Utolsó kommentek

Címkék

alkohol (1) anorexia (2) arzén (1) auchan (1) bambi (1) bánó andrás (1) batiz (1) bbc (2) begium (1) bicikliut (1) BKK (1) bkv (1) budai bernadett (1) budapest (3) búzaégetés (1) cigány (2) coca cola (1) csernobil (1) daniel pipes (1) danks (1) daróczi (1) da vinci (1) demcsák zsuzsa (1) demszky (1) dinnye (1) dopping (1) drog (1) dr frank schirrmacher (1) dugó (1) egyszarvú (1) élelmiszerfegyver (1) előfizetés (2) elöregedés (1) európai parlament (4) eurovízió (2) félelem (4) felvonulás (1) fénykép (1) fóbia (2) foci eb (1) fodor gabor (1) fogkrém (1) fogselyem (1) fogyás (2) főváros (3) friderikusz (1) gellért tér (1) globalizáció (5) google (1) gorbacsov (2) grúzia (1) gyilkosság (1) gyorskaja (1) gyurcsány ferenc (2) gyurma (1) háború (4) haiti (1) hajdú péter (1) hamburger (1) hamisítás (4) hasonmás (1) hidegháború (1) hírek (1) holdraszállás (1) honduras (1) hűtővíz (1) ingyen kenyér (1) internet (1) i jános pál (1) jános pál pápa (1) kávé (1) kerekpar (2) kerékpárosok (2) kgb (3) kim dzsong il (1) kisebbség (2) konspi vizuál (2) könyvajánló (1) kőolaj (1) kormányzati negyed (1) közvélemény kutatás (1) lapszemle (6) lenin (1) london (1) margit híd (1) marsi élet (1) maszkos ferfi (1) média (2) mekka kóla (1) melegek (2) merénylet (3) mérgezés (1) metró (2) mobil (2) napóleon (1) navracsics tibor (1) nol (1) norbi (1) obama (1) olimpia (4) olvasoi level (1) orban viktor (1) oroszország (1) összeesküvés (6) pálffy istván (1) para (1) parkolasi cegek (2) peking (1) pekingi olimpia (1) penny (1) pláza (1) politikai korrektség (5) putyin (1) rakpart (1) retusálás (1) roma (1) sándor (1) sivatag (1) skynet (1) slota (1) stohl andrás (1) szabotázs (5) szabó pál (1) szakadás (1) szdsz (2) szegénység (1) széles gabor (1) szíjjártó péter (1) szóvivő (1) szóvivó (1) térképészet (1) terror (1) tévé (1) time magazin (1) torgyán józsef (1) toroczkai (1) történelem (1) Ukrajna (1) unikornis (1) városligeti tó (1) vatikán (2) viaszbábú (1) viktortotó (1) világbank (2) vodka (1) vörös tér (1) wada (1) web 3.0. (1) Címkefelhő

Gombok

Multik az MR2 "átszervezése" mögött?

2010.10.25. 14:12 -

51 komment

A jóslás akkor kifejezetten nehéz dolog, ha a jövőre vonatkozik. A múlt esetében valamivel könnyebb a dolog. Most is nehéz megítélni. hogy vajon meg tudják/merik-e tenni a hatalmas ötletet, amitől teljesen kiakadt egy teljes szubkultúra. Az MR2 átszervezése körül számtalan bizonytalan tényező van, amelyeket talán direkt mosnak el amennyire csak lehet.

Például miért most így hirtelen? Miért ez volt az egyik legfontosabb és legsürgősebb dolga a hirtelen felállt média hatóságnak? Vagy a többi médiummal minden rendben van? Semmi más nem volt ennyire sürgető mint a Petőfit átalakítani? Apropó átalakítani... Azt hiába próbálja a szemfüles érdeklődő kideríteni hogy mit is akarnak tulajdonképpen, mert olyan maszatolás folyik a témában hogy amögött az összeesküvés kénköves bugyrait véljük felfedezni. A hír úgy reppent fel, hogy bezár a bazár. A mértékadók úgy kommentálták, hogy csak átalakítják, mert nem felel meg a zenei repertoár miatt a közszolgálatiságnak, holott, ebben a mondatban több logikai bukfenc is van. Akkor most mi a helyzet.

Élek a gyanúperrel, hogy ebben és emögött komoly gazdasági érdekek húzódnak meg az árnyékban. Ugyan kit zavart az adó, amely egy olyan űrt töltött be az átalakulás óta, amely elég komoly társadalmi igényre vezethető vissza. Minőségi szolgáltatást kapott aki oda tévedt, nem csoda ha ott is maradt. Erre a vezető multinacionális szolgáltatók azóta néztek rossz szemmel. Nem azért mert mondjuk a reklámidejüket nem tudják megfelelő hallgatottsági mutatók prezentálásával magas áron eladni, hanem mert az MR2 jellege rávilágított a sokáig mantraként ismételt badarságon, hogy: azért kell ezt a nívót tolni az éterbe mert erre van igény. Most kiderült hogy ez nem igaz, van igény az igényre.

Viszont ha ez így van, akkor mi tartja őket felül. Akkor semmi. És akkor komolyan el kell gondolkodni számos más dolgon is, amelyek szervesen kapcsolódnak a témához. Kezdve a finanszírozás kérdésétől a műsor struktúrán át, a független filmes és egyéb alkotók támogatásán keresztül a mobil tartalmak 160 karakteres nyelvromboló idiotizmusán át a globalizációs nyomás és a monopóliumok megszüntetéséig.

Hamarjában be is nyomultak egy irodába és megtalálták az egyetlen "politikailag korrekt fogást" bár ez is gyatra. Nem közszolga a Petőfi. Hamar rá is nyomtak a média hatóságra, ahol magukat büszkén kihúzva jól nem mondanak semmit sem. Csak az MR vezetőinek, hogy ennyi volt részükről, el lehet tolni... Érdekes hogy azóta mekkora a csönd arrafelé. Egészen csütörtökig, amikorra szimpátia tüntetés szerveződik a rádió elé, azokból akiknek a Petőfi így, ebben a formában kell. Reménykedünk.

Közben meg mindenféle alakulatok próbálnak a tetejére mászni a dolognak. Mintha erről szólna... Ím egy kis rigmus tőlük: "A már 3 éve (az MR2 létrehozása óta) nagyon mérges Szalai Annamária immáron teljhatalmú médiageciként úgy gondolja, hogy remek ötlet átalakítani az MR2-öt és megszüntetni a kedven zenei adónkat. Mi pedig úgy gondoljuk, hogy: NEM!!! Aki szeretné továbbra is hallgatni a Petőfit, az jöjjön el és csináljunk egy nagy cirkuszt!
Szervező: Van Más Alternatíva egyesület (VMA)" – no comment. 
 

Azt nem tudni, hogy a szervezéshez és cirkuszoláshoz segédkezik-e a DEMAVÉSZ (Derűs Magyar Végkifejlet Szövetség), de hogy nélkülük is képes sok ember egyszerre azt mondani hogy "ezt nem akarjuk, tehát ne is tegyétek", az biztos. Hogy lesz-e elég erő ebben a rendezvényben, hogy az oligarchákat lenyomja én nem tudom, de hogy abban nagy erő van, amikor sokan akarnak egyet és ezt meg is mondják, az tuti. Nem cirkuszolni, de akarni valamit nagyon. S talán a vezetőség is elgondolkodik ezen. Mert attól még...

"Bár felül a gálya, s alul a víznek árja, azért a víz az úr!"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konspiradio.blog.hu/api/trackback/id/tr442397393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anti Anyag (törölt) 2010.10.25. 20:53:35

Hagyjuk már ezt. Millió más adó van, több gigatonna igényes zene a neten, SD kártyás és pendrive-os autórádiók (8000 Ft, igaz CD nincs benne, de minek is) és nyilván az MR2 sem egy huszadik gagyiadó lesz, mert hogy abból már 20 van.

humor 2010.10.25. 20:56:49

Én szeretem az MR2-t. A munkahelyemen és a kocsiban meg otthon is ez az adó szól. Nem szeretném, ha megszűnne. Nem értem az egészet.

Baszkikám 2010.10.25. 20:57:11

Széllel szemben akartok huggyozni?

