disznosajt az mukikam, vedd be nyugodtan, ja, jooo.

mario 2008.07.18. 16:52:29

viszont nem kell doppingolniuk ahhoz, hogy konnyen meghaljanak az elsportolok, eros terhelesnek van kiteve a szerveztuk dopping nelkul is. ismertem egy kislanyt, aki meg nem volt 14 eves, nem doppingolt, de a paston esett ossze es halt meg egy vilagbajnoksagon.

Francois Pignon 2008.07.18. 16:58:20

Az endéká úszónőkkel is úgy volt, mint ma a növekedési hormonnal. Kimutatni nem lehet, de nehezen takargatható, jellegzetes vonásokat kölcsönöz az ember fejének a hormonkezelés.
Ja persze, az új úszódresszek miatt ússzák a világcsúcsokat.

stellaz 2008.07.18. 17:03:27

most akkor a levél szerint az a baj, hogy névtelen levelek felhívják a figyelmet a doppingolókra (csalókra) vagy az hogy doppingoltak?

Aki nem csal nincs mitől félnie. Még névtelen levelektől sem.

stellaz 2008.07.18. 17:04:25

most akkor a levél szerint az a baj, hogy névtelen levelek felhívják a figyelmet a doppingolókra (csalókra) vagy az hogy doppingoltak?

Aki nem csal nincs mitől félnie. Még névtelen levelektől sem.

Wazull 2008.07.18. 17:31:06

Teljesitmenysportokban mindenki doppingol, egyebkent ki sem jutna az olimpiara. Miert, nekunk vajon mibol van 8 (10) aranyunk egy olimpian? Minden mas orszag doppingol, csak a mi derek fiaink/lanyaink nyernek aranyat tejbegrizen?

arta 2008.07.18. 17:36:16

Ez már nagyon régóta nem sport, nem egészség. A "gladiátorok" körül lebzselő, rajtuk élősködő edzők, sportvezetők és médiahiénák, üzletsakálok mocskos üzelme. S mint ilyen, engem például réges-régóta nem érdekel. Szegény Kolo meg nyugodjék békében. Akár vétkezett, akár nem. Hiszen így is, úgy is áldozat.

hehe 2008.07.18. 17:37:52

aki doppingol az nem csal. csak mindent megtesz a győzelemért, mert emberfelettit kell teljesítenie.

tiltsuk be akkor a szilikoncsöcsöt is, mert az is rontja az esélyegyenlőséget azok számára akiknek nincs!

ha nem lenne dopping, 50 évet mennénk vissza az eredményekben.

röhej, hogy a kávéja nélkül felkelni nem tudó emberek ítélnek el élsportolókat. röhej, hogy azt hiszik emberek hogy azért doppingol valaki mert "lusta"!

itt nem hétköznapi mértékben kell gondolkozni!

először a pián, cigin és drogokon élő társadalomban kéne rendet tenni, nem azokat baszogatni akik kőkeményen dolgoznak hogy a legjobbak legyenek valamiben!

igen, az élsport az nem wellness, nem egészség, hanem a lehetelen ostromlása a teljesítményben. ki mondta hogy egészséges? a fizikai határaikkal játszanak ezek a sportolók - igen, bele lehet halni, a még dopping nélkül is!

Vegetáry János 2008.07.18. 17:51:20

Nem értem teljesen azt hogy a HGF meg ay IGF nem kimutatható bar nyilvánvaló a használata ránézésre mert a sportoló állkapcsa teljesen megváltozik, eltorzul (Phelps). Valamelyik francia úszónak, nem emlékszen a nevére, még a fogai is megnőttek. Ez miert nem bizonyíték??? Ugyanúgy lehet kvantifikálni mint mondjuk egy hormonszintet a vérben. Lemérik a fogát most is meg egy év mulva is aztán ha közben hosszabb lett fél centivel, máris jöhet az eltiltás. Semmivel sem kevésbé bizonyított az eset, felnőtt embereknek nem szokott megnőni a foguk...

