Utolsó kommentek

Címkék

alkohol (1) anorexia (2) arzén (1) auchan (1) bambi (1) bánó andrás (1) batiz (1) bbc (2) begium (1) bicikliut (1) BKK (1) bkv (1) budai bernadett (1) budapest (3) búzaégetés (1) cigány (2) coca cola (1) csernobil (1) daniel pipes (1) danks (1) daróczi (1) da vinci (1) demcsák zsuzsa (1) demszky (1) dinnye (1) dopping (1) drog (1) dr frank schirrmacher (1) dugó (1) egyszarvú (1) élelmiszerfegyver (1) előfizetés (2) elöregedés (1) európai parlament (4) eurovízió (2) félelem (4) felvonulás (1) fénykép (1) fóbia (2) foci eb (1) fodor gabor (1) fogkrém (1) fogselyem (1) fogyás (2) főváros (3) friderikusz (1) gellért tér (1) globalizáció (5) google (1) gorbacsov (2) grúzia (1) gyilkosság (1) gyorskaja (1) gyurcsány ferenc (2) gyurma (1) háború (4) haiti (1) hajdú péter (1) hamburger (1) hamisítás (4) hasonmás (1) hidegháború (1) hírek (1) holdraszállás (1) honduras (1) hűtővíz (1) ingyen kenyér (1) internet (1) i jános pál (1) jános pál pápa (1) kávé (1) kerekpar (2) kerékpárosok (2) kgb (3) kim dzsong il (1) kisebbség (2) konspi vizuál (2) könyvajánló (1) kőolaj (1) kormányzati negyed (1) közvélemény kutatás (1) lapszemle (6) lenin (1) london (1) margit híd (1) marsi élet (1) maszkos ferfi (1) média (2) mekka kóla (1) melegek (2) merénylet (3) mérgezés (1) metró (2) mobil (2) napóleon (1) navracsics tibor (1) nol (1) norbi (1) obama (1) olimpia (4) olvasoi level (1) orban viktor (1) oroszország (1) összeesküvés (6) pálffy istván (1) para (1) parkolasi cegek (2) peking (1) pekingi olimpia (1) penny (1) pláza (1) politikai korrektség (5) putyin (1) rakpart (1) retusálás (1) roma (1) sándor (1) sivatag (1) skynet (1) slota (1) stohl andrás (1) szabotázs (5) szabó pál (1) szakadás (1) szdsz (2) szegénység (1) széles gabor (1) szíjjártó péter (1) szóvivó (1) szóvivő (1) térképészet (1) terror (1) tévé (1) time magazin (1) torgyán józsef (1) toroczkai (1) történelem (1) Ukrajna (1) unikornis (1) városligeti tó (1) vatikán (2) viaszbábú (1) viktortotó (1) világbank (2) vodka (1) vörös tér (1) wada (1) web 3.0. (1) Címkefelhő

Gombok

Fogászati összeesküvés, avagy a fogselyem titka

2008.06.22. 18:13 -

1 komment

Lassan már a csapból is fogkrémreklámok folynak. Betérünk hát a boltba, megvesszük, amelyiknek a neve ismerős, kipróbáljuk, de a fogmosás után valahogy mégsem Laci mosolyog vissza tükörből. Eközben a jóval hatékonyabb fogselyemről nem tudunk gyakorlatilag semmit. Elképzelhető, hogy a sokmilliárdos fogászati ágazat haszonélvezőinek fontosabb, hogy elegendő számú beteg álljon sorba a magánrendelők előtt, minthogy egy régi-új módszerrel talán az emberek megszabadulhassanak az egyik legkínzóbb fájdalomtól? Valóban világméretű összeesküvés zajlik a fogápolási iparban? Az alábbi írás szerint igen!

"Közhely, hogy 30-40 éves korukra az emberek túlnyomó többségének tele van a fogsora koronákkal, hidakkal és más műtárggyal. A gyökértömésekről nem is beszélve, amelyek még korábban jelennek meg. Hogy lehet az, hogy jobbnál-jobb fogkefékkel és fogkrémekkel (a fogorvosok egyesületének ajánlásával) történő naponta két-háromszori fogmosás ide vezet?

A megoldás: a fogkefe/fogkrém használata csak felszíni, esztétikai kezelés (egy fogorvos szerint a tisztító hatás túlnyomó részben a fogkefének köszönhető, a fogkrémnek csak minimális hatása van). A valódi dolgok a mélyben, a fogak közé beágyazva történnek. Az apró rostok és más ételdarabkák megrekednek a fogak között, megrohadnak, és hosszú évek során megteszik a magukét: alattomosan, a két fog között kilyukasztják a fogat. Konkrétan nekem még egy fogam sem lyukadt ki a felszínről, de már vagy tíz lyukadt ki így oldalról, a két fog között. A fogorvosom megmondta a megoldást: használjak fogselymet.

Vajon miért nem hallottam korábban ezt a tanácsot? Miért nem szól egyetlen TV reklám sem a fogselyemről, mindig csak a fogkefékről és a fogkrémekről? Miért nem része az iskolaorvosi vizsgálatnak/oktatásnak a fogselyem használatának megismertetése? Szerintem azért, mert a fogorvosok munka nélkül maradnának, ha már gyerekkorban megtanítanák a fogselyem használatát. Sokkal kevesebb lyukas fog lenne, nem kellenének a koronák és a hidak, és egy sokmilliárdos iparág elvesztené a kuncsaftjainak nagy részét."

Vajon erre a világban máshol is rádöbbentek már? A friss hírek szerint a napokban a sokadik mérgezett kínai gyártmányú fogkrémet találták az Egyesült Államokban. Mi van, ha a feltörekvő Kína szándékosan akarja megingatni a világ fogyasztóinak bizalmát a jelenlegi termékekben, és hamarosan hódító útjára indul a kínai fogselyem? Ha beválik, hát üsse kő, és egy biztos: „occó lesz, nem drága”!   

A bejegyzés trackback címe:

https://konspiradio.blog.hu/api/trackback/id/tr96533884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.07.04. 15:42:15

A fogselyem használat jóval macerásabb és úgymond kevésbé "szalonképes", szerintem ez tart vissza sokakat.
Nekem elég zárt a fogsorom, és előfordult, hogy a fogselyem úgy beszorult két fog közé, hogy egyszer csak elszakadt, és komoly nehézségek árán tudtam csak kibányászni a beszorult darabot.
Amit meg kiszed, az bizony meglehetősen büdös (ez is mutatja, hogy valami igencsak rohad ott a fogak közt), nem úgy, mint a friss szagú fogkrémmel való fogmosás, mégha az jóval kevésbé hatékony is - ez is visszatarthat egyeseket.
süti beállítások módosítása