Majd eljön értetek a nagy fekete autó.

Mert előbb utóbb lesz fekete autó is.
Ha túl hangossá válnak az árulógyanús elemek, akik nem akarnak betagozódni a fenenagy nemzeti együttműködésesdibe, akkor valahogy meg kell őket győzni, hogy márpedig de.
Ahhoz pedig szükség lesz egy apparátusra, azoknak pedig kellenek majd autók.
Nagy fekete autók.

Rá Dios 2010.10.25. 21:01:28

Az MR2-t is létrehozott rádióvezetés volt belső támogatójaként azt mondom, ez is csak úgy történik mint az élet kevésbé látványos, de nem kevésbé, vagy inkább fontosabb területein:
Kell a piac a támogatóknak, a körön belülieknek, munkahely a mamelukoknak, kizárólagos megszólalás az új hatalmasoknak.
Elvonták a csak ott megőrzött ingatlanokat, a karbantartott archívumot, az el nem vert pénzeket.
Miért is volt érdemes komolyan venni a dolgunkat?

Jaffar 2010.10.25. 21:05:34

Mindenkinek egyenként a k.anyját, aki az MR2-t meg akarja változtatni, pláne úgy, hogy az érv nem más :

"Nekem nem tetszik ez a zene, stílus etc."

Baz´meg, ne hallgasd akkor. Nekem sem jön be a Kossuth meg a Bartók, a többi nyálas ker rádióról ne mis beszélve, nem is hallgatom öket. Az MR2 messze van egy osztrák FM4-hez képest, de igenis KULTÙRÀT, nevezetesen modern MAGYAR ZENÈT játszik. Vagy csak a székely himnusz a kultúra? Nem hinném. Inkább örülni kellene, hogy van egy adó, ami kifejezetten a fiataloknak szól. Az én apámék a fél karjukat odaadták volna anno a Beatles idején, hogy egy ilyen jellegü hazai rádiót hallgathassanak minden nap. De nem, a tahójának semmi sem tetszik........
Igaza volt a Hofinak, mert nálunk valamiért a bunkóknál nincs létszámstop. :(

demagofób 2010.10.25. 21:13:49

Azért a pontos helyszínt,. időpontot leírhattad volna. + linket a szervezőkhöz

Anti Anyag (törölt) 2010.10.25. 21:36:42

@Jaffar:

"Igaza volt a Hofinak, mert nálunk valamiért a bunkóknál nincs létszámstop. :("

Olvasván téged, egyet kell értenem. Mi közöd van neked ahhoz, hogy valaki mondjuk nem ezt szeretné az "MR2"-n. (Petőfin).

Ilyen alapon akkor ő anyázhat téged is.

Girhes Joe 2010.10.25. 21:41:55

MR2 mint az igényesség letéteményese? Ugyan már... egyetlen szubkultúra igényeit szolgálja ki a sok közül. Ilyen erővel mehetett volna rajta nemzeti rock is, azt is hallgatják minimum ennyien (sőt: többen), és ők meg azt tartják igényesnek. Az "igényesség" ugyanolyan szubjektív kategória, mint a "tetszik - nem tetszik".

Szubkultúrát közpénzből kiszolgálni nem ildomos. Ez a Petőfi mellett áll a Bartókra is, mondom ezt úgy, hogy az alteres-britpopos vonulattal ellentétben a komolyzenét kifejezetten szeretem. A közszolgálatot azt kb. a Kossuth el tudja látni, a többi frekit meg meg kell pályáztatni, és döntse el a piac, hogy mire van valóban szükség!

Girhes Joe 2010.10.25. 21:44:10

BTW, MR2 fanok, ugyanolyan stílusban nyafiztok, mint egy éve a Sláger fanok, akiket akkor ti még hangosan körberöhögtetek. Pedig az nem közpénzből ment, hanem önfenntartó, sőt nyereséges üzleti vállalkozás volt. Hát íme, most a fagyi visszanyalt.

Anti Anyag (törölt) 2010.10.25. 21:48:12

@Gergő77: Ez így van, negyedennyi pénzből helyi rádiók tömkelegét lehetne támogatni. Sokuk még technikai segítséggel is megelégedne. Na persze ott nincsenek többszázezres fizetések közpénzből.

subtotal 2010.10.25. 21:59:40

@Anti Anyag: @Gergő77: nem értek egyet azzal, hogy az MR2 csak egyfajta zenét adna, több féle stílus megy rajta, én is szinte csak ezt hallgatom a kocsiban, pedig már nem vagyok nagyon fiatal az évek száma alapján (33 az most fiatal vagy sem?).

Az a gond, hogy csak annyit lehet tudni, hogy átalakítják, de azt nem lehet tudni, milyen irányban?
Fejleszteni lehet, biztos lehet még hozzáadni olyan zenei irányzatokat, ami a könnyűzenén innen van, de mégsem a mainstream gagyi.
És nagyon remélem, hogy nem azoknak a zenei ízlése fog dönteni, akik abszolút elutasítják a kultúra ezen irányzatát.

Anti Anyag (törölt) 2010.10.25. 22:07:55

@subtotal: Én nem írtam azt, hogy egyfajta zenét játszik. Én is hallgatom és jónak is tartom, főleg úgy, hogy a kereskedelmi szarokat eleve nem is vagyok képes elviselni.

De ennyi közszolgálati rádiót egyszerűen pazarlásnak tartok.

Nem a zenei izlés fog dönteni szerintem, hanem az üzlet. Ami jelentheti azt is, hogy vérgagyi lesz, de legalább nem az én pénzemből.

Megcsinálhatnák ezt a TV-knél is. Egy közszolgálati abból is elég lenne.

Más kérdés, hogy a pénz egy részéből a regionális TV és adókat támogatnám.

A kocsiban a zenét a többség szerintem megoldja rádiók nélkül is.

oszi1113 2010.10.25. 22:14:18

az mr2 nem egy matyóhímzés, nem a rádiózás csúcsa, de ettől függetlenül bátor lépés volt, hogy így ilyen formára átszabták. nem kevés hazai zenei előadó köszönheti, hogy elég széles körben megismerték. nem a zenei kiadók, monopóliumok által elképzelt, megteremtett ízlést szolgálja ki. ha egy kis fazonigazítást végeznének rajta, és nem egy csak egy vurlitzer lenne, akkor a változás akár pozitív is lehetne. ha a jelenlegi felállást és elképzelést kicsit több tartalommal töltenénk meg, akkor egy valóban egyedül álló adót kaphatnánk. hogy az egyén ízlését ne lehetne befolyásolni, azt meg nem hiszem, ha valamit elég sokat hallgatsz, akkor egy idő után, ha szeretni nem is, de hallgatgatni azért fogod.

Asszem 2010.10.25. 22:19:17

"van igény az igényre" ez tetszik, jól megfogalmaztad.

last minute 2010.10.25. 22:19:37

Ez tetszik!
Szalai A NAGY MÉDIA GECI!!!!!
LOL

last minute 2010.10.25. 22:22:15

Ilyen köcsög nőt még életemben nem láttam.
Igaz ő Ál Néven él.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.10.25. 22:24:55

Az MR2-n játszott zenék(95%-ban alter és brit pop) egy fokkal sem igényesebbek bármely már könnyűzenénél, ezt az állítólagos igényességet csak a Petőfit hallgató szubkultúra rajongói próbálják beállítani. Ahogy mások már leírták, a zene szubjektív. Az államnak meg nem dolga az adófizetők pénzéből egyetlen szubkultúrát kiszolgálni. Jogos lenne, ha átszerveznék úgy, hogy változatos legyen a zenei felhozatal.

Amúgy az is vicces, hogy a Petőfi rajongók folyton azzal jönnek, hogy a kommersz szar a többi rádióban, miközben ami a Petőfiben megy az ugyanúgy kommersz, csak más országokban kommersz. Előbb fogják egy sokadik Kispál klón zenéjét betenni, mint egy egyedi stílust játszó zenekarét.

DVB 2010.10.25. 22:25:59

@Gergő77: Valószínűleg a piac dönti el a mai Magyarországon,hogy mire van igény, igaz??? Danubius, Sláger lecserélése is piaci döntés volt igaz??? Szerinted tömne bárki is állami pénzt helyi rádiókba? Meseországban talán igen. Itt egészen pontosan arról van szó, hogy majd megint csak a vidéki öregek hallgatják a fantasztikus minőségű Rádiókabarét meg a politikai agymosást napi 3-4x. Közszolgálatiság Magyarországon - muhaha

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.10.25. 22:27:18

Egyébként az alter irányzat mögé olyan divatmajom, szinte kizárólag küllemre adó, pózoló szubkultúra épül, hogy csak örülni tudok, ha végre átszervezik az MR2-t, még akkor is ha nem fog tetszeni nekem az új sem.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.10.25. 22:31:53

Ja és a fideszfan majmokat sem komálom, a kettő halmaznak meg elég nagy a metszete, ők fognak legjobban pofára esni :-)

Zozi79 2010.10.25. 22:35:06

1. A Petőfi kurvára nem közszolgálati.

2. A Petőfi kurva jó.

3. Ha ennyire hiánypótló volt és ennyire fog ennyi embernek hiányozni, a mindenható piaci szabályozás miért nem tölti be ezt az űrt?

Bővebben:

1. a) Az nem közszolgálat, hogy a legújabb brit zenéket hallgathatom meg.

b) Az nem közszolgálat, hogy egyes előadókat csak úgy (?) száműznek, melynek eredményeként 3-5 ember jelenik meg a koncertjeiken (pl. Roy és Ádám). Milyen alapon? Hiszen a műfaj és stílus illeszkedik a rádió profiljához. Talán nem voltak eléggé jóban valakivel?

c) Ennyi erővel minden közszolgálat, akár black metalt is játszatnának, az is kiszolgál egy réteget.

2. A Petőfi tényleg hallgatható, néha igényes is (bár mintha az induláskor bátrabbak lettek volna a zenei műfajokat tekintve). Hiányozni fog, az biztos. (Btw. én a régi Petőfit is szerettem.)

3. Szóval, miért nem veszi át a vergődő Class FM vagy Neo FM egy az egyben a műsorstruktúrát, a zenei palettát? Vagy akár a Juventus, vagy a Rádió 1? Vagy vmelyik pesti adó?

És plusz 1: rohadtul idegesített kezdettől fogva az "emeregy". Petőfi. Pont.

Nazarin 2010.10.25. 22:38:28

@Zabalint: ezzel abszolút mértékben egyetértek. Dehát Magyarországon olyan mélyen van a közízlés, hogy itt még ez a stílus is színvonalasnak tűnik.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.10.25. 22:41:30

@Zozi79:
Éppen ez az, ha megszűnik a mostani formájában a Petőfi, akkor ha pl. a Neo FM átvenné, akkor nem kellene versenyeznie a Class FM-el, mert más profilja lenne, ugyanakkor nagyon sokan hallgatnák, ha tényleg olyan nagy tömeget érintett. A kereskedelmi csatornák profitorientáltak, amire annyira tömeges igény van, hogy megéri egy országos csatornát építeni rá, akkor meg is teszik. Bizonyíték, hogy a Class és a Neo is nagyjából ugyanolyan, mint a Sláger és a Danubius voltak.

Kivlov 2010.10.25. 22:44:47

jó a petőfi. rakja seggbe egy vagon nigger buzi azt, aki meg akarja szüntetni...

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.10.25. 22:50:19

@Nazarin:
Nincs mélyen a közízlés, legalábbis nincs mélyebben, mint máshol. Mert pl. a Class(vagy Neo? nem tom melyik melyik) FM-en gyakran játszott Tankcsapda semmivel nem igénytelenebb, mint a Petőfin játszott Quimby, ez egyszerűen csak ízlés kérdése. Egyetlen dolog ami miatt a hazai közízlést lehet szidni, az a tájékozottság hiánya, mert kb. 100-szor akkora halmazból is ki lehetne választani a nekünk tetszőt, mint az átlag magyar ember. Ha tájékozottabbak lennének, a mostaninál sokkal többféle ízlése lenne az embereknek. És azt a maszlagot sem vennék be, hogy van felsőbbrendű zene, amely jóval igényesebb a többinél, hanem tudnák, hogy a világ ennél sokkal színesebb.

tutti 2010.10.25. 23:03:15

én sem szeretném ha megszűnne az MR2, de sajnos ebben az országban minden csak elromlik, alig javul valami, a jó dolgokat megszűntetik, a rosszakat éltetik

_Neville 2010.10.25. 23:27:31

Igazából az itt a probléma - a játszott zenék erőteljes belterjességén túl - hogy ez így nem egy normálisan működő, pláne nem közszolgálati rádió. Ha kapok frekvenciát ilyet én is csinálok egymagam egy primitívebb webrádió-programmal. Egy valódi műsor nélküli trakclistát bárki össze tud állítani. Szerintem az alapvető probléma nem azzal van, hogy a Petőfi egy könnyedebb, elsősorban zenei és kulturális rádió legyen a "komolyabb" Kossuth Rádió mellett, hanem ilyen vonalon is lehetne számtalan műsorkészítési lehetőség. Továbbá az alkalmankénti sportközvetítések is visszakerülhetnének a repertoárba, mert mostanában sűrűn előfordul velem is, hogy az engem érdeklő esemény alatt nem vagyok tévé, de főképp nem sportcsatorna közelében, valamint az MR6 (ahol elvileg van mostmár az élő sport 98%-a) székesfővárosunk körzetében bajosan elérhető. Ez így egy sokkal változatosabb, tényleg közszolgálatot ellátó rádió lenne, és ezek mellett maradhat a Quimby is...

Attila F 2010.10.25. 23:31:11

A közszolgálati médiumoknak igenis ki kell szolgálnia a szubkultúrákat is, nem tudom, ki találta ki, hogy nem. Már csak azért is, mert a "kultúra" szubkultúrák összessége. A közszolgálati adókon mennek a nemzetiségi műsorok, egyházi műsorok, stb (ezek ugyebár mind "szubkultúrák"). Ezek mind olyan dolgok, amik egy kereskedelmi TV-n nem élnének meg. Azt szokták mondani, hogy a kereskedelmi médiumok azt adják, amit az emberek látni/hallgatni szeretnek, a közszolgálatiak pedig azt, amit látni/hallgatniuk kellene.
Nyilván ez szubjektív, de azért a Petőfi igényes könnyűzenét játszott, különösen a két "nagy" (Danubius és Sláger + klónjaik) tükrében.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.10.25. 23:32:02

@_Neville:
Szerintem meg alapvetően az a jó, ha a lehető legkevesebb beszéd van, és legtöbb zene. Mármint egy alapvetően könnyűzenei profilú rádiónál, emellett persze lehetnek beszélgetős vagy sportközvetítős rádiók is. Csak hát az egyoldalúság az MR2-n...

Attila F 2010.10.25. 23:33:31

@_Neville: OK, ha valami lehet javítani, akkor nekem az lenne a természetes lépés, hogy megjavítom, és nem az, hogy megszüntetem. Lásd magán-nyugdíjpénztárak.
Ja, és a közszolgálatiság az MR egészében érvényesül. Önmagában a Bartók sem közszolgálati, de nem vitatom el a létjogosultságát.

_Neville 2010.10.25. 23:40:22

@Zabalint:
Persze, és nem is vitatom, hogy elsősorban zenei rádió legyen, de sajnos arra szerintem nincs se pénz se frekvencia, hogy minden szegmensnek külön MR adót tartsunk fenn. :) Ezért emeltem ki a sportot csak példaként, ami jobban illene egy szórakoztató profilú rádió kínálatába.

@Attila F: Ez így van, de abból főzünk, ami van: 3 adóhely. Ha hallgatsz Bartókot - én néha, ha olyan hangulatom van, szoktam, de azért nem napi szinten - ott sem megállás nélkül csak zeneműveket játszanak. A fővonal mellett kicsit másnak is bele kell férnie.

Lotterfeld Boholy · http://www.boholy.blog.hu 2010.10.26. 00:01:30

Az igényességről annyit, hogy a műsoridő kábé felében kizárólag olyan zenekarokat tolnak, akiknek a CLS Records a kiadójuk. Ez viszont gáz. Közpénzből profitorientált kiadót promózni nem menő.

Franzi 2010.10.26. 02:22:23

bármilyen intézkedésnél fellehet tenni a kérdést, hogy miért pont ezt és miért nem mást....

2010.10.26. 06:07:09

Hol van webes petíció, amit alá lehetne írni?

Asidotus 2010.10.26. 07:18:18

Igényesség, ízlés az nagyon szubjektív dolog. Szerintem az igényes könnyűzenébe belefér a hard rock és a heavy metal (Ossian, Pokolgép, Lord, P.Box, Mobilmánia, Wisdom, Virrasztók, Dalriada, meg még sokan, pusztán kis hazánkból), míg az MR2 szerint meg nem. Hát, akkor kiskomám, az én pénzemből te akkor nem rádiózol tovább....
Örülök, hogy ezt az ízlésterrort leállítják.

Az, hogy mi kell a népnek, azt meg elég nehéz megmondani. Ha én csináltam volna a rádiót, és tele lett volna mindenféle metal-zenékkel, azt is sokan hallgatták volna, sőt, csak olyan emberek hallgatták volna, és akkor érdekes, a lista élén a Tankcsapda állt volna, Péterfy Bori a top ezerbe sem fért volna be, a legvadabb norvég black metal után sem.

subtotal 2010.10.26. 07:48:14

@_Neville: 3 adóhely? ÁFA, SzJA, Jövedéki adó? :)
Annyi sávot csinálnhatna, amennyit csak akar, hiszen ő az állam.

@Nűnű: az a baj, hogy mindenki csak a SAJÁT ízlését akarja viszontlátni. Ha azt mondtad volna, hogy kemény rock és metal is lehetne rajta néha, az úgy sokkal inkább befeküdne abba az elképzelésbe, hogy egy közszolgáltati adónak a tájékoztatás, ismeretbővítés a célja, ergo megmutatni azokat a zenéket, amiket máshol nem adnak.

qmatch 2010.10.26. 08:16:24

Nem az a baj, hogy a Petőfi zeneileg tarol - megjegyzem, nálam nem annyira -, mert tarolós rádiót iszonyú könnyű csinálni.
A konkurenciának az a baja, hogy ezt a Petőfi:
- különösebb kockázat nélkül teszi, mivel egy elég stabil intézmény áll mögötte
- országos adóhálózaton teszi mindezt, tehát az egész országban egyszerre képes lenyomni minden hasonló kezdeményezést
... ez utóbbi sztem a "nagyobb baj", mert ugyan budapest is nagy médiafalat, de a regionalitáshoz szokott kereskedelmi rádiózás nem talál egérutat a Petőfi elől az egész országban.
Különben a mostani Petőfi-nél én többet várok egy rádiótól - lehet azért, mert van mp3 lejátszóm... több is. Mivel a zenei tartalmat tartják a fanok a legerősebbnek, ezért a zenei arculat akár maradhatna is ... de olyasminek is kell egy rádióból szólni, ami nem tölthető le a netről - különben marad egy 93000 négyzetkilométeres óriás médialejátszó.

mojszipupi 2010.10.26. 08:30:32

Csak idő kérdése volt mikor indul be a fideszes média henger

Rá Dios 2010.10.26. 08:40:02

@Gergő77:
a Bartók mint szubkultúra... Nem tudod te, hol van a "lenn", hol a "fent"? :-)
Ugyanúgy rinyálunk, mint a Slágerért? Asszem, azok megint mások voltak.
Akkor te bizonyára semmilyen rádiót nem hallgatsz, semmit nem olvasol, ha ennyire nem tudsz különbséget tenni vérkülönböző dolgok között.

SimiTomi 2010.10.26. 09:07:41

A BBC-nek megfelel a Radio 1, hogy pénzt csináljanak belőle - az MR-nek nem kell a Petőfi. Minek.

Mondjuk a BBC-t nem is szokták négyévente felforgatni az éppen adott szarfaszú párt éppen adott érdekei szerint...

Pajtás 2010.10.26. 09:10:49

sajna csak szerdán vok pesten, pedig elmennék:S

cursor10 2010.10.26. 09:21:41

@Jaffar: Mindenki csak arról beszél,hogy milyen most a Petőfi.Arról senki sem beszél,hogy miért kellet ezt csinálni a régivel.Az átalakulás előtt is rengeteg magyar számot játszottak(olyanokat,amiket azóta nem is hallottam)+rengeteg érdekes témával foglalkoztak.Olyan adókból,ahol csak zene van Dunát lehetne rekeszteni.31 éves voltam amikor elb....ták a legjobb adót.Ha olyan lesz,amilyen volt akkor legalább 1 dolog miatt szeretni fogom ezt a kormányt.

Jó Estét 2010.10.26. 09:51:50

@Gergő77: az igenyesseg az azert nem telesen ugyanaz, mint a tetszik-nem tetszik :) Es halistennek un. "nemzeti rock"-ot nem hallgatnanak ennyien, volt mar ra probalkozas

Jó Estét 2010.10.26. 09:54:16

@cursor10: es ujra visszater a 0.5%-os sharehez, ahol volt az atalakitas elott... Ja es megsugom, joval tobb penz fog elmenni ra, mint eddig, es igen az en adoforintjaimbol csinalnak majd ujra egy hallgathatatlan szart...

Uva 2010.10.26. 09:58:19

Alternatív Zenei Fülkeforradalmat!

Azt tényleg nem értem, hogy miért cél a közszolgálati csatornák esetében, hogy minél kevesebben kapcsoljanak oda... Most ez a bűn, hogy a Petőfit szeretik a zemberek? Lehet persze verseket is szavalni meg Önök kérték jellegű műsort összeállítani, de azzal csak azt érjük el, hogy megint mindenki csak legyinteni fog a Petőfi Rádió hallatán.

Jó Estét 2010.10.26. 09:58:26

Ja es a facebook event a csutortoki megmozdulasra: http://www.facebook.com/event.php?eid=159882537368324#!/event.php?eid=159882537368324

törcsi 2010.10.26. 10:53:18

@Leon Trout: a bbc radio1-on nincs reklám, tehát olyan nagy pénzt nem csinálnak belőle, az nettó közszolgálat.

sőt iszonyatos pénzeket fizetnek ki minden lejátszott dal előadójának perc alapon, mindenféle mahaszok, meg jeszenszkyk közbeiktatása nélkül.

nyehehe 2010.10.26. 10:54:40

Engem nem a zenei kínálat megváltozása (remélem jó irányba) zavar, hanem hogy pofázós műsorokkal akarják megszakítani a zenét. Végre volt egy rádió, ahol se reklám, se internetről felolvasott "érdekességek", se hírek nem szakították meg a zenét. És EZT CSAK a közszolgálati rádió teheti meg, hisz a kereskedelmiek kénytelenek teliszarni az adásidőt reklámmal.
És olyan híreket hallani, hogy pont ezt a jelleget akarják megszüntetni. Vagyis a rádióadó legjobb tulajdonságát veszik el. Barmok ezek? Azok!

csárli hárper 2010.10.26. 11:26:37

forradalom van basszátok meg! megmondta a kedves vezető is! ti meg itt rinyáltok hogy jááj most mi lesz? mi lenne? kell a hely a fidesznyikeknek és hát lássuk be ,egy "közszolgálati" rádiónál kevés jobb hely van, milliós fizetések, céges autó, költségtérítés, prémium, jutalom, minden mint a karácsonyfán......

AnjunaBosco 2010.10.26. 12:57:49

Nem tudom milyen jogon szapuljátok az MR2-őt.
Menjetek hallgassatok Rádió1-et meg hasonló nulla nívójú adókat, ahol "csak igazi mai sláger megy". Ennek ellenére hónapok óta már lejárt zenék pörgetnek, és egy számot egy napo minden órában leadnak. De, ha nektek ez kell, csak nyugodtan, de akkor ne gyertek azzal, hogy az MR2 milyen ótvar zenét játszik..

Ennyi senkiházi nímand embert még a világ nem látott, mint amennyit mi felhalmoztunk ebben az apró országban.
süti beállítások módosítása