Utolsó kommentek

Címkék

alkohol (1) anorexia (2) arzén (1) auchan (1) bambi (1) bánó andrás (1) batiz (1) bbc (2) begium (1) bicikliut (1) BKK (1) bkv (1) budai bernadett (1) budapest (3) búzaégetés (1) cigány (2) coca cola (1) csernobil (1) daniel pipes (1) danks (1) daróczi (1) da vinci (1) demcsák zsuzsa (1) demszky (1) dinnye (1) dopping (1) drog (1) dr frank schirrmacher (1) dugó (1) egyszarvú (1) élelmiszerfegyver (1) előfizetés (2) elöregedés (1) európai parlament (4) eurovízió (2) félelem (4) felvonulás (1) fénykép (1) fóbia (2) foci eb (1) fodor gabor (1) fogkrém (1) fogselyem (1) fogyás (2) főváros (3) friderikusz (1) gellért tér (1) globalizáció (5) google (1) gorbacsov (2) grúzia (1) gyilkosság (1) gyorskaja (1) gyurcsány ferenc (2) gyurma (1) háború (4) haiti (1) hajdú péter (1) hamburger (1) hamisítás (4) hasonmás (1) hidegháború (1) hírek (1) holdraszállás (1) honduras (1) hűtővíz (1) ingyen kenyér (1) internet (1) i jános pál (1) jános pál pápa (1) kávé (1) kerekpar (2) kerékpárosok (2) kgb (3) kim dzsong il (1) kisebbség (2) konspi vizuál (2) könyvajánló (1) kőolaj (1) kormányzati negyed (1) közvélemény kutatás (1) lapszemle (6) lenin (1) london (1) margit híd (1) marsi élet (1) maszkos ferfi (1) média (2) mekka kóla (1) melegek (2) merénylet (3) mérgezés (1) metró (2) mobil (2) napóleon (1) navracsics tibor (1) nol (1) norbi (1) obama (1) olimpia (4) olvasoi level (1) orban viktor (1) oroszország (1) összeesküvés (6) pálffy istván (1) para (1) parkolasi cegek (2) peking (1) pekingi olimpia (1) penny (1) pláza (1) politikai korrektség (5) putyin (1) rakpart (1) retusálás (1) roma (1) sándor (1) sivatag (1) skynet (1) slota (1) stohl andrás (1) szabotázs (5) szabó pál (1) szakadás (1) szdsz (2) szegénység (1) széles gabor (1) szíjjártó péter (1) szóvivó (1) szóvivő (1) térképészet (1) terror (1) tévé (1) time magazin (1) torgyán józsef (1) toroczkai (1) történelem (1) Ukrajna (1) unikornis (1) városligeti tó (1) vatikán (2) viaszbábú (1) viktortotó (1) világbank (2) vodka (1) vörös tér (1) wada (1) web 3.0. (1) Címkefelhő

Gombok

Szerveződő bojkott a Wizzair ellen

2012.02.08. 16:55 -

387 komment

Egy közösségi portálon bojkottra szólít fel egy bejegyzés, amelyben a Wizzair-t jelölik meg a Malév csődjének elsőszámú okozójaként. Szerinte a fapados légitársaság volt az, aki feljelentette a Malévot az Európai Bizottságnál. Mint ismeretes, tavaly novemberben és decemberben is kapott a légitársaság állami pénzt; előbb 4,2 milliárdos, majd 5 milliárdos tulajdonosi kölcsönt, most arra kényszerült volna, hogy három hónap alatt harmadszorra segítsék ki. Mindezt úgy, hogy az Európai Bizottság január elején szabálytalannak minősített a korábbi évek nagyjából százmilliárd forintnyi állami támogatását is. Ez kétségtelenül a végső döfés volt a magyar légitársaságnak, és annak több ezer alkalmazottjának.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bojkott szervezése egy tagadhatatlanul kurucos felbuzdulás, amiben érezhető egy pici Védegyletes romantika, ennek ellenére láttunk már hasonló eseteket, amik végül célra vezettek. Mint például az 1840-es évek bojkottja vagy Rosa Parks esetében.

A légitársaság most valóban szeretné megszerezni azokat a repülési jogokat, amelyeket eddig a Malév birtokolt, és amelyek valóban nagy tőkét jelentenek, jelentettek a társaságnak. Ha ezt megszerzik, akkor az alakuló új magyar légitársaság maradék esélyét is elveszik, nem beszélve a piacon elfoglalt helyről. Nem kétséges hogy a Malév helyére betörnek a versenytársak, ez természetes piaci folyamat. Csak azt találják kifogásolhatóan, hogy mindezt a helyzetet egy feljelentés okén lehet megtenni. Piaci eszközökkel nem tudták a Malévot eltakarítani az útból, így a hagyományos magyar suttyó eszközhöz, a feljelentéshez nyúltak. Bepanaszolták, elmarasztaltatták, ezzel ki is lőtték a világűrbe. Most így már nem nehéz megszerezni pilótákat, jogokat eszközöket.

Azzal sem törődve hogy ezzel mekkora kért okoztak mindannyiunknak. Az internet szerint "A Malév körülbelül 500 hazai vállalkozásnak adott rendszeres megrendelést, és mintegy 6 milliárd forintot fizetett ki a kis- és közepes vállalkozásoknak; a Malév beszállítói hálózatához tartozó cégek most reménykednek, kivárnak és titkolóznak." Tehát az elbocsátott dolgozók mellett, a beszállítói cégek kára is nagy lesz. De akkor ki nyert ezen?

A felszólítás eredményét nem lehet előre látni (talán egyáltalán nem történik semmi sem jó magyar szokás szerint), de a civil, honpolgári kezdeményezés figyelemre és tiszteletre méltó. Elfogadva a piac törvényeit, a módszer ellen emeli fel a szavát, elítélve az inkorrekt és szánalmas megoldást, amellyel egy "kis" haszont remélnek.

A felszólíás végén olvasható a "meleg" ajánlás: "Az a ... aki a Wizzair vezetője, magyar ember és mégis volt képe feljelentést tenni, hát gratulálok! A prémiumodból remélem anyádnak veszel virágot a sírjára!"

 

Rosa Parks

1955. december 1-jén, csütörtökön, este 6 órakor, miután egész nap a Montgomery Fair áruházban dolgozott, Parks felszállt a Cleveland Avenue-i buszra Montgomery belvárosában. Fizetett, majd leült egy üres helyre a feketéknek fenntartott rész első sorában, a busz közepén, közvetlenül a fehéreknek fenntartott tíz hely mögött. Először nem vette észre, hogy a buszsofőr ugyanaz a James Blake volt, aki 1943-ban otthagyta az esőben. Ahogy a busz haladt tovább, lassan megteltek a fehéreknek fenntartott helyek. A harmadik megállónál, az Empire színház előtt újabb fehérek szálltak fel. Blake szokása szerint körülnézett, látta, hogy a fehérek ülőhelyei megteltek, és két vagy három ember még áll, ezért Parks mögé tette az elválasztótáblát, és rászólt az ott ülő négy feketére, hogy álljanak fel és adják át a helyüket. 

A mellette ülő fekete férfi felállt. Parks beljebb ült, az ablak mellé; nem kelt fel, hogy az áthelyezett elválasztó mögé üljön. Blake ekkor megszólította. „Miért nem kel fel?” „Azt mondtam, nem hiszem, hogy fel kellene kelnem” – felelte Parks. Blake ekkor hívta a rendőrséget. „Mikor látta, hogy még mindig ülök, megkérdezte, felállok-e, én pedig nemmel feleltem. Ekkor azt mondta, 'Ha nem áll fel, hívom a rendőrséget és letartóztattatom.' Mire én: 'Rendben, tegye.'” Mikor Parks nem volt hajlandó átadni a helyét, egy rendőrtiszt letatóztatta. Mikor elvezették, megkérdezte a tisztet: „Miért bánik így velünk?” A tiszt válasza Parks visszaemlékezése szerint így hangzott: „Nem tudom, de a törvény az törvény, és maga le van tartóztatva.” Négy nappal később Parksot zavarkeltő magatartás és a helyi rend megszegése vádjával bíróság elé állították. A tárgyalás harminc percig tartott. Bűnösnek találták, és 10 dollár bírságot, valamint 4 dollár bírósági ügyintézési díj megfizetését szabtak ki rá. 1955. december 4-én kihirdették a montgomeryi buszbojkott terveit a környék feketék által látogatott templomaiban és a The Montgomery Advertiser címlapján. Aznap éjjel egy templomi nagygyűlésen a résztvevők névtelen szavazással megegyeztek, hogy addig folytatják a bojkottot, amíg elérik, amit akarnak: udvariasan bánnak velük a buszokon, fekete sofőröket is felvesznek, és az ül le először a buszok közepében lévő helyekre, aki elsőnek érkezik. A bojkott végül 381 napig tartott. Több tucat busz állt tétlenül hónapokon át, a busztársaság nagy pénzügyi veszteséget szenvedett, míg végül eltörölték a faji elkülönítésről szóló törvényt.

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://konspiradio.blog.hu/api/trackback/id/tr244079197

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A józan ész bojkottja 2012.02.10. 17:21:49

Megindult a nemzeti érzelem, és elkészült az első bojkottra való felhívás a Malév csődje után. Az első fecske szerint a Wizzair a hibás mindenért, tehát a Wizzairnek kell fizetnie azért, mert a Malév fizetésképtelen helyzetbe került. Hiszen a Wizzair v...

Trackback: Hummer megérdemlem 2012.02.09. 11:11:17

Néha csak egy hajszálon múlik a világhír. Ha az a két Hummer, amelyik a minap beszakadt Akarattyánál a Balatonba, a déli part helyett inkább a Tihanyi-kút felett száguldozik, most garantáltan elnyeri az idei Darwin díjat. Ehelyett megmarad a mi kis ked...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barsonyszek · http://barsonyszek.blog.hu 2012.02.08. 17:37:01

Hol található meg a bojkott? Melyik közösségi oldalon, tudsz linket adni?

mestska · http://cities.blog.hu 2012.02.09. 09:22:00

"Piaci eszközökkel nem tudták a Malévot eltakarítani az útból, így a hagyományos magyar suttyó eszközhöz, a feljelentéshez nyúltak."

"Elfogadva a piac törvényeit,"

Kicsit vicces a piaci törvényekre és piaci eszközökre hivatkozni, amikor a Malév épp nem a piacból, hanem állami forrásokból élt. Ha nem támogatja az állam, már rég csődbe ment volna bármilyen feljelentés nélkül.

preddy 2012.02.09. 09:24:03

Hagyományos suttyó magyar eszköz nem csak a feljelentés, hanem az állami cégek felelőtlen gazdálkodása is, aminek költségeit nem azokkal fizettetik akik igénybe veszik a szolgáltatásait!
Kiváncsi lennék, hogy mennyi pénz került visszaosztásra egy-egy ilyen támogatásnál...

kpetya 2012.02.09. 09:25:37

ccsak hogy tudd a wizz offshore cég, annak minden elényét élvezi, míg a malév nem volt az.

OkoskaTo:rp 2012.02.09. 09:31:14

Nem inkább a RyanAir-t kellene bojkottálni? Nem ők tudtak a Malév csődjéről pár nappal előre valahonnan? Nem ők fognak állami milliárdokból kedvezményeket kapni a reptéri díjból? Stb. index.hu/gazdasag/magyar/2012/02/09/ryanair_vs_airport/

Az írás amúgy konkrét tárgyi tévedéssel indul. A Malévnek juttatott tiltott állami támogatás (amit most vissza kellett volna fizetnie) egy nagyságrenddel több, 100 milliárd feletti. Feljelenteni meg nyilván nem a belőle pénz kiszivattyúzó "-közeli" vállalkozások fogják, hanem a konkurencia. Miért kell ezen meglepődni? És nem a feljelentésen, és az ezt követő büntetésen kell megsértődni, hanem az előre tudottan jogszabályellenes közpénzkidobáson. Mint a távközlési adók esetén, itt is mindenki tisztában volt vele, hogy ez illegális, de remélték, hogy még néhány évig elhúzódnak az EU-s eljárások, és a következő kormány nyakába borul a fekália. Hát, nem jött be.

Dr_utcai_arcos 2012.02.09. 09:32:01

Szerencsére a facebook-on indított tüntető oldalaknak egyre nagyobb a befolyása, ezért voltak tüntetni több mint egymillióan a magyar sajtószabadsá mellet, és pl. ezért is fogja a kormány -megrettenve a 450-500 csatlakozó miatt - visszavonni a sorkatonai összeírás ötletét.

halaloszto 2012.02.09. 09:32:46

ezert tart itt az orszag. aki megszegi a torvenyt, trukkozik, az a faszagyerek, aki meg betartja es hasznalja, az meg a kocsog.

vajon ha titeket lopnanak meg, es valaki bekopne a tolvajt, akkor is a besugo lenne a kocsog?

vajk

Layosh 2012.02.09. 09:33:12

A wizzair magyar főnöke is a Malév-nál kezdte a pályafutását, csak kitették...

tommybravo 2012.02.09. 09:34:11

@kpetya: Wizz Air Hungary Légiközlekedési Kft.
BUD Nemzetközi Repülőtér 221. Épület

A reptér, remélem, nem számít offshore-nak. A malév az állami tulajdon előnyeit élvezhette, annak minden előnyével.

elkoltozott. 2012.02.09. 09:36:20

A wizz mostani vezérét kitették a MALÉVtól. MEg kellett volna talán becsülni. Talán felvirágoztatta volna a Malévot. Szóvel ez gáz.
Másik oldalról az is gáz hogy magyarok jelentik fel a MALÉVOT.
De ez Magyarország.
Tény: a Malév nem volt versenyképes. Nem csak a Wizzel szemben.
Viszont a GDP 0,5%-át hozta. Az államnak meg kellett volna mentenie...csakhogy ezt az UNIO nem engedte.
Ez az egész egy nagy csapda..hogy ki állította ezeket a csapdákat az meg már más kérdés..

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.02.09. 09:37:45

A konspirációs elmélet komolyabb része az, hogy a Wizz Air alapító vezérigazgatóját 2001-ben a Fidesz nevezte ki a Malév élére, majd az MSZP rúgta ki 2003 elején, amikor a csőd szélén állt a Malév, 51%-os járatkihasználtsággal. Utána pár hónapon belül megalapította a Wizz Airt és 2004-ben, az uniós csatlakozás után pár nappal már repültek is a gépei.
Szóval a Fideszhez kötődik a Wizz Air főnöke és a Fidesz idején állt le a Malév.

Bütyök 2012.02.09. 09:37:47

1. a WizzAIr nem egyedül, hanem a TravelService magyar főnökével járt kézenfogva Malév géppel!!! Brüsszelbe feljelentgetni.

2. A wizz legalább a magyar bázisra magyar személyzetet keres, ha bojkottálod a nyertes az ír RyanAir lesz. Támogassuk inkább őket? Jó kis szarrágó csapat.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2012.02.09. 09:38:05

@kpetya: Ha így is lenne (valami forrást linkelhetnél): nem mindegy, hogy egy cég adót optimalizál, vagy eleve az adófizetők pénzéből él(ősködik).

Amúgy valóban teljességgel vállalhatatlan, amit a WizzAir csinál: legutóbb a MALÉV árainak harmadáért vittek Párizsba. Hogy rohadnának meg, de tényleg... Áprilisban megyünk Hollandiába, és valószínűleg most is a Wizz-t választjuk.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2012.02.09. 09:38:21

A malév egy fenntarthatatlan fos volt. A wizz többé-kevésbé piaci alapokon működik.

Gyulimali 2012.02.09. 09:39:34

Igen!

Most, hogy bedőlt az ország nemzeti légitársasága, ideje bedönteni a másik magyar kötődésűt is!
Aztán akkor majd lehet elégedetten tömni a külföldi cégek zsebeit.
Gratulálok!

AczélGyuribácsi 2012.02.09. 09:40:39

1. van egy mindenkire érvényes törvény
2.. van nagyon sok szereplője a piacnak
3. az egyik (Malév) folyamatosan megszegi a törvényt, így komoly előnyre tesz szert a többiekkel szemben
4. Egy másik ezt észreveszi és nehezményezi.

Mi erre a bunkó magyar reakciója?
A bűnös isteníti és a másikat köpködi!
Miközben MINDKETTŐ MAGYAR CÉG!!!!!!
Tehát a magyar Wizz a szemét mert a magyar Malév csalt!
Ez az igazi tahó magyar virtus!

mirigy187 2012.02.09. 09:41:57

Marha leszek bojkottálni a Wzz Air-t amikor hugyér fosért vittek el olaszországba. Egy vonatjegy többe kerül ha németországba akarok menni.

Earendil 2012.02.09. 09:43:12

- nem értem a rinyálást a beszállítókról, a Malév csődjével nem fognak az utasok elrepülni Budapestről? A Malév helyébe lépő légitársaságok kinek a szolgáltatásait vennék igénybe, ha nem ennek az 500 beszállító cégnek? Ja, hogy nem irreális áron lehet majd beszállítani pár politikus megkenése után? Welcome to the real world, Neo.

- nem a Wizz feljelentése, hanem a Malév állandó kitömése, feltőkésítése volt vérlázító. Olyan, mintha futóversenyre indulnál, csak a szomszéd sávban mozgójárdán megy a versenytársad.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2012.02.09. 09:47:22

Utánanéztem, ha ma lefoglalnám a jegyeket, áprilisban 8106 Ft-ért repülhetnék Eindhovenbe a Wizz-zel. A Malév mennyiért vitt volna, úgy kb?

orient 2012.02.09. 09:47:41

Wizzair rögtön indított 10 új célállomást. A legtöbb az mind Görögország, Ciprus , Románia...A táskákat úgy ellenőrzik hogy 1,5 mm-rel nagyobb-e a megadottnál hogy azonnal rádverjenek 50-100 euró extrát helyszínen. Nem mellesleg ajánlanám a sok örömködő és a malév az állam nyakán élt figyelmébe, hogy a Malév Szeptember óta nyereséges volt. Hónapról hónapra nüvekedő profit eredményekkel. Tehát szépen lassan kezdett kimászni a szarból, pont akkor amikor csődbevitték. Szégyen! Sajnos Orbánék ebben nyakig benne vannak és már tavaly megoldást kellett volna találniuk a dologra, egy magánvállalkozó személyében aki kifizette volna az állami milliárdokat és ezzel uniós eljárás megszűnik, a vállalkozó meg termelhetett volna nyereséget pénze visszajött volna idővel.

Wizzair: Nem értem mi lesz mondjuk a sok németországi céllal, Hamburg, Frankfurt? Vagy Hollandiával, Amszterdam (Eindhoven az nem Amszterdam és üzleti útnál nem a 20,000 Ft számít hanem az hogy az ember 200 KM-rel arrébb landolsz az rohadt idegesítő. Helsinki ugyan ez. MArad mindre a Finnair, Lufthansa és hasonlók, tehát a szar Wizzair semmilyen lyukat nem tömött be. Nem mellesleg a szar wizzair repül hetente 2-szer és akkor is lehetetlen időpontokban pl. este 10:00-kor vagy azután. Valakinek egy üzleti útra ez miatt napokkal előre ki kell menni velük mert nincs máskor járatuk? Nevetséges szar. Közel keleti járatokról nem is beszélve, arra nincs is alternetívája.

commentz 2012.02.09. 09:47:53

Az annyira felháborítóan buta, hogy regisztrálnom kellett.

"Piaci eszközökkel nem tudták a Malévot eltakarítani az útból." - Ne haragudj, de az egyetlen, aki a piaci törvényekre fittyet hányva működött, az pontosan a MALÉV volt.

Az egyetlen pozitívum, hogy úgy tűnik, legalább a kommentelők jó része helyesen látja a dolgokat.

A MALÉVért kár, de tagadhatatlan, hogy rossz döntéseiért, vezetőinek és a politikának az inkompetenciájáért a konkurenciát hibáztatni necces.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.02.09. 09:49:14

És a cigányság mennyi perc alatt menne csődbe, ha nem támogatná az állam?
Én a Melévot jobban szerettem.

feiticeiro 2012.02.09. 09:49:39

mer a malév k sokat adózott ide, biztosan... ez a poszt nagyon vicces :) mármint sajnálom én is, meg nagy veszteség, de épp nem azok miatt a dolgok miatt, amiket a poszt felsorol (sok közülük nettó hülyeség) - ha volt kit kiszolgálnia a kisvállalatnak, akkor ezután is lesz.... ha meg nem, hát akkor ez van, ezért hívják vállalkozásnak.

azért jó lenne lenne, ha kiderülne, h a közösségi oldali tiltakozást a ryanair is támogatja, meg a airberlin is szolidaritását fejezi ki a kkv-kal :DDDD a sok értelmes "hazafi" meg ment tiltakozni.

amúgy meg a feljelentgetést máshogy is lehet nézni (de az biztos nem elég hazafias): van egy agyontámogatott drága állami légitársaság, ami nem megengedett eszközökkel szeretne a továbbinál is előnyösebb pozícióból a piacon (nem) versenyezni, és én mint piaci szereplő, aki kénytelen betartani a játékszabályokat (amik eleve malévnak kedveztek, bár nyilván cserébe közfeladatot is ellátott biztos) hát ezt nem díjazom. ha tőled lopnak te nem szólsz a rendőrnek?

orient 2012.02.09. 09:50:56

@Gery Greyhound (project ELE^EN): A Malév Amszterdamba repült nem Eindhovenbe, azért mert Eindhovenbe senki sem akar menni csak a magadfajta lúzerek. A MAlév utasainak nagyon jelentős része üzleti céllal használta a társaságot és nem diszkont szar utakra mint te. Ott nem a + 30,000 Ft számít hanem az hogy oda érkezz ahova akarsz és ne 200km-rel arrébb, és nem hetente 2x élehetőséggel hanem naponta többször is akár amikor éppen kényelmes vagy az üzletnek fontos...erre jó az eindhoveni 8000Ft-s jegy igaz? Marha.

MrHardcore 2012.02.09. 09:51:29

Igen érdekes és megérne egy kis utánanézést, hogy a rinyaér hogyan tudott egy héttel előre a Malév csődjéről?! Hiszen eddig csak menekült Mo-ról, most meg nem tud jóllakni az új piaccal.

Jofiu 2012.02.09. 09:52:04

Most tényleg.
Ilyen kretének élnek közöttünk?
Aggódom, nagyon aggódom.

gyongyi70 2012.02.09. 09:52:17

1, a malév eltűnésével eltűnnek a tranzit utasok Budapestről, és így a hosszú távú járatok (New York már megszánt, Peking várható), így a dominó-effektus elvezet oda, hogy Ferihegy egy poros, kisvárosi repülőtér lesz.
2, A fapadosok (egyik sem) nem helyettesítik a menetrendszerinti légitársaságokat, mert az üzleti utak nem ott bonyolódnak. A magyarországi repülőutak 60-70%-a üzleti út volt. Lehet, hogy maga a cég veszteséges volt, de generált egy olyan forgalmat, ami ha kiesik, akkor számos cég úgy dönt majd a jövőben, hogy nem Bp-ről intézi az ügyeit, hanem Bécsből vagy Prágából. Pnt erre van szükségünk ilyen recessziós időkben.
3, Túrizmusra való hatás: lehet, hogy a fapadosok vonzzák majd a hátizsákos túristákat, de a jól fizeők eltűnnek majd.
4, Mielőtt úgy döntöttek, hogy becsődöltetik a céget, illet volna átlapozni a vonatkozó szerződéseket, nem utólak pampogni az 1000 milliárd miatt.
5, összességében: ez is nagyon sokba fog nekünk kerüléni. Mármint azoknak a balekoknak, akik egyelőre maradtunk és adót is fizetünk, mert nem tudjuk eldugni a pénzt.

Jofiu 2012.02.09. 09:53:31

@orient:
"egy magánvállalkozó személyében aki kifizette volna az állami milliárdokat és ezzel uniós eljárás megszűnik, a vállalkozó meg termelhetett volna nyereséget pénze visszajött volna idővel."
Gratulálok. Majdnem sikerült űberelned a nap kreténjét.
Nem sokon múlt.

judy7 2012.02.09. 09:53:32

Csak azt tudnám, miért gondolják egyesek még mindig azt, hogy az Európai Bizottság idióták gyülekezete, akik képtelenek saját maguktól infókat szerezni, értelmezni, rendszerezni azokat, azokból következtetéseket levonni.
Hadd segítsek én annyival, hogy az Európai Bizottságnak nem volt szüksége sem a Wizzar, sem mások feljelentésére - a tények magukért beszéltek.
Én a magam részéről bojkottálom az idióta bojkottokat..

stikasz_1 2012.02.09. 09:55:26

Valóban vicces a piaci működést emlegetni a Malév kapcsán- sajnos, teszem hozzá.

gyongyi70 2012.02.09. 09:56:35

@judy7: jelenleg 11 eu-s ország légitársasága kap állami támogatást. csak senki sem jelentette őket fel.
az alitáliát is feljelentették, elsimították.

lehetett volna erről is tárgyalni, ha nem Orbánnak hívnák a me-t, akivel azeu már nem igazán tárgyal semmiről...

Uva 2012.02.09. 09:58:10

vávávárj!
azért az nem úgy van, hogy valaki bejelent egy törvényszegést, és akkor az a hibás a másik káráért!

szegény tolvaj családja nem ehetett ma pick szalámit, mert elkapták a rendőrök a pénzzel.

Jofiu 2012.02.09. 09:58:19

@gyongyi70:
Forrást kérünk.
Mely társaságokat és mennyivel támogatják?

kergelepke [UK] 2012.02.09. 09:59:20

Na jó, én is sajnálom a MALÉVot, ilyen nosztalgia lehet ez, meg persze sajnálom a pilótákat, légiutaskisérőket és minden céget ahol ennek eredményeként megszorítások lesznek.

Viszont! Ha egy cég a törvényekkel szemben jogosulatlan előnyöket élvez ne csodálkozzon ha feljelentik. Még akkor sem, ha pont a versenytárs az.

Akkor is sírna mindenki meg bojkottálna, ha mondjuk a NIKE-t jelentene fel az ADIDAS hogy 8 évesekkel varrattja a cipőit egy fél marék rízsért Bangladesben, és ezzel jogosulatlan előnyre tesz szert?

Ez a piac, és így működik, szerencsére. Tessék versenyképesnek lenni és felvirágozni.

orient 2012.02.09. 09:59:24

@gyongyi70: Igaz. Egyszer jöttem egy Hamburgi járaton, amin csak arabok voltak körülöttem. Kérdezem a csávót mellettem hogy Budapestre jön? Erre, dehogy is, csak átszáll mert a Malév a legjobb közel keleti szolgáltató, és megy Amman-ba, Beirutba, Damaszkuszba...stb. Repülőről leszálltam és a teltházas járat 90%-a elindult a transit felé, páran meg kijöttünk Budapestre. Na ezek az arcok mostantól mennek Turkish airlines, Alitalia, Lufthansa-val Malév helyett.

Üzleti kiesésbe pedig bele sem merek gondolni mekkora veszteség éri az országot. Nem tartom valószínűtlennek, hogy a minimális GDP növekedést (Mercedes gyár miatt) a Malév csődje fogja tényleg recesszióban sodorni az országot 2012-ben.

Nem értek hozzá, de Malév tényleg menthetetlen? Nincs valami nagy pénzeszsák aki átvehetné még kifizetve az állami milliárdokat és cserébe megkapja a Brand-et minden szerződésével?

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.02.09. 09:59:34

Az előző kormány (Bajnaiék) pontosan leírták a MALÉV helyzetét, és a megmentés útját is. Ezt nem egyedül csinálták, a jegyzőkönyvet többek között a Fidesz részéről Varga Mihály is! Tehát a kormány minent tudott, csak nem lépett semmit sem!

delano 2012.02.09. 10:00:02

@kpetya: "ccsak hogy tudd a wizz offshore cég, annak minden elényét élvezi, míg a malév nem volt az."

Azért ez nincs így. Hallottál a MALCO-ról (Malév Aircraft Leasing Company)? MALÉV 100%-os tulajdonában lévő cég, ami a Kajmán szigeteken volt bejegyezve? Keress rá és lepődj meg.

orient 2012.02.09. 10:00:09

@Dr. Jofiu, PhD, FYI, ASAP, Etc.: Nem értek hozzá bocs, de nem lehetett volna megmenteni a Malévot még tavaly?

jet set 2012.02.09. 10:01:27

Valóban egy rohadt köcsög a wizzair! Az állam és a malév törvényt sértettek, a wizzair feljelentette őket, igazat adtak nekik. Erre szemét módon terjeszkedni akar a megnyíló piaci résben.
Gondolom az a pék is köcsög és bojkottálandó, amelyik feljelenti a szomszéd pékséget, mert az áfát csalt, majd a bezárt üzletből átjövő vásárlókat nem zavarja ki az üzletből, hanem kiszolgálja.

Mdavid89 · http://iranynewyork.hu 2012.02.09. 10:01:37

Tipikus magyar gyökérkedés. A másiknak jól megy akkor az már zsidó, hazaáruló vagy csak simán bojkottáljuk, mert neki jól megy. Hülye ország, hülye állampolgárai.

A legszörnyűbb, hogy azok sírnak a Malév után, akiket eddig nem érintett, mert nem utaztak sokat. Aki próbált már jegyekre vadászni budapesti indulással az tudja, hogy a Malév jó' 10-15 %-al drágább volt a konkurenciánál.

nemecsek ernő áruló 2012.02.09. 10:01:44

Ha ilyen fontos volt a MALÉV, miért vitte a fidesz csődbe?

Sinke 2012.02.09. 10:04:30

Nagyon rossz látják itt sokan a helyzetet.

A Wizz lépése teljesen érthető volt. Sőt egyenesen szükségszerű!

Bővebben:
sinke.blog.hu/2012/02/09/wizz_vagy_malev_ki_a_jofiu

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.02.09. 10:05:05

A nagy törvénykezés mellett nem maradt idejük ilyen piti kérdéssel foglalkozni. Most, ahogy Budai jelezte 1000 milliárd forintunk bánja. Fellegi csak felületesen nézte meg a szerződéseket és 450 milliárdról berszélt. Valószínű ezért köszönt le a miniszteri állásáról. S az is a mi, adófizetők pénze!

gyongyi70 2012.02.09. 10:06:04

@orient: én a balkáni helyzetet ismerem, dolgoztam rövid távon Skopje-ban. Pesten csak én szálltam ki, de a járat mindig tele volt.

Másrészt barátosném a Johnson gyógyszer-üzletágánál dolgozik, innen irányítják a balkáni piacot, mert jó volt oda a közlekedés. Lehet, hogy átviszik most a központot Bécsbe. Az viszont biztos, hogy új cégek emiatt már nem fognak ide települni.

Napok óta olvasoma sok leegyszerűsített álláspontot arról, hogy malév szar, mert támogattuk, wizzair hurrá, mert olcsó.

Csakhogy nem csak nyári vakációból áll az élet, ha tágabb összefüggéseket nézzük, akkor írtó nagy bukta lesz ez az egész.

Meg lehetett volna menteni, úgy, hogy becsődöltetik, másnap új néven, vagy sakár a régin újraindítják. Megtették ezt nálunk illusztrisabb helyeken is, pl. Svájcban, de tőlünk csak ennyi telt.

A hülye magyar meg még tapsol is neki, mert olcsóbban repülhet fapadoson. Gratula.

FrankieG 2012.02.09. 10:07:00

Elolvashatnád a bejegyzést, mielőtt kiírod.. Ez pl. mit jelent? "Csak azt találják kifogásolhatóan, hogy mindezt a helyzetet egy feljelentés okén lehet megtenni"

histar007 2012.02.09. 10:07:25

A MALÉV is egy kifizetőhely volt, sok elvtár sok pénzt vitt innen.
Nem volt koncepció, sok vezér sok ötlettel, és mindet cserélni kellett, mert ugy ez egy kifizetőhely.

A Ryanair megvalósítja a marhavagon feelinget,
- 5000 forintért jogod lesz beülni a gépbe.
- De többször ennyit fizetsz, ha már csomagod is van, és még beszállókártyát sem nyomtattál otthon.
- Horror pénzér kapsz vizet a fedélzeten, ahova ugye felvinni folyaékot nem lehet.
- Ha panaszod van, akkor hívhatsz egy ír számot, ottani tarifával.
- Bárhogyan fizetsz, pótdíjas lesz.
- Ha panaszkodsz, majd lekussolnak, hogy ennyér majd ne legyen nagy az arc.

Mondjuk nem lennék meglepődve, ha emögött is ők állnának.

esef 2012.02.09. 10:08:00

ha nem a wizzair jelenti fel akkor megtette volna más. ennyi. tetszettek volna kevesebbet lopni és felelősebben gazdálkodni...

Martian (törölt) 2012.02.09. 10:08:04

@Gery Greyhound (project ELE^EN): a Wizz a Tesco Gazdaságos légiközlekedési megfelelője... ócsóért leteszünk majd valamikor egy kies reptéren, onnantól mehetsz, ahova akarsz.

Jofiu 2012.02.09. 10:08:11

@orient: Ha olyan jó üzlet lett volna akkor tolongtak volna a pénzes vevők.
De nem, vadászták a pénzes embereket, és valahogy akiket próbáltak befűzni, azok mind kihátráltak.
Ez azért beszédes....

Ez a hajó már évek óta elment, csak most realizálódott.
Nem volt hatékony, mert ugye az, hogy utasonként tízezrekkel támogatták meg az utasokat, az nem normális.
Persze én sem csináltam volna jobban, nem értek a légitársaságok irányításához, de a jelek szerint akik eddig ott voltak, ők sem....

commentz 2012.02.09. 10:08:45

@orient: Ugyan menj már ezzel a szeptembertől nyereséges marhasággal. A Malév a tavalyi 25 milliárd után javuló üzleti teljesítménnyel 8-10 milliárdos veszteségre készült (az eltett 4 milliárdos állami lóvéval inkluzíve). Igen, voltak pozitív jelek, de az, hogy Dzsudzsák kétszer elfut a bal szélen nem egyenlő azzal, hogy 5 perc alatt mesternégyest vág a Barcelona-nak.

elég.volt 2012.02.09. 10:09:17

Kedves okos magyar, aki ezt a baromságot kitaláltad!

A Wizzair a Malév mindenkori árainak töredékéért, fennállása óta folyamatosan nyereségesen utaztat!

A Malév egy állami pénztemető volt. (Lásd BKV.)Irreális árai ellenére, folyamatos veszteséget termelve üzemelt. Ráadásul újabb és újabb állami pénzeket kapott JOGOSULATLANUL!

Naná, hogy feljelentették. Én is feljelentettem volna.

Lehet, hogy neked mélyérzésű magyarnak megérte a nemzet légitársaságával hússzor annyiért utazni, mint másik légitársaságokkal, de nekem mondjuk nem.

Miért is bojkottáljak???

gyongyi70 2012.02.09. 10:10:49

@Mdavid89: aki munkaügyben repült (az utasok 60-70%-a), az meg tudja, hogy cégek nem szoktak fapadosra jegyet venni, és azt is, hogy miért.

Más. Állami támogatás nem tilos. Azért pattantak már vissza a feljelentgetőkl egyszer. Csak jól kell indokolni, átszervezési tervet mellé tenni, s nem árt végre is hajtani.

Hogy miért hagyták csődbe menni, nem tudom, én is csak találgatok:
1, ennyire dilettánsok.
2, vmi mutyi van a háttérben
3, ha Sukoró miatt nem tudták leültetni Gyurcsányt, most megpróbálják a reptéri szerződés miatt. Hogy bukunk miatt pár ezer milliárdot... ki számolja. A fő, hogy rács mögött láthatjuk a Ferit.

orient 2012.02.09. 10:11:36

@Dr. Jofiu, PhD, FYI, ASAP, Etc.: De nem eladni kellett volna, csak odaadni valakinek ingyen, viszont cserébe rendezze a fennálló állami tartozásokat mondjuk ami az EU kritizált. Lehet eladni akarták, amire sok esély valóban nem volt, de a vigye valaki 1 Ft-ért csak rendezze a dolgait lehet ment volna. Okoskodás csak, ehhez nem értek.

orient 2012.02.09. 10:13:09

@gyongyi70: Remélem amiket írogatsz (P&G) és hasonlók nem tények, csak találgatások. Ha igaz akkor nagyot fogunk szopni idén az biztos..

gyongyi70 2012.02.09. 10:15:10

@elég.volt: és miért olyan nyereséges a wizz?

1, egy fapadost nem lehet összehasonlítani egy menetrendszeri légitársasággal.
2, offshore cég.
3. az alkalmazottai Svájcban vannak bejelentve, ahol 12% a különbség a bruttó és nettó bér között. Maon ez 70%.
4. A malév üzemi eredménye pozitív volt, az adósság miatt volt veszteséges. Nem mellesleg az üzemi eredményt elemezték a portfólión is: a költségek 70%-át elvitte a lízingdíj, mert nagyon előnytelen lízingszerződést kötöttek anno. Ki is? A wizz-es Váradi.

Navarone 2012.02.09. 10:15:11

Már elnézést, de ha TILTOTT ÁLLAMI TÁMOGATÁS, akkor JOGOS A TILTAKOZÁS.

gyongyi70 2012.02.09. 10:16:21

@orient: sajnos tények. Sokba fog ez kerülni.

2,4-2,7 2012.02.09. 10:16:55

nem mondom, hogy gusztusos,amit a feljelentő tett, de ez a mentalitás vitte oda az országot ahol van, vagyis:
CSAK AKKOR BŰN A TÖRVÉNYTELENSÉG HA KITUDÓDIK, ADÓT CSALNI AZ NEM BŰN CSAK ÜGYESKEDÉS
TEHÁT NEM A SZABÁLYTALANSÁG ELKÖVETÉSE A SZEMÉTSÉG, HANEM AZ ELKÖVETŐ FELJELENTÉSE

nem bűn a magányugdíj pénzek ellopása, nem gazdasági bűn az egykulcsos adó - csak tudjuk kommunikációval és népbutítással elfedni

_tx_ 2012.02.09. 10:17:07

A wizzair csak az egyenlő feltételekért harcolt, márpedig úgy nehéz versenyezni, ha a versenytársad folyamatosan milliárdokat kap, míg neked a 20-30 ezres jegyárakból kell gazdálkodnod.

szobatars 2012.02.09. 10:17:39

Az adófizető állampolgárok egyikeként eddig kb. 100 milliárd forintomba került a Malév. A jövőben ezt a pénzt máshol is fel lehetne használni. Az autistákat ellátó országos rendszer kb. 60 millióba kerülne, de erre 2011-ben nem jutott pénz.

A légitársasság meg legyen magánkézben és versenyezzen értem, a fogyasztóért. Ha a sok közül az egyik magyar lesz és versenyképes szolgáltatást nyújt -ami nem egyenlő a legalacsonyabb árral - akkor nyilván azt fogom preferálni.

penumbra1984 2012.02.09. 10:18:58

Na, fröcsög a szar már megint...
Először is. Nagyon sajnálom a Malévot, mégiscsak nemzeti légitársaság, stratégiailag fontos lenne. Csak nem így és ilyen áron. Az, hogy ide jutott, abban az összes eddig kormányzó párt benne van vastagon, mert nemzeti légitársaság az kéne, csak képtelenek voltak kompetensen megszervezni és irányítani, privatizáláskor jól kiárusították az oroszoknak olyan feltételekkel, hogy az állam saját magát baszta át, a Budapest Airport szerződéséről ne is beszéljünk, úgy sikerült megkötni, hogy ha bedől a biznisz, mindenképp az állam szopja meg. A sok kibaszott okos gazdasági meg jogász szakember, vagy tényleg ennyire dilettánsok vagy egyszerűen hűtlenül kezelték a rájuk bízott vagyont.
Úgyhogy a történet nem fekete-fehér, nincs jófiú-rosszfiú, ahogy a légikatasztrófákat bemutató dokumentumfilm sorozatban is többször elmondják, a tragédiához mindig mulasztások és hibás döntések láncolata vezet, sose egy nagy előre nem látható és kivédhetetlen hiba. Itt is mindenki akinek köze volt a Malév vezetéséhez, csak egy kicsit baszott el, csak egy kicsit szegte meg az előírásokat, csak egy kicsit kötöttek előnytelen szerződést, aztán a 20 év vergődése után nem kell csodálkozni, hogy összedől a kóceráj.
Az összes előnytelen szerződés, a csőd miatt keletkező hiány, veszteség, európai légiközlekedésben, mint fontos csomópontként való eltűnésünk vagy legalábbis hátrébb kerülésünk, na most ez az egész szép nagy gebasz jól a körmére ég mindenkinek. Ez nem a WizzAir-ről szól már meg hogy de pedig utolsó negyedévben nyereséges volt, stb, stb... Lárifári.
A kereskedelmi repülés kőkemény biznisz, nem érzelmi alapon hozzák meg a döntéseket, a konkurens légitársaságok helyében ti is rárepülnétek a piaci résekre.
Csak szokás szerint a magyar vezetésnek és illetékeseknek nem volt 20 éven át semmi KONCEPCIÓJA meg STRATÉGIÁJA, hogyan működtessék hatékonyan vagy legalábbis minimális vezsteséggel a Malévot mint stratégiai céget, hanem ment a dilettantizmus meg ötletszerű irányítás. 16 vezérigazgatót fogyasztottak el! Évi 1-2 milliárdos állami dotáció még talán nem lett volna feltűnő szükség esetén, de sajnos ezt a céget is pénzmosodának, kifizetőhelynek vagy pénznyelőként üzemeltették, amiről sajnos nem a Malév tehet.
Nekem az jutott eszembe, hogy egyszerűen azért hagyták becsődölni, hogy ne kelljen visszafizetni a tiltott állami támogatást, csak elfelejtették, hogy így még többet buknak. Illetve csak rossz és még rosszabb megoldás van. Elkúrták, nem kicsit, nagyon.
Amúgy meg Facebookon kezdődött ez az egész bojkottosdi, de már ott szánalmas volt, mert azt állította, hogy a visszafizetett támogatás miatt ment csődbe a Malév. Nem igaz, még vissza se fizette, már azelőtt csődbe ment.

Walter Melone (törölt) 2012.02.09. 10:19:00

Én a magyar államot javaslom bojkottálni.

Mégis csak az ő hibájukból ment csődbe ez a légitársaság.

zum trucc 2012.02.09. 10:20:32

Hááát. A Wizzairt én sem szeretem. De. Ez az egyetlen magyar légitársaság jelenleg. A "szerveződő légitársaság" konkrétan nincs és aligha lesz. Baromság a bojkott.

orient 2012.02.09. 10:20:47

@gyongyi70: szerintem kár próbálkozni, hogy megértesd az itteniekkel, hogy miért a Malév a jó és nem a "héten kétszer este 11-kor repülök 100km-rel arrébb Wizzair". Nem látják át az összefüggéseket, és az igazi veszteséget amit mindenki meg fog érezni, nemcsak a pár Malév beszállító. Én nem tudom hogyan lehetett volna megmenteni, vagy csődbe vinni és utána újraalakítani a társaságot, de az biztos hogy ez így a legrosszabb.

Jofiu 2012.02.09. 10:20:54

@orient: százmilliárdokat kipengetni zsebből, az azért nem sétagalopp. Havi tízmilliárdos bevétel mellett, mondjuk hurráoptimális sohanemlétező 10% haszonnal 100 hónap alatt jön vissza a pénz.
Ha nekem lenne százmilliárdom zsebben, akkor lehet inkább facebook részvényt vennék, nem egy évtizedekig veszteséges légitársaságot.
Vagy inkább elutaznám a saját repülőmön, legalább élvezetesebb mint gürcölni ezzel.

sajtpap 2012.02.09. 10:21:01

Én bojkottálom az összes légitársaságot ugyanúgy, mint az elmúlt húsz évben!

ob.szerver 2012.02.09. 10:21:06

"az alakuló új magyar légitársaság..."

Nincs semmilyen alakuló légitársaság.

A fideszrezsim ismét totális dillettantizmusát bizonyította be a Malév csődje kapcsán. Épp annyira voltak felkészülve rá mint a kormányzásra, kivéve a saját hatalmuk bebetonozását célző teendőket. Az egész ország romokban hever. Nincsenek beruházások, nincs fogyasztás, szétverték a demokratikus intézményrendszert, közigazgatást, az oktatást, az egészségügyet, az öngondoskodás intézményeit. Mi van helyette? Állami szinten szervezett, minden közbeszerzésre kiterjedő korrupció, gazdasági hanyatlás, adóemelések, nemzetközi elszigeteltség. Ja, és a duma arról, hogy minden nagyszerű.

Fideszparadicsom 2012.

veghist 2012.02.09. 10:23:00

Az elmúlt években az állam több mint 100 milliárdaal támogatta a MALÉV-et. Ez a mi családunkra 60M Forint. No ennyit nem ér nekem, hogy 60%-os kihasználtság mellett rajtunk keresztül repüljenek Ammanba meg Bejrutba az arabok.
Hozzáteszem, nem repülök ritkán, de csak egyszer-kétszer utazam Malévval, és akkor se a saját pénzemből, mert marhára nem érte meg, még a fapadosok előtt se.

PonDrow 2012.02.09. 10:24:06

A WizzAir és a Malév utasszáma alapján nem egyforma méretűek voltak.
Ne akarjunk már államilag egyenlővé tenni veszteséges és nyereséges cégeket, az utóbbiak rovására! Egy veszteséges magáncégnél nem osztanak jutalmakat rendszeresen...

gyongyi70 2012.02.09. 10:24:26

@penumbra1984: ezzel tökéletesen egyetértek.

a rendszerváltás óta ment a szerencsétlenkedés.

a nemzeti légitársaság túrizmus, üzleti élet, logisztika, az ország regionális szerepe stb. miatt fontos, sőt, sztem veszteséggel is vállalható, mert áttételesen a felsoroltak révén többet hoz a konyhára.

de ezt meg lehetett volna pl. úgy oldani, hogy a reptérrel együtt adják el, mert a reptér nyereséges, cserében kötelezni a vevőt, hogy működtesse a malév-er. onnantól kezdve működött volna.

de nem, leválasztották az egyetlen nyereséges részét, eladták a legmegbízhatatlanabb vevőnek, majd vissza, a reptérszerződésbe meg beletették ezt a záradékot..

sYg · http://lokoszt.blog.hu 2012.02.09. 10:25:42

@gyongyi70: csak jelzem, egyre több cég utazik lc társasággal, a gazdaságosság jegyében...

a külterületi reptérhez: W6 BUD-FCO-BUD 8000HUF
MAH BUD-FCO-BUD72000HUF

Saját tapasztalat, mindkét céget kérdeztem. Ha hozzáadom a csomagdíjat és egy szendvicset és kólát, amit a Malévnél adnak az árban(ez mindig fő érv...) akkor a W6 felmegy 15500HUF-ra. De én nem adtam fel csomagot, amit a Malév mégis kifizetetett volna.

Jofiu 2012.02.09. 10:26:56

@orient:
Figyelj.
A wizzair szar. Tényleg, próbáltam.
De, igény van utazásra, be fogja tömni valaki a rést hamarosan, az emberek költeni akarják a pézt utazásra ezerrel, havi tízmilliárdról van szó, megéri rácuppanni, és annak a valakinek kell munkaerő. Lehetőleg tapasztalt.
Nem féltem én azokat akik a malévnak dolgoztak, igény van, kész, megéri kielégíteni.
És mindíg is élvezetesebb egy olyan helyen dolgozni ami sikeres, nem pedig olyan póttevékenység mint a BKV, MÁV vagy a Malév volt.

szobatars 2012.02.09. 10:27:56

@ob.szerver: Ha már konspirációs oldal, mi van, ha szeretett vezéred, Fletó fújta be az egészet? Jól jött neki. az kétségtelen...

ob.szerver 2012.02.09. 10:28:41

@veghist:

Gratulálok a nagycsaládotokhoz. 6000-en vagytok. Ezt már nyugodtan lehet törzsnek nevezni.

orient 2012.02.09. 10:28:55

@Dr. Jofiu, PhD, FYI, ASAP, Etc.: Tök igaz, de lehet elég lett volna kifizetni az állami belepumpálásnak csak egy részét nem mind a 100 milliárdot. Ezt ki lehetett volna találni , de egy szakértő gárda kellett volna, nem csak közgazdászok hanem olyanok akik az uniós jogban is otthon vannak. De ameddig egy Matolcsy a pénzügyminiszterünk addig nem tudom miről beszélek.

Nem mellesleg lehetett volna egy tervezett csőd is. Egyik nap csődbe megy, másnap meg a veszteséget leírva valaki újraalakítja a társaságot akár más néven is. Ennél a tökölésnél és Wizz airnél még ez is sokkal jobb lett volna..

Winston Smith 2012.02.09. 10:28:59

"Piaci eszközökkel nem tudták a Malévot eltakarítani az útból, így a hagyományos magyar suttyó eszközhöz, a feljelentéshez nyúltak."

Óbazmeg, hogy nem szakadt rád a mennyezet amikor ezt írtad...

A vetélytársak (nem csak és talán nem is elsősorban a Wizz) normális piaci viszonyok között már rég eltakarították volna a Malévot. A Malév évtizedek óta csak és kizárólag piacidegen módszerekkel (havi milliárdos jogszerűtlen állami támogatás) tudott fennmaradni...

sYg · http://lokoszt.blog.hu 2012.02.09. 10:29:14

@gyongyi70: a Wizzes Váradi hozta az NG-ket... szerinted miért lehetett a Malév flottája a legfiatalabb, ami a marketingjének fontos eleme volt, mellesleg ugyanannyiba kerültek mint a classicok. csak olcsóbb volt fenntartani. Jelenlegi terv (ha nem ütött volna be a krach) wingletes gépek beszerzése volt.

Páneurópai Harci Kos 2012.02.09. 10:30:00

A Malév csődjéről nem a wizzair tehet.
Pusztán az volt a baj, hogy állami támogatás nélkül nem tudott meglenni, egyfajta feneketlen pénznyelőként, csak szívta a lét.
Mondhatni örülök, hogy lehúzták a klotyón.

JohnHenry 2012.02.09. 10:30:06

szórakoztató olvasni a kommenteket - fél éve a malév pilóták milliós fizetésén rinyált mindenki, most meg... :-p

Martian (törölt) 2012.02.09. 10:30:33

@sYg: anno a szovjet belföldi járatokon állóhelyek is voltak, úgyhogy van még hová fejlődni a gazdaságosságban. :) vagy még ócsóbb a poggyásztérben, két börönd közé szorítva. :)

orient 2012.02.09. 10:31:44

@sYg: Nem az én cégemnél a kifogás nem a kóla meg csomag volt hanem az hogy hetente 3 járat van csak nem naponta több, és olyan helyekre amik messze esnek a valódi uticéltól, pl. Eindhoven-Amszterdam, Turku-Helsinki, ...sorolhatnám. Ezek számítanak egy normális cégnél és nem a kóla, meg csomag, meg a + 20,000 Ft...

Martian (törölt) 2012.02.09. 10:33:03

@Winston Smith: a Wizz is ki fog esni a versenyből, ha kitalálják, hogy még ócsóbb elaltatva és bebálázva feladni az utasokat. :)

sYg · http://lokoszt.blog.hu 2012.02.09. 10:34:07

@orient: légyszíves mutasd meg melyik járat megy 2X este 11kor 100km reptérre.

Addig nézd meg: MAH BUD-MXP, BUD-FCO, BUD-DUB, BUD-LGW ezek mekkora távra vannak. Reptereket ritkán építenek városközpontba, a mai reptér helye a 40-es években lett kitalálva, ami akkor szinte lakatlan környék volt

veghist 2012.02.09. 10:36:18

@ob.szerver: Na jó. Eltévedtem a számegyenesen. :-) De egyébként 6 millert megér?

sYg · http://lokoszt.blog.hu 2012.02.09. 10:36:24

@orient: EIN-t senki nem hívja AMS nek, AMS -> KLM megoldva.
Se Turkut Helsinkinek
Így vannak feltüntetve a menetrendben is.

Winston Smith 2012.02.09. 10:37:08

@orient: A nulláról újra lehetett volna szervezni a MALÉV-et úgy, hogy formailag csődbe megy de abban a pillanatban feláll helyette egy másik cég aki viszi tovább a máérkát, a foglalásokat, stb. az utas meg kb. semmit nem érzékel. Történt már ilyen nem egyszer, számos légitársaság esetében, de pl. a kb. 100 éves General Motors is megszűnt pár éve, és újjá is alakult, úgy, hogy az Opel tulajdonosok ebből semmit nem érzékeltek.

Erre azonban sajnos készülni kellett volna, a leállással a cég egyszerre veszíti el a legjobb embereit, valamint az utazók és az üzleti partnerek bizalmát.

ave 2012.02.09. 10:37:09

Gyonyoru!! :(

Baszki, aki a szabalyszegoket feljelenti, az csakis egy kocsog spion lehet, mi?

En nem sajnalom a malevot egy kicsit sem. A sajat dolgozoi nyomtak szet, nem a versenytarsak!

Azt sajnalom, amit az orszag bukik miattuk, de ez is az a malev dolgozok bune, nem a Wizzaire.

orient 2012.02.09. 10:37:11

@Dr. Jofiu, PhD, FYI, ASAP, Etc.: "De, igény van utazásra, be fogja tömni valaki a rést hamarosan"

Ok de ki fogja betömni a sok német, holland, belga, francia, skandináv, naponként több járatot? Nem Eindhovenbe hanem Amszterdamba és Hamburgba, Stuttgartba, Helsinkibe? Wizzair biztos nem.

Lehet a Lufthansa és KLM fogja, tehát megoldódik, de azért annyira nem jó buli hogy megint pár nagy EU multi jár jól a mi kárunkra. A Wizzairnek nem lesz kapacitása hogy ezekre az úticélokra mind indítson járatokat naponta többször is ahogy a Maláv, vagy Lufthansa is teszi...

gyongyi70 2012.02.09. 10:37:32

@orient: nem, ahogy látom, ez valóban nem megy. megyek is a dolgomra... csak rossz ez a Kasszandra szerep, amiben érzem magam úgy 1,5 éve, sajna eddig minden bejött, amit mondtam... :-(

sYg · http://lokoszt.blog.hu 2012.02.09. 10:37:46

@Martian: ááá a pogyinál hideg van :)

klacus 2012.02.09. 10:40:41

Azt hiszem az átlagmagyar már most is bojkottál. Nem repülőjegyre, hanem a gázszámlára koncentrál.

2012.02.09. 10:40:44

A wizz szarrágó cég de a ryanair náluk is sokkal szarabb sztem... és hát ja, Malévra szükségünk van, hátha csinálnak még egyet. Csak menedzser vezesse ne politikus.

sYg · http://lokoszt.blog.hu 2012.02.09. 10:40:47

Egyébként én az alkalmazottakat sajnálom, de nagyon... Jó lett volna egy JÓ Malév, de mint fentebb írtam oltári árkülönbségek voltak. Minden utamnál lekértem a Malév árat is, de már feladtam az utóbbi időben...

gyongyi70 2012.02.09. 10:40:58

@orient: ...meg van, akinek drága a munkaideje, és számít, hogy reggel munkába tud állni, vagy délutánra érkezik meg...

veghist 2012.02.09. 10:41:15

@orient: Ha kereslet van, járat is lesz. Ha nincs kereslet, akkor fizessék az adóforintjaimból? És meg fogja érni nekem? És neked? Ne gyere nekem azzal, hogy az országnak éri meg, az ország mi vagyunk. És nem éri meg.

Szittyakürt 2012.02.09. 10:42:16

Talán azon kellene elgondolkodni, hogy nem kellene állandóan mutyizni és sumákolni ebben az országban! Akkor talán kevesebb lenne a szívás!
Azért arra kiváncsi vagyok, hogy akkor mi lenne, ha kiderülne, hogy a románok, vagy a szlovákok mutyiztak az EU (így Magyarország kárára is), rögtön 10 millió jogkövető és szabályszerető ember hazája lennénk.
Ugye?

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.02.09. 10:42:21

Pista neni duhos.
Kiviszi a piacra a paprikajat, es azt latja, hogy a marisbacsie fele annyiba kostal. hat persze, hogy olyan olcso, a helypenzszedo a puszipajtasa, es nem hogy helypenzt nem ker tole, de meg a reggeli palinkajanak a koltsegeit is allja.
Pistaneni jol feljelenti a helypenzszedot a piacigazgatosagnal ugye. a rohadek.
ejnye pistaneni. ezek a piacia torvenyek....

orient 2012.02.09. 10:43:01

@sYg: Ok akkor próbálj meg hétfő reggel helsinkibe repülni Wizzairrel, üzleti útra. Ja a Malév ment? Ugyan ezt próbáld meg Amszterdamba szintén hétfőn reggel. Vagy Hamburgba. Ezek mind nagyon durva üzleti járatok voltak, mindegyiket használtam, volt olyan hogy a hétfő reggeli hamburgi járatra nem is tudtak páran felszállni, mert túlfoglalt volt. Na ezek üzleti célok, kiváncsi vagyok ezt a te Wizzair-ed amit emlegetsz hogy a cégek ezt használják a költségek miatt, hogyan fogja pótolni? Kinek dolgozol te? Valami zugtársaságnak a csőd szélén? Normális cég nem foglal ilyen szar wizzair-re. Nem nem a kóla meg a szendvics miatt, mert a Malévon is kukába dobtam a szar szendvicsüket , hanem ezért mert az IDŐ PÉNZ. És valamiben a wizz air szar az az idő, egy normális céget ez érdekel és nem a szendvics meg a poggyászdíj...

orient 2012.02.09. 10:44:40

@sYg: "IN-t senki nem hívja AMS nek, AMS -> KLM megoldva.
Se Turkut Helsinkinek
Így vannak feltüntetve a menetrendben is. "

Így vannak feltüntetve tudom, csak üzleti útra a kutya sem megy oda...ahova meg menne oda a Wizz air meg nem repül. KLM. Ja fizessem a hollandokat a Malév helyett igaz, jó kis megoldás.

flea 2012.02.09. 10:45:54

Csatlakoznék azokhoz, akik szerint hülye, aki a Wizzt fikázza ezért, pláne hülye, aki bojkottálja is.

Ugyanakkor jogos az az észrevétel, hogy az üzleti utak jórészét nem Wizz (vagy éppen Ryanair) szintű légitársaságok fogják bonyolítani, főleg figyelembe véve, hogy az 1-es terminál már most is bőven az emberileg elviselhető kapacitása felett üzemel.

(Mondom ezt úgy, hogy kb. havonta repülök üzleti okokból - a Wizzairrel.)

orient 2012.02.09. 10:47:50

@veghist: Ja majd ha bezár pár regionális központ ez miatt és mondjuk 10-20,000 ember ez miatt utcára kerül átlag 500 ezer bruttó fizetéssel azt nem fogod te sem és az ország sem megérezni adóbevételekben?

Malév azért ment jobban szeptember óta mert jelentősen emelte a jegyárait. Ha ez kellett ahhoz hogy a cég ne legyen veszteséges, ne adóforintok menjenek oda akkor hajrá, de a csődöt mindenki megszívja, Te is, csak még túl egyszerű vagy hogy észrevedd...

Jofiu 2012.02.09. 10:48:13

@orient:
nem is tudom.
Egy teljesen más cégre lett volna szükség, teljesen más üzletpolitikával - feltételezve, hogy volt olyan.
Nem keresem már vissza a túl sok beszólásaim között, de tippre két három alkalommal már felhúztam magam az elmúlt két évben, hogy bármikor újra eszembe jut a Malév mint potenciális szolgáltató az utazásaimra pillanatokon belül elvérzik. Az utolsó 2 - 3 alkalom mikor repültem velük az akciós jegy volt, hirtelen elhatározással, gyakorlatilag ingyen, bőven veszteségesen, nekik. Nekem megérte, opportunista voltam, voltunk.
Szóval ahogy csinálták, azon gyökeresen változtatni kell, gyakorlatilag teljesen más cég, szakítva a kötöttségekkel.
Ilyen elven tényleg az van amit mondasz.
Amúgy a név megvan, oda lehet adni a wizznek pénzírt frencsájzban vagy miben, vagy a berlinairnek, mittomén, ez már csak púder, mit hogy hívunk.
Ha mindenáron az a cél, hogy legyen valami amit Malévnak hívunk, még ha szerencsére az már egy teljesen más dolog is mint a szánalmas Malév amit eddig ismertünk.
Csinálhatnánk egy állami charterutaztató alkalmi társaságot ami néha néha bérel egy széprefestett gépet és elvisz x embert ából bébe. És voala! Van Malév! Hurrá!
A lényeg, a működés rossz volt, meg kellett szüntetni.
Nem hinném, hogy lett volna jobb megoldás, mert hisz mind a vezetőség, mind a politikusok örültek volna ha elkerülik ezt az országos balmát.
Nem tudták, kész.

Amúgy meg a veszteségek 'leírása' az csak papíron létezik. Valójában azt a lyukat valaki fizeti. Mindíg! Nos, eddig a tehetetlen állampolgár fizette, vagy egyebek akiknek esetleg tartoztak, a többiek pedig érthetően nem voltak hajlandóak beszállni. Én se lennék.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2012.02.09. 10:50:26

@gyongyi70: "lehet, hogy a fapadosok vonzzák majd a hátizsákos túristákat, de a jól fizeők eltűnnek majd. "

Egy jól fizető turista miért tűnne el, csak mert nem tud felesleges tízezreket kiadni repülőjegyre? Majd elkocsmázza Pesten amit megspórolt a jegyen, lehet, hogy összességében jobban is járunk :)

T mint T 2012.02.09. 10:51:22

Tul azon, hogy nagyon sajnalom a Malev dolgozoit es a beszallitokat (es jomagam is komoly veszteseget konyveltem el 2 beragadt jeggyel), azert azt mondjuk el:
A tiltott allami tamogatasokrol szolo EUs jogszabalyt nem veletlenul hoztak. Az allami tamogatas ugyanis piactorzito hatasu. Ertsd: ha valakinek piaci korulmenyek kozott kell versenyeznie, az nem nezi jo szemmel, hogy versenytarsat adofizetok kozpenzen tartjak el, mig neki piaci alapokon kell megszereznie a beveteleit. Az hogy a Malev az elmult 20 evben letezett, annak volt koszonheto, hogy az adofizetok kifizettek a vesztesegeit. En miert fizessek Malevot az adombol? Az en cegemnek ki fizet az en munkahelyem megmaradasaert?
Ezen meggondolasbol dontott ugy a Bizottsag, hogy a Malev subvencio tiltott allami tamogatas es azt vissza kell fizetni.
Reszletkerdes, hogy ki jelentette fel. Elobb utobb valaki, aki a Budapesti piacon akart jol szerepelni, ugyis megtette volna.
Te is feljelentetted volna, ha a te bizniszedet, befektetett tokedet veszelyezteti rendszeresen az, akinek veled szemben allambacsi minden honapban milliardokat nyom a zsebebe a te adodobol...

Blossom 2012.02.09. 10:51:23

En angliaban elo magyar vagyok,evente ketszer-haromszor utazom haza,de ezt sosem a Malevvel tettem. (na jo,egyszer,4 eve,mert nagyon akcioztak es ki akartam probalni,mi a kulombseg,de tobbet se)
A wizzair mindigis olcsobb volt es valszeg nem csak en gondolhattam igy,mert a gep mindgig tele angliai magyarokkal. (naponta 3xi jarat). Ha most bojkottalni akarnam a Wizzairt,akkor Easy Jettel utazhatnek,kb 50 ezer forintert tobbert.
Ugyan minek koltenek ra a sajat penzembol 50 ezer forintot es allnek ki egy olyan vallalatert,aminek a szolgaltatasat - szinten anyagi okok miatt - sosem igenyeltem? Nem vagyok en bolond! Hajra Wizzair,vagy barki mas,aki a legolcsobban hazavisz engem, es vagy masik 500 ezer magyart.

Winston Smith 2012.02.09. 10:51:55

@flea: Arról nem is beszélve, hogy a Wizz meg a többi fapados általában messzebb rak le és idióta időpontban repül (pl. a nap közepén, ami azt jelenti hogy aznap sem Budapesten, sem a célállomáson nem fogsz tudni már rendesen goldozni.)

Az üzleti utazó lesz@rja, hogy a nem fapados drágább, mivel időt spórol meg vele és az idő pénz.

Persze a magánember turista simán megy a fapadossal.

Szóval sajnálom a Malév jó kis reggeli járatait, de sajnáltam a kidobott milliárdokat is.

sYg · http://lokoszt.blog.hu 2012.02.09. 10:52:49

@orient: sajnálom hogy személyeskedsz, nem az enyém a Wizz, de az a traktoros aki az alföldön szánt, leszarja hogy te nem tudsz menni reggel Helsinkibe, abból az adóból amit ő is befizet. Ha lesz rá igény, lesznek járatok is.

Te kinek dolgozol? Szerintem nekem mindegy hogy a te céged csődbe megy azért mert nem tudsz elutazni.

Én magamnak veszem a jegyeimet, nem a cégem fizeti, pedig még meg is tehetné, csak nem érdekel, mert a sajáét céljaim miatt utazom, nem a cégem ügyeiben. De mindegy is, látom ha úgy alakul a beszélgetés, akkor te felkapod a vízet. Szia, jó utat.

Szamiz67 2012.02.09. 10:53:06

1. Váradi József NEM a Malév-nál kezdte a pályafutását és nem ott lett sikeres menedzser, hanem a Procter&Gamble cégnél futott be igen szép karriert és az ott tanult, tapasztalt dolgokat próbálta a Malév-nál hasznosítani, volt amit sikerült, de a Malév akkor sem arról szólt, hogy milyen legyen egy XXI.sz.-i piaci alapon működő légitársaság, ezért Váradinak mennie kellett.
2. A Wizzair (többek között) Váradi tehetségének, mendzseri munkájának is köszönhetően vagy 30%-al hatékonyabban működik, mint a Malév, ezt a klönbséget próbálta az állam támogatások formájában kiegyenlíteni, ami kapitalizmusban, egy szabadpiaci cég esetében nem elfogadható, teljes joggal kérte számon a Wizzair ezt a tiltott állami támogatást.
3. A Malév több száz nyereséges, hatékony magyar kis és középvállalat által befizetett adót nullázta le az elmúlt 20 évben, nekem legfőképp ez fáj a sztoriban, és furcsállom, hogy a bojkottálókat ez nem zavarja. Minden egyes mesterségesen fenntartott Malév-os munkahelyre 200 millió feletti elpazarolt, a másik oldalon vértrel, verejtékkel megkeresett adópénz ment el.

Winston Smith 2012.02.09. 10:53:20

@Blossom: Amellett hogy a Wizz legalább részben magyar, hazai munkaerőt foglalkoztat, míg a konkurens fapadosok nem.

(Épp a Wizz fogja részben felszívni a Malévtól kirúgottakat...)

Jofiu 2012.02.09. 10:55:26

@orient:
Figyelj, ezt majd meglátjuk.
Az igény létezik.
Kiszolgálni megéri.
Másként hívják majd aki kiszolgálja, naés?

Egy biztos, ha van egy VESZTESÉGES dolog amit úgy hívunk ÜZLETI VÁLLAKOZÁS, függetlenül attól kinek a vállalkozása, az kábé olyan mint a padlóra hugyozni a wcben. Teljesen elhibázott, meg kell szüntetni ezt a gyakorlatot, a célját hazudtolja meg.
Ennyi.

stikasz_1 2012.02.09. 10:57:21

Úgy látom, manapság már kizárólag üzleti utazók vannak a repülőgépeken, akinek néhány tízezer forint nem számít de hetente 10-15 utat bonyolítanak... Nem túlzó ez egy kicsit?

De mindegy is. Itt két dologról beszélünk: a megszólalók egy jelentős része (gondom ők az ún. balekok) nem üzleti utazók, nem érdekli őket hogy napjában kétszer ingázhassanak valahova.
Engedtessék meg nekik, hogy azzal utazzanak, akivel akarnak- mert ugyebár eddig is így volt, és a Wizzair-t sokan választották a Malév-csőd előtt is.

De a légitársaság elleni ellenszenvnek semmi köze ahhoz, hogy a Malév szarul működött, nagy veszteséget termelt, és az EU-által szabott keretek közt nem volt lehetséges tovább támogatni. Nem örülök a csődjének, nem vagyok boldog az esetleges további veszteségek miatt, de hogy ennek köze nincs ahhoz, mekkora a lábtér a Wizz gépein, azt garantálom. Bojkottálni azt a politikusi garnitúrát kéne, aki a csőd után sipákol az 1000 milliárdos veszteség miatt (ami ugye most már ráterhelhető a lakosságra, megszavazta a parlament...), nem pedig ELŐTTE cselekszik, hogy elkerülje azt.

Heremóka 2012.02.09. 10:57:28

Frei Tamás véleményével értek egyet. (ritka, egyébként gyanakvással figyelem az embert) A Wizzair-vezér volt már Malév-főnök is. Próbált rendet tenni, de a mutyi-politika kombó legyőzte.

Ebből a szempontból semmi különbség a fityisz és a maszop között. Sőt: a fidesz károsabb, mert elhiteti veled, hogy tesz bármit is (nacionalista), pedig lóf.szt. Maszop 2.0. (Elég, ha megnézzük kiket ültetett zsíros brüsszeli állásokba... Csak az átlag magyar nacionalista szavazó odáig nem lát...)

A wizzair magyar (szegről végről). kb. mint a CBA az élelmiszer-kereskedelemben. Csináljunk a wizzairből "hivatalos" magyar légitársaságot. Adjunk neki jogosultságot mindenre. Zavarjuk el a rájenért, mert nem szittya. Az eu-ban mindenki ezt csinálja, csak előtte futnak pár kört a jogászok és nem verik helyette a mellüket "nacionalistán", mint mi.

De könyörgöm: hagyjuk működni a Wizzairt (vagy egy esetleges "MALÉV 2.0"-t) és ne mutyisítsuk be!

Ja, ehhez el kéne zavarni az összes politikai pártot... Más gond nincs :(

És mégegy: az Európai Bizottság igenis idióták gyülekezete. Pont, mint a T. Ház itthon. Érdekek, érdekkörök irányítják. Nem az európai érdekek.

jorda 2012.02.09. 10:57:54

A fapados 4990,5990,6990 Ft.-os félrevezető diszkontárak csak az első pillanatban tűnnek olcsónak.
Mire repülésre kerül sor min.2-3 szorosába kerülnek.
Igaz ezért egy koszos,zsúfolt buszon való utazás"élményét"kapjuk.

Azért azt jó lenne tudni,hogy lehet egy Wizzart megalapítani egyik pillanatról a másikra.
Takarékoskodott a vezérigazgató úr?
Félretette éveken keresztül a Malévtól kapott prémiumát,vagy jutalmát?
Esetleg éveken keresztül zsíroskenyeret evett?

Valaki elmagyarázhatná az egészet!
Vagy egyszerűen csak csak stróman szerepet tölt be?

A Malév olyan desztinációk forgalmát is felvállalta,amit piaci alapon senki sem tenne meg!
Pl.Podgorica,Marosvásárhely stb.
Ez az oda igyekvőknek biztos nagyon jó volt,de a Malévnak nem!
Ugyanakkor egy turisztikailag kedvelt irányba Pl.Bologna nem volt járat!

Ez biztosan nem volt kifizetődő!
Kár a Malévért,sajnálni lehet a dolgozókat és a beszállítói kört.

2012.02.09. 10:58:38

@Páneurópai Harci Kos: "Mondhatni örülök, hogy lehúzták a klotyón."

Vele együtt téged is lehúztak, meg minden magyart, gondolom ez sem zavar. A malév, akármilyen szarul működött (mi nem működik szarul ma magyarországon?) mégiscsak egy nemzeti ikon volt. Egyébként EU versus cukorgyárak mintájára itt is dúl a háború: megszüntetik, ócsósítanak, aztán majd hamár teljesen függünk, és kiszolgáltatottak leszünk, jöhet a fekete leves, meg a diktálás.

A Wizzair féle felnyomáshoz nem fűzök kommentet. Mi egy ilyen ország vagyunk, egymást fojtjuk a szarba. És ilyenkor tudnám hangosan a büdös kurva anyját szídni annak, aki szapulja a Jobbikot. Ennek a mocskos erkölcstelen, materialista országnak az első, amit újra kellene tanulnia, a Nemzettudat. Mert ha van ami a gazdaságnál is szarabb állapotban van, akkor az pont ez.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.02.09. 10:58:56

Nem kellett volna belépni ebbe nyomorék EU-ba. Ez is miattuk ment tönkre. Mi kell még a birkáknak, hogy lássanak is, ne csak nézzenek?
Fogyatékos banda.

Szamiz67 2012.02.09. 11:00:36

@jorda: Szerintem olvass utána a Wizzair-ről megjelent cikkeknek, kb. 10 perc alatt tájékozódhatsz. Miért másoktól várod, hogy megrágva, értelemzve szállítsák neked az infót?

gyongyi70 2012.02.09. 11:00:36

@sYg: au, a traktoros nagyon magas labda a mezőgazdaság évi 600 milliárdos támogatásával..

egyébként ez a legszomorúbb, hogy mindenki leszar mindenki mást, és senki sem képes távlatokban gondolkozni

abban, hogy egy jól megközelíthető főváros mit jelent gazdasági szemszögből, hogy ez is vonzóerő a működő tőke beáramlásakor, hogy számos cég éppen azért hozott itt létre munkahelyeket, méghozzá bejelentett, jól fizető munkahgelyeket, ami adóbevételt, járulékbevételt jelentett, keresletet a piacon és ettől élénkítette a kkv-k piacát is...

érdekes, a kozmetikusom, pedig nem is gazdasági szakember, kéoes rendszerszerűen gondolkodni. a 16%-os szja kapcsán is levonta a következtetést, hogyigaz, hogy nála több marad, viszont nagyobb a vesztesége, ha 30%-kal csökkena vendégei száma (ezek a páriák, akik 200 alatt keresnek)

de úgy látszik, sokaknak ez a gondolkodás nem megy

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.02.09. 11:02:12

@negondolkozz!majdénmegmondom!: huzza eszakkoreaba, vagy tiranaba baromarcu patkanya a netnek! Nem az eu miatt megy itt tonkre minden, hanem a hozzad hasonlo, dolgozni nemakaro mutyifaszoknak, akik 50 evig csiszoltak mesterfokra a csalast, lopast, sumakolast!

Navarone 2012.02.09. 11:02:34

@Dr. Jofiu, PhD, FYI, ASAP, Etc.:
Miért szar a Wizzair? Többször utaztam velük. Elvittek egyik helyről a másikra, kényelmesen utaztam, időben indult, a jegy sem volt drága. Sokszor utaztam más fapadossal is, Norwegian például. Soha nem volt semmi gond.

ZX 2012.02.09. 11:04:09

@negondolkozz!majdénmegmondom!: Az EU tavaly 4,7 milliárd Euróval több pénzt juttatott vissza mint amennyit mi befizettünk te fogyatékos.

A Malév után a BKV meg a MÁV is becsődelhetne és normális cégek vennék át a helyüket, amelyek nem pénzügyi feketelyukként funkciolnának, hanem profitot termelnének, és adóforintokkal javítanák a költségvetési egyensúlyt ahelyett, hogy az adófizetők pénzéből mentik meg azért, hogy a nyugdíjasok inygen utazgathassanak.

Szamiz67 2012.02.09. 11:04:33

Amúgy Váradi a Procter-nél szerzett kapcsolatrendszerre épített, pl. együtt dolgozott egy HR menedzserrel, aki a Világbank-nál kötött ki és jó befektetői kapcsolatai voltak, Váradi elismert menedzser volt a Malév előtt is, sikerült befektetőket találnia és fokról fokra felépítette a Wizzairt, nyilván tett bele saját pénzt is, de az max. pár ülésre ,ha elég lehetett.

seahawks 2012.02.09. 11:04:39

VÉGRE MEGSZŰNT A MALÉV, ....ha valaki nem bír vcersenyben maradni, akkor ez kell, hogy legyen a sorsa.

stikasz_1 2012.02.09. 11:05:02

Még annyit az üzleti utazók igényeihez: kissé relatív, hogy az "úticélodhoz 100 km-re tesz le", mert mi van, ha te pont Eindhovenbe utazol és nem Amszterdamba? De ez mindegy is.

A mondandóm lényeg az lenne, ha ezek a csodálatos üzleti utazók röhögve fizetnék ki hetente többször a százezres Budapest-Amszterdam jegyárat, mert a lóvé nem számít, semmi nem számít, és ugye a gépek a beszámolók szerint tömve vannak üzleti utazókkal, akik ide jönnek vagy itt átszállnak- hahó, akkor végképp nem értem, hogy lehetett ennyire veszteséges a Malév? Magasabb jegyárak, az üzleti utazók óriási rohama, mi kell még a boldogsághoz? Vagy a beszámolók túlzók egy kicsit, vagy tényleg szét kellett zavarni az agyatlan bandát, mert ennél még az is olcsóbb az országnak végeredményben, ha a Lufthansa utaztat Budapestre.

gyongyi70 2012.02.09. 11:07:05

@Navarone: elmondom, miért

ha mondjuk nreked hétfő délelőtt 10-re kell valahová odaérned, ott van 2 órányi dolgod, ez a malév-val úgy nézett ki, hogy vettél egy jegyet oda-vissza aznapra, és kész. ha véletlenül elhúzódott a tárgyalás, átirattad a jegyet egy későbbi járatra, aznap este otthon voltál, másnap bemehettél dolgozni.

ugyanez egy fapadossal úgy néz ki, hogy előző este el kell repülnöd, tranzitutat fizetned, szállásköltség, kieső bérköltségf, napidíj, és ha lekésed a gépet, bukta, ha a járatot törlik, bukta, vehetsz másik jegyet, nem tudsz semmit tervezni.

Szamiz67 2012.02.09. 11:07:54

A Malév azért ment tönkre, mert Ferihegyre beágyazódott volt rendőri, NBH-s vezetők, továbbá a Malév-os szakszervezti emberek és a politika pénz szivattyúnak használta. A Malév mint nemzeti brandet és az ott dolgozókat nagyon sajnálom, hogy ez a szivattyú nem tüntet el további értékes adópénzeket, azt egy cseppet sem.

FrankieG 2012.02.09. 11:08:14

@veghist: 6000 fős családod van? :-)

flea 2012.02.09. 11:09:54

@jorda: történetesen pont a Wizzair vagy 5 éve repüli a Budapest-Marosvásárhely útvonalat, frankón piaci alapon.

Szamiz67 2012.02.09. 11:10:24

@gyongyi70: Ha erre nagy igény van, akkor nem hiszem, hogy ne keresne erre valamelyik légitársaság megoldást, vagy rosszul látom?

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.02.09. 11:13:03

@Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes: @ZX: Nekem aztán szajkózhatjátok a baromságaitokat liberális agymosott csőcselék. Igenis azért megy csődbe itt minden, mert olyan követelményeik vannak, amiknek Földi halandó nem képes megfelelni. Az adókedvezményeikről ne is beszéljünk. Az, hogy több pénzt kaptunk, mint amit befizettünk meg szemenszedett HAZUGSÁG.
Nyomorult aljas hazug férgek vagytok, vagy csak sötét barmok???

flea 2012.02.09. 11:13:13

@stikasz_1: 72% körüli átlag kihasználtságot tudott felmutatni a Malév az utolsó 1 évben. Nem fekete-fehér téma ez, annyi biztos, hogy nem a járatstruktúrán ment el a sok pénz.

ezanevemeskesz (törölt) 2012.02.09. 11:13:14

@negondolkozz!majdénmegmondom!: erre mondta a nővérem főnöke ahol dolgozik (külföldi cég, ismert, nevet nem írok), hogy csak azért vannak az országban, mert olcsó a munkaerő és eu tagállam vagyunk. szerinted mennyi hasonló cég zárná be a kaput és menne mondjuk szlovákiába (mert ők eu tagok), ha kiírnánk magunkat az euból? okostojás!

hogy ha az állam ennyi lóvéval támogatta a malévot, akkor nekünk miért nem jár alanyi jogon az, hogy ingyen utazzunk repülővel? arról nem is beszélve, hogy a mávot is tömik mint a libát, de azt valami miatt érdeke volt orbán f*cktornak megmenteni.

nem tartok a malév csődtől, majd lesz olyan társaság amelyik átveszi a helyét, oszt jónapot. olyan érzésem van mintha a malév csődje után hermetikusan el lennénk zárva a külvilágtól. egy pénznyelővel kevesebb. jöhet a bkv és a máv! majd megtanulják, hogy kell nyereségesen/normálisan működni.

Kék az ég 2012.02.09. 11:13:16

Érdekes ez a szöveg "mintegy 6 milliárd forintot fizetett ki a kis- és közepes vállalkozásoknak"... ja csak az államnak meg került 100 milliárd forint támogatásba, és mar évtizedek ota - ha egyáltalán valaha is 0 veszteséges volt.

De nem baj, nekünk nemzeti légitársaság kell mert megérdemeljük.

Igaza van Matolcsynak. van meg honnan elvonni az emberektől ha hajlandók vesztéseges állami cégeket közpénzből fizetni!

Jofiu 2012.02.09. 11:13:23

@gyongyi70:
és minő meglepő, összességében még mindíg gazdaságosabb a fapados.
Tudom, mert szinte csak olyannal utazom üzleti ügyben, vagy ha nem fapados, akkor fapados jegyár (előrefizeted és buktadhaközbejönvalami).
Néha szoptam, örültem volna flexi jegynek, nade ez a KIVÉTEL. A költségvetés nem engedheti meg a négyszeres áru beüt a ménkű jegyeket. Azt jelentené, négyszer kevesebb helyre utazhatok.

Napersze aki pofátlanul bármit elszámolhat, arra ez nem vonatkozik.

orient 2012.02.09. 11:13:27

@sYg: A traktorost jelenleg nem érdekli. De majd ha mondjuk ez miatt kiesik pár ezer milliárd forint adóbevétel akkor fogja érdekelni a traktorost is hidd el. Az én cégem ez miatt nem fog csődbe menni, hanem foglal majd Lufhansára jegyet, de hidd el sokaknak a munkahelye fog megszűnni ez miatt közvetetten, mert a cég nem tudja reptetni az embereit időben, oda és akkor ahova akarja, és ez miatt a kényelmetlenség miatt átteszik majd magukat prágába vagy varsóba. Emlékszel még hogy a Mercedes végül miért döntött MO mellett és nem romániába vitte a termelést ahol fele annyiból kijött volna? A sok blablaból kijött egy igazi ok: INFRASTRUKTÚRA.

Sajnos a légiközlekedés pont ennek az infrastruktúrának a része akár a Mercedes esetében is mert a nagy fejeseik nem repkedhetnek ide úgy és amikor akarnak, lehet nem döntenének ma a MO mellett...

De nem a gyár fog elmenni, hanem mondjuk a szolgáltatóközpontok (Procter and G., IBM, DTelekom, Exxon, BP, Lufthansa, EON reg. központjai) Ezek tízezreket foglalkoztatnak nagyon magas fizetéssel MO-n és mind frekventált üzleti repülést folytatnak, vesznek igénybe.

Nem akartam személyeskedni, csak utálom mikor leegyszerűsítik a dolgokat olyanok akik nem értenek hozzá a kólára meg a szendvicsre, ami senkit sem érdekel, és ezzel dilettáns hangulattal megvezetnek sok másik embert is. Ez vezet oda hogy a sok marha EU zászlót éget a főtéren, mert mindent leegyszerűsítünk és olyanokat híbáztatunk magunk helyett akiknek semmi közük a kialakult helyzethez. Malév esetében hidd el lett volna megoldás adóforintok nélkül is...lehet a Malév jegyeket még 30%-kal drágábban kellett volna adni, és akkor a nyaralós emberek valóban csak wizz airrel mennének ami nem is baj , erre van a fapados, de legalább az üzleti szférát nem szívatnák meg.

sYg · http://lokoszt.blog.hu 2012.02.09. 11:13:35

@gyongyi70: a példa mindegy, pont ez jutott eszembe, legyen akkor ABC eladó, tényleg lényegtelen.
Egyetértek veled, mindenki leszarja a másikat, de aWizznél is emberek dolgoznak, de bojkottáljuk... dögöljön meg a szomszéd tehene is

Meglesz itt oldva cca 1-1,5 hónap alatt, amig reagál mindenki. Nézd a Ryanair egy agresszív üzletszerző politikát folytat, neki ez ingyen reklám, van leállítva télre 80 gépe, előadja itt magát de szerintem a harmada igaz. De idefog hozni embereket, akik vendégéjszakát töltenek és költenek majd. Amit spórol a jegyen, elcsapja a városban. Én szeretek olcsón repülni, az elmúlt 3 hónapban 5 alkalommal repültem, a jegyár összesen volt kb 40-50eHUF, de alkalmanként elcsaptam még 50-60-at, tehát én is növeltem az adott ország GDPjét az olcsó odajutásommal :)
Nem írsz rosszakat, csak néhol árnyaltabb a dolog, vagy nem olyan infókat kapsz, ezért látsz máshogy dolgokat. Üdv

GC (törölt) 2012.02.09. 11:13:50

"tömhetjük egy külföldi légitársaság zsebét"

Itt az a baj, hogy mindegyik viszi a pénzt. A magyar légitársaság évi 10 milliárdos veszteségekkel zárt. Ugyanezt egy fapados nyereségként könyvelheti el. Hol a hiba?
A külföldi légitársaságnak csak az ad pénzt, aki használja, míg a malév mindenkitől kunyerált, attól is, aki öregebb mint a malév, és még a büdös életben még csak a repülőket sem látta.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.02.09. 11:14:26

@orient: Valamilyen forrásod van a nyereségre? Mert én csak olyan kimutatásokat láttam, hogy tavaly is nőtt a működési vesztesége és évente 3-4 milliárdot kellett fizetnie a tartozásai kamatára.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.02.09. 11:15:22

Kapunk pénzt romastratégiára meg hiteltörlesztésre. De SZABADON felhasználható, vagy a NEMZET ÉRDEKEIBEN felhasználható pénzt nem.
Ezt a sötétséget. Hogyan szöktetek meg a Taigetoszról??

2012.02.09. 11:15:23

@T mint T: "En miert fizessek Malevot az adombol?"

Azért, mert a Malév hazai cég, Magyar családokat tartott el, magyar embereknek adott megélhetést, a hazai igényeket szolgálta, és ami a legfontosabb: Magyar.

Így most az adódat munkanélküli járadékra fogják fordítani, a magyar utazóközönség pénze kifolyik az országból, Magyarország pedig ismét piacot vesztett hazai pályán, újabb lépést téve a szakadék felé. Ne aggódj, az adóforintjaidnak megvan a helyük, szép lassan teljes pályán teret nyernek a külhoni cégek, kábé ezért állunk ilyen szarul. Ez megy 20 éve, leütötték a parasztokat, a bástyákat, hamarosan Matt lesz. Tedd föl a kérdést mégegyszer: Miért fizessél Malévra? Azért b*zmeg, hogy ne függjünk ebben is másoktól. Mégha elsőre drágább megoldásnak is tűnik.

gyongyi70 2012.02.09. 11:15:38

@Szamiz67: a regionális elosztószerep szűnik meg. a malév összegyűjtötte a balkánról, és néhány szomszédos országból az utasokat, és innen vitte tovább nyugatra, illetve ez vonzotta ide a new yorki, pekingi stb. járatot is.

természetesen a balkáni utasokat is össze fogja gyűjteni vki ezután is, de eszébe sem jut bp-en át vinni (miért tenné), hanem majd Bécsen, Frankfurton stb. át mennek tovább.

ez a kieső utasforgalom, amiről a reptér tart és, ezért jár nekik az 1000 milliárd (persze baromság volt ilyen szerződést kötni)

attól, hogy ez az elosztó szerep megszűnik, kevésbé lesz vonzó célpont bp, egyre több járat lesz veszteséges, mert önmagában kevesen repülnek bp és paris között is. lehet, hogy idővel csökken a járatszám.

viszont attól, hogy csökken a járatszám, bp nem lesz vonzó befektetési célpont, mert az üzleti életben azt szeretik, ha bármikor gyorsan lehet oda és visszautazni... ettől még kevesebben jönnek ide, még kevesebb igény, utas stb..

ez egy ördögi kör, ami lefelé tart, sajnos

Kék az ég 2012.02.09. 11:16:12

@ezanevemeskesz: Azért mert a MÁV-ban jóval többen dolgoznak, és a Malévtól éltérően azt a magyar ember valóban is használja.

De hat nekünk Olimpia, Foci EB/VB, Világkiállítás, minden kell, kerül amibe kerül.

Utána meg sírunk, hogy jaj mennyi az adó, az elvonás, az árak.

Globetrotter2014 2012.02.09. 11:16:38

Aha remek. Bjkottáljuk az egyetlen valamelyest magyar érdekeltségű maradék légitársaságot, és inkább mindenki vegyne jegyet az ősmagyar ryanairre :)

Lehet hogy a wizz pontatlan, de legfalább a személyzet udvarjas és a piltóák tudnak repülnőt vezetni amit nem tudok elmodnani a ryanairről.

Szóval midnenki maga döntse el...

gyongyi70 2012.02.09. 11:17:09

@Dr. Jofiu, PhD, FYI, ASAP, Etc.: nem tudom, hol dolgozol, de a legtöbb multinál policy, hogy nem vesznek fapadosra jegyet

Kék az ég 2012.02.09. 11:17:46

@negondolkozz!majdénmegmondom!: A mindig is veszteséges Malev mióta is nemzeti érdek?

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.02.09. 11:17:48

Nem tudtok meglenni segg nélkül. KGST-szovjet segg után kellet hamar IMF-zsidósegg!
Menjetek ti a picsába!

flea 2012.02.09. 11:19:47

muszáj a trollt etetni?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.02.09. 11:19:48

@gyongyi70: Az Alitalia csődbe ment, másik céget alapítottak helyette. Az új cég indításához lehet egyszeri állami támogatást adni, ami nem egyenlő az évenként 2-3 alkalommal adott állami támogatással.

Alitalia - Linee Aeree Italiane S.p.A. 1946-2009
Alitalia — Compagnia Aerea Italiana S.p.A. 2009-től

Páneurópai Harci Kos 2012.02.09. 11:20:26

" Azért b*zmeg, hogy ne függjünk ebben is másoktól. Mégha elsőre drágább megoldásnak is tűnik. "

A piac dönt, ha a másik olcsóbb azzal fogok utazni.
és igencsak felháborít, hogy a malév az állami támogatások ellenére sem tudott megmaradni.
(még a mávot meg a bkvt kéne újraszervezni, mert az is vicc kategória)

sYg · http://lokoszt.blog.hu 2012.02.09. 11:20:29

@orient: ok, semmi gond. A szendvicsücsicsomag csak azért került elő, mert nagyon sokan "De ott adnak kaját" lózungot ismételgetik. Nagyon sok maléves barátom van, az a gond hogy pénzszivattyú volt, sokan nem is értik meg, nagyon sokan azért dolgoznak reptéren, vagy légitársaságnál mert szeretik, ezért több mindent lenyelnek. A malév Gh vagy a HelpDeskjük szerintem világcsúcs volt. Üdv!

orient 2012.02.09. 11:20:34

@online távmunkás: Kereshetek. A Malév nem volt nyereséges 2011-ben. Amit mondtam, hogy mivel emelték a járataik jegyárait a nyáron, és racionalizálták a jártokat is, ezért a 70% felett működő kihasználtság mellett, emelt jegyárakkal szeptember óta üzemi szinten már nyereséges volt a vállalat. Nyilván ebben még benne vannak a hatalmas tartozás és hitelek miatti kamatok miatt sok időbe telt volna míg valaki valóban rendes profitot látna belőle, de ezért írtam erre már esetleg lehetett volna befektetőt találni. Lehet nem lehetett, nem voltam ott csak találgatok.

scofield69 2012.02.09. 11:21:02

Szokás szerint mind a cikkben és a kommentekben csak a tulzások és a fröcskölödés megy. Ez olyan magyaros azt gondolom, de....
A véleményezők mennyit utaznak a fent említett légitársaságokkal évente? Én kb 36 alkalommal teszem meg BP-más város távolságot, Tettem eddig a Malévvel és teszem a Wizzairrel.
Lehet össze esküvés elméleteket gyártani, mondva csinált érveket felsorakoztatni, amit a "sajtó" hiteles információi alapján összeraknak, de nézzük a gyakorlatot is .
MALÉV jó volt és én is sajnálom, hogy vége. Sajnálom azt, hogy nem látok több kék orrút a kifutópályán és sajnálom a sztyuvikat, pilotákat főleg azért is mert ismerek néhányat. De az élet megy tovább.
Malévvel utazni jó volt, mert igen adtak egy pohár vizet , egy évről évre össze zsugorodó szendvicset és egy ihatattlan kv-t. Kedvesek voltak a sztyuvik és ennyi. Nem volt pontosabb a menetrende a többinél és nem volt kényelmesebb sem annyival, hogy többszörös árat kelljen fizetni érte.
Akár mennyire is sirunk a malévért a piacból él mindenki még az EU is, tehát ki az a hülye aki vizipisztollyal megy tüzet oltani? Lehet a magyar állam és annak épen hatalmon levő szakemberei. Legyen az ő dolguk.
Mindenkinek lehetősége van tovább lépni a személyzetnek is. Az hogy nekik nem fér bele a fapadosnál húzni az italos kocsit, akkor ott van számos vendéglátós egység , ahol tárt karokkal várnak nyelveket beszélő felszolgálókat. Azt gondolom a fiatalok tovább lépnek az idősebbek pedig vissza sirják a kényelmet, de akkor sajnáljunk minden 50+os férfit és nőt, akik munkanélkül maradtak az elmúlt években.
Bolykottálni lehet! De azt gondolom csak az teszi , aki sosem utazik repülőn, mert egyetlen munkáltatót sem érdekel ki és mivel érkezik vagy megy, hanem csak az , hogy ott legyen a kívánt helyen és ídőben.
Én levásároltam az összes idei jegyemet a Malévre, mert nem volt olcsóbb, de mégis a MALÉV. Most rohangálhatok a pénzem után hónapokig, de megvettem a fapadosra újra , mert lehet kényelmetlenebb , de olcsóbb és jelenleg biztosnak tünik.

Pan Modry 2012.02.09. 11:21:08

ezt a bojkottot azok a volt malev beszallitok szervezik szerintem akik kiszipolyoztak a ceget.

En mindig orulok amikor hullanak a mutyizo magyarok, annyira gyulolom oket hogy most is csak mosolygok a hiren.

flea 2012.02.09. 11:23:36

@sYg: Malév GH? Uramatyám. 40+ easyjet és Wizzair utazásra kb 2 Malév jutott, mégis ők qrták szét a bőröndöm. A lesajnált T1-en a Menziesnek (easy) meg a Celebinek (Wizz) sikerült egyben hagyni.

Utána azért megjavítják "ingyen", csak bumlizzak be a 32-esek terére kétszer: egyszer odavinni, egyszer meg átvenni.

Páneurópai Harci Kos 2012.02.09. 11:24:30

@negondolkozz!majdénmegmondom!: "negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.02.09. 11:17:48
Nem tudtok meglenni segg nélkül. KGST-szovjet segg után kellet hamar IMF-zsidósegg!
Menjetek ti a picsába! "

Fura hogy mélymagyar létedre egy csoki jóember fizimiskájáját választottad avatárnak, Szerintem nyugodtan elmehetsz te is melegebb éghajlatra, csak nem a malévvel :)
Minden értelmes állam (amit már annyian annyiszor elmondtak, hitelből fedezi működését, mert önmaga - kevés államot kivéve, képtelen kitermelni a működési költségeket) M.o. ra ez meg hatványozottan igaz. Matolcsy/Orbán sokszorosan tett róla.

Jofiu 2012.02.09. 11:24:33

@stikasz_1: Egy kicsit irreleváns sztori ami eszembe jutott most az üzleti utasokról.
A napokban láttam egy dokumentumfilmet a Concorde-ról.
Az elején veszteséges volt, gondolkodtak a megszüntetésén, aztán csinált egy két évre megbízott fazon egy felmérést arról, mit gondolnak az utasok a jegyárról. Kiderült, fogalmuk sincs róla, a titkárnőjük intézni. A tippelt jegyár kérdésre mindenki magasabb árat mondott mint amit valójában elkértek.
Következmény:
felemelték a jegyárakat és voálá, hirtelen a légitársaság profitjának a negyedét a Concorde adta. Pár járaton vs összes többi sok.
Presztizs lett utazni a Concorde-dal.
A párizsi szerencsétlenségig, persze.

Mindegy, csak eszembe jutott, nem mintha tülekednének a sztárok egy Malév jegyért, szóval ez nem releváns itt.

ZX 2012.02.09. 11:24:55

@negondolkozz!majdénmegmondom!: És mi a nemzet érdeke? Hogy hozzá nem értő vezetők lenyúlják az álami pénzeket?

Navarone 2012.02.09. 11:25:21

@gyongyi70: nem feltétlenül, mivel nem biztos, hogy volt aznapra gép Malévval sem. A fapados pedig pont arról szól, hogy kevesebb a jog és a lehetőség, cserébe az ár olcsóbb. Nézd, az tény, hogy a WizzAir működik, fejlődik, nem kap egy fillér támogatást sem, a Malév pedig nem jól csinálta. Vízművekes igazgatót tettek be 2003-ban, ez az év vicce. Kizárólag szakmai alapon, persze, hahaha.
Én mondjuk nem úgy utazom, hogy aznap reggel oda, délután vissza, hanem az utazásaimat előre terveztem, családi ügyekben. Tehát nem üzletemberként, csak magánszemélyként.
Nekem törölték Malév járatomat úgy, hogy már rajta ültem a gépen, és le kellett szállni, tíz órával később értem haza.
Ha a fapados járatot törlik, visszakapod a pénzt, nincs bukta, ez tévedés.

gyongyi70 2012.02.09. 11:25:45

@orient: Mercedesz, Románia, infrastruktúra, mindent elmondtál.

aki érteni akarja, érti, aki nem, az örömködjön, hogy repülhet ocsón németbe meg angolba.

Kék az ég 2012.02.09. 11:25:50

@Jankove: szerinted azon magyar családok nem örültek volna jobban ha az állami milliárdok hasznos dologra, vagy nekik ment volna nem a veszteséges Malev fenntartására?

Azon nem gondolkodol el, a mert-magyar-ceg érvelés közben, hogy ha mar a magyar polgárok is inkább mással (főleg fadasokkal, vagy minőségibb Lufthansaval, KLM-el) repültek akkor az jelent valamit?

Rá Dios 2012.02.09. 11:25:59

A posztoló indítékát ugyan nem ismerem, de biztosan tudja, hogy marhaságot állít, hamis dolgot szorgalmaz. Talán, ha nevét, címét is adja, meggondolja, vállalja-e a tudatos hitelromtás vádját.
Nem vagyok, nem leszek Wizzair alkalmazott. Még csak nem is repültem velük. Ismerem viszont - valamelyest - a viszonyokat, a korábbi Malév, mostani Wizzair vezér Váradi Józsefet. Nem ő okozta a Malév baját. Persze hisztizni jó, ugye?

T mint T 2012.02.09. 11:26:26

@jorda:
Bocs, de te utaztal mar Wizz-zel? Mert en havonta ketszer megyek veluk es nem talalom olyannak, mint amilyennek te leirod.
Igen, vannak jarulekos koltsegek. De ha 2-nel tobbszor szeretned eletedben hasznalni a szolgaltatasukat, akkor erdemes megvenned a WizzExclusive kartyajukat, amivel megszabadulsz az osszes ilyen koltsegtol. En tenyleg utankent 3-8 ezer Ft-ot fizetek, ennyi...

orient 2012.02.09. 11:28:41

@sYg: Igen, de a MÁV és BKV-ba öntik a milliárdokat pedig ott tényleg felesleges. Mármint a MÁV nem felesleges, de sok helyen valóban meg lehetne szüntetni a járatokat és sokkal olcsóbb buszos megoldással helyettesíteni. Én a MÁV-ra sokkal inkább sajnálom a pénzt. MÁV-nál sokkal több értelme lenne a nagyvárosokat, vagy fontos csomópontokat összekötni hipergyors járatokkal, mondjuk lehetne 300km/h járat Budapest és Debrecen, Szeged és Miskolc között, vagy Pécs és Debrecen között, ugye milyen jó lenne? Cserébe viszont szüntessék meg a kis falvakba, településekre a vonatot és sima buszközlekedéssel oldják meg tized annyiért. Szerintem sokkal jobban járna ezzel az ország, de ebben az abszurdisztánban minden marad a régiben miközben a környező országok fénysebességgel húznak el mellettünk, nálunk meg marad a sok pénznyelő állami vállalat.

Martian (törölt) 2012.02.09. 11:29:18

@Páneurópai Harci Kos: "A piac dönt, ha a másik olcsóbb azzal fogok utazni."

Végülis miért nem használ mindenki ingyenes Linux oprendszert a számítógépén? a Windows csak felesleges pénzkidobás! :)

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.02.09. 11:30:01

Jó, hogy nem enni járok repülőre, de azt a szánalmas szendvicset ne említsük, amit az utóbbi években a Malév gépeken elémbasztak, az tényleg vicc volt.
Más légitársaságnál még arra is ügyeltek, hogy az úticélnak megfelelő helyi jellegzetességekkel kínáljanak.
Bőrönd-zúzasról a repterek rakodói tehetnek, bár velem ilyen még sosem történt.

gyongyi70 2012.02.09. 11:30:45

@Navarone: mivel én sokat repültem, ennél remekebb sztorijaim vannak, de nem ez az érdekes

persze, a fapados kiváló annak, aki magánemberként nyaralni megy, családi ügyben repül

de mondok egy példát, hogy értsd. a férjem is ilyxen repkedősés egyszer felmerült, hogy egy nem is olyan távoli helyre mi is kimennénk vele (feleség+gyerekek), persze kifizetnénk a szállodai költséget, csak hagy menjen kocsival, mert akkor mindegy, hogy hányan ülünk bent.

Nem lehetett, mert kocsival elveszített volna egy munkanapot, és az a cégnek veszteség.

Vnnak munkakörök, ahol a leányvállalatok egymásnak leszámlázzák a szakember munkaidejét. Ott is rohadtul számít, mennyit veszít el utazással.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.02.09. 11:31:12

@Jankove: A kérdés csak az, hogy mennyit kell rá fizetni. Lehet, hogy az évente kifizetett 10 milliárdból már lehetett volna 10 ezer munkahelyet teremteni más szektorokban, amik nyereséget termelnek, nem újabb hiteligényt. Lehet, hogy egy hozzáértő ember már régen rendbe tudta volna tenni a Malévet, ha nincs politikai mutyi. Azért elég gáz, hogy csak a magántulajdonban levő légitársaságok nyereségesek Európának ezen a részén.

És miért várták meg, hogy eddig fajuljanak a dolgok, miért nem vitték olasz módra csődbe és alapítottak helyette új céget pár éve? Miért kellett megvárni, hogy például a Vnyesekonombank biztosítéka valós hitellé alakuljon?

Egyébként a hozzáértő munkavállalókra szükség a vetélytársaknál is, akik a Malév helyett indítanak járatokat. A kötelező ellenőrzéseket is Pesten fogja végezni a pesti járatokon a szerelő és a check-in pultos kisasszony is Pesten fog dolgozni.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.02.09. 11:32:05

@Páneurópai Harci Kos: És ez hová vezet? Akkor miért sírtok? Aki hitelből él az nyílegyenesen menetel a csőd felé. Vagy tévedek?

Navarone 2012.02.09. 11:32:51

@gyongyi70: nyilván más szempontból nézzük, én csak nyaralásra meg családi ügyekben utazom, biztosan más az a helyzet, amikor üzleti dolgokban oda kell érni valahova, de azt hiszem, a nem-fapados társaságok is tudnak ám fincsi dolgokat rittyenteni. Szóval ezért mondom, hogy én elégedett voltam eddig, főleg mivel Koppenhága a második otthonom és tegnap jöttem haza Wizzair-rel, Norwegiannal is utazom sokat. A Malév ugye már oda nem jár, más társaság Budapestről nem indul oda (régen volt a SkyEurope).

keptelen kepkeret 2012.02.09. 11:33:28

En soha tobbet nem utazom Wizzair-el es nem a Malev miatt.Kb.2 hete Pestrol Londonba szeretttem volna visszajutni es akkor a taskameresnel ugyan joval a megengedett 10 kilo alatt voltam,megis azt kerte az csekkoltato lany,h szuszakoljam be a taskamat a kosarba.Na most,lehet h en vagyok lemaradva,de ilyen gondom meg soha nem volt.Londonbol siman athoztam a taskat kezitaskakent,egy hettel a visszaut elott.Persze a taska(kerekes)nem ment be dobozba,igyhat vigyorogva mondja h 30 euro.Nem azon ragtam be,h 30 euro,nem ugy,kifizeted hanem azon h ez valami annyira atlatszo lehuzas volt a Wizz reszerol,hogy....3 ev utan eloszor elvesztettem az onkontrollomat.lehet h hihetetlen de en telleg nem orditozom,sot a sodrombol sem szoktam kijonni,de 3 evente mindig van valami.Mondtam(eloszor normalisan),h ezzel eddig nem volt gond,es nem ertem most miert van es miert is az en hibam,h ez NINCS a kibaszott oldalukon feltuntetve,tovabba Londonban sincs vele baj?Erre hihetetlenul flegmatikusan kozli(kajan vigyorral)h "haaaaat haaaaat ha nem fizet nem repul".Na velem igy SENKI ne beszeljen,mert a minimum h megadom a tisztelet meg egy szolibol kivakart adminnak is.Es akkor itt jon,amire nem vagyok buszke(sot iszonyuan szegyellem)kifakadtam,es az elso ami eszembe jutott az a szarnazasa volt.Ugyhogy leuvoltottem h tetves c.k huzzal vissza ahonnan jottel.....es mindezt sikerult uvoltve eloadni,ugyhogy a biztonsagiak is megerkeztek.Szerencsere velem voltak a szuleim,akik hihetetlen normalis emberek,ok elinteztek az egeszet,ugyhogy a kiscsajjal tobbet nem kellett kommunikalnom.Persze,nem egyedulallo az eset,par naal kesobb az angol haveromat huztal le ugyanezzel a szoveggel,es 10kg suly alatti taskaval 55 eurora.Mondjuk,nem lenditett a helyzetemen, a repter kozepen uvoltottem,hogyha lenne kalasnyikovom akkor mar halott lenne(mondezt ugy h fingom nincs a fegyverekrol,mindig megmentem a pokokat,allatkakat,es neha embereket:-))ugyhogy biztonsagiak megint:-))Utalom az igazsagtalansagot,de magamra is baromi merges vagyok,mert tok mindegy mennyire retekeger valaki,mindig uralkodom magamon es a helyzetet szarkazmussal es ironiaval kezelem-ez most nem jott ossze.Az kulon klassz volt,h alltak meg a repteren mas barnaboruek is,neztek mergesen,de ez mar csak hab a tortan;-))A masik rohej,h soha nem voltam rasszista(es nem is leszek,meg akkor sem ha te kedves olvaso errol probalsz majd meggyozni,mert ez a kedvencetek))Ez volt az utolso Wizz aires utam,next time meg nem tudom mivel utazom,de fapadossal biztos nem.

Jofiu 2012.02.09. 11:33:33

@gyongyi70:
hehe, és megint:
forrás??!
Dolgoztam már utaztatóval rendelkező cégnél, ma is félállásban ilyennél, és SME-nél, de ilyen badarság, hogy fapadostsoha, az még nem volt.
: )
Szóval kíváncsi lennék mely cégek hajlandóak többet fizetni egy utazásért, függtelenül az utazó titulusától, mikor fizethetnek kevesebbet.
Marhára kíváncsívá tettél.

Tiltsuk Bea 2012.02.09. 11:34:12

A nemzeti légitársaságok kb. minden országban veszteségesek, már ahol vannak. Csak azért tartják fel őket állami támogatásból, mert a diplomáciában, a nemzetközi viszonyokban - ha már ragaszkodunk a nemzetállamokhoz - nem mindegy, hogy a nemzeti légitársaság gépeinek fedélzete jogilag az adott ország felségterülete.

Lásd pl. a Lufthansa "nyereségességi" - vagyis veszteségességi adatait:

investor-relations.lufthansa.com/fileadmin/downloads/en/financial-reports/shareholder-info/LH-shareholder-info-2011-11-e.pdf

Persze olyan országoknak, mint az USA nincs szüksége ilyen nemzeti légitársaságra, mert ott a légierő el tudja látni az ilyen típusú feladatokat.

Pan Modry 2012.02.09. 11:34:55

@negondolkozz!majdénmegmondom!:
Takarodj akkor szittyafoldre te paraszt, alapitsd meg indiaban, a tefajtad oda valo...

Nem az EU miatt van szarban az orszag hanem a lusta es a mutyizast turo magyarok miatt...

gyongyi70 2012.02.09. 11:35:03

@online távmunkás: ezt már fentebb leírtam.

a regionális elosztószerepet veszíti el Bp Ferihegy a malév eltűnésével, ez mínusz 1,5-2 millió utas évente, ezt senki sem fogja pótolni

a reptéri dolgozók egy része is munkanélküli lesz, a reptér meg veszteséges és akkor benyújtja a számlát, az államnak, azaz nekünk

gáz, hogy az előző vezetés ilyen szerződést kötött
de az is gáz, hogy ezt a szerződést nem lapozták át mielőtt becsődöltették a malévot

na, melyiket szeressük?

GC (törölt) 2012.02.09. 11:36:16

Magyar családokat tartott el. Igen, vagy 50-et. De azt nagypapától unokáig, mert mindenki ott dolgozott, jóval az átlag keresett fölött.
Szégyen nem szégyen, havi 2-3k nettóért én is takarítanék.

Hogy elmegy a tranzit forgalom? Ki sem jön a repülőtérről, ráadásul a dutyfreeshopban vásárol, a kinti árak 3-4xeséért. Ezek is csak a repülőtér, illetve a dolgozók (és akkor visszakanyarodtunk a magyar családokhoz) zsebét tömi.

A világban nem sokan engedhetik meg maguknak, hogy ne a pénztárcája vezérelje mikor utazik. A nagy bizniszklasszos utazóügynököknek úgyis mindegy

Például hiba tesz le a repülő 200km-el odébb, még a plusz busz/vonat jeggyel is olcsóbb mint a malév. Akinek van ideje megteheti, aki nem, az fizet. Nem hiszem el, hogy nem oldható meg a malév kiesése máshogyan.

flea 2012.02.09. 11:36:20

@Dr. Jofiu, PhD, FYI, ASAP, Etc.: kb. 5 éve a GE-nél így volt, aligha van most másképp.

@keptelen kepkeret: ez tagadhatatlanul rohadt idegesítő, és a Menzies meg a Celebi is csinálja. Egyszer én is felhúztam magam rajtuk. (Vagy 10 percig szarakodtam a csomaggal, hogy átpakoljam úgy, hogy belecsússzon a rohadt rekeszükbe.)

orient 2012.02.09. 11:36:58

@Navarone: A gond a gondolatmeneteddel hogy a légiforgalom 80%-a üzleti. Tehát sajnos a te nézőpontod ebből a szempontból lényegtelen, mikor a repülni vágyók 80%-a szív ezzel, téged meg nem érint. Sajnos az országot, adóbevételeket -> GDP-t fogja érinteni és ezzel közvetve téged is...

Blossom 2012.02.09. 11:36:59

@Winston Smith:
"Amellett hogy a Wizz legalább részben magyar, hazai munkaerőt foglalkoztat, míg a konkurens fapadosok nem."

Igaz Winston,a legiutas kiserok, a pilotak es a ferihegyi szemelyzet (a motozok,a borond rakok,a bufesek, a legi iranyitok,a takaritok) mind-mind magyarok,ahanyszor csak utazom es a wizzair ujsag,ami a gepen ingyenes is reszben magyar cikkekbol all.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.02.09. 11:39:14

@Pan Modry: Akkor mi a kurva anyádért nem takarodsz el innen, te faszszopó köcsög?

ezanevemeskesz (törölt) 2012.02.09. 11:40:26

@Martian: azt letöltik ingyen, repülőgépet nehezebb :)

MrHardcore 2012.02.09. 11:40:37

@ave: de nagy f@s +f@sz vagy egyszerre. Veled mammutot lehet ütni öcsém, annyira tajparaszt vagy!

orient 2012.02.09. 11:40:46

@Dr. Jofiu, PhD, FYI, ASAP, Etc.: Exxonmobil.

Nem voltam fejes, de mindig a leghatékonyabb úton reptettek akkor is ha kétszer annyba került...

gyongyi70 2012.02.09. 11:41:57

@orient: :-) a férjem is exxon-os volt.

vladimir964 2012.02.09. 11:42:18

A Malévot nem a feljelentés tette tönkre, hanem az évtizedeken át gyakorolt elavult üzleti mechanizmus, tetézve azzal, hogy az MTV-hez, BKV-hoz hasonló állami ejtőernyős és pártkatona kifizetőhelyként működött, valamint sorozatosan dilettáns vezetőkkel tűzdelték tele, akik ennélfogva dilettáns döntéseket hoztak. Hozzájárult ehhez még a mindenkori magyar kormányok zseniális üzleti érzéke, hol eladták, hol visszavásárolták a céget, érdekesmód mindig jókora buktával, mindig újabb és újabb masztodon méretű tőkeinjekciókat adva - az adófizetők pénzéből - egy olyan állami fenntartású cégbe, melyet a 10 millió állampolgár töredéke vesz igénybe. Részint mivel életében sohasem repül, részint saját biztonsága érdekében, részint az igényesebb és/vagy olcsóbb szolgáltatás igénybevétele miatt. ilyen feltételek között valóban semmi szükség nincs egy újabb eltartott társaságra.
Egyébként ez az elmebeteg "Magyar Népmesék" logó kinek az agyalágyult fejéből pattant elő? (már ha komolyan gondolták, és nem illusztráció) Ha komoly, és megalakul ilyen logóval a cég, gondolom 10 alsószoknyás kalocsai mintás blúzban feszengő légikisasszonyok lesznek az utaskísérők, a pilóták meg bőgatyás, bajuszpödrő, ostoros pilóták, akik puszta-ötösön lovagolnak a repülőig. (mert kb. ez a jelenlegi vezető slepp álomvilága...)

Akos_Holland 2012.02.09. 11:43:31

assesscompetition.blogspot.com

Jofiu 2012.02.09. 11:45:50

@Navarone: Amíg klappolnak a dolgok, addig a wizzair király. Olcsó és jó.
A kivételes esetekkel van gond, de akkor nagyon.

Ilyen szempontból a Norwegian egy másik osztály. Sokat használom és elégedett vagyok, majdnem annyira mint az etalon SAS-sal.
Egy pici pozitívum, hogy év vége óta van net bizonyos járataikon. Lassú és megszakad néha, de működött. Válaszoltam a leveleimre egy fapados gépen. És vicces volt anyuval skype-olni arról épp mit jelez a flightradar24 a budapesti járaton, német IP címmel.

Akos_Holland 2012.02.09. 11:46:38

@keptelen kepkeret: Te vagy az igazsagtalan. Olvasd el a WizzAir szabalyzatat.

Azert repulsz WizzAir-rel, mert olcsobb. Ha nagyobb kezipoggyaszt szeretnel, menj BA-val.

Mellekesen pedig az nem eleg idegesito, hogy az utasterben a holmik mar nem fernek el, mert valaki a dobfelszereleset is kezipoggyaszkent adja fel?

orient 2012.02.09. 11:47:34

@gyongyi70: csak egy példa, már 5 éve eljöttem, de bármelyik multi cég ezt teszi. Utlsó szempont az ár a foglaláskor. Közben 2 évet éltem a közel keleten, ahova magán pénzből repültem, de még én is inkább fizettem 20,000-tal többet Malév gépre ami egyenesen idejött mint mondjuk Turkish airlines-ra Istanbuli átszállással...

Jofiu 2012.02.09. 11:49:15

@orient: ha kétszer annyiba kerül mikor megéri, az érthető.
De mint policy a drága jegy??!
Az bizony túlszámlázás.

fokukac 2012.02.09. 11:50:34

ez azért is nagyon muris, mert - bár ezt sokan nem tudják - a WIZZ Air egy magyar légitársaság, magyarok hozták létre, és már európai szinten is jelentős.

A sikerét magától, piaci körülmények között érte el, nem pedig az állam és az adófizetők pénzéből.

Igazából büszkének kéne rá lennünk, nem pedig fikázni....

Pan Modry 2012.02.09. 11:51:42

@negondolkozz!majdénmegmondom!:

nekem a magadfajta mutyiseggnyalo csak ne javasoljon dolgokat.

Esetleg vmi erdeket fuzodott a malev mutyizasahoz hogy igy kikeltel magadbol?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.02.09. 11:52:20

@orient: Auditált eredmény még nincs a tavalyi évről. Kerestem, de én csak egy vezérigazgatóval készített interjúját találtam, amiben azt mondja, hogy október-novemberben nem volt üzemi veszteség. Kíváncsi vagyok, hogy ez lesz-e az auditált könyvvizsgálati papírokban is.
Az interjú szerint a járatok szervezésében és az értékesítésben rájöttek, hogy a máshol évek óta használt modellek sokkal jobbak és csak lemásolták azokat...

keptelen kepkeret 2012.02.09. 11:52:23

@flea: De neked legalabb sikerult bepreselned a vegen a csomagot-))Engem a stilus es az etikatlansag idegesitett,es az a teny,h ez pl: Londonban nincs.L.A-ban van,de ott nagyobb a kosar,meg elneznek dolgokat,es soha de soha nem engednenek meg ilyen stilust maguknak.U

gyongyi70 2012.02.09. 11:52:35

@orient: párom 2006-tól van másutt. de itt sincs fapados, drága az ő munkaideje ahhoz.

én eus szakértőként repkedtem, ott is 400 eur egy óra (sajna nem nekem fizetnek annyit), ott sem mindegy

orient 2012.02.09. 11:53:19

@fokukac: A wizz air-re mint fapados légitársaságra lehet büszkének lenni. De egy nagy légitársaságot, napi többszöri járattal, fő repterekre, sok üzleti uticélra nem fogja tudni helyettesíteni. Ezért kár volt a malév ellen játszania. A wizzair-t a helyén kell kezelni egy olcsóbb, nyaralós légitársaság, teljesen más a célközönsége és ügyfelei mint egy Malévnak, vagy Lufthansának.

gyongyi70 2012.02.09. 11:53:37

@gyongyi70: bocs 400 eur/nap, azért akkora koponya nem vagyok! :-)

bornemissza.zsolt · http://www.online-szallas.com 2012.02.09. 11:54:07

Hülyeség hogy üzleti úton nem utazunk fapadossal, mi a cégnél avval utazunk ami van és a leg olcsóbban jön ki. Mindegy hogy Malév, Wizzair vagy Airfrance. Persze nem mindig a Wizz a nyerő, mert ugyan olcsó a jegy, de esetleg többet kell egyéb utazásra vagy szállásra költeni.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.02.09. 11:54:46

Hát ez hihetetlen, most kiderült, hogy két-három hete már a kormány vezetői, és miniszterei támogatták 3 milliárd forinttal a Ryan Air légitársaságot, vagyis ezt előre kidolgozott aljas terv szerint csinálták.
Villámgyorsan elvitték a lízingelt gépeket, már kész a forgatókönyv az új „nemzeti társaságra”!
A hazai több mint hatvan éve működő légitársaságot, vagyis a MALÉV-ot, és annak hűséges szakmailag kifogástalanul képzett gárdáját, a hazai turisták millióit csalták meg, verték át pofátlanul, a kiszolgáló, beszállítói cégek, és dolgozóik kerületek utcára.
Ők hazaárulóztak amikor külföldi tulajdonba került valami, most maguk támogatták meg a külföldi fapados légitársaságot, hogy hazánkba visszatérve, megtámogatva a fenti összeggel, átvegye a hazai légiutasok piacát, és ezek a zemberek bedöntötték a MALÉV-ot, ez a kormány egészében hányinger, tehetségtelen tanulatlan emberek korrupt társasága!

Nemsokára repül a Schmitt el, a Fideszair vagy Orbánair!

Ibn al-Haiszam 2012.02.09. 11:54:59

@keptelen kepkeret: Én pont egy ilyen jelenetet láttam 2 éve Zürichben, amikor 5 (!!!) csomagnyi kézipoggyásszal nem engedték felülni az utast. Nem volt lehetősége sem többet fizetni, az orra alá dugták a szabályzatot és közölték vele hogy pénzért sem mehet fel több cuccal, akkor ugyanis mások nem férnének el. Hisztizett, üvöltözött, majd végül kikísérték.
Neked 30 euród ugrot, neki jóval több. Ja és Swissair-es volt a járat, nem fapados.
Mi a tanulság? Ha megkötsz egy szerződést, el kell olvasni és nem érnek váratlan kiadások.

Blossom 2012.02.09. 11:55:24

@keptelen kepkeret: Rendszeresen utazom Wizzairel es minden alkalommal szemtanuja vagyok ket-harom "nem-fer-bele-a-keretbe" buntetesnek.
Ami viszont megdobbent,hogy meg mindig akadnak bator utazok azzal a rohadt kerekes boronddel. A f@szert kellenek kerekek egy 10 kilo alatti taskara mar! Alig viszed 100 metert se. Nem,a kerek nem fer bele abba a krv@ keretbe! 5 eve nem hasznalok kerekes borondot, de a kezitaskam mindig 10-en kilo. (tele nehez konyvekkel) A kutya nem keri,hogy merjem le addig,amig belefer a keretbe. Puha oldalu,nagy noi taska,de sport taska is lehetne. Azt ugy hajtod,nyomod,gyomoszkolod,ahogy csak akarod. A muanyag kereket meg nem.

Jofiu 2012.02.09. 11:59:01

@gyongyi70: kérhetném, hogy sorold a tapasztalataidat?

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.02.09. 11:59:55

@Pan Modry: Nem fűződött, csak baromira idegesít, hogy ebben az országban minden szarra van pénz, csak az igazán fontos dolgokra nincs. Nekem igenis fontos volt a nemzeti légitársaság léte. Mint a BKV és a MÁV léte is fontos. Az őseink forognak a sírjaikban, hogy mivé tette a kommunista - cionista csürhe a hazánkat. Trianon után még van lejjebb? Igen, ezt látjuk a mai napig.
Aki ezt nem érti az szellemi fogyatékos, vagy egyszerűen egy mocskos féreg!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.02.09. 12:00:31

@bornemissza.zsolt: @Dr. Jofiu, PhD, FYI, ASAP, Etc.: @orient: A komolyabb cégeknél fontos szempont a jegyvásárlásnál, hogy a jegy rugalmas legyen, ha esetleg cserélni kell és alapból nem bíznak a fapadosokban, hiába van az 5 legnagyobb európai légitársaság között 2 fapados (easyjet, Ryanair).

keptelen kepkeret 2012.02.09. 12:00:52

@Ibn al-Haiszam: Nyilvan igy volt,de nekem csak 1 taskam volt,nem kemeny fedeles,az ossz gond annyi volt,h volt rajta ket kerek:-)Ergo ezt nem lehet egy kalap ala venni az extremitasokkal,en sem birom az olyanokat akik ket taska miatt orditoznak,mikozben alapban csak egyet lehet felvinni:-)))P.s: a taskam egyebkent 10 kilo alatt volt-)

kurgan 2012.02.09. 12:01:35

hm. szóval a wizzair tehet arról, hogy a magyar kormány uniós szabályt szegett. és hogy képtelen volt 20 éven keresztül rendberakni a céget. szerintem meg ez a suttyóság, a kormánynak tudnia kellett, hogy szabályt szeg. ráadásul ők adták meg a kegyelemdöfést a csődvédelem alá helyezéssel, ez indította be a lavinát..
a wizzair önerőből felépített, részben magyar cég. végre olcsón is lehet majd repülni magyarországról, nemcsak a méregdrága luxusgépekkel. megszünt egy teljesen hatékonytalanul működő, adófizetők pénzéből eltartott fekete lyuk, amit százszor szétlpotak az elmúlt 20 évben. mi ebben a rossz???

keptelen kepkeret 2012.02.09. 12:02:48

@Blossom: Nezd,nyilvan ha lett volna anno ilyen tapasztalatom,vagy szemtanuja lettem volna ilyesminek,evidens h a masik taskamat vittem volna,de nekem ez volt az elso ilyen esetem,pedig mindig ugyanezzel a taskaval utazom,ergo engem ezert ert varatlanul.

Kabbe (törölt) 2012.02.09. 12:05:14

Free Hángöríí!
örömhír: 2300 Nokia-rabszolga szbadult fel Komáromban:)

Akos_Holland 2012.02.09. 12:05:28

@negondolkozz!majdénmegmondom!: te annyira hulye vagy, hogy mar valaszra sem meltatlak

davidmoyes 2012.02.09. 12:05:36

"Elfogadva a piac törvényeit, a módszer ellen emeli fel a szavát.."
Miiiii!? Ha elfogadjuk a piac törvényeit, akkor nem csodálkozunk amikor egy emberemlékezet óta veszteséget termelő cég megszűnik...
Megint kommunizmus van.

Etniez 2012.02.09. 12:06:00

Én majd vasárnaptól bojkottálom A Wizz-t, szombaton még kirepülök velük. :)

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2012.02.09. 12:06:54

@keptelen kepkeret: Mivel jutalekot kapnak mnden egyes tulmeretes poggyasz utan beszedett dijbol, ezert ne lepodj meg a motivaltsagukon.

Jofiu 2012.02.09. 12:09:58

@online távmunkás:
Nekem mondod parasztnak, hogy füle van a malacnak?!
Egy komoly cégnél attól függ mi a repjegy policy, hogy mi az alkalmazott pozíciója.
Van akinél a flexibilis jegy a gazdaságos, másik alkalmazottnál egy fix megbeszélés miatt a változtathatatlan jegy a gazdaságos.
Akkor is ha leírják a semmi költséget ami a merev jeggyel jár.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.02.09. 12:11:16

@Akos_Holland: Ááá, egy féreg?
Helyes. Maradj csak a föld alatt.

T mint T 2012.02.09. 12:12:25

@keptelen kepkeret:
Vegigolvasva a sztorit, csak annyi jutott eszembe:
1. sajnalom, h igy jartal, valoban vannak lehuzasi kiserletek minden fapadosnal
2. ugyanakkor ha valoban elolvastad volna azt a reszt ami a csomagrol szol, akkor nem csak a 10 kg szurta volna ki a szemed, hanem az a megjegyzes is, hogy egy csomag max 55X40X20 cm lehet kerekekkel, zsebekkel egyutt. Igaz, hogy ez a kinyomtatott boarding passon csak angolul van rajta (meg csak nem is aprobetuvel), de a weboldalon es az eredeti repjegyen magyarul is.

Szoval, szerintem lassuk meg a sajat szemunkben is a gerendat, ne csak a masikeban a szalkat.

A tobbi reszhez nincs hozzafuzni valom, mindenki maskepp kezeli a stresszt - megha vannak minosithetetlen esetek is, nem a targyhoz tartozik szerintem.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.02.09. 12:21:00

@negondolkozz!majdénmegmondom!: meg itt esz a fene? eszakkorea meg sir? massz vissza a fara retardalt kisnyilas

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.02.09. 12:21:31

A troll az a lény, amelyik felrázza a bárgyú, együtt bólogató birkák bégetéstől hangos akolmeleg sivárságát?

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.02.09. 12:22:28

@Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes: te miért nem a gyerekeket lövöd halomra otthon? Az áll jól neked, náci seggfej.

lavór 2012.02.09. 12:23:11

@negondolkozz!majdénmegmondom!:

"Nincs nemzeti légitársaság..."

Piha, majd ha áram se lesz meg gáz (mert nem lesz rá pénzed), akkor mit mondasz?

ZX 2012.02.09. 12:23:44

@negondolkozz!majdénmegmondom!: A te fajtádra jellemző, hogy nem gondolkoznak és együtt bégetnek. A neved el is árul mindent.

nyilassmisi 2012.02.09. 12:24:14

a MALÉV esete, mint az egész ország, kicsiben, szétlopták, kontraszelektált tehetségtelen vagy tehetséges, de felelőtlen vezetői voltak, ennyi erővel az egész országot föl lehetne számolni, mellesleg gyakorlatilag ez zajlik évek óta,
ez a libsi kozmopolita ideológia, sőt mára EU-követelmény, a nemzeti hovatartozás nem szempont, bárhol otthon vagy és sehol sincs haza, lakosok vannak, mint egy bérházban ... és bérmunkások és egy tulajdonos, valahol, aki mindenen keres, ami a házban történik …..
Máshol azért figyelnek a nemzeti tőkére, kiénekelik a szánkból a sajtot, sok hülye hazánkfia meg visszaszajkózza liberális credót.
A sok okostojásnak meg kellene tanulnia, egy " vállalkozás"-nak dolga, küldetése van, a nyereséges működés csak létfeltétel, de nem a "CÉL", ez csak a mai haszonelvű világ agymosott fogyasztói eszik meg ...
A gazdaság a megélhetésünk, ha nem a miénk, akkor csak vendégek leszünk hamarosan.

blah 2012.02.09. 12:24:38

Mi a fasznak nekünk olyan magyar légitársaság ami csak veszteséget termel? Mert magyar? Akkor már szívesen toljuk oda a milliárdokat? Mennyi kretén van istenem...

Steppenwolf 2012.02.09. 12:26:35

@orient: "De nem eladni kellett volna, csak odaadni valakinek ingyen, viszont cserébe rendezze a fennálló állami tartozásokat mondjuk ami az EU kritizált. Lehet eladni akarták, amire sok esély valóban nem volt, de a vigye valaki 1 Ft-ért csak rendezze a dolgait lehet ment volna."

Nem ment. Az orosz Abramovicsnak, Putyin barátjának odaadták Gyurcsányék 2007-ben jelképes 200 millió forintért, hogy rendezze az Malév adósságait, cserébe nemhogy nem rendezte, még jobban eladósította a légitársaságot, és minden fontosabb, értékesebb repülési és leszállási jogot kiárult belőle.
Ennyit erről.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.02.09. 12:27:39

@lavór: Pont erről beszélek, hogy afelé tartunk. De mire észre térnének szegény együgyű bárányok, már rég késő lesz.

@ZX: A nevemet nem sikerül értelmezni? A ne gondolkozz szerinted azt jelenti: én ne gondolkozzak?
Nem a médiumokat gúnyolja, nem.

Ideje lenne legalább a harmadik általánost befejezned valahogyan. Tudod, szövegértés.

orient 2012.02.09. 12:28:37

@Steppenwolf: Igazad van. ezért valami rendes befektetőnek kellett volna adni, egy magyar tőkésnek: Csányi-Demján pl? Nem pedig az orosz maffiának. Ennyit a jobbikról meg csatlakozzunk a keleti testvéreinkhez. Ugyan azt csinálnák az országgal amit a Malévval is...

ZX 2012.02.09. 12:30:08

@negondolkozz!majdénmegmondom!: Értem a szöveget, tudom te mire gondoltál, te viszont nem érted én miről beszéltem.Ennyit a szövegértésről. :P

multi84 2012.02.09. 12:31:50

inkább köszönetet kell mondani nekik remélhetőleg a következő a BKV lesz, majd a MÁV és akkor megszabadultunk a 3 legveszteségesebb állami cégtől, amik súlyos 100 milliárdokat szippantanak fel minden egyes évben a semmire, ennél még akkor is jobban jár a magyar lakosság ha 100% külföldi kézbe kerül és kiviszi a hasznot is de legalább nem generálja az államadósságot...

novemberben, decemberben csak 10 milliárdot kapott a megelőző években meg 100 milliárdot... hihetetlen hogy az állami cégek képtelenek nyereségesek lenni vagy legalább nullára kihozni magukat...

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.02.09. 12:32:06

@ZX: Fajtámra?? Náci-e vagy? Vagy csak egészséges mértékben rasszista?

:O

:)

Blossom 2012.02.09. 12:34:08

@keptelen kepkeret:
Amugy sajnalom nagyon,hogy igy jartal! Mindig sajnalom azokat,akik igy jarnak. Bár a legtobben némi vita es probalkozas utan csendben kifizetik a buntetest,nem kiabalnak,szitkozodnak. Szegyenlik masok elott,hogy meg lettek buntetve,es hogy nem lehet igazuk akkor sem,ha ugy erzik,igazuk van.
A legjellemzobb oka az igazsagtalansag erzesnek az,hogy maskor,mashol atengedik oket ugyanazzal a boronddel.
Egy baratnom rovid ideig a Wizzairnak dolgozott es mondta,hogy ha nem engedik at a tulmeretes borondoket,jutalmat,ha viszont atengedik,egy belso ellenorzes soran akar buntetest is kaphatnak. Es hogy munkahelyi elvaras minden jaraton peldat statualni,mert a repulon rendszeresen nem tudjak becsukni a tarto ajtajat a tul sok cucc miatt. (foleg telen a kabatok miatt).

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.02.09. 12:34:22

@multi84: Ezzel azt mondod, hogy becsületes magyar cégvezetés már nem létezhet? Igen, való igaz, hogy a kontraszelektált komcsi pártgeciket nagyon nehéz kiebrudalni, mert be vannak betonozva és kurva nagy a hangjuk. De megéri kipróbálni, mielőtt bedöntik az egész országot.

Will McAvoy 2012.02.09. 12:39:29

Tehát az egyik légitársaság feljelenti a törvénytelenül támogatott másik légitársaságot, ami részben emiatt elesik a pénztől és csődbe megy, aztán utáljuk az elsőt? Piaci verseny van meg minden, persze, aljas dolog, de basszus: a Malév vagy most megy csődbe, vagy jövő héten, vagy két hónappal később, nekik már teljesen mindegy volt. Többet költöttek, mint amennyit kerestek, ráadásul a Magyar Államot, a MI pénzünket használták fel arra, hogy egy döglődő céget hetekkel tovább életben tartsanak. Mi ez ha nem pazarlás? Gondolkozzon már el egy kicsit az, aki ezt a remek bojkottot életre hívta!

A szerzőnek pedig: elég laza egy rasszista törvény ellen irányuló bojkottot (csak azért mert benne van a bojkott szó) egy fapados légitársaság bojkottjának a sztorija mellé állítani. Semmiképpen ne menjél újságírónak, mert körberöhögnek.

Steppenwolf 2012.02.09. 12:40:42

@orient: Nem a Jobbik adta oda a Malévet az oroszoknak, hanem a ma magát nyugatias demokratának beállítani akaró, táncoslábú lotyaszájú mártír.

pandras11 2012.02.09. 12:41:00

Ez sem jön össze!
Az ember légitársaságot először is UTVONAL, ha több van akkor ÁR alapján választ.
Ha valahova csak a Wizzair + Malév jár, akkor mi a faszt bojkottáljak. Ökrök.

multi84 2012.02.09. 12:41:10

@negondolkozz!majdénmegmondom!: Létezhet persze de ahhoz piaci alapúnak kell lennie ahol abból él amit megtermel elad szolgáltat stb... persze ez nem garancia arra hogy becsületes lesz a cég de hogy arra fog törekedni hogy a kiadása ne haladja meg a bevételt az 100%... és az állami cégeknél mivel mindig van mentőöv így nincsenek rákényszerítve arra hogy gazdálkodjanak is...

Az a baj hogy 20 éve próbálják már és nem ment/megy egyik állami nagy cégnél sem, rohadtul sajnálom az embereket mert az elmúlt 3 évben többször is átéltem azt amit ők most fognak ráadásul nekem nincs is ilyen piacképes szakmám mint nekik, nekem nem ajánlotta fel senki hogy külföldön lesz helyem ha akarom csak menni kell....

orient 2012.02.09. 12:46:22

@Steppenwolf: Én tudom, hogy kik adták orosz kézre. Csak azt próbáltam meg vízionálni mi lenne ha a jobbik megoldásait követnénk az orosz útra.

Valaki írta előttem. Ennél még a német is jobb aki lehet kiviszi a nyereségét, de legalább rendes szolgáltatást nyújt, nem viszi az állam és adófizetők pénzét egy cégbe ami nem állami kéne legyen é snem viszi még nagyobb adóságba a rá bízott céget. Szerintem jobb lenne ha a BKV is valami külföldi kézbe kerülne és megszűnne a pénznyelő

báró Csekonics 2012.02.09. 12:47:30

Mondjuk én ezt a bojkott dolgot évekkel ezelőtt eldöntöttem magamban, egyetlen Wizzair-út után...
Csak azt sajnálom, hogy most ki fog a Malév helyett hasonló (jó) színvonalon és (fapadoshoz hasonlóan alacsony) árakon repülni?

Pamuk 2012.02.09. 12:47:38

Éljen a Wizzair, amire büszkének kell lennünk, a környék legeslegjobb légitársasága. Korrekt árak, hatékony működés.
Csipákat kitörölni a szemekből ostoba szerencsétlen, repülőt csak messziről látó elvakult idióták. Egy rendes repcsijegy 3 - 4000 Ft, nem 30 - 400000.
Éljen a wizzair!!!!

MrHardcore 2012.02.09. 12:47:46

@multi84: részben igazad van.DE.Ha neked jó, hogy gyarmatosított rabszolga vagy a saját országodban, nyomd csak ezt a hülyeséget tovább : " , ennél még akkor is jobban jár a magyar lakosság ha 100% külföldi kézbe kerül és kiviszi a hasznot is de legalább nem generálja az államadósságot..." Gondolkozz ezen egy picikét!

Pan Modry 2012.02.09. 12:50:19

@MrHardcore:

Inkabb dolgozzunk a kulfoldnek mintsem magyar mutyinagyurak nyuljak le a penzeket...

orient 2012.02.09. 12:54:37

@Bónca: Ok akkorj foglalj nekem légyszíves Helsinki/Amszterdam/Hamburg/Stuttgart/Párizs...stb. repterekre a wizzairnél jegyet. Ár nem számít, szendvics, kóla nem érdekel, csak a repülőn szeretnék ülni.
Hétfő reggel szeretnék menni és péntek este hazajönni. Üzleti út, lehet szabadon módosítható ha esetleg át kell tennem az utat egy héttel későbbre. Köszönöm.
Hát barátom én egy hónap alatt többet repülök mint te egész életedben, hagyjuk ezt a süketelést...

U.i.: Wizzairrel semmi gond sincs csak teljesen más a szerepe mint a Malévnak.

roka 2012.02.09. 12:56:22

a wizzair tényleg magyar
kapcsolat telefonon keresztül :
Magyarországon 06 90 181 181 (a hívás díja 225 HUF percenként)

bldo 2012.02.09. 12:56:38

@Gery Greyhound (project ELE^EN):

Jahm, csak a Wizz pl. Párizsban nem a CDG-re visz, ami 25 kilométerre van a várostól, hanem a Beauvais-Tillé Airport (BVA)-ra, ami csekély 85 kilométerre van ugyanonnan. Ez lehet, hogy megfelelő egy hátizsákos turistának, de kb. elfogadhatatlan annak a rétegnek, aki Malévval utazott. Egy üzletember nem fog másfél órát utazni a reptérről a városig. Arról nem is beszélve, hogy a Wizz Airbusai olyan szinten szűken vannak rakva ülésekkel (a legsűrűbb, 180 férőhelyes kialakítású gépeket használják), hogy normál magasságú ember már nem fér el az ülésben kényelmesen, az átlag feletti magasságról nem is beszélve.

multi84 2012.02.09. 12:57:05

@MrHardcore: persze hogy szar hogy minden, a villanytól kezdve a gázon át és sorolhatná az ember sokáig hogy mi minden van külföldi kézben Mo.-n és hogy ez mennyire kiszolgáltatottá teszi az országot de ezek a pénznyelők meg abszolút a másik véglet.
Az egyiknek az a hátránya hogy ha úgy gondolják keresztbe tesznek és úgy emelnek árat ahogy akarnak vagy elzárják a csapot stb... a másiknál meg hogy csődbe viszik nem csak a céget hanem az egész országot... Hiányzik a középút ami az lenne hogy minimum Nullára kihozzák magukat ezek a cégek az éves elszámolásnál, ne adj isten még nyereségesek is lehetnek. A számtalan volán társaság tud nyereséges lenni állami pénz nélkül a BKV miért nem... és ez már rég nem a bliccelőkön múlik.

(az a baj hogy én már régóta egy gyarmatosított rabszolga vagyok ebben az országban, ezen már az sem változtat hogy van nemzeti légitársaság vagy nincs)

demizson bobby 2012.02.09. 12:57:43

"Piaci eszközökkel nem tudták a Malévot eltakarítani az útból"
A végtelen mély zsebet nem is lehet. Ostoba.

Jofiu 2012.02.09. 12:59:37

@nyilassmisi: a baj az, hogy a nélkül használod a liberalizmus kifejezést, hogy halvány fingod lenne róla.
Ráadásul azonosítod azokkal akik faszkalapok voltak és magukra aggatták ezt a kifejezést.
De bocs, ennek az átlátását hiába várom el.
Én hibám, túlértékeltelek.

Navarone 2012.02.09. 12:59:50

@orient: nyilván mindenki a saját nézőpontjából tudja megítélni az esetet, én eddig nem üzleti utazásként repültem. Hogy a 80% arány valóban ennyi-e, azt sem tudom megítélni. Az biztos, hogy érinti a GDP-t, az adóbevételt, stb stb.

Navarone 2012.02.09. 13:00:38

@Dr. Jofiu, PhD, FYI, ASAP, Etc.: Nekem eddig szerencsére klappoltak, Malévval volt problémám, amikor a frankfurti gépet törölték, miközben már rajta ültünk!!
Norwegian-nal sokat utaztam már, a wifi-t pont két hete próbáltuk ki rajta, nagyon tetszik!
Mivel sokat megyek Dániába, nekem most marad a Norwegian vagy a WizzAir Malmön keresztül, azt már elég jól ismerem, bebuszozok és átvonatozom Hellerupra vagy Kobenhavn H-ra, és onnan busszal vagy taxival megyek tovább.

Ja és hogy a tárgynál maradjak: A Malévot nagyon elrontották valahol, és folyt ki belőle a pénz, nem jól gazdálkodtak, nem jól használták fel a pénzeket, a juttatásokat, kihasználatlanul álltak sokszor, míg a Wizzair akár öt utat is megcsinált egy nap ugyanazzal a géppel.

jorda 2012.02.09. 13:01:09

@Szamiz67: Ugye azt hiszed,most valami okosat,frappánsat,vicceset mondtál.

Abban az anyagban nincs benne a lényeg!
Dehát ezt Te is tudod!
Kérdés akkor minek írsz ilyeneket?

min 2012.02.09. 13:01:26

azt a mindenit mekkora marha aki ezt kitalálta... A malév egy szutyok pénznyelő volt.
Mennie kellett ennyi.

ezanevemeskesz (törölt) 2012.02.09. 13:02:16

@MrHardcore: ezek szerint neked jó az, hogy csóró leszel/vagy saját országodban, mert nem vagy képes felfogni amit az imént írt multi84. veszteséges cégről beszélünk, aminek a fenntartása komoly összegeket emészt fel, és amit még az unokáid is fizetni fognak.

mindegy, kár a szóért, legalább lesz saját légitársaságunk, mávunk, békávénk, meg k*rvanagy önérzetünk amivel kitörölhetjük a valagunkat. de legalább ott lesz rajta a piros, fehér, zöld zászló.

MrHardcore 2012.02.09. 13:06:47

@multi84: Az a gond /hogy a dolgok mögé is benézzünk/, hogy a Malév esetében a zemberek csak a kicsinálandó pénznyelő arcot látják. Azt nem, hogy strómanok és politikusok pénzmosodája volt ez /is/ + a mód ahogy elintézték és előnyt adtak pld. a rinyaérnek /amikor még csak ők ismerték a bedőlés pontos idejét/ az csak egy kis csoport érdeke volt. Anyagilag persze. Véletlen, hogy a rinyér tavaly még menekült Mo-ról, egy héttel a Malév-csőd előtt meg diadalmasan visszatér?Ugyan már!!

orient 2012.02.09. 13:08:44

@MrHardcore: Sajnos elméletben igazad van gyakorlatban nem.

1. Szerinted a MOL micsoda szíriában és ázsiában ha nem gyarmatosító? Ki gyarmatosít? Az akinek pénze van hozzá. Ebben egyetértünk igaz?
2. Ha a Malév egy magyar ember kezében nyereségesen működne, állami befolyás nélkül akkor szerinted nem vehetne meg más szegényebb országokban bajbajutott légitársaságokat? De igen csak ehhez nem szétlopkodni kellett volna hanem rendesen üzemeltetni. OTP mit csinál a környező országokban? Elárulom gyarmatosít.
Érdekes lehet ez jó is igaz? Namármost az út ehhez a rendes becsületes kezelés amiben mi magyarok vagyunk a legrosszabbak. A visegrádi országok már majdnem a gyarmatosító országok mostanra, pár éven belül mindenhol lengyel meg szlovák cégek lesznek a balkánon, míg mi mindig a saját szarukban fogunk fuldokolni. Csak rajtunk múlik, hogy gyarmatosítók legyünk gyarmatból, de amíg a vezetőink úgy viszik az országot mint a balatoni zimmer frei aki 3x árat számláz zsebre a romlott gulyásra csak a gyors meggazdagodás végett addig pont ugyan oda fog jutni az ország is. A német turista nem jön többet és most éhezik. Ország is hasonlóan éhezni fog mert mindenki addig rabol amíg tud és amennyit tud, de a következő évekre senki sem gondol..

MrHardcore 2012.02.09. 13:10:24

@ezanevemeskesz: részben igazat adtam multi84-nek.A komment első mondata ez volt,. Ha nem vakítana téged is el a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" életérzés, akkor talán más véleménye is érthető lenne számodra.

Pamuk 2012.02.09. 13:13:55

Megint megy a néphülyítés, a sok félművelt fanatikus pedig megint kiáll és elkezd skandálni. Annyira gáz!
Ugyan mi baj van azzal, hogy versenyhelyzetet teremt a világ, ahol meg kell méretni, és ebben egy ilyen korlátlan pénznyelő szemetet, mint a malév megszűntetnek. Szarkupac volt, isten nyugosztalja, maradjon ott, ahol van.
A még olvasni és gondolkodni is tudó magyar többségnek pedig ajánlom a wizzair 300 Ft-os jegyeit, valamint a Ryanair ma esti 90 forintosait.

Éljen a Wizzair!

MrHardcore 2012.02.09. 13:13:58

@orient: teljesen egyetértek. De az emberben kell, hogy maradjon egy kis önérzet. Aki nem így vélekedik, az vagy hülye, vagy hazudik. Csak sajna ebben a zországban már semmi nem működik logikusan.

Szűcslaci 2012.02.09. 13:14:07

Hogy mekkora sötétség lakik a blogíró fejében, arra rávilágítottak már a kommentelők közül is sokan. Az meg az Indexet jellemzi, hogy ez címlapon lehet. Bár meglepetést nem okozott.

multi84 2012.02.09. 13:22:27

@MrHardcore: persze ez egy undorító húzás kétség sem fér hozzá és az is nyilvánvaló hogy az lenne a legjobb megoldás ha ezeket a strómanokat meg politikusokat száműznék valahogy a közéletből de erre még annyi esély sincs mint hogy lesz még magyar nemzeti légitársaság...

Ezek az emberek akkor is jól fognak járni ha van állami légitársaság meg akkor is ha nincs és nem is érdekelne, legyen hasznuk belőle számoljanak el a lelkiismeretükkel meg ilyesmi de közben én és még néhány millió kisember ne járjon szarabbul évről évre, ha ez megvan tőlem azt csinálnak amit akarnak de ne az adóforintokból... mert már rohadtul elkeserít hogy 10 évvel ezelőtt ugyan annyit kerestem mi ma csak azóta kicsit drágultak a dolgok... és amíg van egy csomó ilyen cég amit minden évben ki kell segíteni és ezzel növelni az államadósságot ami növeli az afát / 3x annyit kell a cégnek utánam fizetni mint amennyit keresek és így nem nő a fizetésem sose, plusz adók sokaság csak azért hogy kompenzálják ezeket a kiadásokat...

laci_52 2012.02.09. 13:22:29

A Malév a rossz menedzselés, az ott folyó pazarlás és lopás miatt versenyképtelen volt. Mivel több állami támogatást az uniós szabályok miatt nem kaphatott, buknia kellett. Ennyi! Keveseknek fog hiányozni.

Jofiu 2012.02.09. 13:23:24

@keptelen kepkeret:
Eszembe jut rólad egy család akik Kopenhágából utaztak Budapestre.
Korábban ezen a járaton le se szarták, hány kézipoggyászod van, a szabályozás ellenére. Belefért.
Aztán valamiért egyszer könyörtelenek lettek.
Azt hiszem rá is jöttem miért. Tanúja lettem egy tipikus esetnek.
Történt az, hogy elkezdtük a beszállást Kopenhágában és a háromtagú családot félreállították azon okból, hogy durván 11 csomag lógott rajtuk, beleértve a kölyköt is.
Miután beszálltam és leültem később láttam, hogy a redukált csomagú magyar család álldogál az egyébként rajtuk kívül indulásra kész gép folyosóján és hangosan panaszkodnak, hogy nincs elég hely a csomagjaiknak.

Nem mintha más szara tisztára mosna bárkit, de később hasonlót láttam Ferihegyen külföldiektől. Felháborodott ukránoktól kezdeve spanyol ügyesedő csajokon keresztül skandináv házaspárig. Lógott rajtuk a sok csomag.

Nem véletlen, hogy problémás esetben gond volt a gépen is a csomagok férőhelyeivel.

Szamiz67 2012.02.09. 13:24:54

@jorda: Lehetne konkrétabban, hogy miben mi nincs benne? Elég sok írást olvastam a Wizzairről, az alapításról is, de így konkrétum nélkül nem tudok mit kezdeni a felvetéseddel. Szererintem ha egy témában jobban képben vagy, több információt tudsz a másiknál és ezt megemlíted, az nem frappáns, csak szimpla tény.

orient 2012.02.09. 13:26:51

@MrHardcore: Teljesen egyetértek de hogyan?

Mszp: ELadott mindent mindenkinek csak sok essen belőle a zsebekbe.
Fidesz: Nem bárkinek ad el mindent, csak haveroknak. Egy fokkal jobb , de még mindig szar mert ugyanúgy kilapátolja valaki a pénzt a zsbedből a saját számlájára.
Jobbik: Ők meg mindent eladnának az oroszoknak. Köszönjük láttuk már a malévot milyen jól kezelték, nem is beszélve az elmúlt 40 évről ahol szintén kirabolták az országot...

Dr_utcai_arcos 2012.02.09. 13:28:05

@orient: Úgy vettem észre, hogy egyszer sem írtad azt TE fizetted a jegyed, mindig azt ÜZLETI út. Akkor meg nem mindegy neked, MÁS mennyit fizet a jegyedért?

komplikato 2012.02.09. 13:31:27

@negondolkozz!majdénmegmondom!:
"Nekem igenis fontos volt a nemzeti légitársaság léte."

Az egy dolog, de mi van a Budapest köré települt külföldi és magyar cégekkel, akik igénybe vették a légi szállítást, sőt függnek tőle. velük mi a görcs lesz? Meg a dolgozóikkal. Úgy is "marha könnyű" állást találni kis hazánkban mostanában :(

orient 2012.02.09. 13:31:57

@Dr_utcai_arcos: Sajnos én is veszek jegyeket közel keleti útjaimra magamnak, eze ddig malév volt, de legyen ok , igazad van, de akkor mégegyszer leírom csak neked csak még egyszer ok?

Nem magamról beszélek hanem a gazdaságunkról. Mivel sok uticél nincs/nem lesz kiszolgálva sok cég aki itt több tízezer embert alkalmaz dönthet úgy áttelepül Prága/Bécs/varsó valamelyikébe az utazás miatt, és annak nehézsége miatt. Ezt a számot szorozd fel elég magas bruttó fizetésekkel mert ezek a cégek nem minimálbéren alkalmazzák a képzett diplomásokat, fogyasztásukról még nem is beszéltem. Na ha ez miatt pár száz vagy ezer milliárd kiesik az állam bevételeiből egyet garantálhatok: TE is megérzed majd!

Szamiz67 2012.02.09. 13:35:04

@jorda:
Wikipedia:. A légitársaság elindításának ötlete 2003 júniusában született meg. Hat légitársasági, illetve más iparágakban tapasztalatot szerzett szakember az egykor a Malévet irányító Váradi József vezérigazgató vezetésével és alakította meg a Wizz Airt. A fő pénzügyi befektető a közlekedési beruházásokra specializálódott amerikai Indigo Partners társaság volt. Alig három hónappal később a Wizz Airt bejegyezték Londonban és készen állt a repülésre. Az első járat 2004. május 19-én szállt fel Katowicében, 19 nappal az Európai Unió bővítése után. A légitársaság célja, hogy olcsó utakat biztosítson Kelet-Közép-Európa és Nyugat-Európa között. 2006 októberében már ötmilliomodik utasukat szállítottak, mindössze 2,5 éves működés után. 2008 februárjában szállították 10 milliomodik utasukat.[7]
Kerestem egy másik, részletsebb forrást is : www.fapadosinfo.hu/wizzair

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.02.09. 13:40:48

@Kompli: Sajnos. Ezért folyt be a Melévhoz is a töméntelen pénz. Mindenáron életben akarták tartani, ahelyett, hogy hozzáértő vezetőket toltak volna az élére.
Tényleg nincs jó szakember Magyarországon? Akkor tűzre vetni az összes diplomát? Hozassunk külföldről vezérigazgatót jó pénzért, mint néha a sportban szövetségi kapitányt szokás.
Ha nincs más út. De külföldi kézbe adni stratégiai szárnyakat nem szabad. A tapasztalat azt mutatja, hogy ugyanúgy csődbe viszik és kimentik a vagyont.
Milyen módszerekkel dolgozhat egy német vagy francia cégtulaj, hogy jobban megérné ide beruháznia és nyereségesen üzemelnie, mint egy hazai agyonképzett vezetőnek?

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.02.09. 13:41:25

Itt nem a WizzAir volt a hunyó! Ha a kormány az elmúlt 2 évben nem azzal lett volna elfoglalva, hogy bűnbakokat keressen, hanem beadott volna egy reorganizációs tervet, akkor nem lett volna semmi baj az állami támogatással. De hát erre képtelen volt és inkább hagyta veszni a MALÉV-ot. Én csak azt sajnálom, hogy a teherszállítás is csődbe ment, pedig az nyereséges volt. Tudtommal...

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.02.09. 13:43:07

@negondolkozz!majdénmegmondom!: És jöhettek a tőkehiánnyal, de nem ilyesmire kellene fordítani a meglévő pénzeket és az esetleges hiteleket, mint a sok agyament integrációs és egyéb baromságra kidobni a nemzet vagyonát?

HGM 2012.02.09. 13:50:29

Olvastam itt a sok pórul járt kerekes táskás esetét.
Én a múltkor szemtanúja voltam egy ilyen esetnek. Egy nő maradt itthon, mert neki állt feljebb, annak ellenére, hogy tényleg világosan le van írva mindenhol, hogy mekkora lehet egy kézipoggyász. A röhejes a dologban az, hogy EDDIG MÉG SENKINEK SE JUTOTT ESZÉBE, HOGY A KERETBE FEJJEL LEFELÉ TEGYE BE A BŐRÖNDÖT. :o) Pedig akkor kilóg a kerék fent és befér a bőrönd. :o) Inkább veszekednek a pultossal, aki csak a dolgát végzi. Arra se gondol senki, hogy miért éppen akkora a méretkorlát. Kedves utasok! Sajnos ekkora táska fér be a csomagtartókba. A kézipoggyászt, pedig oda kell tenni, mivel egy fapadoson bizony szinte minden helyet eladnak, ezért nem marad szabad ülés a csomagoknak (és az balesetveszélyes is lenne pl. egy turbulencia alkalmával). Gondolom senki se szeretné, ha egy jókora turbulencia alkalmával a saját táskája nyomná agyon...
Tessék végre elkezdeni gondolkodni! Ezért csinálnak velünk pofátlanul azt ebben az országban, amit akarnak, mert sokan nem gondolkodnak, csak birkaként mennek arra, amerre terelik őket. ÖNTUDAT EMBEREK! Uff...

frankyf*ckin4fingers 2012.02.09. 13:54:48

nem kevés pénzt loptak el a malévnál. ebben nem a malév dolgózói a hunyók, nem a wizzair, hanem akik csinálták. de persze gyújtsák fel a wizzair központját, meg bojkottálják meg mittudomén.

utazzank wizzair helyett lufthansával, meg klm-mel, nyilván ugyanannyiért. hülyék.

komplikato 2012.02.09. 13:59:40

@negondolkozz!majdénmegmondom!:
"Tényleg nincs jó szakember Magyarországon?"

De van. Csak nem az állami szektorban. Máshol ugyan is aki ért valamihez az 5-10x akkora fizut kaphat. Sokkal kisebb felelősség mellett.

Dinsdale Piranha 2012.02.09. 14:00:32

Én pl jövőre szívesen fizetnék több adót, csak, hogy az állam támogasson az én pénzemből még egy veszteséges céget. Gondolom a Malév csődje miatt háborgók is szívesen fizetnének még több adót. Esetleg lehetne felvenni újabb állami kölcsönt is a veszteséges állami cégek támogatására. Vagy nem is tudom, inkázz zárjanak be egy kórházat és a megtakarított pénzt adják a Malévnek. Dilettáns banda...

Joske 2012.02.09. 14:04:56

@keptelen kepkeret: Mindíg televan hozzád hasonló idióta agresszív barmokkar a Wizzair. Aztán érdekes módon a következő járaton ugyan ezt eljátszod. Szerintem még élvezed is.

Inpolem 2012.02.09. 14:17:32

bárki is volt, aki elindította a lavinát, ami végül a malév felszámolásához vezetett, köszönjük meg neki, talán eggyel kevesebb lesz a haveroknak kifizetést teljesítő és nem hatékonyan működő állami mutyi cégek száma.

az vesse a wizzairre az első követ (ha egyáltalán a wizzair volt az), aki nem tenne meg minden ugyanígy, hogy piacot szerezzen.

a wizzair piaci alapon jobb eredményeket produkált mint a malév, amelyik csak azért tudott megmaradni, mert az adófizetők pénzével tömték, tehát a malév suttyó eszközökkel piacot tartott meg magának a hatékonyan működő légitársaságok elől, oszt jónapot.

flea 2012.02.09. 14:17:39

@keptelen kepkeret: Londonban is láttam már olyat, hogy ezért szívóztak. De velem sosem erőlködtek annak a 3 centinek az átpakolásán.

@Blossom: az enyém is kerekes, abból az egyszerű okból, hogy feladott poggyászt pár napos utakra nem viszek, tehát minden abban van. (Ha a súlyát lemérnék, lehet, gondban lennék, azon nem segít az átpakolás... Bár nagyok a zsebeim...)

Ellensúly 2012.02.09. 14:22:32

Szerintem is gusztustalan, amit a Wizz Air művelt. Össze tudnánk vajon számolni, a Malév mellett hány légitársaságnak jutnak állami eurók?
Magyar magyarnak farkasa...

A bojkottal kapcsolatban kíváncsi vagyok, mi lesz az eredmény. Sok szép célú akció elbukott már, lásd Danone.

Egyébként a kezdeményezők ha már összehoztak egy ilyen figyelemfelhívó "plakátot", legalább annyira lehettek volna igényesek, hogy helyesírási hibáktól mentes szöveget tesznek bele.

Blossom 2012.02.09. 14:24:18

@HGM: ... "A kézipoggyászt, pedig oda kell tenni, mivel egy fapadoson bizony szinte minden helyet eladnak, ezért nem marad szabad ülés a csomagoknak (és az balesetveszélyes is lenne pl. egy turbulencia alkalmával). Gondolom senki se szeretné, ha egy jókora turbulencia alkalmával a saját táskája nyomná agyon..."

Hat en mindig a labamhoz rakom a taskam. Benne van a szendvicsem, nasim, konyvem, kisparnam, Ipod-om, vizem, alvos szemuvegem, sálam betakaródzni, napszemuvegem,kistukrom, sminkes taskam, antibakterialis kezkremem stb. erre mindre szuksegem van az utazas alatt. Ja es ablaknal szoktam ulni. Meg is zavaritanam azt a ket ember,akiknek miattam fel orankent fel kellene allni,mert megint ki akarok a csomagombol valamit venni. Pici vagyok,a taska siman elfel a labam alatt a sarokban. Nem tudok olyan eros turbulenciat elkepzelni,hogy az onnan kiesne es agyon nyomna. Meg csak elcsuszni sem tudna. Ha gep fejre allna,meg akkor sem nyomna agyon az a 10 kilo. Egyebkent meg be is mondjak,hogy vagy rakjuk fel a taskat,VAGY a labunk ala helyezzuk el. Nem veszelyes,ez biztos.

dtomika 2012.02.09. 14:25:48

A MALÉV csődjének okozója nem a WIZZER , hanem a kormány volt. Már az elmúlt év közepén hallani lehetett kormányzati körökből, hogy egy új magyar, nemzeti légitársaságot szeretnének.Ezért nem reorganizálták a céget , ugyanis a reorganizávióval meg lehetett volna menteni. Már tavaly év végén adtak a RYNAIR-nek 3 milliárdot , hogy fejlessze a ferihegyi jelenlétét. A WIZZER csak azt hitte , hogy majd Ő lessz az egyik legnagyobb örökös, merthogy már alkuban volt a kormánnyal . Nagy zsugák vándoroltak magánszemélyek zsebébe a csődből fakadóan és magas ívben lesz@ják, hogy mennyi lessz az ország vesztesége akár közvetlen, akár közvetlenül ( 1000milliárd is lehet), na meg az sem érdekel senkit hogy hányan lettek emiatt munkanélküliek. A NOKIA sem véletlen vonul ki az országból, hanem a megbízhatattlan politikai helyzet miatt.

Darth_Vader 2012.02.09. 14:28:52

Féreg, beszédhibás várady !

flea 2012.02.09. 14:30:58

@HGM: az én kerekes táskám kinyitható 5 cm-rel vastagabbra, úgy, hogy az a mérete, aminek 20-nak kéne lenni, gyömöszölés nélkül 28. Így is gyönyörűen befér a gépen a tartóba, többször próbáltam (egyszer például a beszállításnál történt átpakolás és keretbe nyomás után pakoltam vissza a sorban). Viszont ha be van zárva és összenyomva 20 cm-re, a fennmaradó kb. 10 cm-nyi helyre egy pulóver ha befér, de kabát biztos nem. Akkor miről beszélünk?

Ezzel együtt az ügyeskedőkkel nekem is a tököm tele van, főleg amikor miattuk csak a gép közepére tudom tenni a csomagom (pedig elöl ülök és feladott poggyászom nem lévén _nekem_ lenne értelme hamar sorra kerülnöm az útlevélellenőrzésnél, a tülekedőkkel ellentétben).

Igazából nem is azt kifogásolom, hogy belekötnek a csomagméretbe, nyilván nem l'art pour l'art szabályozzák. De amikor látszik, hogy kis nyomkodással be fog férni, és mégis erőltetik, hátha feladod és kifizeted nekik a 30-40-50 eurót, na az szánalmas.

(Egyébként nem gondolom, hogy ez azért lenne pont nálunk így, mert a magyar GH-s ilyen szarrágó fajta. Inkább azért, mert nálunk 40 euró is pénz, míg például Londonban semmiség.)

Petyat 2012.02.09. 14:32:28

Nem a Wizzair tehet róla, ők csak hirtelen jól jártak. kúrcsány tehet erről is. Fillérekért játszotta ki a céget Abramovicsnak. A malévot szándékosan nyírták ki, mint oly sokmindent 1989 óta.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.02.09. 14:36:24

"Az anyagjellegű ráfordítások, aminek részét képezik például az üzemanyagszámlák vagy a repülőgépek lízingelésének költségei is, ... 2010-ben meghaladták a 93 milliárd forintot, ami magasabb, mint 88 milliárd forintos éves árbevétel. "

Magyarul: a jegyárbevételekből kevesebb jött be, mint az üzemanyag+gépköltségek.

Ez olyan, mintha a taxis a bevételekből még a benzint és a gépkocsibérlést+fenntartást sem tudná kifizetni. És akkor hol van a bérekre+járulékokra való?

Ennek ismeretében miért is sír még a Malév után, aki most sír?

index.hu/gazdasag/magyar/2012/02/03/mitol_veszteseges_a_malev/

Szamiz67 2012.02.09. 14:38:27

@Petyat: Szerintem a Wizzair, meg töbi régióban érdekelt cég nem jól járt, hanem durva piaci harcban jobbnak bizonyult egy túl kicsi és államilag rosszul menedzselt illetve inkább befolyásolt cégnél. Te különben mennyit adnál egy évente 20-31 milliárd veszteséggel működő cégért, ami nagyrészt bérli a flottáját, irodáját?

zsombordeak 2012.02.09. 14:39:18

@orient: Nem akarok kotozkodni, de amikor legutobb Bruszelbe kellett mennem uzleti utra, a Wizzair mementrendje stimmelt legjobban az enyemhez, ugyhogy veluk mentem... Teny, hogy az ar nem erdekelt.

anarch 2012.02.09. 14:40:31

Wizzair Airbus 320-asokkal repül, Malévnek Boeing 737-esei voltak... Pilótákat átvenni tehát nem tudják, az átképzés nem megy pikk-pakk...

This_is_Sparta (törölt) 2012.02.09. 14:42:13

Nem hinném, hogy ha a WizzAir áll a MALÉV bukása mögött, akkor azt előzetesen a cég tulajdonosa ne egyeztette volna le a magyar kormány illetékeseivel.

Szerintem nem az a fontos, hogy a MALÉV csődjével, az elmaradt adóbevételek révén bukik-e, vagy az államit támogatások megspórolásával nyer-e az ország. A lényeg az, hogy az egész üggyel végleg "parkolópályára" lehet tenni Kurcsányt, aki még mindig nem tudja, hogy a helye, és Libajnait, aki meg nem átallotta ismét aktivizálni magát.

index.hu/belfold/2010/valasztas/a_fidesz_szerint_ez_13_a_legmocskosabb_ugy/

index.hu/gazdasag/magyar/2012/02/08/budai_1000_milliardba_fajhat_a_malev-csod/

index.hu/belfold/2012/01/10/bajnai_nem_dontott_az_elre_all-e/

flea 2012.02.09. 14:43:24

@anarch: hm, tényleg. Erre sebtiben kiosztanék egy "utóbbi két óra legértelmesebb kommentje" díjat.

orient 2012.02.09. 14:43:46

@zsombordeak: OK nem kötözködés. Brüsszel az egyetlen kívétel üzleti utakra is, de sok más fontos uticélra ahova én repülök/nék nincs a wizzairnek alternatívája.

gyongyi70 2012.02.09. 14:50:52

@orient: most kiváncsiságból megnéztem, hogy tudnék eljutni Skopjeba ma, a malév leállása után.

pikk-pakk, 11-19 óra alatt, 1-2 átszállással.

keptelen kepkeret 2012.02.09. 14:51:15

@T mint T: Ugyanugy ertem magyarul mint angolul es franciaul-de nem arrol van szo h nem olvastam el,hanem arrol,hogy kb.2-3 ev alatt nekem soha,egyszer sem kellett betennem a csomag a kosarba:-)Meggyozodesem volt ar hete,h ez egy uj talalmany-es megsem:-)Ha ez ugyanigy tortent volna Londonan es nem csak Bp-n,akkor nem ereznem (ennyire)igazsagtalannak,de mostmar mindegy,tanultam az esetbol,soha tobbe Wizzair.Nyilvan mas cegnel is vannak "dobozok",de talan az admin kiscsajok stilusa is masabb,vagy nem:-)

adt 2012.02.09. 14:54:26

Teljesen egyetértek a felhívással, sőt szerintem valahogy ezek után ki is kellene ebrudalni Ferihegyről ezt a patkány légitársaságot.Váradi úr, aki jelenleg a Wizzair-t vezeti korábban a malév vezérigazgatója volt, és miután lapátra tették, és persze látta a Malévben a hiányosságokat, ezért hátulról mellbe feljelentette a céget.Ez egy tipikusan magyaros szemét, geci dolog.Nem a kormányokat kell hibáztatni, hanem ezt az aljas szemét céget, a vezérigazgatójával együtt, aki most elárulta több volt kollégáját, és magyar családokat tett tönkre!!!Remélem eltakarodik innen örörkre a cég, és ha már jönnek a fapadosok az üres terminálokra, akkor az ne Wizzair legyen, hanem még több Easyjet, Ryanair...

orient 2012.02.09. 15:00:51

@gyongyi70: Mit nyavajogsz ott a wizzair, meg a ryanair az elvisz mindenhova..minek mész te skopjéba? Lehet menni görögbe most sokkal olcsóbban wizzair-rel... :))

Én Nem is találok Beiruti járatot jelenleg egyáltalán Budapestről csak a turkish airlines járata: odafelé 9.30 óra, visszafelé 1 teljes nap a várakozási idő, átszállással. Malév 2 és fél óra volt direkt út, de tudom mi a szarnak akarok én beirutba repülni...

Dinsdale Piranha 2012.02.09. 15:02:37

@adt: Az a szemét Wizzair nyereséges, a Malév veszteséges, ilyen egyszerű. Te szívesen költöd az adóforintjaidat egy veszteséges cég életben tartására?

gyongyi70 2012.02.09. 15:04:07

@orient: nnna, lehet, hogy nem lesz szükség semmilyen bojkottra:

index.hu/gazdasag/magyar/2012/02/09/ryanair_megallapodtak_a_repterrel/

és örüljünk: lesz járat Tampere-be! (az hol az ördögben van?!)

keptelen kepkeret 2012.02.09. 15:08:48

@Blossom: Koszi az egyutterzest,de telleg.Valahol megertem oket is,leven van racio a gondolkodasmodjukban,de azt,h egy huszoneves ex-szolikezelo vigyorogva utasitgasson olyan stilusban,ahogy en pl.senkivel nem beszelnek,so az kihozott a sodrombol.Ez egy szolgaltatas,ha normalisan elmondta volna,h nezze kerem ezt igy nem,nagyon sajnalom bla bla,akkor is igazsagtalannak ereztem volna,de nem kezdek el vele orditani.Ha fizetek valamiert akkor a minimum az,h normalis hangnemben beszeljenek velem,de ez alap.Az angol haveromnak akivel 50 eurot fizetettek ki,nem adtak szamlat,leven beszallas elott volt,mondtak,most sietnek-WTF???Szerencsere a haveromnak volt annyi esze h kikovetelje a szamlat,de ez akkor is nonszensz:-)Tudom,h sokan elturik az ilyesmit(egyebkent en is ilyen vagyok sajnos)de engem nyilvan az is blokkolt,h en voltam az elso a sorban,ergo meg az sem volt h az elottem allonak ugyanilyen gondja lett volna(mert akkor legalabb lelekben felkeszulok:-))Vegulis a vegen en erze rosszul magam,mert nem kellett volna jonnom a kalasnyikovval meg a szarmazasaval,meg a tortenelemmel,es szinten nem volt okos a rambamulokra kiabalni konnyek kozott-de kijott.Most harom evig megint semmi:-))

Logic 2012.02.09. 15:08:55

elég fail a wizznek hogy magára húzta a ryanairt. jobb volt neki a malévvel konkurálni.

orient 2012.02.09. 15:08:59

@gyongyi70: Jó hogy mondod Tampere-t. Nekem kell mennem Helsinkibe. GOndoltam megyek akkor fapadossal, malév kiesett a sorból. Tampere lenne a fapados reptere a finneknek én jártam arra. Na elárulom Tampere reptérről be kell menj a tamperei vasútállomásra(taxi) és utána 2 órát vonatozni Helsinkibe ami kb. 20 euró. Még ebbe is belementem volna mikor láttam repülnek Tampere-be hetente kétszer, akkor is kb. este 11-kor vagy ott, magyarul vonat már nem megy, + egy hotel éjjszaka Tamperében a világ végén, hogy másnap vonatozhass 2 órát Helsinkibe, de még mindig nem értem mi a bajod a wizzairrel... :)))

Logic 2012.02.09. 15:10:11

engem jobban bosszant, hogy a ryanair adókedvezményt kapott az új járatok indításához.. mi is ez ha nem állami támogatás?

Frizuravarjú 2012.02.09. 15:14:29

Erre nincs pénz. Bezzeg Borsodban luxusétteremből etetik a rabokat, miközben a lakosság a küszöböt rágja:
kuruc.info/r/2/91868/

Hihetetlen!

keptelen kepkeret 2012.02.09. 15:14:35

@Dr. Jofiu, PhD, FYI, ASAP, Etc.: Ilyet persze en is lattam,a kedvencem amikor ket csomagbol probalnak egyet varazsolni(ill.ennek variacioi-)de nalam mindig csak egy poggyasz van,10 kg alatt es soha nem volt vele gond evekig,leven nem nagy,nem kemenyfedeles hanem bor,es meg a kerekei sem nagyok-)Eletemben eloszor tortent ez velem,es olyan szinten szandekos lehuzas volt,h elkepeszto.Tudom h nem csak velem csinaljak meg,megis nagyon felbosszantott,de persze ennel rosszabb dolgok is tortennek ezen a foldgolyon,ugyhogy nem morgok:))

különvélemény 2012.02.09. 15:15:44

@online távmunkás: "Szóval a Fideszhez kötődik a Wizz Air főnöke és a Fidesz idején állt le a Malév."

A bkv is a fidesz idején fog leállni, nyilván orbán a hibás.

Frizuravarjú 2012.02.09. 15:15:47

Hello B.A.Z. megye?!!??? Belgák, ja.

báró Csekonics 2012.02.09. 15:24:48

@orient: és pontosan ez a baj a Malév kiesésével, de a sok habzószájú ezt nem képes felfogni, mert évente max. egyszer repülnek csak és akkor az ár a fő szempont. Na, arra pont jó lesz a RyanAir is... (A Wizz-nek meg jól visszanyalt a fagyi, nem is kicsit fúrták a Malévot, azt hitték ők állnak a helyére, hát ezek szerint rohadtul nem.)

gyongyi70 2012.02.09. 15:29:15

@orient: tehát finno. ma is tanultam vmit, köszi! :-)

adt 2012.02.09. 15:30:26

@Dinsdale Piranha: A Malév az utóbbi időkben (3 év) nem volt veszteséges, sőt 70% feletti járat kihasználtásga miatt kimagasló eredményű társaságnak számított.A cég a fennálló hiteltartózásai miatt bukott el, és ez nem azért volt, mert rossz volt a Malév üzletpolitikája(vagy csak részben,korábban).Azért, mert szétdarabolták a rendszerváltás óta, kiszipolyozták, és a korábbi kormányok pedig eladták fillerekért az oroszoknak, akik hatalmas adóssághalmazt akasztottak a nyakába.Ellenben a Malév csődjével nem csak magát a céget kell nézni, hanem a hozzá kapcsolódó hazai vállakozásokat, akikkel együtt már bizony 5-6 ezres is lehet a hazai fogalkoztatottsága.A Wizzair nem hazai cég, az hogy vannak benne magyar tulajdonosok is, az meg kit érdekel!Majd ha a Wizzair hazai bázist épít fel,( kizárólagosan mindent itthon csináltat, itt adózik, és egy fikarcnyi forintot sem visz ki külföldre,) nem csak ilyen, hanem charter járatokat indít, és belép valamelyik nagy repülős konzorciumba(mint a Oneworld), akkor lehet esetlegesen alternatívája a Malévvel szemben.De én úgy gondolom, hogy ezek után hogy gyakorlatilag aljas módon próbál meg üzleti,piaci szegmenshez jutni, igenis, el kellene taposni itthon, ahogy csak lehet!

glad az egyetlen 2012.02.09. 15:30:55

Azért kíváncsi lennék ha a vádaskodónak lenne egy üzlete, amiből él és egyszer csak azt látná, hogy veszélyben a megélhetése, mert a konkurenciához talicskával nyomja be az állam a pénzt így juttatva tisztességtelen előnyhöz, akkor az ő anyjának sírjára ki vinné azt a virágot?

orient 2012.02.09. 15:37:55

@glad az egyetlen: a wizzairnek nem volt veszélyben a megélhetése és főleg nem a malév által. Én rendszeres Malév utas voltam, de sosem repülök wizzairrel. Ezután sem fogok, mert majhd megyek alitaliaval, Lufthansaval és finnairrel, eezek repülnek oda ahova én szeretnék, és kell a wizzair egyik helyre sem repül és ha menne sem lenne jó mert olyan időpontokban repül ami nekem nem jó. DU, késő este, nincsenek napi járatai és nem akarok plussz éjszakákat tölteni sehol ez miatt...stb. A wizzair konkurenciája a ryanair, és az most kőkeményen lenyomja majd őket a malév helyén keletkezett űr miatt...szóval a malév csődjével sokkal többet veszít a wizzair mint nyer, de kár magyarázni mert csak mantrázni fogsz gondolkozni úgysem mert akkor le sem írtad volna ezt az ökörséget..

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.02.09. 15:42:17

Jó, hogy mondjátok ezt az időpont dolgot.
Egyszer próbáltam fapadossal repülni, de olyan extrém időpontban érkezett/indult volna, hogy inkább letettem róla.
A Malév délelőtt megérkezett, a fapados éjjel 11-kor és vissza hajnalban indult, míg a Malév gép szépen kora délután. Ez sem utolsó szempont, 1,5-2 nap plusz.

komplikato 2012.02.09. 15:47:26

"A wizzair konkurenciája a ryanair, és az most kőkeményen lenyomja majd őket a malév helyén keletkezett űr miatt..."

Ja, "kis" állami pénzadomány segítségével.
Ööö, miért is a Wizz kerül akkor bojkott alá? Véletlenül sem azért, mert a Ryanair ellenfele?

Kotkodus 2012.02.09. 15:47:46

na nehogy már az legyen a bűnös aki szólt, hogy egy másik megszegi a versenyszabályokat... na ez a tipikus suttyó magyar magatartás, nem az, hogy megvéded az érdekeidet!
talán nem kellett volna levágni az aranytojást tojó tyúk szárnyait, combjait, majd végül a fejét is... és ez a MINDENKORI magyar kormány bűne, nem az egyiké vagy a másiké!

báró Csekonics 2012.02.09. 15:51:20

@Kotkodus: 'és ez a MINDENKORI magyar kormány bűne, nem az egyiké vagy a másiké!' na végre valaki tovább is lát az orránál! Igen, lehet (sőt tuti) hogy voltak igen nagy elqurások az előző 4+4 éves ciklusban is, de azóta már majd' 2 éve más a főnök, lett volna idő vagy rendbetenni a dolgokat, vagy szépen finoman 'letenni a Malévot a földre' hogy a ne fájjon annyira, nem így beleállítani a kifutóba.

Hohó60 2012.02.09. 15:54:15

@dtomika: ez a megbízhatatlan politikai helyzet egy liberális panel, hülyeség.

Viszont a Wizz-Malév dologban azért van némi átgondolandó. A Wizz egy magáncég, amely a saját pénzén, saját kockázatára dolgozik. Hogyan versenyezzen egy olyannal, aki nem azonos pályán fut, mert állami támogatást kap?
A kapitalizmus nem erről szól.
A cég, ahol dolgozom, hasonló helyzetben volt korábban. Egy állami vállalat (amit közben már eladtak) olyan terméket gyártott, amit simán kitéptek a kezéből, nem tudott annyit gyártani, amit a piac ne vett volna fel, lényegében bármilyen áron adhatta a terméket. Nagyon drága is volt, jó sem volt, de annyira be volt vezetve, hogy gond nélkül el tudta adni. Persze, csókosokon keresztül lehetett csak hozzájutni. 4 magáncég kapott csak közvetlenül a gyártótól, mindenki másnak ezektől kellett/lehetett venni. Mivel a mi cégünk nem kapott a gyártótól, egy hasonló terméket importálnia kellett.
Az állami cég időközben taktikát váltott, létrehozott egy céget, amelyikben 40% magántulajdon volt (volt párttitkár fia, különböző igazgatók, vezetők a gyárból), 60% pedig állami tulajdon volt. És innentől kezdve ez a cég volt a puffer a gyártó és a piac között, csak rajta keresztül lehetett a terméket megvenni.
És jött a szokásos magyar virtus. A gyártást végző cég állami tulajdon volt, és mint mondtam, olyan terméket gyártott, aminek óriási belső piaca volt, az ár sem számított. Nos, ez a cég képes volt a gyártáson évi 0,5 és1% közötti nyereséget termelni. Ugyanis az igazgatók, akik a forgalmazást végző magáncégben tulajdonosok voltak, úgy kalkuláltak, hogy az állami cégnél (amely egyébként az egyik legnagyob pénznyelde volt az országban, állandóan évi százmilliárdokkal támogatták privatizációjáig) ennyi is elég, és jó olcsón adták át a terméket a 40%-ban magántulajdonú cégnek, amelyik viszont így óriási haszonnal adta el a terméket a piac felé. Ez a puffer cég volt az én munkahelyem versenytársa a piacon.
A versenytárs eladta óriási haszonnal a saját termékét, és az így realizált haszonból még ajándékba adott hozzá egy másik, az alaptermékhez szükséges másik terméket is, ami így a vevőknek nagyon megérte, tolongtak is érte.
Az én munkahelyem viszont, ahol nem volt állami támogatásból való zabrálás, ugyanazt a terméket, amelyet a kommunista cég ajándékba adott, kénytelen volt megvenni, és reális áron értékesíteni.
Természetesen, ez egy abszolút inkorrekt verseny volt, súlyos piaci veszteséget szenvedett el cégünk miatta. Az egész szakma tudta mi történik. Volt aki berzenkedett, és volt a ki beállt a sorba, elfogadta a kommunista maffiától a terméket, mert úgy gondolta, így is megtalálja a számítását.

Az elégtétel számunkra akkor érkezett csak meg, amikor pár év múlva privatizálták a gyártó céget. Az új tulajdonos természetesen nem engedte, hogy ár alatt adják el a termékeket saját maguknak, és vége lett a csirkefogásnak. Illetve azért nem teljesen. jelentősen meggyengül az időközben teljesen magáncéggé átvedlett puffercég, de az elmúlt évek alatt a csalárd módon megszerzett pénzekből adott "ajándék" termékekkel valamennyire bevásárolta magát a piacra, és még a mai napig is jelen van.

De vajon azok a cégek, amelyek saját pénzt befektetve, kockáztatva dolgoznak eregményesen, milyen pozíciót tudtak volna felépíteni, ha nem rombolja le a piacot ez a mesterséges képződmény, amely egy állandóan támogatott nagy állami konszernből vonta ki a pénzt kezdetben részben, majd teljesen magánérdekei céljaira. Tulajdonképpen a magáncégek adójából támogatott állami cég menedzsmentje arra használta fel az állami támogatást, hogy megfojtsa azokat az adózó vállalkozásokat, akik adóbefizetéseiből őket fenntartották.
Hát egy kicsit hosszú lett, de talán érthető, hogy ha kapitalizmust akarunk, akkor ott tiszta viszonyoknak kell lennie. Én sem örülök, hogy Malév megszűnt, de ha állandóan csak nyelte a pénzt, akkor nincs mit tenni vele.

Dinsdale Piranha 2012.02.09. 15:54:33

@adt: Vicces egy külföldi tulajdonú cégnek azt felróni, hogy nem itthon adózik, mikor a Malév vagy 20 éve egyáltalán nem adózott, hanem csak vitte az adóforintokat. :)
Egyébként a Malévos magyar a jó magyar, a Wizzaires magyar meg rossz magyar?

Pakos · http://iranynewyork.hu 2012.02.09. 16:00:02

Nem értem miért kell nekünk mindenképp egy légitársaság. Sajnálom a mi a MALÉV- val történt, de most csak azért egy új légitársaságot létrehozni, hogy elmondhassuk, '' nekünk is van '', teljesen felesleges.

commentz 2012.02.09. 16:03:24

@adt: Ejnye, ennyi hulyeseget egy hozzaszolasban... Tudod, mit jelent vesztesegesnek lenni??? Olvass utana, legyel kedves, mielott leirod, hogy a Malev nem volt az. Miattam akar a folyamatos allami tokeinjekciokat is hozzaadhatod a beveteli oldalhoz, de mindenkepp oszd meg velunk azt az eves jelentest, amelyikben nincs az utolso oldalon minusz azelott a minimum tizjegyu szam elott.

Ha meg a foglalkoztatottsagon filozofalsz, szamold ki gyorsan nekunk, hogy hany munkahelyet tarthattunk volna fent (mondjuk egy korhazban) azzal az utolso par 4-5 milliardocskas pakkal. Aztan, ha kijon az eredmeny, toroltesd a hsz-odat gyorsan!

Silent Bob 2012.02.09. 16:06:57

@orient: @gyongyi70:
Halál komolyan azt gondoljátok, hogy ha van igény ezekre a járatokra és lehet rentábilisan működtetni, akkor nem fognak ilyeneket indítani?

egy atlag 2012.02.09. 16:16:39

komcsi malév, rohadt pénztemető, nem kár érte.

orient 2012.02.09. 16:19:17

@Silent Bob: Hát jelenleg kérlek találj nekem Beiruti járatot Budapestről ahol nem 8-24 óra a az átszállással odajutni az egyébként 2 órás repülőútra. Mielőtt beszólsz nagyon sokszor repültem ezzel a malév járattal és mindig tele volt, tehát volt rá igény, bár igaz nem pestről hanem németektől és máshonnan voltak átszálló utasok a járatra. Wizzair nemfog oda repülni az fix. De említve lett Skopje is. Én még említenék sok német és skandináv uticélt is ahova nem repül a wizzair, vagy ha fog akkor is szarul este megy (+éjjszaka hotel), vagy olyan helyre aminek köze nincs az eredeti célhoz és át sem tudsz buszozni, vonatozni mert éjjszaka már semmi sem jár. Legjobb példa erre a Tampere járat ha helsinkibe mennél. 2 óra vonattal és este 10-11-re ér a wizzair oda.

Tudom van lufthansa, meg alitalia és hasonlók, de ez volt a cél hogy a malév helyett külföldi társoságokkal repüljünk? Gratulálok. Ha a malévnak szarul ment akkor jegyet kellett volna emelni olyan Lufthansa, Alitalia KLM szintre és akkor már jobban ment volna, és a legtöbb üzleti utazójuk vagy közel keleti utasuk akkor is velük repült volna.

commentz 2012.02.09. 16:21:35

@Silent Bob: mar hogyne inditananak, @orient sem aggodik, ha annyit repul, amennyit irja, akkor hetfon ott csücsül majd a Lufi frankfurti jaratan es tuszkolja a kezipoggyaszat a kobakja fole. Csak azert sivit szerintem, mert edig a oneworld-on gyujtogette a pontjait, most meg ki kell majd toltenie egy Miles and More jelentkezest. Nehany arab most biztosan szarban van, ez teny, meg az a nyolc magyar uzletember is, aki eddig allami tamogatassal repult keletre targyalni, de ezt asszem, tuleljuk majd valahogy.

Silent Bob 2012.02.09. 16:23:29

@orient: "jelenleg kérlek"
Egy hete ment csődbe a MALÉV. Nyilván időbe telik, míg kialakul az új rendszer, de ahogy mondod, tele voltak ezek a gépek, tehát biztos lesz rá jelentkező. Nem beszólok, de ahhoz képest, hogy nemzetközi főfaszok vagytok, elég egyszerűen gondolkodtok.

gyongyi70 2012.02.09. 16:24:08

@Silent Bob: kedves Bob, már többször leírtam ma: ezek a járatok úgy néztek ki, hogy jött a repcsi Skopjeből, én kiszálltam Pesten, a többiek mentek a tranzitváróba, mert macedónok voltak, akik mentek vissza dolgozni Londonba, Párizsba, vagy nyugat-európai üzletemberek, akik mentek haza.

Tehát nem a Bp-Skopje járatra van igazán igény, hanem a Skopje-London, Skopje-Párizs stb. járatra. Lesz ilyen, hogyne, de nem Bp-en keresztül. Ezért aki innen megy, az utazik átszállással, egyéni szoc probléma.

De a kieső utasforgalom már nem.

Mesterlövész 2012.02.09. 16:24:26

Ezeket a hülyéket nem lehet bojkottálni?

commentz 2012.02.09. 16:27:09

@orient: az a tele gep tudod hogyan lett tele? Gondolom ugy, hogy nyolc codeshare kodja volt a jaratnak, igy pontosan 4 ember ult rajta, aki a jegyet a Malev-nal vette. Ilyenkor nagyon nem mindegy ki tolti meg a gepet...

orient 2012.02.09. 16:27:29

@Silent Bob: tarst fejben akkor és írj ha lesz Budapest-Beirut járat kérlek, mondjuk pár hónapon belül...

Silent Bob 2012.02.09. 16:29:37

@gyongyi70:
Rajtad kívül hányan szálltak még ki Budapesten? Mert ha nem sokan, akkor a tranzitutasok miatt nem nagyon érte meg egy veszteséges légitársaságot üzemeltetni. A te szempontodból és orientéből értem, hogy nem tetszik a dolog, de hadd ne finanszírozza pár ember kényelmét egy ország.

Silent Bob 2012.02.09. 16:30:55

@orient:
Azért ennyire nem feszít a dolog. :)

Szamiz67 2012.02.09. 16:30:58

@adt:

Wizzair: 1.500 fő, 11 millió utas - 84% telítettség
Malév: 2.600 fő, 3,2 millió utas, 75% telítettség

gyongyi70 2012.02.09. 16:31:03

@commentz: nem az utaslistákat nézegettük, hanem ültünk rajta, s mivel két oldalról könyököltek belém, ölég jól tudtam érzékelni, hogy full tele volt.

gyongyi70 2012.02.09. 16:33:18

@Silent Bob: ne haragudj, de miért nem érte meg?

vettek jegyet? vettek. tele volt a gép? tele.

mitől volt ráfizetés?

az más, hogy most, csatakozó járat nélkül veszteséges lenne, ezért nem lesz ilyen járat. Ezt írom, hogy nem lesz. És akkor hiányozni fog 2 milló utas évente. És akkor 1000 milliárddal tartozunk a reptérnek.

jó üzlet, valóban.

orient 2012.02.09. 16:34:58

@commentz: Nem ezek a németországban, párizsban...stb. élő arabok biz mind a malévnál vettek jegyet. Általában mindig beszélek a kökrülöttem ülőkkel egy ilyen járaton és biz mind malévon keresztül vett és repült. Soha sem találkoztam olyannal aki azt mondta a lufhansánál vettem a jegyet budapesten keresztül repülök...stb. Ha pl én legközelebb megyek beirutba akkor megyek turkish airlines-szal mert más nincs 1 napi várakozási idővel és a turkish airlines-nál veszem a jegyet ezért van ott az átszállás. Ez volt igaz a malévra is. A 4 arab üzletember le van szarva meg nagyon egyszerű gondolkodást takar. Ha az nem négy hanem jóval több naponta akkor már szar nem csak a malévnak hanem reptérnek is mert ezek itt el is vertek a várakozási idő alatt nem kevés pénzt. Beirutban sok helyen láttam Budapesti utakat, 1 hetes csoportokban ahol egész repülőket töltöttek meg turistákkal akik rendszeresen kezdtek jönni már mivel nincs olyan messze mint Párizs vagy Amszterdam(ezt turistáktól hallottam akikkel itt futottam össze), de simán annyira szép vagy még szebb is. Na ők sem a csóróbb fajtákból kerültek ki, ezentúl ők sem fognak ide repülni ha 14-18 órát kell ácsingózni isztambulban ez miatt, akkor inkább elrepül majd egyenesen párizsba...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.02.09. 16:35:14

@keptelen kepkeret: erre csak annyit tudok mondani: örülj, hogy nem indult ellened büntetőeljárás életveszélyes fenyegetés miatt például, és nem bírságoltak meg garázdaságért. De gondolom, te is tisztában voltál azzal, hogy egy ilyen úri murit nem akárhol csaphatsz, pl. bármelyik londoni reptéren bilincsre verve vittek volna el, és nem a sajád lábadon, hanem kétoldalról a hónod alá nyúlva. Ott ugyanis még csak emelt hangon sem szabad beszélni a személyzettel.
Én egyszer kaptam agyfaszt, pont a Heathrow-n, amikor a (váratlan és utolsó percben történt) NY-BUD járatot Londonon keresztül vitték és ott át kellett szállnom. Átszálláskor derült ki, hogy csak 1db kézipoggyász a megengedett (akkoriban ez a reptér egyedül volt ezzel a szabállyal a világon), az én kezemben pedig volt 1 fotóstáska és 1 laptoptáska. Most akkor melyiket adjam fel poggyászként a hatvankilós bőröndök közé?
Bemorcoltam, hogy nekem erről senki nem szólt (tényleg nem), én nem erre a reptérre készültem, oldják meg a hülye szabályukat, ha fontos nekik. Lehajigáltam magam köré a táskáimat és leültem a padlóra. Nem kiabáltam, nem káromkodtam. A biztonsági tiszt igen udvariasan megkérdezte, hogy hajlandó vagyok-e most azonnal lehiggadni, vagy inkább az őrszobán várnám meg a kedélycsillapodást.
Azt hiszem, ha géppuskát emlegettem volna, kurvát kiabálok stb, még mindig ülnék valamelyik dutyiban...

Silent Bob 2012.02.09. 16:35:30

@gyongyi70:
Attól volt ráfizetés, hogy havonta milliárdokat kellett beletolni a cégbe. Vagy te ezt minek nevezed?

gyongyi70 2012.02.09. 16:39:00

@Silent Bob: két különböző dologról beszélünk.

a cég veszteséges volt, mert cipelt magával egy sor régi adósságot, rossz költségszerkeztek.

egyes járatok megtérülése, veszteségessége megint más dolog.

orient 2012.02.09. 16:40:15

@Silent Bob: ez szimplán hazugság. Attól volt ráfizetés hogy ott pumpálták ki a pénzt a politikusi érdekkörök vagy az orosz maffia a magyar állam és adófizetők pénzét. Ezeknek egytől egyik rács mögött lenne a helye de köze nincs a légitársasághoz és annak hatékonyságához. Gondolom nem kapsz infarktust ha elárulom a BKV és MÁV is üzemeltethető lenne töredék összegből, és jobb szolgáltatással. Ha igen akkor te élsz valamiféle álomvilágban és a valóságtól nagyon messze!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.02.09. 16:41:42

@negondolkozz!majdénmegmondom!: turistaként is, ha lehetett, a Malévot választottam, pedig mehettem volna Wizz-el is azonos úticélra. De megére a Malév, az európai prémium repterekért, a pontosságért, azért, hogy a weboldalon feltüntetett árat fizettem és nem tettek rá minden Next gombbal valami marhaságot. Áprilisban megyek Budapestre, a Malév jegyem és a bedőlés után vásárolt Wizz jegy között 8000 forint különbség van, amit lazán felemészt a stockholmi reptéri transzfer az itteni Wizz-reptérre. Szóval igen sajnálom a Malévot, de be kell látni, hogy nem volt fenntartható. Hosszú éveken át menthető lett volna, tényleg a hosszabbítás hosszabbítása után kapcsolták le a lélegeztetőgépet.

Silent Bob 2012.02.09. 16:44:34

@orient: @gyongyi70:
Nem élek álomvilágban. Ha egy céget nem tudnak nyereségesen üzemeltetni, akkor azt be kell zárni. Nagyon remélem, hogy a MÁV és a BKV lesz a következő. Igen, azért volt veszteséges a MALÉV, mert kilopták belőle a pénzt és gazdaságtalanul üzemeltették.
A szolgáltatásokra igény van, tehát lesz, aki csinálja. A többi engem nem érdekel. Illetve de, még esetleg meg lehetne vizsgálni, hogy mindez kinek a felelőssége és kurva sok időre börtönbe zárni.

orient 2012.02.09. 16:48:42

@Silent Bob: Sajnos rosszul gondolkozol. A BKV és MÁV ugyan úgy nyomja a bögyömet mint más adófizetőnek de nem a csőd a megoldás. Megbénítani egy város és ország közlekedését (BKV-MÁV) csak óriási gazdasági visszaesést fog eredményezni és nagyon sok embernek keseríteni meg az életét, anyagi és gazdasági károkról nem is beszélek, ha pl. X millió ember nem jut el munkába naponta ez miatt.
Megoldás az lenne ha most mindenkit rács mögé tenni és tisztességesen irányítani őket lopás nélkül, bár erre szinte semmi esély sincs jelenleg.

Silent Bob 2012.02.09. 16:51:57

@orient:
Nem arról beszélek, hogy ne legyen MÁV vagy BKV, félreértesz. Erről beszélek, különös tekintettel az utolsó tagmondatodra:
"Megoldás az lenne ha most mindenkit rács mögé tenni és tisztességesen irányítani őket lopás nélkül, bár erre szinte semmi esély sincs jelenleg."

Hidd el, nekem is kurva kényelmetlen lesz, ha egy darabig nem lesz BKV (kb mint neked átszállással repülni Beirutba :) ), de ezeket meg kell lépni.

odamondó 2012.02.09. 16:56:05

wizzairnek mi értelme volt felnyomni a malévot? egyáltalán nem ugyanazt a réteget szállítják. Nekik vajmi kevés hasznuk fog ebből származni. Lufthansa/Austrian/KLM már nyerni fog rajta.

Különben értem én a business utasok fájdalmát, hogy nehezebb lesz számukra a repülés csak éppenséggel ők eléggé hangyafingnyi százalékot képviselnek a repülő utasokból. Ha annyira eltartották volna a malévot akkor miért volt veszteséges?

orient 2012.02.09. 16:58:23

@Silent Bob: Köszi, de egyelőre a BKV-t többet használom mint a Malév gépeket, ez sokkal inkább szívatna meg mint a malév járat, bár az is kellemetlen :

orient 2012.02.09. 17:01:17

@odamondó: Pont fordítva. A Business utasok voltak többségben malév gépeken, nyaraló utasok eddig is fapadossal mentek.

Ezt is már leírták hogy a Malév nem azért ment csődbe mert nem tartották el az utasok hanem mert a politikai érdekkörök ott lopkodják szét magukat mint BKV, MÁV esetében. Mellesleg üzemi szinten nyereséges volt a malév tehát eltartották elárulom...

orient 2012.02.09. 17:06:31

@Silent Bob: És szerinted ha csődbemegy a BKV akkor valakit felelősségre vonnak és majd megoldódik a lopkodás ? :)))

Mr Neanderthal 2012.02.09. 17:07:07

a hülyeség szárnyakat ad vágyainak...

Szamiz67 2012.02.09. 17:08:21

@odamondó: Szerintem ennek legfeljebb a 'most, vagy félév múlva zárják be a Malévot' kérdésben lehetett szerepe, az EU magától is kiszúrt volna valamelyik esedékes időszaki egyztetésen 100 milliárdos nagyságrendű tételt.

komplikato 2012.02.09. 17:13:52

@Dinsdale Piranha: Ja, gondolom a MOL, az OTP vagy CBA külföldi érdekeltségei mind Magyarországon adóznak ... ja nem.

dtomika 2012.02.09. 17:15:56

@Hohó60:
Bocs de én senki véleményére nem mondtam , hogy hülyeség amit ír. Továbbá a visszamenőlegesen megállapított terhek, a naponként megváltoztatott rendeletek, törvények ...stb....stb nem tervezhető, kiszámíthatattlan helyzetet teremt. Atémához kapcsolódóan pedig csak megjegyezném, hogy a MALÉV is magán cég. Emlékezni kellene, hogy volt amikor 3-4 bank volt a többségi tulajdonos, aztán volt az ALITALIA, aztán volt ABRAMOVICS.... és pont azért kapott 100 milliárd büntetést , mert az tiltott állami támogatás. Folytatnám azzal, hogy hitegették a WIZZER-t és közben a háttérben 3 milliárdot adtak a RYNAIR-nek
Azt hiszem ( mert nem tudom) hogy nagy pénzek mentek egyesek zsebébe. Sokkal nagyobbak mint a BKV-pénzek, vagy a Hunvald ügy, vagy a Hagyó ügy

Silent Bob 2012.02.09. 17:19:29

@orient: Ha csinálnak helyette valami legalább félig-meddig piaci alapon, hatékonyabban működő céget, akkor előrébb vagyunk. Valamerre lépni kell és kicsiben, fokozatosan nem lehet megoldani a problémákat mert aki megtehetné, azoknak nem áll érdekében.

Szűcslaci 2012.02.09. 17:45:56

@Kompli: A Malévnak csak néhány szutykos gépe volt, mégis húsz percenként landolt egy gép A Ferihegyen. szerinted, ha nincs Malév, nincs légiszállítás? Édes Istenem...( de még mindig jobb vagy attól a kommentelőtől, aki úgy gondolja, hogy a Malév az egy géptípus és sajnálja, hogy nincs olyan többé, pedig milyen szép volt)

odamondó 2012.02.09. 17:54:23

@orient: ja azt én sehol nem cáfoltam hogy nem a business utasok voltak többségben a malévon. Tudod 300 euróért milánó-budapest egyetlen túrista szívét sem fogja elnyerni.

Egy nagy légitársaság se tud már építeni a business utasokra. Kevés pénz van belőlük de nagyon sok a kívánságuk és a baj velük. Kell a tömeg a túrista.

Nyílván ment a magyar szokásos kilopkodás, de nem kell abban a tévhitben élni, hogy lopkodás nélkül tovább bírtuk volna sokkal.

ne most 2012.02.09. 17:56:52

Eddig miért nem szólitottak fel a bojkottra? Ja szétugrott a Malév, dögöljön meg a szomszéd tehene. Végül is a Wizzair az egyetlen magyar légitársaság, ami maradt.

hazank fia 2012.02.09. 18:01:33

@gyongyi70:
Eddig olvastam a kommenteket. Az elso ertelmes hozzaszolas.

Mindenki nagyon okos, hogy a Wizz meg a Ryan hogyan veszi at a Malev eddigi utvonalait. Csak azt felejti el mindenki, hogy ezeken az utvonalakon 90%-ban transit utasok kozlekedtek, akikkel a Budapestrol indulo jaratokat toltottek fel. Mivel nem erkeznek a transit utasok, mar most nagyreszben lealltak az egyeb tarsasagok code-share jaratai is. Tobbek kozott, a JFK jarat sem indul ujra. Ezt hogyan potolja egy fapados? Atveszi a jaratokat? Ugyanugy 2 millio utast fog Budapestre hozni? Sajnos onnan nem lesz tovabb. 2 millio utas pedig nem fog turistakent erkezni.

A wizz pedig mennyire maganceg? Azt valahogy mindenki elfelejtette, hogy Varadi a Wizz megalapitasahoz szukseges toket a Malev vezerigazgatojakent lopta ki a Malevbol? Ezek nem adoforintok?

Szamiz67 2012.02.09. 18:15:29

@hazank fia, Olvass utána, hogy a Wizzair hogyan, miből, mennyiből, kiknek a részvételével alakult meg, és ahelyett hogy mocskolódsz, megbecsülhetnéd, hogy vannak olyan magyar emberek, akik óriási kockázatot vállalva vállalkoznak a globális világgazdaságban. Ehhez nagyon kevés magyar emberben van meg a szakmai ,menedzseri, személyiségbeli felkészültség. A politikai kapcsolatokból gazdagodó magyarok mögött nem véletlenül nincs se előtte, se utána hiteles nemzetközi karrier.

HgGina 2012.02.09. 18:27:45

A bojkott kitalálója nyugodtan fizessen a sajátjából a Malév gúnynevű pénznyelde fenntartásáért!

A buszos dolognak meg mi a következménye? Feketék randalíroznak mindenfelé, a drog és a bűnözés olyan aránya köthető hozzájuk, mint itthon a bodzaszedés a halványfeketékhez.

soproni1 2012.02.09. 18:28:12

"A Malév körülbelül 500 hazai vállalkozásnak adott rendszeres megrendelést,"

Megrendelni könnyű ! Fizetni, pajtások ! A fészbukot telesíró malévosok elfelejtették megköszönni a kifizetetlen beszállítóknak az évi 1 ingyen repülést ! A Wizzair nyert ! A dolgozói győzték le a malév dolgozókat ! A vesztes miért nem tart öszödi beszédet magának ? Utána sokkal jobb lesz.

hazank fia 2012.02.09. 18:35:54

@Szamiz67:
Naivitasod lenyugoz. Remelem eleted soran nem mindent a wikipediara fogsz alapozni.

Közbiztonság Szilárd 2012.02.09. 18:57:26

Milyen piaci eszközök, baszd meg?

Az mióta piaci eszköz, hogy ha az egyiknek szarul megy, akkor állam bácsi ad neki pár milliárdot, a versenytárs meg oldja meg, ahogy tudja?

A Malévnek meg kurva sok léhűtője és nagyon kevés dolgozója volt, azért voltak több ezren. Műszaki embere alig volt, a gépeit ugyanis bérmunkában szervizelte az Aeroplex (mert a Malév vezetősége Déri Tamással (Tensi Tours - a sajátcégének akkor is fillérekért adta bérbe a Malév-gépeket, és még mindig nem ül hűtlen kezelésért börtönben) és az ő félgörög Szamarasz János barátjával az élen volt olyan fasz 1992-ben, hogy átadta egy vegyesvállalatba a teljes műszaki gárdáját bagóért (2 millió dollár), és aztán ezt a pénzt ki is fizette kb. 1 év alatt a vegyesvállalat nyakára ültetett, teljesen tehetségtelen 5-6 db amerikai igazgatónak (Lockheed).

Persze a léhűtők az irodákban maradtak dögivel.

Közbiztonság Szilárd 2012.02.09. 19:02:26

Azt meg tanuld már meg, idióta, hogy a police officer NEM rendőrtiszt, hanem közrendőr.

moncayo 2012.02.09. 19:08:09

Ez olyan baromság, mit egy sikeres országot (pl. Svájc) megjelölni Magyarország csődközeli helyzetéért. A WizzAir azt tette, ami a dolga, versenyzett. A Malév meg BKV-st játszott. (lopkovics, elfekvő pártkáderek, stb.)

Csak jól jártunk a halálával.

komplikato 2012.02.09. 19:27:33

@moncayo: Azért ha fenti sorok igazak a Wizzair alapjairól, akkor az árnyalja a helyzetet. Ha pedig a Wizz és a Ryan is kapott zsetont miközben mantrázták, hogy a MALÉV meg lesz mentve ... az meg megérne egy misét, miért és hogyan???
Ez az egész mindennek látszik csak versenynek nem. Kb. akkora verseny van mint átlag magyar közbeszerzésen. Semekkora.

sYg · http://lokoszt.blog.hu 2012.02.09. 19:31:15

BUD egyértelműen elvesztette a tranzitutasokat ez tény, a Malév meg -szinte- belőlük élt. Napi szinten, NON Schengen átlagolva reggel 4-500 délután kb 600 utas volt, délben DUB LGW nagyon felhúzva 100fő, tehát kb1200 napi átszálló utas, az érkező Schengen belsőt így hirtelen nem tudom mondani, saccolnám csak. A többiek előbb-utóbb előkerülnek, bár nyilván jó pár évig nem közelíti meg a tavalyi amúgy is rekord évet

különvélemény 2012.02.09. 19:33:45

@negondolkozz!majdénmegmondom!:

Ez a lényege a fapadosnak, a legolcsóbb időpontokban száll le, mert ugye azt sem ingyen adják.

Akinek van pénze, az megfizeti, hogy kicsekkolás után még kényelmesen kiér a reptérre és felszáll, aki viszont csóró, az nem panaszkodik, ha 03-kor száll fel vagy le a gépe.

User2.0 2012.02.09. 19:49:52

Lehullt a lepel: Oszkó Péter a Wizzair igazgatósági tagja. Innen nincs mit magyarázni, ő aztán tökéletesen tisztában volt vele, hogy mit kell tenni a Malév ellehetetlenítése érdekében. Ennek az embernek semmi nem szent, az a pár ezer ember, akit ezzel tönkretett az mindegy. Egy igazi hóhér...

Környezettudatos 2012.02.09. 20:13:31

@Ellensúly: Nem gusztustalan. A gusztustalan az az, amit a malév és a magyar állam összekacsintva művelt. Na, az gusztustalan. Olyan magyar. Ismerős: "okosba megcsinyájjuk-e!"

herut 2012.02.09. 20:30:23

Oszkó szerepét,jövedelmeit,befektetéseit,vagyonát alapból megvizsgálnám.Minő véletlen ez a konkurensnél betöltött igazgató tanácsi poszt!

Kámasuka 2012.02.09. 20:38:53

Oszkó volt még nemrég a cuclibbantak hőse, meg szakértői kormány várományosa!

Gondolom a legfeddhetetlenebb ember akit találtak...:)

Szamiz67 2012.02.09. 21:13:48

@Kompli: Mindesetre a Wizzair 650%-al hatékonyabban működött tavaly, mint a Malév....

Kámasuka 2012.02.09. 21:37:11

@Szamiz67: Igen, és ebben az is közrejátszott hogy Oszkóval szétverette a Malévet. Persze ez is hozzátartozik az üzlethez. Szockó recept szerint.

Szamiz67 2012.02.09. 21:50:57

@BenFranklin: Nem tudom hány éves vagy, de a Malév az elmúlt 20 évben pont ilyen szarul működött, 2-3 évente lecserélték a vezetőt, aki megígérte, hogy jövőre 0 ,aztán a csillagos ég, oszt mégse, 2-3 évente beugrott 30-40 milliárd adópéz a Malévbe. Váradi valamikor 2002 körül volt Malév vezér, 2010-ben a Malév már nem osztott, szorzott a Wizzairnek, mivel Wizzair közel 4x akkora utasforgalmat boyolított le már akkor is. A Malévba és Ferihegyre pártokat, ciklusokat átívelően volt rendőri, nemzetbiztonsági emberek vannak beágyazódva és a szakszervezetek szerepe is véleményes. Ezek a háttér emberek nagyon keményen beleavatkoznak, hogy mi történjen, történhet. Ja, egyébként az elmúlt 20 év minden elemzése a Malév lehetetlen helyzetét vázolta, mert nem sikerült nagy szövetségest találnia, fapadossá válhatott volna, de ahhoz a munkaerő állomány 70%-át ki kellett rúgni, azt meg nem vállalta fel a politika.

Szamiz67 2012.02.09. 21:53:36

@BenFranklin: Persze nyugodtan Oszkozhatsz, meg szockózhatsz, pedig a Malév esete, példája megérdemelné, hogy az állam szerepét, súlyát, a 750e. állami/önkormányzati alkalmazott megtartásának okait elemezzük.

Pamuk 2012.02.10. 10:34:05

Ha a könnyek felszáradtak, az érzelmek egy picit lohadnak, és képesek lesztek nem érzelmi kérdést csinálni a dologból, akkor, és talán csak akkor megérthetitek a dolgokat.

Megérthetitek, hogy a nemzeti pántlikával átkötött tízmilliárdok önáltatások, hogy a malév úgy volt szarkupac, ahogyan volt, hogy nincs már ilyen, hogy nemzeti légitársaság, és hogy Ti mint utazóközönség jártok a dologgal jól.

Megérthetitek, hogy több pénzt hoz a turizmusnak ez a döntés, és a pezsgő verseny, mint 10 formaegy, és talán egyszer ráéreztek a repülés igazi lehetőségeire is.

Mondjuk ha ilyen összefércelt okfejtéseken nőttök fel, mint ez a felhívás itt fentebb, akkor erre nem sok esélyt látok.

Üdv Ryanair, üdv Wizzair,!

wizzairbojkott 2012.02.10. 11:10:26

A hír igaz.

A szerveződő bojkotthoz az alábbi közösségi oldalakon lehet csatlakozni:

Facebook: www.facebook.com/pages/Wizz-Air-bojkott/343732362316502?sk=wall

Google+: plus.google.com/b/109502151838324085703/109502151838324085703/posts

Fiesole 2012.02.10. 12:55:22

A Malévot/Wizzairt érintő postok a legnagyobb modorosság-gyűjtemények:)
Vannak ugye a főokos kommentelők, akik olyan rendszeresen használják a repülőjáratokat mint mások a 7es buszt és ezt fontosnak tartják másokkal is megosztani. BUD-TGM W6 777-el pfffffff
Aztán minden második komment "ezért tart itt az ország", "ez olyan magyaros" , "az okos magyarok"
És az elmaradhatatlan orbánozás (holott elég lenne pár nevet említeni, pl. Oszkó)
Szakadok a röhögéstől:)))

flea 2012.02.10. 13:22:25

@Fiesole: _bármely_ indexcímlapos blogposzt pillanatok alatt közhelygyűjteménnyé változik pusztán a mennyiség okán, még az sem kell, hogy a témának legyen valami közéleti vetülete. (Itt jegyezném meg, hogy a közhelyek kiemelése és az azokon való "szakadás" maga is közhely, annál is inkább, mert _vannak_ tartalmas kommentek is, ha nem is többségben.)

Navarone 2012.02.13. 08:52:05

@Martian: Malmö, Sturup Repülőtér. Busszal bent vagyok a repülőtérről a központi pályaudvarnál gyorsan, onnan vonattal megyek bármerre. Miért lenne kies? Mennyivel jobb Ferihegy? Onnan is csak vonattal vagy busszal tud továbbmenni az utas, vagy taxit hív és örül, ha nem vágják át száz euróval.

Navarone 2012.02.13. 09:31:55

@keptelen kepkeret: ne haragudj, de nem volt igazad. Meg van adva a méret, amit fel lehet vinni a fedélzetre. Ha annál nagyobb, nem viheted fel. Erről nem az a lány tehet, akit leüvöltöttél (ami mellesleg a te szégyened, nem az övé, pláne a cigányozás), hanem te fogadtad el, amikor repülőjegyet vásároltál. Mellesleg a hócipőm tele van azokkal a csórókkal, akik telepakolják bőrönddel a fedélzetet, és nem tudom feltenni a kistáskám és a kabátom, mert lógnak ki a bőröndök, amiknek a csomagtérben lenne a helye. Ha nincs erre harminc euród, sajnálom, de nem volt igazad a lánnyal szemben, ezt jó, ha tudod!

király vagyok 2012.02.13. 09:35:46

jól beszész teso szoszi aki csorró geci az ne röpkögyék menyen gyalog vagy szekérre majd odaér de baszkodgyon a repölőn
bele kéne verni mindegyiknek a fejibe aztán röpködhet a csöves asz anyába

Globetrotter2014 2012.02.13. 09:44:42

Hirtelen beugrott hogy mekkora szemétséget csinált a Ryan anank idején a Wizzel a frankfurti járatra, kinyírta a Wizzt egyszerű felfaló árazással, aztán lazán felföggesztette a járatát, mert a Ferihegy pénzt mert kérni a fogadásért.

Én a helyükben háromszor is megfontolbnám hogy még egyszer adjak a Ryan szavára....

flea 2012.02.13. 10:05:40

@ZF2: a Ryanair ritka szarrágó banda, elég, ha a mostani híreket nézed: gátlástalanul hazudnak bármiről. De más szemszögből meg ők voltak azok is, akik fontolgatták, hogy pótdíjazzák a kerekes székeseket, mert az mennyi helyet foglal és micsoda plusz macera. Szánalom.
süti beállítások módosítása