Utolsó kommentek

Címkék

alkohol (1) anorexia (2) arzén (1) auchan (1) bambi (1) bánó andrás (1) batiz (1) bbc (2) begium (1) bicikliut (1) BKK (1) bkv (1) budai bernadett (1) budapest (3) búzaégetés (1) cigány (2) coca cola (1) csernobil (1) daniel pipes (1) danks (1) daróczi (1) da vinci (1) demcsák zsuzsa (1) demszky (1) dinnye (1) dopping (1) drog (1) dr frank schirrmacher (1) dugó (1) egyszarvú (1) élelmiszerfegyver (1) előfizetés (2) elöregedés (1) európai parlament (4) eurovízió (2) félelem (4) felvonulás (1) fénykép (1) fóbia (2) foci eb (1) fodor gabor (1) fogkrém (1) fogselyem (1) fogyás (2) főváros (3) friderikusz (1) gellért tér (1) globalizáció (5) google (1) gorbacsov (2) grúzia (1) gyilkosság (1) gyorskaja (1) gyurcsány ferenc (2) gyurma (1) háború (4) haiti (1) hajdú péter (1) hamburger (1) hamisítás (4) hasonmás (1) hidegháború (1) hírek (1) holdraszállás (1) honduras (1) hűtővíz (1) ingyen kenyér (1) internet (1) i jános pál (1) jános pál pápa (1) kávé (1) kerekpar (2) kerékpárosok (2) kgb (3) kim dzsong il (1) kisebbség (2) konspi vizuál (2) könyvajánló (1) kőolaj (1) kormányzati negyed (1) közvélemény kutatás (1) lapszemle (6) lenin (1) london (1) margit híd (1) marsi élet (1) maszkos ferfi (1) média (2) mekka kóla (1) melegek (2) merénylet (3) mérgezés (1) metró (2) mobil (2) napóleon (1) navracsics tibor (1) nol (1) norbi (1) obama (1) olimpia (4) olvasoi level (1) orban viktor (1) oroszország (1) összeesküvés (6) pálffy istván (1) para (1) parkolasi cegek (2) peking (1) pekingi olimpia (1) penny (1) pláza (1) politikai korrektség (5) putyin (1) rakpart (1) retusálás (1) roma (1) sándor (1) sivatag (1) skynet (1) slota (1) stohl andrás (1) szabotázs (5) szabó pál (1) szakadás (1) szdsz (2) szegénység (1) széles gabor (1) szíjjártó péter (1) szóvivó (1) szóvivő (1) térképészet (1) terror (1) tévé (1) time magazin (1) torgyán józsef (1) toroczkai (1) történelem (1) Ukrajna (1) unikornis (1) városligeti tó (1) vatikán (2) viaszbábú (1) viktortotó (1) világbank (2) vodka (1) vörös tér (1) wada (1) web 3.0. (1) Címkefelhő

Gombok

Az Internet vége: leszoksz és megszoksz?

2008.06.18. 11:12 -

28 komment

Ön szerint elképzelhető, hogy 2012-től a kábeltévéhez hasonló díjcsomagokban kell majd előfizetnünk a legnépszerűbb internetes oldalakra? Két vezető kanadai telekommunikációs cég alkalmazottjai szerint igen. Vajon csak kacsa hír? Vagy a telefontársaságok ma még titkolt tervéről van szó, amelyek így akarnak rákényszeríteni bennünket a drágább, mobilra optimalizált online technológia használatára? Mindenesetre tény: ma egymilliárd ember csatlakozik számítógépről az internetre, és több mint hárommilliárdnak van hordozható telefonja. A mobileszközök térnyerése minden szakember szerint éveken belül fenekestül felforgatja a világhálót.

A legjobb kampány a negatív kampány

A közeljövőben a telefontársaságok várhatóan kampányt indítanak az otthoni internetezés ellen, hogy minél több embert vegyenek rá költségesebb, mobilos szolgáltatásaik használatára. Két kanadai multi, a TELUS és a Bell Canada már meg is tette az első lépést: több alkalmazottjuk egyidőben kikotyogta (vagy szándékosan kiszivárogtatta), hogy 2012-től, de lehet, hogy már 2010-től, a kábeltévé-társaságok modelljét követve előfizetői csomagokba rendezik a legnépszerűbb weblapokat. Mindez az érintett oldalak látogatottságának radikális csökkenéséhez, majd pénzügyi csődjéhez vezet, a kibővült mobil online szolgáltatásokkal színre lépő telekommunikációs vállalatok pedig a megmentő szerepében tetszelegve deklarálhatják az otthoni internetezés végét.

A nyilvánosság ereje

Ha nem szándékosan adta ki a hírt a két kanadai vállalat, hanem munkavállalóik azért beszéltek a titokról, hogy a nyilvánosság erejével vegyék fel a küzdelmet a közelgő sokk ellen, jó emberre leltek, ugyanis állítólag Dylan Pattyn, a Time Magazin újságírója állt rá az ügyre. Hamarosan megjelenő cikkében várhatóan a TELUS egyik marketingszakértője is nyilatkozik majd arról, hogy cégénél már meg is kezdték azoknak a honlapoknak a blokkolását, amelyek nem részei a társaság mobil előfizetői csomagjának.

Igaz, vagy hamis?

Az Internet fizetőssé tételének hírét a két kanadai társaság azonnal tagadta, és olyan hírek is elterjedtek, miszerint Dylan Pattyn valójában soha nem dolgozott a Time Magazinnál, hanem egy 26 éves hobbi cikkíró, aki brahiból bombázza elméleteivel a neves lap szerkesztőségét. Így vagy úgy: az ügy kipattanása óta sorra szerveződnek az internetes tiltakozó mozgalmak. Kérdés, mennyiben konvertálható a felhasználók ellenállása olyan erővé, amely képes befolyásolni a telekommunikációs vállalatok üzletpolitikáját.

Forrás: Conspiracyplanet.com


A bejegyzés trackback címe:

https://konspiradio.blog.hu/api/trackback/id/tr34526881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.18. 13:18:29

Ha fizetős lesz a Youtube, akkor hazsnáljuk a kismillió másik klónját ....

Ezeknek az oldaluknak pont az erejük, hogy több millió meber használja, ha csak pár tízezer fogja, akkior végük van.

Nem hiszem hogy nem jöttek még rá, hogy az internetet nem lehet megszabályozni .....

hűvös 2008.06.18. 13:25:00

Ugyan már....

Kizárt hogy keresztül lehet vinni...
Legfeljebb újra megjelennek a jól szerkesztett magán oldalak /hiányoznak nekem most is:)/, amit egy csomó lelkes internetfüggő szerkeszt....

Előjött a sok régi emlék... Nazsola a sokszínű világ, stb.. Emlékeztek még olyan frankó oldalakra amelyek non-profit voltuk mellett is jók voltak?:)

Az a médiaoldal amiért itt fizetni érdemes, úgysincs:)

UM 2008.06.18. 13:36:34

Szerintem sok ember tökéletesen beérné Magyarországon egy iwiw + msn kombóval mondjuk egy ötszázasért havonta.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.06.18. 13:39:36

A probléma a dologgal kapcsolatba, hogy az internet felettébb hasznos az állami szervezeteknek, mert segítségével rengeteget takaríthatnak meg, mindemellett rengeteg információ deríhető ki az emberekről...
Mi ebben a probléma?
Az emberek együtt hatalmas mennyiségű információt termelnek, és ha a szabadon hozzáférhető tudást nézzük, akkor viszon komoly biztonsági kockázatot jelent a vezetők számára kényes információk kiszivárgása.
Üzleti és makrogazdasági érdekeket sért az igazság!

Ha az összeesküvés-elméletek híve lennék már temetném a netet...
Ha mégis lesz hasonló, akkor majd net helyett olvasok.

A fizetős portálok nem tudnak olyat adni, amit máshonnan nem tudok beszerezni...
Halott az ötlet is...

Avraham NetJézus (törölt) · http://tinyurl.com/a-zsido-valosag 2008.06.18. 13:40:19

Nagyot fogok röhögni amikor a sok mocskos, pénzéhes genny belebukik ebbe a szánalmas lehúzásba. Addig is az összes bevételüket gyógyszerre költsék.

qery qreyhound (törölt) · http://www.bestofgyurcsany.hu/news.php 2008.06.18. 13:41:43

Vajon a The Pirate Bay és a Bithumen melyik csomagban lenne elérhető? Vagy központilag megszabnák, hogy milyen előfizetéssel milyen oldalakat lehet nézni, és ha én készítek egy saját oldalt, akkor járkálhatok netszolgáltatótól netszolgáltatóig, akik alapos mérlegelés után beveszik a "csomagba" az én oldalamat is?

Erőteljesen halott elképzelés...

Rwindx 2008.06.18. 13:43:41

Én sem tartok megvalósíthatónak egy ilyen ambiciózus tervet.

Ha egyes ISP-k korlátozzák illetve fizetőssé teszik a site hozzáférhetőséget, akkor egyrészt a tartalomszolgáltatók részéről kemény perek elé nézhetnek, másrészről tömegesen fognak ügyfeleket veszíteni.

Ha a siteok korlátozzák a hozzáférést akkor az lesz amit zero ír. Azaz siteok buknak, míg mások felemelkednek.

Ha egységesen minden fronton korlátozások indulnának be, akkor függetlenül attól hogy szabadságjogi mozgalmak indulnának szerte a világon, hamarosan kiépülne egy párhuzamos Internet más néven és a régi szép lassan meghalna.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.06.18. 14:10:03

A jelenlegi szabályozás mellett ez egyszerűen kizárt. Ha az ISP törvénymódosításra is képes, akkor sem.

palko 2008.06.18. 14:16:45

Az biztos, hogy napjainkban a mobilra áll át minden, és a telefonos cégek mindent megtesznek majd a wap, mobilinternet stb. terjesztéséért...

lvnte (törölt) · http://lvnte.blogspot.com 2008.06.18. 14:18:03

Alapjaban véve azért hülyeség az egész, mert a netet nem lehet "csomagokra" bontani. Legalábbis semmi értelme nem lenne a kis csomagoknak. Mit ér egy site amiben egy linkre sem lehet kattintani hogy megnézzek egy related videót vagy képet , vagy elolvassak egy kapcsolódó szöveget, mert az másik csomagban van? Mert ez lenne valahol az internet lényege... Ki tenné a saját site ját ebbe az alacsonyabb csomagba? :D

Több értelme, akár még létjogosultsága is van a prémium szolgáltatásokhoz kapcsolódó + díjaknak, amiket 1-1 site vezethet be, mint a ISP-s korlátozásoknak.

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2008.06.18. 14:19:46

amelyik ISP ilyet bevezet, az egyszerűen kiesik a versenyből. ha mind, egyszerre bevezeti, akkor meg jönnek újak, akik nem, és ez lesz a versenyelőnyük.

kamu, de mint kamu ötletes :)

Joaquin 2008.06.18. 14:57:34

És ha proxin keresztül nézem meg az oldalt azt hogy szűrik ki?

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2008.06.18. 14:58:31

Az ilyen buta elméletektől mindig sírhatnékom van.

Mindfield 2008.06.18. 15:20:13

"Mindez az érintett oldalak látogatottságának radikális csökkenéséhez, majd pénzügyi csődjéhez vezet, a kibővült mobil online szolgáltatásokkal színre lépő telekommunikációs vállalatok pedig a megmentő szerepében tetszelegve deklarálhatják az otthoni internetezés végét."

Mivan? Húúú, ekkora baromságot is rég olvastam már. No comment, komolyan.

Najó, az igazság az, hogy mindig megvolt ez az online cég vs. telekom cég ellentét, mert ugye az az online a telekom "pályáján" termeli a milliárdjait, többet mint a telekom cég. Igen, ez szopás. És a telekom cég tényleg mondhat olyat, hogy bocs, de akkor most én jövök, neked meg kuss. Elméletben. Csakohogy vannak ám felhasználók is, akik meg azt mondhatják, hogy a telekom cégnek kuss. Szóval nem érdemes belenyúlni ebbe a már kialakult folyamatba, mert csúnya vége lehet...

akárki 2008.06.18. 15:23:42

Megint egy "fizetőssé tesszük a tartalmat" kacsa.
Majdnem minden héten van 1.

Mellesleg a mobilinternet majd akkor lesz jobb, mint a vezetékes, ha nem 500-1500 ms lesz a ping.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.06.18. 15:28:26

Konkrét hülyeség. Mára már gyakorlatilag az előfizetői modellel induló oldalak többsége is beborult, mindig van egy konkurens, aki ugyanazt kínálja ingyen.
Ha pedig mégis megpróbálkoznak, akkor a közösség fog lépni, hírbroadcast protokollt fognak fejleszteni a torrentek mintájára...
Az internetes szolgáltatók éppen csak térden állva nem könyörögnek a látogatásért, kizártnak tartom, hogy ez megforduljon, főleg ilyen rövid időn belül.

csati 2008.06.18. 15:28:52

Első körben bohózatba illő ez az ötlet. De nemrég a Google vezetői is hasonlóról beszéltek:

index.hu/tech/uzlet/fiz030608/?main&rnd=218

Szóval nagy baromságnak tűnik, de azért nem biztos, hogy kamu hír.

Dr Kangörény 2008.06.18. 15:48:24

csati, ott prémium tartalmakról volt szó, azzal semmi gáz nincs. Azért fizessenek, akik akarnak. Before látja jól a dolgot, próbálkozni, erőlködni lehet, de minek. Kevés a hirdetés? Mindenki fizetős oldalt fog csinálni? Na akkor jön pár élelmes ember és ingyenes oldalt készít, amit milliók látogatnak, így viszi a reklámok zömét.

bergeroth 2008.06.18. 15:53:57

Az internet lényege a szabadság. Nem azért fizetek egy szolgáltatónak, hogy csak bizonyos oldalakat nézhessek meg. Az meg milyen hogy lesznek oldalak amiket nem nézhetek meg, mert nem lehet. Ha ezt bevezetik, akkor az internet ebben a formában meghalt. Baromság.

grigorij (törölt) 2008.06.18. 16:12:54

De hát ez annyira gagyi... Most két mobilcég fogja eldönteni, hogy az internetszolgáltatók mit tegyenek? Mondjuk a Voda, a T-xxx vagy a Pannon meg tudná csinálni, hogy az UPC az Index-et csak bizonyos csomagba, pénzért engedélyezze? Ez még akkor is ökörség, ha a T-xxx és a T-yyy megegyezne!
Ha meg a tartalomszolgáltatók akarbák, akkor ott a fizetős módi stb...
Ezt a kamut!

maar-on 2008.06.18. 16:14:38

persze, persze. es aki meg ingyen adja ezeket, azt majd elteszik lab alol. tudjatok, mar keszen van a vizzel uzemelo auto is, csak a gonosz olajlobbi nem engedi piacra jutni. be is kussolok nehogy bajom essen.

akárki 2008.06.18. 16:27:06

Pedig milyen szép is lenne, amikor mondjuk a xy mobilos cég fizetőssé akarna tenni obizonyos oldalakat, mert akkor rögtön:

jutalékot kérhetnének a fizetőssé tett oldalak, mégpedig a látogatottság/reklámbevétel kiesés arányában

kemény pénzeket kérnének a nagy telekom cégek a mint pl az MCI a roamingolt meg külföldi hívások ip alapú forgalmazása után a mobilcégtől, mivel jelenleg az ő hálózatukon megy a forgalom "ingyen"

és máris rájönne a mobilcég, hogy hoppá, ezen a nagyszerű ötleten bukok néhány milliárdot havonta

fiukapresszobol · http://fiukapresszobol.blog.hu 2008.06.18. 16:41:39

Reméljük is, hogy fizetős lesz az egész háló a világon, mert jövőben ebből akarunk élni.

Kérlek, addig is SEGÍTSETEK!!

Most tanuljuk az internetet és kellene tudnunk, hogy hol lehet keresőrobotot venni, vagy legalább egy keresőmotort beköttetni. És hogy mennyibe kerül! Fontos lenne. (esetleg használt keresőrobot is jó volna)

Köszi előre is.

Ölelünk mindenkit:

Fiúk a presszóból
fiukapresszobol.blog.hu

Terveüdekszi 2008.06.18. 17:30:39

Na és ki emlékszik még a mákroszoft azon törekvésére, hogy 2005-re nem lesz a gépekben merevlemez, hanem mindenki az ő szervereiken fogja az adatait tárolni? Annak idején a hazai informatikai szaklapok elég sokat lelkesedtek hogy innováció, információs szupersztráda, anyámpicsája. Tudjafasz. most is egy 250 gigás Samsung ketyeg az otthoni gépemben és egy 500 gigás Hitachi a munkahelyi gépemben. :-)))))

Achmed the dead Terrorist · http://www.youtube.com/watch?v=sDsK8ZnmhC4 2008.06.18. 18:13:15

Majd PDA-val fogok HD videot tölteni. Hülyék ezek. Ha mégis bevezetnék ezt az egetverő baromságot, azt hiszem már én is az utcára mennék törni-zúzni. Korlátozott internet? Ugyanmár, hisz ellentmondás!

stellaz 2008.06.18. 18:35:47

majd veszek újságot :)

Aki meg már most is mobiltévézik, az fizetni fog minden szarért, de az meg is érdemli

stellaz 2008.06.18. 18:44:39

majd veszek újságot :)

Aki meg már most is mobiltévézik, az fizetni fog minden szarért, de az meg is érdemli

Dudi 2008.06.19. 08:43:06

Az a baj, hogy fizikailag megoldható ez az egész. Ahogy szigorúbb cégeknél, mi több országoknál be van vezetve a tartalomszűrés (mi a Websense-t használjuk, és meg kell, hogy mondjam, igen hatásosan működik - akár pontos címekre, akár kifejezetten tartalomra(!)), ugyan úgy be lehet vezetni általánosan is.
Piaci szempontból sem tartom lehetetlennek: a "sima" oldalakat és az (óriás csatolmányoktól mentes) e-mailt ha egy szolgáltató havi 500 Ft-ért adja, ellenben ha a felhasználó Youtubozni akar, attól meg elkéri a hav 10 000 Ft-ot, valószínűleg (főleg itthon) igen jól járna.
Kikerülni meg nem lehet, mivel ha a szűrő rendszert közvetlenül a becsatlakozás után rakja rá, akkor a távoli proxydat sem fogod elérni...
süti beállítások módosítása