Hiszia Piszi 2008.07.18. 18:06:31

Szerintem elég nyilvánvaló,hogy ha egy ország elég nagy,befolyásos,gazdag,akkor sportolói sokkal kissebb eséllyel buknak le.Kína nagy,befolyásos,gazdag és otthon rendez.Borítékolhatjuk,hogy egy sportolójuk sem bukik le.A többi nagyhatalom spotolói szintén olyanok,mint a maszületett bárány...

kisöreg 2008.07.18. 18:09:45

arta szép szavaihoz még hozzátennék valamit ("A "gladiátorok" körül lebzselő, rajtuk élősködő edzők, sportvezetők és médiahiénák, üzletsakálok mocskos üzelme."). a doppingolásból igen jól él a wada és minden egyéb antidopping hivatal, ügynökség stb.: ha legális lenne a dopping, akkor a wada stb. fontos emberei kereshetnének más munkát maguknak, és a wadánál megforduló pénz mennyiségére mégcsak nem is gondoltam most.

másrészt

hehe úrnak és/vagy hölgynek tökéletesen igaza van, ha én telenyomnám magam doppinggal, akkor sem kerülnék be még a területi serdülő döntőbe sem (semmilyen sportágban sem). a doppingoló sportolók éppen olyan keményen dolgoznak, mint a nem doppingolók (biztos nagyon sok ilyen van), ráadásul a manapság használatos szerek közül egyre népszerűbben azok, amiktől nem erősebb lesz valaki, hanem a pihenésüket segíti (hamarabb regenerálódik a szervezet), így frissebben állhatnak másnak rajthoz / mehetnek a pályára.

kisöreg 2008.07.18. 18:14:15

Hiszia Piszi, egyrészt igaz, amit mondasz, másrészt ez függ a sporttól is: a Tour de France-on nem viccelnek, ha egy nagymenő doppingol, akkor megbuktatják, viszont tavaly ősszel egy magyar úszónő centire azt követte el, amit Annus: nem adott elegendő mennyiségű mintát, majd eltűnt a balfenéken. Annustól elvették az érmet, az úszónőt pedig az ipari méretű maszatolás by magyar és nemzetközi úszószövetség után engedték tovább versenyezni.

sk 2008.07.18. 18:29:24

Tegnapelőtt jól meglepődött mindenki, hogy a parkolóellenőrök lopnak, csalnak, tegnap meglepődött jól mindenki, hogy a versenysport drogról szól (hujj de nagyon meglepődtünk), ma olvasom az indexen, hogy mindenki meg van lepődve, hogy a posta lop.
Álszent gyökerek országa.

Az élsport nem egészséges dolog, ez tök nyilvánvaló, a sportorvosok kivételével az orvosok is elismerik, úgyhogy aki szereti a sportot, az menjen sportolni, mozduljon 200 métert legalább gyalog, ne a seggét növessze a tévé előtt a drogfutamokat nézve.

mitch connor 2008.07.18. 19:05:54

asszem bode miller (sizo) mondta, hogy legalissa kene tenni a doppingot, mert a jelenlegi rendszernek semmi ertelme. alszent ez az allapot, mert nyilt titok bizonyos sportagakban rengetegen doppingolnak, egyebkent nem lennenek elerhetok azok az emberfeletti teljesitmenyek, a kulonbseget az teszi, hogy egyesek ugyesebben/tobb penzbol, mint masok. aki meg szet akarja kuldeni magat, leleke rajta.lehetne esetleg szabalyozni.
egesz sportagak diszkreditalodnak (tour de dope).
nem nagyon szoltak rola a hirek, de a tavalyi melbourne-i uszo vb-n nem vettek vert a doppingvizsgalatokhoz, csak vizeletet, abbol pedig sokkal kevesebbet lehet kimutatni. az europai edzok tobbe-kevesbe nyiltan nyilatkoztak arrol, hogy az amerikaiak kokszolnak.

kisöreg 2008.07.18. 19:14:19

mitch connor, az olyan diszkreditálódott sport, mint a kerékpár épp azáltal válik előbb-utóbb hitelessé/hitelesebbé, hogy bátrak doppingbotrányt kirobbantani (azaz én megbuktatom a kokszolót), míg az általad említett úszás éppen az ellenkezőjét teszi.

stellaz 2008.07.18. 19:31:05

hehe

azért nem szabad doppingolni, mert:

-nem az időeredmények számítanak, hanem a küzdelem, ez esetben mindegy hogy kiélezetten 11 sec a befutó ideje, vagy csak 10
-a dopping egyben azt is jelenti, hogy ha egy fiatal élspotoló akar lenni, akko egy doppingolt környezetben vagy doppingol vagy nem lesz élsportoló, ergó vagy a karrierjét vagy az egészségét teszi tönkre
-téged most tényleg az dob fel, hogy melyik sportolónak mennyi pénze volt az új szerekre? Ezt kb. úgy kell sarkosan éretni hogy ha a dopping legális, akkor benvezek a futó versenyre egy motoral, és adom a legnagyobb teljesítményt

szabisokk 2008.07.18. 20:34:03

az edzőteremben is azt szoktam mondani, hogy mi az, hogy dopping? teszteront szedek, akkor egy büdös hormon zabáló vagyok, miközben a nőknek az orvos írja fel... és annak sincs mellék hatása áh...persze én nem szedek és szedtem semmit se, és a feleségem se...tiszta vagyok, és ez látszik:-)

nincs baj 2008.07.18. 20:53:54

Nincs itt baj, tegyék legálissá vagy nem, haljon meg akinek úgy sikerül, DE ne az állampolgárok pénzéből finanszírozzák a mókát, tarsák el a cégek, az állam + finanszírozza az egészséges sportot.

Egyébként, ahogy a dal mondja:
Daddy's little girl ain't a girl no more

bohóc wada 2008.07.18. 21:22:10

minden élsportban ott a roid. a különbség csak annyi,h bizonyos országok esetében külön orvosi 'cég' van a sportolók mögött. azon országok pár évvel előrébb vannak roid ismeretekben. mire azok illegálak lesznek és eljut balkánra meg a többi országba,addig nekik lesz új és jobb,amit nem mutat ki semmi.
anno ben johnson is a winstrollal nyert aranyérmet és akkor még hol volt a wada listáján a stanozolol?
elkéne már fogadni,h roid nélkül nincs világrekord és nincs aranyérem.
hatalmas példa erre a törökök az eb-n, a 120. percben is úgy futottak,mintha akkor kezdődött volna a mérkőzés. rögtön itt is a példa,h a fociban is van. mindenhol van.

EzSemEnVagyok 2008.07.18. 21:23:02

Gyulai Istvánnak is az volt a sokat támadott személyes véleménye, hogy értelmetlen a macska-egér harc doppingügyben. Az egész jelenlegi cirkusz az engedélyezett meg tiltott szerekről idiotizmus. Hogy a fenébe van az. hogy kvázi minden úszó meg hosszútávfutó asztmában szenved? A bátyámat annak idején asztma miatt a seregtől is felmentették. Fogadjuk el, hogy minden sportoló szed teljesítményfokozókat. Megendegettet, tiltottat, vagy még nem tiltottat. Ez van, ez lesz.

meres 2008.07.18. 21:27:42

Sajnos vagy nem sajnos az Olimpia mára technikai sport lett, mint a Forma1. Itt nem istállók, hanem laborok versenyeznek egymással. Aki a legjobb szert kikeveri az nyer, mint az F1-ben, ahol a legjobb autó vezetője nyer, akkor is, ha nem is ő a legjobb sofőr.

Ezzel csak 3 probléma van:
- Az Olimpia ebben a formában egészségtelen.
- A doppingolás jelenleg illegális, így a verseny során, törvényeket sértenek meg.
- Az adómból finanszírozzák.

bohóc wada 2008.07.18. 21:45:33

meres, a te adódból nem finanszíroznak semmit,mert itt parasztországban nincs labor,ami a sportolóknak segíteni, komolyabb országokban meg másból fizetik :P

tokkokk 2008.07.18. 22:07:46

--------

vad a bohóc 2008.07.18. 22:13:50

tévedsz bohóc wada a mi adónkból finanszírozzák a sporttáborokat, embereket, állami nyugdíjat + egyéb kutyafaszát? (állami szép temetés)

tokkokk 2008.07.18. 22:21:04

"ha nem lenne dopping, 50 évet mennénk vissza az eredményekben."
És akkor mi lenne? Világvége?

