Utolsó kommentek

Címkék

alkohol (1) anorexia (2) arzén (1) auchan (1) bambi (1) bánó andrás (1) batiz (1) bbc (2) begium (1) bicikliut (1) BKK (1) bkv (1) budai bernadett (1) budapest (3) búzaégetés (1) cigány (2) coca cola (1) csernobil (1) daniel pipes (1) danks (1) daróczi (1) da vinci (1) demcsák zsuzsa (1) demszky (1) dinnye (1) dopping (1) drog (1) dr frank schirrmacher (1) dugó (1) egyszarvú (1) élelmiszerfegyver (1) előfizetés (2) elöregedés (1) európai parlament (4) eurovízió (2) félelem (4) felvonulás (1) fénykép (1) fóbia (2) foci eb (1) fodor gabor (1) fogkrém (1) fogselyem (1) fogyás (2) főváros (3) friderikusz (1) gellért tér (1) globalizáció (5) google (1) gorbacsov (2) grúzia (1) gyilkosság (1) gyorskaja (1) gyurcsány ferenc (2) gyurma (1) háború (4) haiti (1) hajdú péter (1) hamburger (1) hamisítás (4) hasonmás (1) hidegháború (1) hírek (1) holdraszállás (1) honduras (1) hűtővíz (1) ingyen kenyér (1) internet (1) i jános pál (1) jános pál pápa (1) kávé (1) kerekpar (2) kerékpárosok (2) kgb (3) kim dzsong il (1) kisebbség (2) konspi vizuál (2) könyvajánló (1) kőolaj (1) kormányzati negyed (1) közvélemény kutatás (1) lapszemle (6) lenin (1) london (1) margit híd (1) marsi élet (1) maszkos ferfi (1) média (2) mekka kóla (1) melegek (2) merénylet (3) mérgezés (1) metró (2) mobil (2) napóleon (1) navracsics tibor (1) nol (1) norbi (1) obama (1) olimpia (4) olvasoi level (1) orban viktor (1) oroszország (1) összeesküvés (6) pálffy istván (1) para (1) parkolasi cegek (2) peking (1) pekingi olimpia (1) penny (1) pláza (1) politikai korrektség (5) putyin (1) rakpart (1) retusálás (1) roma (1) sándor (1) sivatag (1) skynet (1) slota (1) stohl andrás (1) szabotázs (5) szabó pál (1) szakadás (1) szdsz (2) szegénység (1) széles gabor (1) szíjjártó péter (1) szóvivó (1) szóvivő (1) térképészet (1) terror (1) tévé (1) time magazin (1) torgyán józsef (1) toroczkai (1) történelem (1) Ukrajna (1) unikornis (1) városligeti tó (1) vatikán (2) viaszbábú (1) viktortotó (1) világbank (2) vodka (1) vörös tér (1) wada (1) web 3.0. (1) Címkefelhő

Gombok

Újraírt történelem? Putyin és a halhatatlanság

2008.08.06. 13:16 -

Szólj hozzá!

Vajon miért írják újra a második világháború történetét Oroszországban? A témát feldolgozó többkötetes mű kiadásáról írt alá rendeletet egyik utolsó elnöki intézkedéseként Vlagyimir Putyin. Az eddigi majd húszezer idevágó könyv ezek szerint nem volt elég. Vagy mindez csak a felszín, egy könyvsorozat első része, amelynek a végén Putyin saját magát akarja aranybetűkkel beleiratni az orosz történelembe, amíg még teheti? Eközben szlovák politikusok is manipulálják a történelmet. Ján Slota a kommunista államrendőrség ügynöklistáit őrző intézet megszüntetését kezdeményezte parlamenti indítványában.

A Nagy Honvédő Háború 1941-1945 című munka szerzői nagyon sok, eddig titkosított anyagot is felhasználhatnak, ami a nehéz ellenőrizhetőség hiányában máris lehetőséget ad nem kevés önfényezésre. Ahogy az a tény is bíztató, hogy a szerkesztőbizottság elnöke a történelemben nyilván fenemód képzett Anatolij Szergyukov védelmi miniszter, és a testület tagjai között van a legmagasabb orosz katonai vezetés több tagja is. Azért néhány történész is befért a keretbe.   

Aki uralja a múltat, azé a jelen

A műből állítólag választ kapunk olyan, eddig megfejtetlen kérdésekre, mint hogy a szovjet rendszer miért nem védte meg az országot az 1941-es katasztrófától, vagy hogyan vehették be Minszket a háború hatodik napján. De hogy az új könyvsorozatban, amely valószínűleg az iskolai oktatásban hamar egyeduralkodóvá válik majd, az eddigi ferdítések leleplezése, vagy az új orosz nagyhatalmi ideológia jut majd erősebb kifejeződésre, csak a legnaivabbak számára lehet kérdés. És nem kell sokáig várni, hamarosan jön a második "Putyin-kiadvány", amely már az új évezred sikereivel foglalkozik, és nem feledkezik meg annak nagyszerű vezéralakjáról sem.  

Slota-trükk

Bár a magyarellenességéről ismert Ján Slota valószínűleg nem volt a hírhedt csehszlovák államrendőrség, az StB ügynöke, az utóbbi időkben olyan dokumentumok kerültek elő, amelyek szerint a 70-es években Szlovákiában egy boltokat és benzinkutakat fosztogató bűnbanda tagja volt. Amikor szorult a hurok a nyaka körül, társaival Ausztriába szökött, ahol autólopások miatt gyűlt meg a baja az osztrák rendőrséggel, ezért öt nap múltán visszaszökött Szlovákiába. A média szerint Slota apja, hogy mentse a fia bőrét, ekkor ajánlotta fel a szolgálatait az StB-nek, és így a fia megúszta a bírósági elszámoltatást.

Nemzeti amnézia?

Egy pozsonyi napilap, az SME, a közelmúltban három olyan portrét is közölt az ifjú Ján Slotáról, amelyek a rendőrségi nyilvántartásban megszokott módon készültek. Az egyébként nap mint nap nyilatkozó politikus hetek óta nem szólal meg, nem mutatkozik a nyilvánosság előtt, és pártja sajtótájékoztatóin sem jelent meg. Egy parlamenti indítványra futotta csak az erejéből: a kommunista államrendőrség ügynöklistáit őrző intézet megszüntetését kezdeményezte. Szlovákiára sokak szerint emlékezetvesztés és értelmi visszaesés vár. Ha Putyin és Slota még a történelmet is hajlandók újraírni céljaik, vagy épp a bőrük mentése érdekben, valódi összeesküvés. Mi még elmondjuk, amíg tehetjük...  

A bejegyzés trackback címe:

https://konspiradio.blog.hu/api/trackback/id/tr32603457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása