Utolsó kommentek

Címkék

alkohol (1) anorexia (2) arzén (1) auchan (1) bambi (1) bánó andrás (1) batiz (1) bbc (2) begium (1) bicikliut (1) BKK (1) bkv (1) budai bernadett (1) budapest (3) búzaégetés (1) cigány (2) coca cola (1) csernobil (1) daniel pipes (1) danks (1) daróczi (1) da vinci (1) demcsák zsuzsa (1) demszky (1) dinnye (1) dopping (1) drog (1) dr frank schirrmacher (1) dugó (1) egyszarvú (1) élelmiszerfegyver (1) előfizetés (2) elöregedés (1) európai parlament (4) eurovízió (2) félelem (4) felvonulás (1) fénykép (1) fóbia (2) foci eb (1) fodor gabor (1) fogkrém (1) fogselyem (1) fogyás (2) főváros (3) friderikusz (1) gellért tér (1) globalizáció (5) google (1) gorbacsov (2) grúzia (1) gyilkosság (1) gyorskaja (1) gyurcsány ferenc (2) gyurma (1) háború (4) haiti (1) hajdú péter (1) hamburger (1) hamisítás (4) hasonmás (1) hidegháború (1) hírek (1) holdraszállás (1) honduras (1) hűtővíz (1) ingyen kenyér (1) internet (1) i jános pál (1) jános pál pápa (1) kávé (1) kerekpar (2) kerékpárosok (2) kgb (3) kim dzsong il (1) kisebbség (2) konspi vizuál (2) könyvajánló (1) kőolaj (1) kormányzati negyed (1) közvélemény kutatás (1) lapszemle (6) lenin (1) london (1) margit híd (1) marsi élet (1) maszkos ferfi (1) média (2) mekka kóla (1) melegek (2) merénylet (3) mérgezés (1) metró (2) mobil (2) napóleon (1) navracsics tibor (1) nol (1) norbi (1) obama (1) olimpia (4) olvasoi level (1) orban viktor (1) oroszország (1) összeesküvés (6) pálffy istván (1) para (1) parkolasi cegek (2) peking (1) pekingi olimpia (1) penny (1) pláza (1) politikai korrektség (5) putyin (1) rakpart (1) retusálás (1) roma (1) sándor (1) sivatag (1) skynet (1) slota (1) stohl andrás (1) szabotázs (5) szabó pál (1) szakadás (1) szdsz (2) szegénység (1) széles gabor (1) szíjjártó péter (1) szóvivő (1) szóvivó (1) térképészet (1) terror (1) tévé (1) time magazin (1) torgyán józsef (1) toroczkai (1) történelem (1) Ukrajna (1) unikornis (1) városligeti tó (1) vatikán (2) viaszbábú (1) viktortotó (1) világbank (2) vodka (1) vörös tér (1) wada (1) web 3.0. (1) Címkefelhő

Gombok

Halj meg időben! - összesküvés az öregek ellen

2008.06.27. 12:15 -

25 komment

Az úgynevezett társadalmi reformok, ha kizárólag pénzügyi szemlélet vezeti őket, mindenképpen az öregek ellen irányulnak.  Az időseket a gazdasági guruk tehernek tartják, akik már nem tudnak termelni, nem hasznosak a közösség számára, inkább felélik a fiatalok elől a tartalékokat. Vajon ahogy egyre-jobban fogynak a természeti erőforrások a világban és egyre szűkösebb a hely, a társadalom előbb-utóbb kirekeszti, ellenséggé teszi az aggastyánokat? Tény: a Föld nem képes eltartani 8-10 milliárd embert. És minél kevesebbeknek kell osztozniuk a javakon, annál több marad a nyerteseknek. De vajon meddig hajlandóak elmenni a globalizáció haszonélvezői kényelmük és hatalmuk fenntartása érdekében? Készülnek-e titkos tervek a világméretű humánerőforrás-leépítésre?

A Matuzsálem-összeesküvés

Dr. Frank Schirrmacher, „A Matuzsálem összesküvés” című könyve (amely tavaly óta hazánkban is kapható) szerint az összeomló nyugdíjrendszer mellett a nemzedékek háborúja is fenyeget bennünket. A társadalom nagyobbik fele rövidesen 50 évnél idősebb lesz, amit kultúránk még soha nem tapasztalt, ezért nem is tud megfelelően kezelni. Az ismeretlen pedig félelemmel tölt el bennünket, ezért az öregek hátrányos megkülönböztetése hamarosan általánossá válik.  Schirrmacher szerint a média és a reklámok már ma is olyan képeket közvetítenek, ahol az erős fiatalok, a szex, a produkció és a reprodukció körül forog minden. Vagyis olyasmikről van szó, amik már nem jellemzőek az idős emberekre. Ez az öregség-rasszizmus egyik igen hatásos formája, amelyet lépten-nyomon belénk próbálnak sulykolni. De vajon mi lesz következő lépés?

A grandiózus népességcsökkentés terve

Az ún. luganói tanulmány szerint nem más, mint kollektív leépítés! A kitalált, de valós adatokon és hivatkozásokon nyugvó írás szerint "grandiózus népességcsökkentő terv" készül, amelyet egy szakértői csoport a "titkos megbízók" asztalára letesz, akik azt csupán a kiválasztott államfőkkel, titkosszolgálati vezetőkkel, vállalati- és pénzvilág-irányítókkal beszélik meg. A tanulmány modelleket ad, hogyan lehet rövid- és hosszútávon megszabadulni az öregektől, amelyek mindegyike szörnyű, cinikus és kegyetlen. Összegyűjtöttük ezek közül azokat, amelyekre a témában való különösebb elmélyedés nélkül, a mindennapokból is ráismerhetünk!   

· Kívülről kirobbantott belső háborúk
· A helyi kisebbségek, elégedetlen csoportok felfegyverzése
· Elszegényítés és éhínség: a mezőgazdaság további liberalizálása, a szegény országok mezőgazdaságának legyengítése, a fejlett országoktól való függőségük növelése; (l. korábbi írásunkat)
· Differenciált beteggyógyítás (azokra koncentrálni, akik tudnak fizetni)
· A drogok legalizálása
· A csecsemőhalandóság jelentősen növelhető a fejlődő világban azzal, ha az anyákat lebeszélik a szoptatásról, és rábeszélik a tápszerek használatára, ami növeli a fertőzések lehetőségét
· Az abortusz és sterilizáció bátorítása
· A gyermekvállalás érzelmi fontosságával szemben az anyagi hátrányainak hangsúlyozása

Durva?

A fenti elmélet talán elsőre bizarr, és sokan nem tudják (vagy akarják?) elfogadni ezt az érvelést, de azért érdemes elgondolkodni rajta. Ha a transznacionális cégek egyedül a tulajdonosok érdekeit szolgálják, ha a kormányok egyre tehetetlenebbek a globális erőkkel szemben, ha a pénz uralma mindenre rátelepszik, akkor valóban nem marad más hátra, mint a feleslegessé váló emberek "kiküszöbölése" a rendszerből, a tőlük való megszabadulás? Talán igen is, meg nem is. Igen, mivel a világban zajló folyamatok (elöregedés, népességnövekedés, erőforrások felélése) alapján ez a lelkiismeretet nélkülöző út a könnyebb, mintsem leülni dolgozni, és esetleg olyan megoldást találni, amely lehetővé tenné a javak egyenlőbb elosztását, másfelől viszont nem, ugyanis a látszatra adni kell, a hatalom pedig mindenekelőtt az illúzió. Akárhogy is, szeressük szüleinket, nagyszüleinket!

A bejegyzés trackback címe:

https://konspiradio.blog.hu/api/trackback/id/tr90541772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Roy 2008.06.27. 13:18:16

Mi is tudunk harcolni.

Sóskifli 2008.06.27. 13:30:50

Írjátok oda, hogy a Scolar Kiadó adta ki. Köszönöm

blogart · http://blogart.blog.hu 2008.06.27. 13:34:02

A dolog negyven éve van napirenden. A nyolcvanas években volt is egy olasz sci-fi Ugo Tognazzi-val: Éjszakai utazók címmel. Az öregek ott luxus haláltáborokba voltak zárva és egy-két év alatt megsemmisítették őket. Az öreg kort 49-től mérték.

HKati 2008.06.27. 13:43:22

Még az is érdekes lenne, ha lenne munka! Akkor az idösebbek sem lennének "eltartottak". Mert munka, ugye, 40 év fölött nemigen van. Már a HR managereken sem jut túl az ember.

BMG · http://az.URLem.meg.fog.jelenni.hu 2008.06.27. 14:00:16

hogyan lehet egy adat kitalált de valós?

verlan 2008.06.27. 14:05:33

Ne legyenek illúzióitok. Talán nem azonnal és nem pontosan így, de alapjában véve igen. És nyugodtan higgyetek a szemeteknek és fületeknek.

niemand alfonz 2008.06.27. 14:07:02

nekem ez nem kerek. a fent felsorolt lépések nem az öregek, hanem a fiatalok számát csökkentené leginkább. magyarán a rendszer még inkább egyensúlytalan lenne.

vegyeskazetta · http://vegyeskazetta.blog.hu 2008.06.27. 14:17:09

Alfonznak igaza van. Mitől lenne ezektől rosszabb épp specifikusan az öregeknek? De ha már valakinek rosszabb lesz, azok a fiatalok.

A cikk egyébként akkora marhaság, szinte maga a meta-összeesküvés-elmélet. Már nincs se elmélet, se célcsoport, se bűnbak, csak a nagy-nagy összesküvés ("Már megint ezek jártak jól").

Atis64 · http://www.sagaontour.ca 2008.06.27. 14:19:34

1. BMG: az írás kitalált, mely egyébként valós adatokon alapszik... 2. Úristen, már csak 5 évem van hátra?! 3. Miért nem tudok az írásból kopipéjsztelni??? 4. Éljen gyurcsányi - 1 másik bolygón!

nyekk 2008.06.27. 14:20:26

Pontosan így van. Csak a nem kívánatos csoportok nem életkor szerint alakulnak ki, hanem anyagi helyzet szerint. Ademokrácia nem csak hogy a pénz korlátlan diktatúrája, hanem még farizeus is. Nem kerülsz kényszervágásra, viszont jogodban áll éhen halni, megfagyni, stb... És ennek érdekében szép sumák és álszent módon a társadalom már most mindent megtesz. Mindenki nézzen magába: az utcán fosban, húgyban kannásborban fetrengő csövest ki sajnálná, kinek hiányozna, ha likvidálnák (persze diszkréten, valami elzárt vágóhídon.). Ha nagyon őszinte lennék; nem hogy hiányozna, hanem mindenki örülne, ha eltakarítaná valaki. Nem itt a végén kellene megfogni a bajt, hanem olyan rendszert bevezetni, hogy mikor még ér valamit az ember, ne induljon el az ide vezető úton. Csak ezt a rendszert már nem kapitalizmusnak hívnák.

csak úgy 2008.06.27. 14:42:08

Ezt egyszerűen nem értem.
Némi ellentmondádt látok.
Szóval túl sok lesz az öreg a mi társadalmunkban, koloncként kezelné őket a fiatalabb korosztály.
Nemzedékek közötti ellentét alakul ki. Ez eddig logikus.
De a a titkos összeesküvés szerint elvégzendő teendők akkor miért a fejletlen országokban akar létszámleépítést végrehajtani?
Ezzel olesz nálunk kevesebb öreg?
VAgy a fejelettebb országokban akarja ezt megtenni?
A háborúk általában a fiatalabb korsztályt szokták érinteni, ők harcolnak.
Vagy kifejezetten veterénokbból álló seregeket álítanak fel?

Pusztuljanak 2008.06.27. 15:58:23

Indiára és kínára atomot kell dobni és a földig rombolni.
És onnantól a világ legtöbb problémája meg lesz oldva!
esetleg még fekete afrikát is meg lehet kicsit bombázni!

floorwalker 2008.06.27. 16:02:11

Sztem is sántítanak a pontok, így kapásból, épp a fejlett országokban nagy a nyugdíjas korúak száma, a drogra is inkább a fiatalokat lehet "rákapatni". A háborók igazoltan "elvékonyítják egy ország népességfáját". A gyermekek fel nem vállalása szintén suicid az egész emberiségre nézve. Ez a mű inkább csak egy antikrisztusi nézőpont, szociológiailag sánta. :)

Lord_Cica (törölt) 2008.06.27. 16:23:53

A recept nagyon egyszerű: a nyugdíjon kívül saját számlára is félre kell tenni pénzt, mert az előbbiből nem sokat fogunk viszont látni. Igazából a kötelező nyugdíjalapba fizetést is hülyeségnek tartom, bár figyelembe véve, hogy a lakosság nagyrésze szellemi fogyatékos, aki nemhogy 30-40 évvel, de még 1 hónappal sem tud előre gondolkodni, hanem költ mint a disznó, talán érthető a "kötelező" nyugdíj.

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.06.27. 16:29:49

Ekkora okorseget. A kritikus gondolkodas hol marad? Nezzunk nehany hibat: "A társadalom nagyobbik fele rövidesen 50 évnél idősebb lesz"
1., Melyik tarsadalom? A Fold ugy en-bloc? Mert az baromira nem, amig gyorsulo utemben (exponencialisan) no a nepesseg, addig nem tud egyben oregedni is, hiszen pont az tortenik, hogy minden evben tobb ember szuletik, mint az elozoben.
2., Vagy a fejlett tarsadalmakrol beszelunk? Akkor miert nem azt irod (vagy azt irja a konyv szerzoje)? Arra sem hiszem, hogy igaz lenne, hogy az emberek fele 50 evnel idosebb lenne belathato idon belul (vagyis gyakorlatilag 50-75 kozott ugyanannyi ember lenne, mint 0-50 kozott).

A tulnepesedesnek hogy megoldasa az oregek leirtasa, ha pont a szaporodassal van baj? (BTW ugye itt a fenti ellentmondas a tulnepesedes es az oregedo tarsadalom kozott.)

Hogy fer ossze a gyerekvallalastol valo elnantoritas es az oregek kiirtasa? Marmint akkor most mi kinek az erdeke? Van egy 20-30 kozotti korosztaly, amelyik ki akarja irtani az 50+-osokat (nyilvan 20 even belul, kulonben mi is belecsuszunk), es kozben meg akarja akadalyozni, hogy alatta kialakuljon egy hjasonlo korosztaly, ami ezt teheti vele? Ennek semmi ertelme. Hol az oregek ellehetetleniteserol megy a hablaty, hol a szuletesek gonosz visszafogasarol, hol arrol, hogy egyebkent meg tulnepesedes van, ami ugye rossz. Pont ugy, mint a szuletes szabalyozas.

Aztan a haboruk jellemzoen pont nem az oregeket tizedelik meg a legjobban, hanem a hadkoteles koru nepreteget, akik szerinted osszeeskudnek a felmenoik es a jovendobeli leszarmazottaik ellen.

Es ennyi ertelmetlenseg osszejott egy max egy nyomtatott oldalnyi szovegnek megfelelo postbol. Mennyi lehet meg a konyvben...

Victum 2008.06.27. 18:07:04

Az összeesküvéselméletekben való gondolkodás az elmeháborodottak jellemző működésmódja. Legfontosabb jellemzője a valóságkontroll hiánya. Tessenek óvatosan használni, mert később már nehéz abbahagyni, és végleg úgy tetszenek maradni!

AP (törölt) 2008.06.27. 18:23:51

Azzal lesz kevesebb nyugger, ha Afrikában megölik a csecsemőket tápszerrel?
Hű, micsoda elmélet.

Inkább meg kéne nézni, Japánban hogy mennk ezek a dolgok, hogy kezelik az öregeket! Aztán azt kéne lemásolni. Ennyi.

Brooaf 2008.06.27. 18:36:23

Utoljára egy Adolf Hitler nevű elmeháborodottnak jutott eszébe szelektálni. A legnagyobb népirtást meg a kereszténység végezte Afrikában a különböző ráhatásai lévén, pl aids a keresztény területeket a fogamzásgátlás tiltása miatt embermilliókat ölt meg. Míg a muzulmán területeken semmi. Tehát ha így vesszük akkor Jézus volt a világ legnagyobb tömeggyilkos mészárosa, mert senki nevében nem öltek meg meg annyi embert. :) Kéne valami szuper Ps3 játék Jézus a hentelőgép címmel. :)

Brooaf 2008.06.27. 18:37:17

Mármint szándékosan vagy simán vallási hülyeségből.

[Sven] 2008.06.27. 18:44:31

Végre, végre köszönöm. Ezekszerint még minimum egy ember van a világban aki így gondolkodik mint én. Az öregek (hozzáteszem: valamilyen fogyatékkal élők sem) nem hasznos tagjai a társadalomnak, ami pontosan addig nembaj, amíg mindenkinek jut mindenből. De ahogy itt is olvashattuk ennek az időnek hamarosan vége. Lehet én vagyok a szemét, meg biztos közrejátszik a gondolkodásmódomban a tény, hogy sosem ismertem a nagyszüleimet, de tényleg lassan el kell gondolkoznunk rajta: hogyan tovább?

boblaci 2008.06.27. 19:28:38

[swen!
"de tényleg lassan el kell gondolkoznunk rajta: hogyan továb?"
Nagyon egyszerű! Elsőnek a szüleiddel kell kezdeni!
ki kel irtani ŐKET!!!
Főleg azért, mert ilyen barmot nemzettek!

LongJohnHolmes 2008.06.27. 19:31:25

Döntéseket nem a fiatalok hozzák. Így nem fogják az idősek magukat kiiktatni.
A túlfogyasztásért nem az idősek a felelősek.
Az idősek kiírtása a bölcsességet törölné el. Anarchiához vezetne.

A föld még nagyon sok embert képes lenne eltartani, ha nem lenne ekkora pazarlás.
De azért pazarolunk, mert élni jó. Nem vegetálásra születtünk, hanem hogy élvezzük az életet.

Sokan kutatják az élet értelmét: Jelentem az emberi (földi) életnek semmi értelme !!! Ha nem lenne a földön egyetlen papucsállatka, akkor sem lenne semmi baj. Ha nem születtél volna meg senkit nem érdekelne.

Aki képes 20 éves korára megérteni, hogy az élet lényege nem a nyugdíjaskorra való félretevés, annak jó esélye van, hogy teljes életet éljen. Aki azért reszket, hogy miből lesz nyugdíja, az 30 éven át nyugtalan, szemben azzal, aki nagyívben leszarja, hogy miből lesz nyugdíja. Aztán ha eljön a nagy nap, akkor majd a röhög a "hangyanyugdíjas" a "tücsöknyugdíjason". De a tücsök 30 évig élt fiatalon nyugodtan, míg a hangya max 15-öt fog élni öregen-betegen ------- nyugodtan. A tücsök meg éhenhal.
Szabály: Bármit megtehetsz, csak a kórházat és a börtönt kerüld el.

AZ ÉLET NEM VALAMINEK A FŐPRÓBÁJA, AMI MAJD ELJÖN EGYSZER !

(bárcsak ezt valaki elmesélte volna nekem mikor 20 éves voltam)

Ilyen baromságokat, mint ez az elmélkedő, bárki elő tud állítani. Csak neki volt bátorsága publikálni. Hogy mi vitte erre az kétséges.
Szerintem ez egy nagyon beteg és gonosz ember.

[Sven] 2008.06.29. 13:09:40

boblaci, kezdjük a tiediddel, ők biztos idősebbek, na meg említettem, hogy az egyéb életképtelenekkel is ezt kéne tenni, így TE IS VESZÉLYBEN VAGY!

[Sven] 2008.06.29. 13:16:50

LongJohnHolmes: "Döntéseket nem a fiatalok hozzák." - Ezt mire alapozod? Minden fontos pozícióban fiatalok vannak, ha te nem így látod akkor bizony nem látsz tisztán. "A föld még nagyon sok embert képes lenne eltartani" - Ez se igazán helytálló, vagy attól függ milyen körülmények közt, ha mindenkiből afrikai éhező lenne nyílván többen elférnénk/kevesebb lenne a szükséglet. " Az emberi életnek semmi értelme" - Na ezt csapta ki a biztosítékot! Ha nálad így van, nagyon sajnálom, akkor minek élsz? Lődd fejbe magad. Na ugye.
süti beállítások módosítása