Utolsó kommentek

Címkék

alkohol (1) anorexia (2) arzén (1) auchan (1) bambi (1) bánó andrás (1) batiz (1) bbc (2) begium (1) bicikliut (1) BKK (1) bkv (1) budai bernadett (1) budapest (3) búzaégetés (1) cigány (2) coca cola (1) csernobil (1) daniel pipes (1) danks (1) daróczi (1) da vinci (1) demcsák zsuzsa (1) demszky (1) dinnye (1) dopping (1) drog (1) dr frank schirrmacher (1) dugó (1) egyszarvú (1) élelmiszerfegyver (1) előfizetés (2) elöregedés (1) európai parlament (4) eurovízió (2) félelem (4) felvonulás (1) fénykép (1) fóbia (2) foci eb (1) fodor gabor (1) fogkrém (1) fogselyem (1) fogyás (2) főváros (3) friderikusz (1) gellért tér (1) globalizáció (5) google (1) gorbacsov (2) grúzia (1) gyilkosság (1) gyorskaja (1) gyurcsány ferenc (2) gyurma (1) háború (4) haiti (1) hajdú péter (1) hamburger (1) hamisítás (4) hasonmás (1) hidegháború (1) hírek (1) holdraszállás (1) honduras (1) hűtővíz (1) ingyen kenyér (1) internet (1) i jános pál (1) jános pál pápa (1) kávé (1) kerekpar (2) kerékpárosok (2) kgb (3) kim dzsong il (1) kisebbség (2) konspi vizuál (2) könyvajánló (1) kőolaj (1) kormányzati negyed (1) közvélemény kutatás (1) lapszemle (6) lenin (1) london (1) margit híd (1) marsi élet (1) maszkos ferfi (1) média (2) mekka kóla (1) melegek (2) merénylet (3) mérgezés (1) metró (2) mobil (2) napóleon (1) navracsics tibor (1) nol (1) norbi (1) obama (1) olimpia (4) olvasoi level (1) orban viktor (1) oroszország (1) összeesküvés (6) pálffy istván (1) para (1) parkolasi cegek (2) peking (1) pekingi olimpia (1) penny (1) pláza (1) politikai korrektség (5) putyin (1) rakpart (1) retusálás (1) roma (1) sándor (1) sivatag (1) skynet (1) slota (1) stohl andrás (1) szabotázs (5) szabó pál (1) szakadás (1) szdsz (2) szegénység (1) széles gabor (1) szíjjártó péter (1) szóvivő (1) szóvivó (1) térképészet (1) terror (1) tévé (1) time magazin (1) torgyán józsef (1) toroczkai (1) történelem (1) Ukrajna (1) unikornis (1) városligeti tó (1) vatikán (2) viaszbábú (1) viktortotó (1) világbank (2) vodka (1) vörös tér (1) wada (1) web 3.0. (1) Címkefelhő

Gombok

Háború és Olimpia. Ki lőtt vissza először?

2008.08.09. 20:32 -

Szólj hozzá!

Vajon valóban a grúzok kezdték a harcot, vagy az oroszok kreáltak egy jól időzített háborús okot? A történelem során számtalan vérontás kezdődött úgy, hogy a nyilvánvalóan gyengébbik félre ráhúzták a lepedőt, majd fegyverrel eltiporták. Gyorsan, precízen, halálosan. Most vajon mi áll a héttérben? Két ország viszálykodása? A nagyhatalmak harca? Összeesküvés az olimpiai eszme lerombolására? Ha a játékok alatti „nemzetközi figyelmetlenséget” kihasználva a következő két hétben háború-háborút követ majd, vajon végleg hamuvá foszlik a sport és a béke négyévenkénti összekapcsolásának nemes gondolata?

Miközben a világ csütörtökön a pekingi megnyitó ünnepségre figyelt, Grúzia állítólag megtámadta az oroszbarát Dél-Oszétiát. Normális ország akkor tesz ilyet, ha azt akarja, hogy másnap lerohanják, de minimum szétbombázzák. Ez utóbbi már folyik is. A békegalambot tehát kibelezték, a fennen hirdetett eszmék porba hulltak. És ki lesz a következő áldozat? Az olimpia alatti jótékony külpolitikai homályban vajon Tibetre és Tajvanra is hamarosan sor kerül? Esetleg minden fantáziát felülmúló összeesküvés áll a háttérben, és mire a pekingi játékok véget érnek, újra hazánkban üdvözölhetjük az orosz hadsereget, élén Silov elvtárssal? Lássunk hát néhány lehetséges (valószínű?) magyarázatot!
 
Hihetünk a szemünknek?
 
Az egyik elmélet szerint valóban Grúzia a ludas, és minden az, aminek látszik. Ebben az esetben az lehet a magyarázat, hogy a grúz elnök külső konfliktussal akarta megszilárdítani országán belüli politikai hatalmát. Felkelt reggel a jóember, álmodott egy nagyot, majd úgy döntött, az lesz a legjobb, ha odapörköl egyet a ruszkiknak, hátha népszerű lesz tőle otthon, a nyugat meg majd a segítségére siet. Nos… ő ennyit tud. Agylékelés, jobb esetben erős alkoholos befolyásoltság a diagnózis. Ha a külső fenyegetettség az általános elv szerint meg is növeli a belső egységet, és sokan felsorakoznak az aktuális vezető mögött, vajon ki fog konfliktusba keveredni Oroszországgal e lepkefülnyi terület miatt? Az olaj vajon elegendő ok?
 
Óriások a játszótéren
 
A harc természetesen nem dél-oszétokról szól, hanem nagyhatalmi vetélkedés áll a háttérben. Az USA és Oroszország küzd a befolyási övezetekért, amelynek központjába most épp az azeri olaj került. Vagy az oroszok szervezték tehát a grúz támadást, vagy pedig amerikai ügynökök grúznak álcázva. Ha az előbbi igaz, az oroszok számítása nyilván az, hogy mire a világ két olimpiai csúcs között feleszmél, gigantikus hadigépezetük bevégzi a munkát. Az USA-verzió esetében pedig az lehet a cél, hogy megnöveljék a külső fenyegetettség érzetét saját polgáraikban, és így otthon könnyebben átvihessenek néhány újabb fegyvertörvényt, a lé meg mehessen szépen a zsebekbe. Ha már egyszer a Bin Laden sztori kezd feledébe merülni… 
 
Elvtársak, újra?
 
Eközben kis hazánk is veszélybe kerülhet az Olimpia végéig. Régóta szúrja az orosz vezetés szemét, konkrétabban nagyhatalmi büszkeségét, hogy a szabadság-téri szovjet emlékmű itthon nem örvend túl nagy népszerűségnek, és a felmérések szerint a tv-ostromlókon kívül is sokan minimum rakétát eresztenének bele. Mi sem egyszerűbb hát, ha orosz fejjel gondolkodunk: keríteni kell néhány kigyúrt kopaszt árpád-sávos zászlóval, és pár rakétavetőt. Hogy az illető személyek egyébként még a Vörös Hadseregben tanulták meg a fegyver kezelését, magyarul életükben nem beszéltek, és amúgy sem kerülnek elő soha, csak a tv-képernyőkön látszanak kiválóan, igazán nem lesz akadály a szent háború megkezdéséhez. Figyelem: a Pekingi Olimpia augusztus 24-ig tart!

A bejegyzés trackback címe:

https://konspiradio.blog.hu/api/trackback/id/tr100608492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása