Utolsó kommentek

Címkék

alkohol (1) anorexia (2) arzén (1) auchan (1) bambi (1) bánó andrás (1) batiz (1) bbc (2) begium (1) bicikliut (1) BKK (1) bkv (1) budai bernadett (1) budapest (3) búzaégetés (1) cigány (2) coca cola (1) csernobil (1) daniel pipes (1) danks (1) daróczi (1) da vinci (1) demcsák zsuzsa (1) demszky (1) dinnye (1) dopping (1) drog (1) dr frank schirrmacher (1) dugó (1) egyszarvú (1) élelmiszerfegyver (1) előfizetés (2) elöregedés (1) európai parlament (4) eurovízió (2) félelem (4) felvonulás (1) fénykép (1) fóbia (2) foci eb (1) fodor gabor (1) fogkrém (1) fogselyem (1) fogyás (2) főváros (3) friderikusz (1) gellért tér (1) globalizáció (5) google (1) gorbacsov (2) grúzia (1) gyilkosság (1) gyorskaja (1) gyurcsány ferenc (2) gyurma (1) háború (4) haiti (1) hajdú péter (1) hamburger (1) hamisítás (4) hasonmás (1) hidegháború (1) hírek (1) holdraszállás (1) honduras (1) hűtővíz (1) ingyen kenyér (1) internet (1) i jános pál (1) jános pál pápa (1) kávé (1) kerekpar (2) kerékpárosok (2) kgb (3) kim dzsong il (1) kisebbség (2) konspi vizuál (2) könyvajánló (1) kőolaj (1) kormányzati negyed (1) közvélemény kutatás (1) lapszemle (6) lenin (1) london (1) margit híd (1) marsi élet (1) maszkos ferfi (1) média (2) mekka kóla (1) melegek (2) merénylet (3) mérgezés (1) metró (2) mobil (2) napóleon (1) navracsics tibor (1) nol (1) norbi (1) obama (1) olimpia (4) olvasoi level (1) orban viktor (1) oroszország (1) összeesküvés (6) pálffy istván (1) para (1) parkolasi cegek (2) peking (1) pekingi olimpia (1) penny (1) pláza (1) politikai korrektség (5) putyin (1) rakpart (1) retusálás (1) roma (1) sándor (1) sivatag (1) skynet (1) slota (1) stohl andrás (1) szabotázs (5) szabó pál (1) szakadás (1) szdsz (2) szegénység (1) széles gabor (1) szíjjártó péter (1) szóvivó (1) szóvivő (1) térképészet (1) terror (1) tévé (1) time magazin (1) torgyán józsef (1) toroczkai (1) történelem (1) Ukrajna (1) unikornis (1) városligeti tó (1) vatikán (2) viaszbábú (1) viktortotó (1) világbank (2) vodka (1) vörös tér (1) wada (1) web 3.0. (1) Címkefelhő

Gombok

Miért roma a cigány? - avagy a kisebbségtudat szándékos fenntartása

2008.07.22. 16:06 -

38 komment

"Engem senki se kezeljen speciálisan!" - fakadt ki egy közelmúltbeli roma konferencián a hallgatóság egyik tagja, amikor arról folyt az eszmecsere, hogy milyen különleges intézkedésekkel segítheti a kormányzat és a többségi társadalom a cigányságot. És tényleg: vajon az a beteg gyógyul meg hamarabb, akit olyannyira tutujgatnak álkrokodilkönnyektől nedves szemmel, hogy maga is beleéli magát saját nyomorúságába, vagy inkább az, akit abban segítenek, hogy önerőből talpra tudjon állni? A cigány kisebbségtudat fenntartása és sulykolása intenzíven zajlik, gondosan elzárva a felemelkedés lehetőségét e félelmetes iramban sokasodó népcsoport elől. Vajon létezik ma Magyarországon egy titkos központi stratégia, amelynek egyetlen célja, hogy szociális karanténban tartsa a cigányságot?

A mindentudó (de legalábbis megmondó) sajtó lassan cigánybűnözéstől sújtott területté nyilvánítja hazánkat. Már a szóhasználaton is látszik: a mélyszegénység felszámolása helyett egy démonizált cigánykérdés van a politika és a hétköznapok napirendjén, amely már magában előre vetíti a következményt. Ráadásul, egyfajta intellektuális pozitív diszkriminációként bekerült a politikai korrektség fogalomtárába a „roma” kifejezés, ami azért is külön érdekes, mert romani nyelven ez a szó annyit tesz: ember. Mintha holnaptól minden franciát l’homme-nak hívnánk, vagy az angol nőket minden nyelven woman-eknek. A szándék persze méltányolható, de félresikerült: vajon nem épp egy „roma kisebbségtudat” kialakulásához és megerősítéséhez járul hozzá, hogy a cigány megnevezés mára gyakorlatilag tabuvá, rosszabb esetben szitokszóvá avanzsált a köztudatban?

Állambácsi morzsái és a megélhetési jogvédők

A kommunikációs hadviselés mellett - merthogy háborúról van szó, ez nem vitás - a legnagyobb problémát az alanyi jogú segélyezés jelenti. Azok a cigányok, akik tisztességesen szeretnének dolgozni, legtöbbször éppúgy a kormányzat által elejtett morzsákra vannak utalva, mint akik eleve állambácsi emlőinek szopogatására apellálnak. Sokak szerint ennek így is kell maradnia. Hiszen még a végén szakmát tanul a cigányember, és egy szép napon azt mondja: ami ugyanazért a munkáért neked jár, engem is megillet! Így viszont a cigányság ma Magyarországon egy a többségtől szociális alapon és képzettségben egyaránt elszigetelt réteg, amelynek ennélfogva nincs ereje fellázadni. Kitűnő hatalmi taktika: mintha csak egy modernkori rabszolgaságot élnénk. Eközben a polgárjogi harcosoknak és megélhetési jogvédőknek is érdeke, hogy a konfliktus fennmaradjon, hiszen csak akkor tudnak a témával foglalkozni, ha az létezik.

Az ész nevében

Vajon nem lenne ésszerűbb arra törekedni, hogy a magyarság - nem mintha rászorulna, de mégis - megszerezze az egyre növekvő számú cigányság jóindulatát? Ha a zsigeri elutasítás helyett megpróbálkoznánk a megismerés módszerével? Az érdeklődők ma már több helyre is nyúlhatnak, ilyen például az Etnoblog, a pártok azonban üzembiztosan némák: talán attól félnek, hogy szavazatokat veszíthetnek, ha érdemben foglalkozni kezdenek a kérdéssel? Vagy összeesküvés bújik meg a háttérben, és a cél egyesek számára nem más, mint végleg rázárni a pajta ajtaját a cigányságra, és a kulcsot lenyelve kihirdetni a köztársaság győzelmét a kisebbség fölött? Akárhogy is, a cigányságnak is rengeteget kell még tennie a befogadásért.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://konspiradio.blog.hu/api/trackback/id/tr90579917

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem értek hozzá, de ... 2008.07.22. 23:33:29

Politikai matematika MagyarországonEbben a posztban azt próbálom bebizonyítani, hogy ma Magyarországon egyik nagy politikai pártnak sem áll érdekében - ebben a pillanatban - komoly reformokat, változásokat végigvinnie. Ha a lakoss…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gargoyle 2008.07.22. 18:48:01

profi konspiracioelmelet, grat (: a kovetkezteteseid tobb helyen teljesen tevesek es logikatlanok, de termeszetesen nem bizonyithato hogy nem igy van, ezert megnyugodva hatradolhetsz, sosem jart ember a holdon ugye (:

blaise 2008.07.22. 19:03:42

gargoyle, te meg ebrendj fel kedves naivom, ha egy jelenseg mogott erdek huzodik az szinte bizonyos, hogy a jelenseget valakik eloideztek, aktivan vagy hallgatolagosan, politikusok eseteben ez utobbi is kulonosen elitelendo, lenne ugyebar.

Zelefánt 2008.07.22. 19:13:18

A cigányság jelentős részéről vészes sebességgel foszlik le az a minimális szocializáció, amelyet a Kádár-rendszer rájuk erőltetett. (És nem mellesleg egyre többen vannak.)
Mármost miféle győzelem is lenne az, amely egy cirka egymilliós -- igen kevés gátlástól szenvedő -- relatíve kisebbséget ráereszt az érdekeit amúgy is igen alacsony szinten érvényesítő -- és ráadásul rohamosan szegényedő -- többségre?
????

nyuuz 2008.07.22. 19:34:53

PATRONA, mikor jössz ?? szórd a szóvirágaidat, hirdesd az igét..... xDDD

fynndafrail 2008.07.22. 19:47:41

Szerintem is kissé szétszórt rizsa ez a post.

Abban nem vagyok biztos hogy a cigányságnak nem lesz ereje lázadni. Csak nehogy meglássuk.

fynndafrail 2008.07.22. 19:49:15

A legjobban azon mulattam valamelyik nap, hogy egy cigó kikérte magának: ő nem cigány, ő vidéki roma. :-D

Bakfitty... 2008.07.22. 19:58:51

Ritkán szólok hozzá, de most megteszem: Mit tudsz te a cigányokról? Semmit. Én mint szociális munkás foglalkoztam velük. A cigánynak a vérében van a "szabadság" (tengés-lengés, okosságok) és nehéz lesz munkára szoktatni. Felkaroltuk őket, lakást kaptak, munkát szereztünk nekik, de néhányuk ment be csak a munkahelyére az első fizetés után. Eltünedeztek a szerszámok, állandóan részegek voltak ha volt pénzük, vagy pedig a játékteremben mulatták el az utolsó fillért is. A lakásban minden pusztulat tárgya lett, az ajtókat lecserélték függönyre, és elégették még a parkettát is. Zöldségért bejártak a környék kertjeibe, rendszerint idősebb emberekhez, este. El kellene már érni oda, hogy megértse a magyar társadalom, aki nem akar változni, azt nem lehet megváltoztatni praktikákkal, és erővel. Amerikában sem megy a mexikánok és a négerek megváltoztatása, aki saját maga szeretne, az tud változni/beilleszkedni (Májkell Dzsekszon.. :)) de aki nem akar, az csak mindenből lehúzza a maga hasznát, és odébbáll: jelszavak: pirosozás, striciskedés, markec, kávézás, cigizés, (kilós kávéárusítás úgy, hogy az originál kávészacskóba alulról földet tesznek, vagy a cigiskartonba kartonpapírt) zseblopás, betörés, lakásmafffia. Ezek a jellemző megélhetési lehetőségek. Aztán kedves Író Úr, esetleg kezdheted megszerezni a környékeden élő cigányok jóindulatát, és számolj be egy év múlva, hogy mid maradt, mert úgy lehúznak, mint a sz@rt, és örülhetsz, ha nem visznek el magukkal, hogy éhbérért építsd a házukat, amit méhecskézéssel szedtek össze. Balek vagy.

Barnabás 2008.07.22. 20:00:27

Egyszerűen nem értem miért mindenki a többségi társadalmat hibáztatja a cigányság problémáiért.Kurvára unalmas már,hogy senki nem foglalkozik azzal,hogy esetleg náluk lehet valami hiba a rendszerben.Ez az eszement blogiró azt irja:a magyarság szerezze meg a cigányság jóindulatát.Nem forditva kellene lennie véletlenül.Ilyen és hasonló véleményeket olvasva ,magyarként bűntudatot kezdek érezni,hogy milyen szemét ,rasszista ,elnyomó,kizsákmányoló,lelketlen,cigánygyűlölő,fasiszta,náci,antiszemita,jobboldali,baloldali ember vagyok én,mert a többségi társadalomhoz tartozva nem értem meg a szeretetreméltó,kulturált,beilleszkedett,keményen dolgozó,becsületes,bűnözést messze elkerülő ,magasan iskolázott cigányság problémáit.

viktor134 2008.07.22. 20:12:05

az elmélet jogos. semmi pozitív diszkriminációt nem szabadna adni senkinek.

mert az sehova sem vezet.

mindeki legyen egyenlő oszt sanyi.

Advanced Flight 2008.07.22. 20:36:24

Különösen ez a modernkori rabszolgaság duma tecc. Szegény, ingyen agyondolgoztatott cigók, még nézni is rossz ezt a kizsákmányolást! :-)

Gondolkodik is vajon a post írója néhanap? Vagy csak a szokásos világmegváltósdi, meg a "szeressük egymást, gyerekek" szemlélet...

Avraham NetJézus (törölt) · http://tinyurl.com/a-zsido-valosag 2008.07.22. 20:40:26

Bakfitty:

Felesleges magyarázni nekik, az életükben nem volatk cigányok közelében.

Torquemada 2008.07.22. 21:04:44

baromság. aki ezt írta, annak fogalma sincs a realitásokról, vagy szándékosan ferdít

Bakfitty... 2008.07.22. 21:06:24

Igen látom. :)
Egyébként ha ilyen mívelt az Író Úr, akkor szíveskedjék az ezerhétszázas évektől felfelé olvasgatni olyan míveket, amelyek foglalkoznak, mitöbb korhű részletességgel leírják a társadalom összetételét, és a társadalmi rétegek helyét és szerepét is pontosan meghatározzák. Ebből a szemszögből is érdemes látni, hogy a változó viszonyok, a "befogadó" kommunizmus sem volt jó, amelyik ingyen lakást és taníttatást adott, olcsó kaját, stb, Aztán meg a hurrákapitalizmus se jó, meg semmi sem, mert vannak rétegek, amelyek ugyanúgy éltek 1750-ben is, mint ma 2008-ban. Persze mindig vannak kivételek, nekem is van dolgos és megbízható cigány barátom, de ő is utálja a változni képtelen világrontó társait, mert pont miattuk néz rá mindenki ferde szemmel. Az előítélet pedig ebben az esetben életet véd, ne akkor kezdjél el gondolkodni az elveidről, amikor este hazafelé öt sötétbőrű ember körbevesz, és megkérdezi: mennyi az idő?...

Bakfitty... 2008.07.22. 21:18:42

Egyébként remény van, én nagy jövőt látok abban, ha a cigányság megtér. Nem vicc, hihetetlen dolgok történnek ekkor velük. Aki hallotta (én hallottam) Kajcza János cigány lelkipásztort prédikálni, az nem felejti el.

varadiroma.uw.hu/Kepek.htm

Kis ízelítő: www.baro.baptist.hu/index.php?m=11146

ez is egy lehetőség a felemelkedésre.

millenarisklub 2008.07.22. 22:09:17

Bakfitty,

szerintem tök jogos a post. Én nem vagyok cigány, de nem lehet mindig mindenért őket hibáztatni.

Meg kellene már érteni végre, hogy hiába nem akarnak megváltozni, itt élnek közöttünk, és ez nem is változik meg egyhamar!!!

Bakfitty... 2008.07.22. 22:16:59

ha kihúzol valakit a gödörből és visszaugrik, és újra kihúzod és visszaugrik, akkor előbb utóbb te fáradsz el, ő pedig vigyorog. Izomból nem lehet politizálni, az ész viszont úgy látszik megállt.

millenarisklub 2008.07.22. 22:24:02

Igaz, de ezzel a gondolkodással nem jutunk sehová, csak a tényeket rögzítjük. Ennél sokkal fontosabb a megoldáson gondolkodni, és az nem megy egyik fél nélkül sem!

potrien 2008.07.22. 22:34:56

Köszönöm, kedves millenárisklub!!!

Idióta vagy bakfitty, nem arról szólt a téma, hogy jók-e vagy rosszak, hanem hogy el kell gondolkodni a helyzeten, és végre értelmesen kell erről beszélni, nem úgy mint Te. A helyzetet kb mindenki ismeri, ezzel nem mondtál semmi újat, de mit tennélTe a megváltoztatára, mert ez lassan mindenki gondja lesz...

Gratula, jó gondolatébresztő írás!

blaise 2008.07.22. 22:41:57

Ki vagyon mondva az irasban: "a legnagyobb problémát az alanyi jogú segélyezés jelenti." Nem tom min kaptatok fel a vizet, szerintem tok jogos.

TD223 2008.07.22. 23:03:19

"...milyen különleges intézkedésekkel segítheti a kormányzat és a többségi társadalom a cigányságot..."

Én azt hiszem a többségi társadalom már így is erőn felül teljesít cigány-kérdésben. Az olaszok rárontanak a cigányokra, ha úgy elfajul ott a helyzet, mint itt. Mi rendkívül toleránsak vagyunk, illetve ezt kényszerítik ránk és rengeteget fizetünk (nem csak adót, életekkel is fizetünk).

Nagyon sok ország rögtön a cigányok bevándorlása után felismerte, hogy törvényekkel kell kezelni a helyzetet. De nálunk a politikai elit tényleg gátolja a megoldást. Egy szocialista kormány, politikai irányzat még semmilyen országban nem hozott helyre ilyen problémát.

Ericcartman (törölt) 2008.07.22. 23:06:38

Modernkori rabszolgaság?ember,a magyar a rabszolga!!ki dolgozik ezekre az ingyenélőkre?kinek az adójából dőzsölnek?kinek a pénzéből vesznek sokmmiliós kocsikat,10kilós aranyláncot,stb?kik tartják rettegésben a kistelepüléseket?a postírónak vagy nincs ki a 4 kereke,v a Rózsadombon él.

TD223 2008.07.22. 23:11:23

Példa arra, hogyan gátolja a kormány a megoldást:
Ez lesz:

Amikor MÁR RÉG változtatni kellett volna a segélyezésen, akkor némi beszéd után elmennek a politikusok nyaralni 1 hónapra, és majd szeptemberben beszélnek arról, hogy hogyan is lenne jó az új szabályozás. X, vagy X+10 Ft legyen a segély? Megállapodnak valamiben, aminek más hibája van, mint a mostaninak, és mint akik jól végezték dolgukat, kihírdetik, hogy megoldottuk a cigány-kérdést és nem foglalkoznak 2 évig semmit a témával.

Porka 2008.07.22. 23:30:09

Civilizációs harc. Van egy européer, versenyre, tudásra és kemény munkára épülő, a XXI. század technológiai vívmányait alkalmazó civilizáció, meg van egy XI. századi nomád típusú itt-ott rabolunk és odábbállunk. Utóbbi az előbbi szociális rendszerét használja, jogtalanul, erőszakos bűncselekményekkel tetézve. Nyilvánvaló hogy ez az állapot tarthatatlan, nem csupán a cigányságról hanem általában a segélytolvajokról és lumpenbűnözőp rétegről hamarosan gondoskodni fog egy összeurópai törvényrendszer.

Tegnap jelentette be egyébként itt Londonban a miszterelnök hogy minden segélyezést felülvizsgálnak, súlyos börtönbüntetéssel szankcionálják ha valaki a továbbiakban visszaéll a szociális háló segítségével. Pedig itt csak kétmillió segélyezett van, össze lehet hasonlítani a Őbözsesége birodalmának a gazdasági helyzetét Magyarországgal, mégis fontosnak tartják hogy lépjenek ez ügyben.

Emellett a válasz igen, létezik ma Magyarországon egy titkos központi stratégia, amelynek célja, hogy szociális karanténban tartsa a cigányságot, úgy hívják hogy mindenkori hatalom, függetlenül attól hogy piros vagy narancssárga köpönyeget forgat, mindnek szüksége van a választásoknál olcsón megvásárolható egyszerű lelkületű tömegekre, mint választóbázis. Könnyen meg is valósítható mindez említett népcsoport széles rétegével, mert hagyományosan igénytelenek magukkal, és környezetükkel, jövőképükre pedig leginkább a gyermekded jelző illik. Szavazórabszolgák, igen.

Bakfitty... 2008.07.22. 23:33:46

"Idióta vagy bakfitty, nem arról szólt a téma, hogy jók-e vagy rosszak, hanem hogy el kell gondolkodni a helyzeten"

Potrien szerintem hagyjuk a jelzőket és gondolkodj...
Aztán ha fény gyúl a sötétségben akkor jelezd, bár szerintem még egy darabig koromsötét lesz... :))

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2008.07.22. 23:37:53

@Porka

"hamarosan gondoskodni fog egy összeurópai törvényrendszer"

Nem vagy te egy kicsit optimista?:))Hamarosan?

Egyébként meg lehet nézni ,hogy 1-2 év alatt az olaszok hova jutottak meg mit 18(!!) év alatt...na ez a különbség...

Bakfitty... 2008.07.22. 23:40:26

Egyik politikai pártnak sem áll soha érdekében a jelentős változtatás, mert a meleg hugyban tapicskolni, és közben a saját zsebüket megtömni jobban megéri, mint szembeszélben változtatgatni. Ezért tart az ország húsz év után is ott ahol tart.. Magyarországon a politikusokat egytől egyig le lehetne ültetni csalásért, hűtlen kezelésért, sikkasztásért, adócsalásért, pénzmosásért, csak senki sincs, aki ezt megtenné + bizonyítaná, mert egy férfi sincs talpon a vidéken. Aki meg magas szinten van és ugrálni kezd, kap egy kis pénzt a zsebébe, aztán már mindjárt bűntárs...

Porka 2008.07.22. 23:49:40

Blas, igen hamarosan. Kicsit nagyobb rálátással meg merem előlegezni hogy hamarosan. Magyarországon nagyon durván el van hallgatva az a tény hogy a segélyezetteknek csak igen kis százaléka lenne jogosult juttatásokra, kedvezményekre. A kormány gyakorlatilag bűnpártoló azzal hogy magasról szarik a nyilvánvalóra.

Nem fog menni ez a szülök tíz gyereket oszt majd jól eltartanak a parasztok sehol sem. Ha európa kormányai nem akarják hogy egyszerre több országban valóban rassz-alapú zavargások legyenek akkor nagyon sürgősen helyre kell rakniuk ezt a kérdést. Gordon Brown pl. ugye munkáspárti, cocpolitika-barát, mégis be merte jelenteni hogy nagyon komoly változások lesznek a benefit thievery megállítására.

Ugyanaz megy itt is mint Magyarországon, reggel meg délután nem lehet közlekedni mert mennek a jómunkás adófizetők dolgozni, napközben tele vannalk a bevásárlóközpontok jellemzően nem fehérbőrű, jellemzően segélyből boldogan nagycsaládot alapító afrikaiakkal meg arabokkal. És most hogy ugye kissé némi recesszió fenyeget, már az egyszeri liberális angoloknak is egyből azokra mutatnak ujjal (helyesen) akik nem járulnak hozzá a társadalomhoz, csak elvesznek.

A "valamit semmiért" rendszer (aminek magyar formája a "valamit semmiért plusz rasszalapaon lenéünk mert magyar vagy") bedől, mert tarthatatlan, mert nem egyezik bele egyetlen kevésbé agymosott polgár sem hogy olyanokért lopja meg a kormányzat akik még az életét és a vagyonát is veszélyeztetik.

lúzer 2008.07.23. 01:38:19

Tetszik, amikor cigánykérdésben mindenki mossa a kezeit. Mintha országunkat nem is mi magyarok, hanem cigányok kormányoznák, és nem az volna a szomorú valóság, hogy ez a népcsoport csupán visszaél azzal a helyzettel, amit mi teremtünk balga törvénykezésünkkel. Különben a családi pótlék iskoláztatáshoz kötésében, illetve alanyi jogúvá tételében lehet látni, melyik politikai oldal kezeli társadalmi, melyik pedig politikai kérdésként a cigányok ügyét. (Hatalmas különbség) Aztán az is érdekes dolog, hogy a cigánykérdés szorosan összekapcsolódik a szegények ügyével. A baloldal által képviselt gazdaságpolitika, amely szinte kizárólagosan az elit egyeduralmának és tőkefelhalmozásának szolgálatában áll, egyfajta öngyarmatosításban ölt testet, ahol a gazdaság haszna, növekedése az alsóbb néprétegek szegényedése révén valósul meg. Ha ma Magyarországon van egymillió nyomorban élő cigány, akkor bizonyosan van ugyanennyi hasonló sorsú magyar is. Utóbbiakat még csak-csak bele lehet vinni egyfajta modernkori rabszolgaságba, mert megalkuvásra hajlamos nép vagyunk, de a cigányok sokkal ügyesebbek, okosabbak és összetartóbbak annál, hogy az EU-n belül ilyen helyzetet elfogadjanak. Nem túl tehetős magyar állampolgárként teljes szívemből szurkolok roma polgártársainknak, mert úgy tűnik, már csak az ő érdekérvényesítő képességük akadályozhatja meg, hogy idióta gazdasági és kontraszelektált szellemi elitünk vagy háromszáz évvel vessen vissza bennünket az időben. Legalább addig ki kéne tartanunk, amíg a jelenlegi politikai és médiahatalom megbukik, és vezető pozícióba jut néhány olyan politikus, aki felismeri, hogy nem a civilizáció leépítésében, hanem éppen annak kiterjesztésében van az igazi üzlet. Hiába tudjuk nagyon sokan, hogy a piaci érték alatt végeztetett (kényszer)munka nem gyorsítja, hanem hátráltatja a gazdaság fejlődését, nagy tömegek nyomorban és tudatlanságban tartása hosszú távon sokkal nagyobb terhet ró egy adott államra, mint amennyi haszonnal jár rövid távon, ha fasiszta propagandánk jobban lázít a cigányok ellen, mint hetven évvel ezelőtti német elődje a zsidókkal szemben. Aki a jelenlegi népességi arányok mellett komolyan felveti a cigányok felelősségét tőlük függetlenül kialakult társadalmi bajokban, az nyugodtan gondolkodjon el mélyebben az ok-okozati összefüggéseken. Talán rájön, hogy nem is olyan nagy baj, hogy van egy jelentős kisebbségünk, amelyik velünk ellentétben nem óhajt Európa rabszolgája lenni. Mert ők a társadalmi kérdést bizony remekül megoldották. Élnek, ahogyan tudnak. Éppen úgy, mint a politikusaink, népgazdaságunkat zsebre privatizáló elitünk. Ha valaki azt hiszi, hogy ennek az elitnek egy csöppnyi erkölcsi alapja is van kihúzni a feketegazdaságot a náluk semmivel sem hitványabb megélhetési törvényszegők lába alól, nagyon téved. Nem is nagyon próbálják meg, a propagandájuk segítségével inkább a középosztályt akarják rávenni, hogy elvégezze a piszkos munkát. Én felteszem a kezem: nem vállalom. Lapátoljátok el, gazdagok, ez is a ti piszkotok! Különben pedig „csak” ennyi akadálya van a történelemben való visszafelé araszolásnak: az erkölcs, amelynek folyamatos válságában évek óta moccanni sem bírunk, csak kapálózva süllyedünk a rasszizmus mocsarába. Méltatlan sors a magyar néphez.

Leindlar 2008.07.23. 01:44:19

Ez a mai "romakérdésezés" meg ezek a naiv megoldási javaslatok, meg a nagy megértés valóban jó eszmék, csak kérdem én akkor is ilyen marha nagy megértést tanúsítanál ha a szocializációt a szomszédodban kellene végignézni, úgy hogy közben itt ott még bukdácsolnak és megbotlanak? netalántán átbotlanak a Te kertedbe és véletlen náluk marad ez is az is miközben visszamennek a saját portájukra...

Az a bajom ezzel a nagy büdös megértés szöveggel, hogy próbálj gyereket nevelni így... ha a gyerek intelligens akkor megérti, hogy ezt meg ezt nem lehet MERT NEM SZABAD - és pont. Ha nem az akkor elmagyarázod neki mégegyszer, de ha utána sem érti meg tizedjére se, neadjisten elkezd hisztizni, hogy márpedig akkor is, meg "neki" lehet, mert ő olyan - akkor lehet hogy előbb utóbb lekeversz neki egyet - azért mert Te tudod, hogy az úgy jó... namost mi van akkor ha a gyereket nem lehet nevelni mert az összes szomszéd árgus szemekkel azt lesi, hogy mikor szólhat be és szólhat rád, hogy nem úgy kell azt a gyereket nevelni? persze a saját gyerekét ő is elhanyagolja, de a tiedet sokkal jobban tudja nevelni ... mi van olyankor amikor a gyerek már tudja, hogy mikor apu nevelni akarja, akkor csak át kell menni a szomszédhoz panaszkodni és akkor jön a rendőrbácsi és jól megrendszabályozza aput? Mi van akkor ha apu munkahelye is kezd már attól függni, hogy mit mond a gyerek, mert a szomszéd bácsi a munkahelyen is beszólogat? hogy lehet így gyereket nevelni? Milyen lesz ez a gyerek ha felnő? Egy piszkosul elkényeztetett akaratos nagyon buta gyerek.
Ezért kell nevelni a gyereket még akkor is ha nem akarja, meg ezért nem kell hallgatni senkire, mert lehet, hogy kicsit erőltetni kell eleinte azt a gyereket, hogy észheztérjen, de később rájön, hogy érdemes volt tanulnia stb. még akkor is ha kellett neki pár pofon ehhez...

Csak "itt" nem lehet nevelni azt a gyereket, mert azonnal odaszalad 20 hülye aki mindenféle "ismerjük meg", "nem ő tehet róla", "tolerancia", "náci" (!!!!) frázisokat ordítozva mindenfajta nevelést megakadályoz - közben egy cukorkát nyom a gyerek kezébe és megsimogatja a kezét (aztán hazamegy ugye (persze jó messzire))... hurrá! Nevelés alatt BÉKÉS nevelést értek - pl. a segélyek másfajta elosztását ami jobban "motiválja" a szegény megtévedt báránykákat a megfelelő szocializáció irányába... Igenis járjon - MINDEN - gyerek iskolába, igenis - MINDEGYIK (nem csak a roma, vagy a magyar) - tanulja meg hogyan kell viselkedni és igenis MINDENKI dolgozzon és fizessen adót (itt is hiányzik a büntetés szigora - nemrég ugye volt kedves Sass elvtárs aki jósokmilliót felejtett el befizetni és utána kapott 3 év felfüggesztettet:)) Ha nem megy észérvekkel akkor le kell ereszkedni arra a szintre amelyiken ért.

Milyen ország az ahol ha kirabolnak és felgyújtanak egy templomot akkor miután kiderül, hogy kiskorúak voltak utána csak simány egy ennyebennyével megússzák? Az ilyennek a szülei a felelősek akik nem mondták meg annak a kiskorúnak, hogy nem szabad templomot kirabolni és felgyújtani! Persze az se mindegy melyik templomot gyújtották fel - de "szerencsére" "csak" olyan templom gyulladt meg amiből nem lett már másnap egész Európát megrázó politikai és etnikai probléma - kis buta gyerekeknek kellett egy kis réz odasseneki ez a templom még belefért, megértjük mi.

embör 2008.07.26. 01:47:00

Három kulcsmondat van a hsz-kban:
Nem akarnak beilleszkedni
Rossz a segélyezési rendszer
Exponenciálisan!!! nő a számuk.
A magyar történelem során az elnéptelenedett országot betelepítésekkel élesztették újra többször is (tatárok, törökök után stb.) valamint jöttek menekült népcsoportok. Bunyevác, szláv, román, szlovák, német, sváb, horvát, görög, lengyel és még sorolhatnánk. Mind beilleszkedett, s ma a magyar néphez tartozónak mondja magát. A cigányság nagyjából két hullámban került Mo-ra, tömegesen azt hiszem a XIX. században. És nem illeszkedett be. Vannak kivételek, de összességében nem.
A segély. A monoki példát rossznak tartom, mert ugyanúgy kikényszerítetten akarják rendes iskolázott, dolgos emberekké változtatni őket, mint eddig már többször (pl. Kádár-rendszer). De ez eddig se vált be, ezután se fog. Nem ilyen a természetük.
Ezt tenném, ha tehetném a segélyezési rendszerrel: Egy családra szabnék egy nagyon minimális összeget (mondjuk két gyerek családi pótléka, egy felnőtt segélye) és ezt adnám minden családnak. Fixen. A 8 gyerekesnek is. Családi adózás mintájára családi segélyezés.
TV-ben hallottam: az angoloknál a leggyakrabban anyakönyvezett név tavaly: a Muhamed. Egy évvel előbb csak a második leggyakoribb volt. Ez megdöbbentette és felrázta a társadalmat. Tenni kell.
Nálunk még statisztikát se lehet készíteni, mert csak az roma, aki annak vallja magát, de. egyes források szerint tavaly kb. az újszölöttek 30% taksálható ebből a népcsoportból valónak. Azért vált égetővé a kérdés, mert annyira megnő a számuk, hogy lépten-nyomon belebotlasz a problémába. Nem tudod elkerülni, hogy a gyereked osztályában két-három (10-15) ne randalírozzon. A tanárokat inzultálják. Nem tudsz már olyan helyre menni (esetleg Rózsadomb még egy ideig), hogy ne lakjanak a szomszédodban vagy a házban. A tévét bekapcsolod, és ott is. A bűnözésről nem is beszélve. (Uborkalopástól, az önkényes beköltözéseken át a súlyosabbakig.)
Az emberi jogok félreértelmezésével még lovat is adnak alájuk.
Eddig is tudtunk a problémákról, de azt hittük, nem olyan vészes, mert az exponenciális görbe elején a növekedés viszonylag hosszan kis ütemű, csak aztán egyszeriben elkezd rohamosan emelkedni. (tudjátok: sakktábla és búzaszemek történet).
Ez pl. jelentheti, hogy a 8 éves gyerekem már roma többségű társadalomban nőhet fel. Node akkor ki termeli majd meg a segélyre valót?
Azt hiszem, hogy pl. a betelepült sváboknál nem vizsgálta senki, hogy milyen ütemben nőtt a számuk, mert beilleszkedtek, részeinkké váltak. Többségében rendesek, dolgosak.
A cigányság számaránya azért maradjon kisebbségben legfőképp, mert akkor lehet tenni, hogy a létező problémáikkal (szegénység, munkanélküliség, iskolázatlanság stb.) ténylegesen lehessen foglalkozni, érdemben megoldást találni.

tothmari 2008.07.26. 01:52:35

Szvsz kulcsmondatok:
1. Nem akarnak és nem tudnak beilleszkedni (minden más népcsoport be tudott, de ők nem és évszázadok óta)
2. Rossz a segélyezési rendszer
3. Exponenciálisan nő a számuk.
(Tavaly az angoloknál az újszülöttek között leggyakrabban anyakönyvezett név a Muhamed volt.)

xaladu 2008.07.26. 04:59:35

Most hirtelen mindenki rákattant a segélyezésre, mint a fő okra.
Miért, a 800.000 rokkantnyugdíjas, vagy a 3000 önkormányzat, vagy a 700.000 közalkalmazott, az nem iszonyú pazarlás?
Vegyük komolyan a "pénzt csak munkáért" elvet, de ne a legalsókon kezdjük el számon kérni! Kezdjük felülről!

xaladu 2008.07.26. 05:26:16

A cigányokkal az az igazi a baj, hogy kreol a bőrük és fekete a hajuk. Mert ha fehér bőrű, vagy barna hajú ember csap be, vagy nem-dolgozik, akkor az egy a sok közül, de ezeket a "brazilokat" egy kalap alá lehet venni! Mert ha mondjuk "egy csomó ember" rokkantigazolványt használ, pedig nem is az, akkor mit lehet mondani? "Egy csomó ember" támogatást, segélyt vesz fel jogtalanul, akkor hogyan őket nevezhetjük? "Egy csomó ember" csak azért megy el a munkahelyre, hogy felvehesse a fizetést, de esze ágában sincs tisztességesen végezni a munkáját, akkor nekik mi a nevük? Vagy "egy csomó ember" fenyeget másokat, róluk hogyan beszélhetünk? "Egy csomó ember" nem törődik rendesen a gyerekeivel, azok ostoba, agresszív léhűtők lesznek szegények, akkor mit mondjunk ezekről? Ha ugyanezt cigányok teszik, akkor azt legalább meg lehet nevezni, lehet róla sokat beszélni, mennyivel jobb!

Porka 2008.07.26. 11:33:35

Xaladu, ez amit írsz ez a kvintesszenciális cigány attitűd. Nevezetesen másokra mutogatás lekezelő úri sértődöttséggel, megspékelve az adófizetők fitymáló lekezelésével, mindezt természetesen légbőlkapott semmitmondásokkal alátámasztva.

Kispajtás, nagyon hamar el fog jönni az az idő amikor a hozzád hasonló gondolkodásúak saját belükön fogják megtapasztalni az "aki nem dolgozik ne is egyék" őstörvényt.

Lehet pofákat vágni meg rasszizmust kiáltani, ez a dolgokon nem változtat. Lehetnétek bármilyen bőrszínűek, a tűrhetetlent senki nem köteles eltűrni. Fel is lehet lázadni, tessék.

Le lesz verve a parazita lumpen mind, egytől-egyig. A többi ország meg érdeklődve fog figyelni és követik a példát, hálásan hogy nem nekik kellett elkezdeni a megrendszabályozástokat.

Vagy tán úgy vélitek hogy az EU emberi jogi szakbizottsága testületileg kivonul és a putrijaitok elé fekszik a sárba hogy megállítsa a bulldózereket? Hogy azbesztruhát terítenek majd a rakottszoknyáitok fölé amikor lángszóróval fertőtlenítik ki a vérhast meg a kolerát ami a "magas kulturátok" velejárója?
Hát persze.

Majd jönnek a kéksapkások és megvédenek, igaz? Lehet álmodni. Mást se csináltatok az utóbbi néhányszáz évben. Kemény hajnalra fogtok ébredni. Senki nem viszi ágyba nektek a reggelit többé a szép fekete szemetekért.

xaladu 2008.07.26. 14:04:51

porka:
jól mellétrafáltál!
kezd elölről, most egy kicsit nyugodtaban, gondold át... :)

Jojó 2008.09.24. 16:25:43

Ahová a cigány beteszi a lábát, a fű is kiég!
Tapasztalat!
süti beállítások módosítása