"az állam finanszírozza az egészséges sportot."
Miért pont ebben lenne tisztességes az állam? Akkora sunnyogások történnek itt, hogy azokhoz képest századrangú kérdés, hogy az élsport maffiában is benne van-e az állam.

Az egész olimpia felesleges. Mindenki ússza-fussa (stb) le otthon a távot, mérjék az eredményeket és hasonlítsák össze. Biztos nagy csalások lennének. De így is vannak többek között a dopping segítségével. Az egymás elleni sportok művelői pedig kűzdjenek meg egy közeli ország vagy akár a szomszéd falu sportolóival. Minek ehhez földrészeket átutazni?

Machiavelli 2008.07.18. 22:22:00

Az a nagy helyzet, hogy mi kicsi és szegény ország vagyunk, vagy ha jobban tetszik, nem vagyunk nagy hatalom. Így a sportolóink csak a hozott anyagból dolgoznak, amit más a WADA is ismer. Kína és az USA olyan szereket fejlesztett ki (USA már lebukott, Kína pedig tuti már genetikai modosításokat is végzett)

De azért felhívnám a figyelmet arra, hogy a Maratonból Athénbe futó katona is meghalt anno és nem ismeretlen fogalom a túlhajszoltság. Én hiszem, hogy Kolonics egyszerűen túlhajtotta magát. Habár 1972 óta figyelem az olimpiát, innentől nem érdekel a gladiátor harc. Mert ez sem egészséges, sem követendő.

tokkokk 2008.07.18. 22:47:10

"... Az eredmény: mínusz két magyar elsőség. Vajon ki dobta fel Annusékat? "
Az a legfontosabb hogy ki dobta fel őket?? Vétettek-e a szabályok ellen?: Igen. Segítették-e őket?: Valószínű. Történt ez ügyben vizsgálat, ami kiderített valamit?: Nem valószínű, minek vizsgálni egy egyértelmű helyzetet?

"...nem azokat baszogatni akik kőkeményen dolgoznak hogy a legjobbak legyenek valamiben!"
A "hétköznapi" életben az emberek döntő többsége értéket állít elő. Nem lesz tőle világhírű, de olyan terméket/szolgáltatást nyújt, ami hasznos. De mi abban a hasznos, ha valaki egy századdal előbb ér célba? (Maga a verseny nézése szórakoztató tud lenni, így a színészekhez lehetne talán hasonlítani a hasznosságukat, de az ötven évvel ezelőtti időeredménynél is lehet izgalmas egy verseny)

És ha megint a "hétköznapi" emberek teljesítményével hasonlítjuk össze, ott is az orrára koppintanak annak, aki a szabályok kikerülésével ér el eredményt ( pl. ipari kémkedés, állami megbízók lefizetése, árkartell, stb.) Itt is, mint a sportban: aki csal és lebukik, azt büntessék meg, húzza össze magát és kussoljon. Gyenge kifogás hogy más is ezt csinálja.

szerintem 2008.07.18. 22:59:59

Szerintem a szervezett sport már csak egy hatalmas üzlet. Amíg lesz kereslet (ti. a sok birka, aki kimegy, megnézi, újságot vesz) addig a show meni fog. Legyen olyan mint az F1 (szerintem annak sincs semmi haszna), mulassanak a saját pénzükön/ért.

elrugaszkodott 2008.07.18. 23:06:45

A dopping a legjobbak között döntheti el a versenyt. Simán is ott kell lenni a legjobbak között az eredményhez.
Egy gazdag ország cserebogár szárnyából kivont anyaggal tarol az olimpián, majd felveszik a tiltott szerek listájára. A szegény országok ekkor kezdik kétpofára enni a cserebogarat, csak úgy nyersen, mert nincs meg a kutatóbázis. A következő versenyen vagy lebuknak, vagy nem, de akkora már lucernából nyert adalékkal nyer a gazdag ország. Lépéselőnyben vannak , de erre vigyáznak is. A soros verseny előtt már listán ez a szer is és sorra buknak le a mezőn legelésző marhák.
Kiváncsi lennék, hogy a felkészülés alatt hány kínai professzor állt a "szőnyegszélén" és jelentett az ezer kutatóval dolgozó osztálya eredményeiről.

Patreides · patreides.blog.hu 2008.07.19. 00:26:50

Azért az eléggé elkeserítő, hogy az amerikai úszók például ma még kimutathatatlan, bár mindenki előtt ismert doppingszereket használnak, így Cseh Lacinak esélye sincs velük szemben. Azt meg megjegyezném, hogy Annus Adrián szabályosan részt vett a verseny utáni doppingvizsgálaton a verseny után, csak amikor Magyarországról vissza akarták hívni, hogy ugyan adjon már jöjjön vissza, mert újra meg akarják vizsgálni (!!!), akkor sz*rt rá, és baromira igaza volt. Mert ezt az ottani doppingellenőrök csak egy magyarral merték megtenni, az amerikaiaknak meg "felmentésük" volt. Fazekas is adott valójában mintát, csak keveset... Aminek a vizsgálatához hozzá sem kezdtek, bár a magyarok kérték. Mellesleg nekem meggyőződésem, hogy mindketten trükköztek, de az is biztos, hogy az ellenfeleik - akikkel nem mertek szórakozni - szintén doppingoltak. Csak ők jobban csinálták, és nagyobb védelmet kaptak. Mint ahogy most az amerikai atléták és úszók, na meg talán a kínaiak is... Még emlékszem, amikor Egerszegi Krisztinát teknőslevestől erős úszónők verték a világbajnokságon... röhej volt az is.

don józsi 2008.07.19. 09:16:23

Szép jó reggelt mindenkinek, aki most ébredt fel csipkerózsika álmából, és végre kezdi átlátni vaskos csipáit. A profi sport ugyanis ilyen, már legalább 30-40 vagy mégtöbb éve. Szponzorok, befektetők, orvosok, egész kisvárosnyi léhűtő banda kavarog egy aranytojást tojó tyúk, azaz a szegény szerencsétlen élsportoló körül, akiből a szart is kikokszolják, vagy ha kell, plussz egy lábat varrnak a seggére. Nincs ezen mit meglepődni, cikkezni, posztolni, blogolni, de még egy rohadt böffentést sem érdemel a reggeli kávé mellé. Aki szereti a jó sportot, az olyat, amit az emberek szívből csinálnak, az nézzen amatőr sportot. Frisebb, lágyabb, jobb.

kankalin · http://www.antikkonyv.hu 2008.07.19. 09:35:52

Es nem csak a profi sport ilyen , sajna.....

kankalin · http://www.antikkonyv.hu 2008.07.19. 09:37:43

Amator kispalyasfoci , nem hozod az eredmenyt nincs tamogato.................................

Dope-Man 2008.07.19. 09:47:30

"a Tour de France-on nem viccelnek, ha egy nagymenő doppingol, akkor megbuktatják"

HAHAHA, valójában a bicajosok között van a legtöbb koxoló.

Király, hogy az beszél csalásról, aki a reggeli cigi és kávé nélkül ki sem tud menni az ajtón.

Valamelyik szteroidokkal foglalkozó műsorban volt, a doki azt mondta, hogy ha lenne oylan szer, amit ha beszúr magának hamarabb kitalál valami Nobel-díjas cuccot akor már ott helyben beadná magának....

Pity 2008.07.19. 10:39:14

Most mi a doppingszer?
Pár napja olvastam valamelyik lapban, hogy az ausztrál olimpiára is volt olyan magyar sportoló aki 21 féle táplálékkiegészítőt evett. Így jobb? Kedves naívak akkor így átnevezve már megnyugtató? (Gyurcsányt is elég lesz csak átnevezni?) És hazánk ügyében se legyünk már ennyire naívak! No ugyan miért vagyunk az éremtáblázat elején? Mert szegény magyar sportorvosaink le vannak maradva? Ugyan! Annusék miért buktak meg? Hát belemondták a kamerába az illetékesek! Nem lehet megérteni? Azt mondták, hogy a Sportkórház nem készült el időre, nem tudtak elég magas szinten küzdeni a dopping ellen! Meg kéne már érteni mit is jelent egy ilyen mondat...

Akinek meg nem tetszik, ne nézze a sportot. Egyébként a világ semelyik dolgában nem lehet világbajnok valaki, ha csak egészségesen műveli!

kisöreg 2008.07.19. 10:41:43

Dope-Man szép szavaira reagálva csak annyit mondhatok, hogy ahol nincs botrány, ott ugye nincs dopping sem. lehet játszani a hülyegyereket, de minek. amennyiben a legtöbb lebukott sportoló a kerékpárosok között van, akkor hamarabb lesz a legtisztább sport a kerékpár, mint a többi. egy újságcikk miatt kerékpárosokat rúgtak ki csapataik, de abban a cikkben szerepelt nadal és a komplett real madrid is. ők boldogan versenyeztek/nek tovább. kérdem tisztelettel, kedves Dope-Man úr/hölgy, mi a bánatról is beszélsz?

Lasombra 2008.07.19. 10:48:39

csodálom, h még nem került elő egy kulcsszó, pedig mégis Olimpáról volna szó.
az eszmeisége a dolognak.
az Olimpia arról szól, hogy a világ népei találkoznak pár napra, hogy fair küzdelemben összemérjék tudásukat.

a fair küzdelemen volna a hangsúly. ha van egy tehetséges úszó Burkina Fasoban, akkor a burkina fasoiak nyilván büszkék rá, és szorítanak neki, és kíváncsiak, h mit tud világviszonylatban.
de kb annyi esélye van Phelps, Thorpe meg a nemsokára látható Csing-csangok ellen, mint egy zacskó pörkölt mogyorónak a Halálcsillag ellen. pedig lehet, hogy belőle is pont azt ki lehetne hozni cuccozással, vagy előbbiek ugyanott lennének cucc nélkül.
akkor mi a fasznak menjenek ki az Olimpiára? semmi értelme.

csináljanak egy másik világversenyt, valami Labimpics-et, ahol a mutánsok halmozhatják a rekordokat. felőlem 8 mp-n belül is futhatják a 100-at, akkor unalmasabb lenne, mert ugyanazok a nevek, ugyanazok az országok pörögnének.

de az Olimpiának jó lenne, ha megmaradna az eredeti szelleme. hogy nem lenne több világrekord? leszarom. de lennének izgalmas küzdelmek. 10 mp fölött is van szoros verseny.
de így tényleg semmi értelme világtalálkozóról beszélni, mert a résztvevő országok 95%-a már a nyitónap után haza is mehetne, mert csak formalitás, hogy megpróbálkoztak. és biztos vagyok benne, hogy az ő sportolói mögött is kemény munka van.

kisöreg 2008.07.19. 10:52:03

Lasombra, tökéletesen igazad van, csakhogy amíg a NOB dr. fontosait egy ócska Rolex karórával meg lehet venni kilóra, addig bizony mindez csak szép, ámde hiú ábránd marad. Sajnos.

Kar Ate 2008.07.19. 15:41:08

Az antik olimpiák vagy Hajós Alfréd kora azt még valami lehetett, de lehet, hogy csak nem tudunk róla annyit... Az élsport-őrület helyett sztem helyesebb lenne a tömegsportot, az átlagemberek rekreációs lehetőségeit támogatni inkább, ettől mindenki jobban érezné magát és az amatőr verseny is jobb lenne.
Szegény Kolonicsról amúgy azt hallottam az egyik nem kereskedelmi rádióban, hogy korábban is volt már rosszul edzés után/közben, de soha nem találtak semmit - ez komoly felelőtlenségre utal, ha igaz.
Az olimpia meg lehetne a dopping-szer gyártók versenye is, ugyanúgy ki lehetne rakni a táblákat, mint a Cola hirdetéseket, sőt csapatok is lehetnének, mint a FORMA-1-ben, és össze lehetne a végén számolni, hogy a Pfizer vagy a Glaxo nyerte a játékokat.
süti beállítások módosítása