Utolsó kommentek

Címkék

alkohol (1) anorexia (2) arzén (1) auchan (1) bambi (1) bánó andrás (1) batiz (1) bbc (2) begium (1) bicikliut (1) BKK (1) bkv (1) budai bernadett (1) budapest (3) búzaégetés (1) cigány (2) coca cola (1) csernobil (1) daniel pipes (1) danks (1) daróczi (1) da vinci (1) demcsák zsuzsa (1) demszky (1) dinnye (1) dopping (1) drog (1) dr frank schirrmacher (1) dugó (1) egyszarvú (1) élelmiszerfegyver (1) előfizetés (2) elöregedés (1) európai parlament (4) eurovízió (2) félelem (4) felvonulás (1) fénykép (1) fóbia (2) foci eb (1) fodor gabor (1) fogkrém (1) fogselyem (1) fogyás (2) főváros (3) friderikusz (1) gellért tér (1) globalizáció (5) google (1) gorbacsov (2) grúzia (1) gyilkosság (1) gyorskaja (1) gyurcsány ferenc (2) gyurma (1) háború (4) haiti (1) hajdú péter (1) hamburger (1) hamisítás (4) hasonmás (1) hidegháború (1) hírek (1) holdraszállás (1) honduras (1) hűtővíz (1) ingyen kenyér (1) internet (1) i jános pál (1) jános pál pápa (1) kávé (1) kerekpar (2) kerékpárosok (2) kgb (3) kim dzsong il (1) kisebbség (2) konspi vizuál (2) könyvajánló (1) kőolaj (1) kormányzati negyed (1) közvélemény kutatás (1) lapszemle (6) lenin (1) london (1) margit híd (1) marsi élet (1) maszkos ferfi (1) média (2) mekka kóla (1) melegek (2) merénylet (3) mérgezés (1) metró (2) mobil (2) napóleon (1) navracsics tibor (1) nol (1) norbi (1) obama (1) olimpia (4) olvasoi level (1) orban viktor (1) oroszország (1) összeesküvés (6) pálffy istván (1) para (1) parkolasi cegek (2) peking (1) pekingi olimpia (1) penny (1) pláza (1) politikai korrektség (5) putyin (1) rakpart (1) retusálás (1) roma (1) sándor (1) sivatag (1) skynet (1) slota (1) stohl andrás (1) szabotázs (5) szabó pál (1) szakadás (1) szdsz (2) szegénység (1) széles gabor (1) szíjjártó péter (1) szóvivő (1) szóvivó (1) térképészet (1) terror (1) tévé (1) time magazin (1) torgyán józsef (1) toroczkai (1) történelem (1) Ukrajna (1) unikornis (1) városligeti tó (1) vatikán (2) viaszbábú (1) viktortotó (1) világbank (2) vodka (1) vörös tér (1) wada (1) web 3.0. (1) Címkefelhő

Gombok

Öltönyös Mortal Combat: Gyurcsány és Navracsics első két éve

2008.07.07. 08:20 -

3 komment

Gyurcsány Ferenc szerint a Fidesz múlt heti adócsökkentési javaslatai csődbe vihetik az országot. Navracsics Tibor szerint a miniszterelnök nem akarja megvédeni az embereket az energia- és élelmiszerárak növekedésétől. Balhorog, jobbegyenes, pengeváltás: vajon valamelyikük zsebében tényleg ott lapul a bölcsek köve? Az alábbiakban Feri és Tibi kapcsolatát vesszük górcső alá, felelevenítve néhány közös pillanatukat is, hogy a Kedves Olvasó eldönthesse, van-e érdemi hatása hazánk életére az első vonalban lévő politikusok kakaskodásának, vagy összeesküvés bújik meg a háttérben, és amit a sajtóban látunk nem más, mint egy szépen berendezett kirakat. Lássuk hát a két főszereplőt! 

Parlamenti adok-kapok

A miniszterelnök és Navracsics egyik legismertebb ütközete 2007 márciusában zajlott a parlamenti ülésteremben. A Fidesz szerint Gyurcsány a brit The Times c. lapnak nyilatkozva leantiszemitázta a jobboldalt. Már repült is Tibi a Tisztelt Házba, ahol személyesen kérte Ferit, hogy legyen bátor, és ha antiszemitának tartja őt, bólintson. A kormányfő ehelyett meredten nézte az ellenzéki frakcióvezetőt, de válaszában emlékeztetett arra, hogy 1992-ben a Fidesz is úgy gondolta, hogy az árpádsávos zászló antiszemita. A szóváltás durván elmérgesedett, és az ügy meglehetősen nagy port vert fel a médiában, de hogy jogosan-e, a két felszólalásról készült videóból Ön is eldöntheti.

A lazac és a sertéshús

A napokban robbant ki a legújabb balhé: csökkenthető-e negyedére az áfa és a jövedéki adó? Nagyon is! - hangoztatja a javaslattal előálló Fidesz. Gyurcsány számokkal érvel, és legutóbb egy matematikus segítségével elemezte, hogy a negyedére csökkentett áfa mellett az árakat négyszeresre kell növelni, vagy segélyeket és kedvezményeket kell megszűntetni. Navracsicsnak sem kellett több: a frakcióvetető szerint a kormány élelmiszerügyben nem tud különbséget tenni a lazac és a sertéshús között, hiszen pártja nem az összes termék áfáját akarja leszállítani. Azt is mondta, hogy a miniszterelnök úgy cseréli politikai álláspontját, mint más az ingét. Pofon itt, füles ott. De vajon mit hoz a jövő? 

Feri ♥ Tibi?

Az élet szar, de legalább jó a grafikája! - szól az ismert poén. Így van ez a politikában is, ahol a helyzet is szar, ráadásul nagy lé a tét. A puszta leheletnél is kevesebbet mondó illetékes szóvivők mellett néha a vezetőknek is meg kell vívniuk virtuális háborújukat a kamerák előtt, hogy a nép számára hihetőbb legyen, hogy nem a háttérben dől el minden, és hogy négyévente ők döntenek. 2006 óta hozzászokhattunk Feri és Tibi, e két előretolt kommunikációs helyőrség viaskodásához, és igazán nem úgy tűnik, mintha közelednének egymáshoz az álláspontok, összeülne a békéltető testület, és belátható időn belül véget érne a nyilatkozós pszicho-terrorizmus. Köztudott ugyanis, hogy az ellentétek vonzzák egymást. A perlekedés ráadásul csak erősíti a hosszan tartó kapcsolatokat, és nincs édesebb a kibékülésnél. Gyurcsány Ferenc és Navracsics Tibor esetében még az is lehet, hogy úgy kell fogalmaznunk: szép kezdet.

Melyikük hát a showman, és melyikük az ország sorsáért felelősséget vállaló államférfi? Mindkettőjük? Egyikük sem? Döntse el Ön! 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://konspiradio.blog.hu/api/trackback/id/tr77555700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ex Termesz · http://karvolt.blog.hu 2008.07.07. 10:29:59

ehh, Mortal _K_ombat, a többit el se olvastam...

ballantines 2008.07.07. 16:01:18

Mer? Tanulságos! :)

xaladu 2008.07.26. 03:42:37

Pedig jó ötlet navracsicsé, csak viktor leállította őt, mert megijedt a folytatástól! Hiszen az áfa csökkentése után ugyanilyen arányban csökkenteni kéne a pártok támogatását, a képviselők létszámát és fizetését, az önkormányzatok számát és tisztviselőik számát (ezek így már négyzetes költségcsökkenést hozhatnak!), a minisztériumi és egyéb köztisztviselők létszámát. Stb.
Ne kapjanak segélyt munka nélkül! Egy képviselői fizetésből három munkából sem megélő családot lehetne támogatni! A megmaradó kevesebb képviselői és egyéb köz-állásra kemény verseny alakulhatna ki, csak komoly teljesítménnyel lehetne valamely pozícióba jutni, ez jelentősen javítaná e munkakörök ellátásának színvonalát.
A kiesőknek ingyenes megjelenést lehetne biztosítani a kisnézettségű tévécsatornákon, így azoknak fellendülne a nézettsége, hiszen legalább a politikusok családtagjai és üzletfelei nézni kezdenék azokat.
Stb.
süti beállítások módosítása