Utolsó kommentek

Címkék

alkohol (1) anorexia (2) arzén (1) auchan (1) bambi (1) bánó andrás (1) batiz (1) bbc (2) begium (1) bicikliut (1) BKK (1) bkv (1) budai bernadett (1) budapest (3) búzaégetés (1) cigány (2) coca cola (1) csernobil (1) daniel pipes (1) danks (1) daróczi (1) da vinci (1) demcsák zsuzsa (1) demszky (1) dinnye (1) dopping (1) drog (1) dr frank schirrmacher (1) dugó (1) egyszarvú (1) élelmiszerfegyver (1) előfizetés (2) elöregedés (1) európai parlament (4) eurovízió (2) félelem (4) felvonulás (1) fénykép (1) fóbia (2) foci eb (1) fodor gabor (1) fogkrém (1) fogselyem (1) fogyás (2) főváros (3) friderikusz (1) gellért tér (1) globalizáció (5) google (1) gorbacsov (2) grúzia (1) gyilkosság (1) gyorskaja (1) gyurcsány ferenc (2) gyurma (1) háború (4) haiti (1) hajdú péter (1) hamburger (1) hamisítás (4) hasonmás (1) hidegháború (1) hírek (1) holdraszállás (1) honduras (1) hűtővíz (1) ingyen kenyér (1) internet (1) i jános pál (1) jános pál pápa (1) kávé (1) kerekpar (2) kerékpárosok (2) kgb (3) kim dzsong il (1) kisebbség (2) konspi vizuál (2) könyvajánló (1) kőolaj (1) kormányzati negyed (1) közvélemény kutatás (1) lapszemle (6) lenin (1) london (1) margit híd (1) marsi élet (1) maszkos ferfi (1) média (2) mekka kóla (1) melegek (2) merénylet (3) mérgezés (1) metró (2) mobil (2) napóleon (1) navracsics tibor (1) nol (1) norbi (1) obama (1) olimpia (4) olvasoi level (1) orban viktor (1) oroszország (1) összeesküvés (6) pálffy istván (1) para (1) parkolasi cegek (2) peking (1) pekingi olimpia (1) penny (1) pláza (1) politikai korrektség (5) putyin (1) rakpart (1) retusálás (1) roma (1) sándor (1) sivatag (1) skynet (1) slota (1) stohl andrás (1) szabotázs (5) szabó pál (1) szakadás (1) szdsz (2) szegénység (1) széles gabor (1) szíjjártó péter (1) szóvivó (1) szóvivő (1) térképészet (1) terror (1) tévé (1) time magazin (1) torgyán józsef (1) toroczkai (1) történelem (1) Ukrajna (1) unikornis (1) városligeti tó (1) vatikán (2) viaszbábú (1) viktortotó (1) világbank (2) vodka (1) vörös tér (1) wada (1) web 3.0. (1) Címkefelhő

Gombok

Média összeesküvés Amerikában

2010.01.13. 12:28 -

Szólj hozzá!

Az tagadhatatlan tény, hogy a média meghatározza a mindennapi viselkedésünket. Nem csak a gyerekek vagy bárki más agresszív viselkedése itt a kérdés, annál sokkal több. Lényegében az élet minden területén meghatározza gondolkodásunkat. Mindennapjaink témáját is megadja számunkra. Amit a sajtóban látunk hallunk a beszélgetéseink témáinak nagy részét adja. Azt persze nem mondja meg, illetve nem tudja meghatározni, hogy az adott dologról mit gondoljunk, de hogy mi legyen a téma azt biztos.

Ezzel egy olyan gondolkodási klisét kényszerít ránk, amelyet észre sem veszünk, és közben elkezdődik a figyelmünk irányítása, aminek egyenes és logikus következménye a nézeteink irányítása. Itt pedig már 1984 határán vagyunk. Lassan elfednek előlünk mindent ami a hivatalos kívánatos és elfogadott eseményeken kívül van, és adott esetben esetleg arra vezetné az átlag olvasót/hallgatót, hogy elgondolkozzon a világán.

Nem vagyok anarchista, de elgondolkodtat, hogy kik és hol működtetik ezt a globális rendszert? Mert az biztos, hogy a nyugati kultúra és civilizáció nevében Amerika vette át a vezető szerepet és irányítást. Onnan érkeznek az áramlatok, amelyek aztán elhatalmasodnak Európán át az egész világon. Vajon helyes ez? És vajon mikor következik be a civilizációk/kultúrák harca egymással?

Ha azt nézzük az amerikai média piacot kik irányítják, lényegileg nyolc (!) emberhez érünk el. A Sajtószövetség vezetői tanácsához: a New York Times, a Washington Post, a Time, a Newsweek, valamint az NBC, az ABC és a CBS ügyvezetőihez. Az ő döntésük nélkül egyetlen politikai, gazdasági stb hír sem kerülhet köztudatba. Ők irányítják a hozzájuk lakájszerűen lábhoz térdelő egyéb sajtótársaságokat szerte a világon. Azt pedig láthatjuk, hogy a sajtó "megfogása" milyen eredményekkel jár gazdasági és politikai értelemben is... Kezdhetjük újraértelmezni a hatalom fogalmát.

Arra nincs bizonyítékom, hogy létezik egy nagy amerikai, keleti-parti liberális összeesküvés a médiaelit tagjaiból, amely persze koránt sem reprezentálja Amerika, vagy a világ közvéleményét, a tények azonban sokat elárulnak. Mindannyian a médiaelit tagjai, fehérbőrű, középkorú férfiak akik ugyanazokra a konferenciákra, partykra és bankettekre járnak. Számos példa van arra, hogy ha valamelyikük feldob egy témát, akkor azt valószínűleg a többi is átveszi és tovább dagasztja, amíg végül ki tudja milyen társadalmi katasztrófa lesz belőle...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konspiradio.blog.hu/api/trackback/id/tr471668961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása