Utolsó kommentek

Címkék

alkohol (1) anorexia (2) arzén (1) auchan (1) bambi (1) bánó andrás (1) batiz (1) bbc (2) begium (1) bicikliut (1) BKK (1) bkv (1) budai bernadett (1) budapest (3) búzaégetés (1) cigány (2) coca cola (1) csernobil (1) daniel pipes (1) danks (1) daróczi (1) da vinci (1) demcsák zsuzsa (1) demszky (1) dinnye (1) dopping (1) drog (1) dr frank schirrmacher (1) dugó (1) egyszarvú (1) élelmiszerfegyver (1) előfizetés (2) elöregedés (1) európai parlament (4) eurovízió (2) félelem (4) felvonulás (1) fénykép (1) fóbia (2) foci eb (1) fodor gabor (1) fogkrém (1) fogselyem (1) fogyás (2) főváros (3) friderikusz (1) gellért tér (1) globalizáció (5) google (1) gorbacsov (2) grúzia (1) gyilkosság (1) gyorskaja (1) gyurcsány ferenc (2) gyurma (1) háború (4) haiti (1) hajdú péter (1) hamburger (1) hamisítás (4) hasonmás (1) hidegháború (1) hírek (1) holdraszállás (1) honduras (1) hűtővíz (1) ingyen kenyér (1) internet (1) i jános pál (1) jános pál pápa (1) kávé (1) kerekpar (2) kerékpárosok (2) kgb (3) kim dzsong il (1) kisebbség (2) konspi vizuál (2) könyvajánló (1) kőolaj (1) kormányzati negyed (1) közvélemény kutatás (1) lapszemle (6) lenin (1) london (1) margit híd (1) marsi élet (1) maszkos ferfi (1) média (2) mekka kóla (1) melegek (2) merénylet (3) mérgezés (1) metró (2) mobil (2) napóleon (1) navracsics tibor (1) nol (1) norbi (1) obama (1) olimpia (4) olvasoi level (1) orban viktor (1) oroszország (1) összeesküvés (6) pálffy istván (1) para (1) parkolasi cegek (2) peking (1) pekingi olimpia (1) penny (1) pláza (1) politikai korrektség (5) putyin (1) rakpart (1) retusálás (1) roma (1) sándor (1) sivatag (1) skynet (1) slota (1) stohl andrás (1) szabotázs (5) szabó pál (1) szakadás (1) szdsz (2) szegénység (1) széles gabor (1) szíjjártó péter (1) szóvivő (1) szóvivó (1) térképészet (1) terror (1) tévé (1) time magazin (1) torgyán józsef (1) toroczkai (1) történelem (1) Ukrajna (1) unikornis (1) városligeti tó (1) vatikán (2) viaszbábú (1) viktortotó (1) világbank (2) vodka (1) vörös tér (1) wada (1) web 3.0. (1) Címkefelhő

Gombok

Melegfelhajtás reloaded

2008.06.30. 14:12 -

31 komment

Kiknek és miért jó, ha a melegek és „Hunnia serege” összecsapnak a szombati Meleg Büszkeség-napi felvonuláson? A rivaldafényből már-már kikopó Toroczkai László és Budaházy György minden bizonnyal örülne egy balhénak, amellyel visszaszerezheti saját tárborában is megcsappant népszerűségét. Eközben a felvonulás szervezői sem igazán törekednek a nem várt események elkerülésére, és a média is intenzíven részt vesz a balhé-hangulat megalapozásában: akármi lesz szombaton, ezt a botrányt már elkönyvelték. És ha feltesszük a kérdést, általában kik profitálnak a szélsőjobbal való riogatásból, talán azt is megláthatjuk, miként válhat a politika egyik játékszerévé a tolerancia nemes eszméje. 

A feszültséget a Meleg Büszkeség-napi rendezvényt népszerűsítő plakátsorozat első darabja (lásd az írás alatt) váltotta ki, amelyen három lengén öltözött, hét-nyolc év körüli kisgyerek szerepel, alattuk pedig a szlogen: "Gyerekként azért is kiálltál, amiről azt sem tudtad, miről szól. Most Rólad van szó. Magadért kell kiállnod!". Bátor válasz a tavalyi melegfelvonulást követő erőszakra, vagy ügyes marketingfogás, szándékos provokáció a figyelem vonzására? A végeredmény szempontjából mindegy.

Baljós árnyak

"A minden alapvető tradicionális erkölcsi értéket lábbal tipró homokos söpredék magamutogató nyilvános felvonulást és utcabált szervez, hirdetve ezzel Magyarország aberráltak és idegenek általi megszállását. [...] Nem hagyjuk, hogy ilyen-olyan színű külföldi aberráltak erőszakolják rá a maguk idegen és beteg világát Magyarországra." Ezzel a szöveggel tett közzé a melegfelvonulást elítélő felhívást az időről-időre street fighter-ként felbukkanó Budaházy György és Toroczkai László. Valóban rég szóltak már a hírek e két díszes figuráról, frusztrálhatta szegényeket, hogy a nép kezdi őket elfelejteni, kéttucat követőjükkel és a párszáz, alkalmanként hozzájuk csapódó bámészkodóval együtt. Itt vannak hát újra!

A „felelősök” felelőtlensége

Léderer András, az SZDSZ Új Generáció elnöke tovább növelve a feszültséget közleményben tudatta: „Készülnek az Árpád-sávos neonácik is, egyre bátrabban és nyíltabban szervezik azokat a tavalyihoz hasonló erőszakos bűncselekményeket, amiket végre akarnak hajtani a felvonulók ellen.” A nácizás hatására vajon több vagy kevesebb ellentüntető várható szombaton? "Egyértelmű a provokáció! Itt valakik nagyon azt akarják, hogy szétverjük a melegfesztivált. Aztán lehet siránkozni, hogy itt van a fasizmus.” - szól egy az elmúlt hetek eseményeire reagáló, a sajtóban sokat idézett internetes fórumbejegyzés. Nem csoda, hogy maguk a melegek is megosztottak: sokan közülük attól tartanak, hogy a plakátkampány csak ellenségeket szerez nekik.

Hát mi lesz itt, emberek?!

Vajon akkor is botrányt várnánk a hétvégétől, ha nem csapna ekkora hírverést a média az ügy körül? Kiknek jó a negatív hangulatkeltés, amelynek eddigi legnagyobb vesztesei valószínűleg nem mások, mint a melegek? És vajon valóban ez a legfontosabb kérdés ma Magyarországon, mint azt a sajtó egy része sugallja? Ne féljen, Kedves Olvasó, lehet, hogy egy sötét szobában a beszédírók már fogalmazzák az erőszakos cselekmények esetére szánt, a „szélsőjobboldali rasszizmus” újabb cáfolhatatlan bizonyítékára reagáló felháborodott nyilatkozatokat. Vagy kémlelő szemünket inkább külföldre vessük, és a nemzetközi turisztikai konkurencia mozgatja a szálakat a háttérben, azt várva, hogy a botrány híre és a felvonulásnak helyt adó Andrássy út csatatérré változtatása elriasztja a hazánkba készülő utazókat? Igen, talán ez a legvalószínűbb elmélet. De hogy mi az igazság, és lesz-e balhé a Belvárosban július 5-én, nem tudjuk…


A bejegyzés trackback címe:

https://konspiradio.blog.hu/api/trackback/id/tr91546028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freakkutya 2008.06.30. 15:48:12

Ahoj!

Biztos, hogy lesz balhé, mert a liberális banda ki nem hagyná ezt a lehetőséget.
Csak az a gáz, hogy az emberek mindíg bekapják ezt a lerágott csontot!

AP (törölt) 2008.06.30. 15:54:02

A liberális banda fogja megveretni saját magát, vagy miben látod a nagy lehetőséget?

freakkutya 2008.06.30. 15:57:28

Toroczkai..Budaházy bruhaha!!!

Ahoz sem kell nagy ész, hogy az ember rájöjjön kiknek is dolgozik ez a két alak. Szépen bedobták őket a köztudatba anno mint hiteles, jobboldali szereplőket, közben meg szépen, biztosan dolgoznak a "széthullott"koalíciónak.

freakkutya 2008.06.30. 15:58:50

Abban, hogy megint kiterítik az antiszemita, rasszista, kirekesztő Magyarország lapokot ahogy szokták.

fromme 2008.06.30. 16:27:59

A Tóth-ból Torockaivá lett László ezt írja a születéséről: "...mindez a Szent Korona 33 esztendő utáni hazatérésével egy időben történt..."

Majd arról ír: "egyik dédnagyapám (anyai ágon) valóban Tutsek Gusztáv Vazul volt (56-os vérbíró)", majd így folytatja: "...Tutsek korábban a nyilas számvevőszék tagja is volt....", és végül így fejezi be: "...úgy érzem, életemmel a családom becsületén esett foltot is el kell tüntetnem...".

A Tóth-ból Torockaivá lett László extrémista magatartását és patológiás kórképének kialakulását ezek az önvallomások megmagyarázzák, de nem nyugtatnak meg senkit, és végképp nem teszik cselekedeteit elfogadhatóvá.

A család becsületén a Tutsek vérbíró által ejtett folt lemosási programjának, vagy a Szent Korona által felébresztett küldetéstudatnak mi köze van a melegfelvonuláshoz, nos erre nincs semmiféle magyarázat!

fromme

freakkutya 2008.06.30. 16:48:28

fromme

Jól beszélsz, azonban szerintem Toroczkai egy percig sem gondolkozott azon, hogy a vérbíró nagyapja miatt tisztára mossa a család becsületét.
Már csak azért sem mert a nagyapja nyomdokain apja is kiszolgálta a rezsimet jól menő jogászként.
Most a fiú is eljátsza a jó "káder "szerepét és színre lép amikor mondják Neki. Kutyából nem lesz szallonna ugyebár.

Toroczkai személye akkor kerül előtérbe, ha a balliberális oldal színházi előadásra készül, és kell egy szélsőséges figura, jelen esetben (Toroczka,Budaházy) aki majd eljátsza a rettegett szélsőséges, idegengyűlölő szerepet.

Jól bevált parasztvakítás ez.
Ennyi köze lesz neki a melegek parádézásához.

Egy színdarab megint rendezésre kerül, és sokan meg is fogják kajálni a sztorit. Sajna..

nyekk 2008.06.30. 16:48:48

Én sem szeretem a Toroczkait csak ilyen buzi parádé idején, mert a buzik parádézása még ellenszenvesebb, és így most Torockaiéknak drukkolok. Felhívnám Toroczkaiék figyelmét, hogy a buziveréshez munkavédelmi okokból használjanak aids-kesztyűt. A homokosokat meg nyomatékosan kérném,hogy felejtsék már el a gyermekeket. Plakátjaikon is, meg az életben is.

fho 2008.06.30. 16:56:59

A mai napon a TILOS Rádió 7térítő című műsorának házigazdái - magán személyként - élő rádióadásban kezdték el az első hazai ELLEN-ELLEN tüntetés szervezését.

A demonstráció célja a szabad véleménynyilvánítás erőszakos elfojtására tett kísérletek elleni tiltakozás.

A műsor készítői és meghívott vendégeik a rádióba betelefonáló és a műsort folyamatosan a TILOS weboldalán kommentáló hallgatókkal közösen fogalmazták meg, hogy mi célból vonulnak az utcára 2008. július 5-én. Az ellen-ellentüntetés célja a szabad véleménynyilvánítás erőszakos elfojtására tett kísérletek elleni tiltakozás.

A hétvégi Meleg Büszkeségi napi LMBT-felvonulást szervező egyesület székhelyének helyet adó klubot néhány napja, a helyszínen szórakozó vendégek életét is veszélyeztetve felgyújtották. Az interneten szélsőséges csoportok csapatokat toboroznak a melegfelvonulás megzavarására és a felvonulás résztvevőinek megtámadására – Budapest morális védelme érdekében.

Az ellen-ellentüntetés szervezői ugyanakkor állítják, hazánkat nem a világ minden demokratikus országában megrendezésre kerülő Meleg Büszkeség napi menettől, hanem azoktól a törvényeket semmibe vevő, erőszakos elemektől kell megvédeni, akik egy-egy kérdésben sörösüvegekkel és benzinespalackokkal fejezik ki magukat. Az ellen-ellentüntetők elfogadhatatlannak tartják, hogy hazánkban a Molotov-koktél rendszeres eszköze lett a vélemények ütköztetésének. Valódi demokraták és jó érzésű emberek nem nézhetik tétlenül, hogy bizonyos, jól körülhatárolható csoportok önkényesen kívánják eldönteni, ki gyakorolhatja gyülekezési és szólásszabadságát 2008-ban Budapesten, és ki nem. A demonstráció az elharapózott erőszakra kívánja felhívni a figyelmet, és teljes szolidarást kíván vállalni a melegfelvonulás résztvevőivel.

szeximutterfukker 2008.06.30. 16:57:26

nyekk!

Én meg megkérnék egy pótkocsi kigyúrt buzit, hogy tosszon jól seggbe toroczkaival, meg budaházival együtt.

Madnezz 2008.06.30. 16:59:24

Már alig várom Toroczkaiék végső megoldását a 'buzikérdésben'. Már csak azért is, mert az élet velejárója, hogy újra és újra születnek homokosok, mióta ember az ember.
Egyébként akár örülhetnének is neki a heterojobbszélen, hogy összesen van ennyi magamutogató belőlük az országban. :D
Vagy legyen egységes a mérce és ne vonulgassanak az utcán Budaháziék sem, mert vannak akiknek meg az nem tettszik!

szeximutterfukker 2008.06.30. 17:02:13

Madnezz for president!

Igazat beszélsz!

plb 2008.06.30. 17:04:50

Vigyázó szemetek Berlinre vessétek!

Berobbant az agyam · http://www.xtube.com 2008.06.30. 17:07:07


Szerintem ezt nem lehet csak a média szenzációvadász hatásának betudni.

Eddig is volt minden évben ellentüntetés a vonulás ellen, de ennyire agresszív sosem.

Budaörsi önkormányzati gyűlésen elhnagzottak is elég botrányosak.

Eddig meleg szórakozóhelyek ellen sosem dobtak molotov koktélt.

2007-ig sosem volt olyan atrocitás, ahol ennyien megsérülhettek volna.

Szerintem ez nem csaka melegség, hanem az egész társadalom kérdése.
Én azt látom, hogy az emebreket 2006 óta elég rendesen az utcára szólították. Ezek hatására egyre agresszívebb lett az az elkeseredett társadalmi réteg, akinek kilátástalan az élete. Kitombolják magukat szinte minden ünnep (okt. 23, márc. 15), esemény (mszp majális) alkalmával. A normális emebreket megfosztják a nemzetet összetartó ünnep szertartásaitól. Elhitették velük, hogy, neopirmitív-kőbunkós módon kell véleményt nyílvánítani.
Ha, úgy tetszik a politikusok lebetegítették a társadalmat.
Ezafajta demokrácia csődött mondott, halott!
Új társadalmi paradigmára, új eszmékre, nyitott, friss gondolatokra lenne szükség.
Az nem egy normális társdalom, ahol másokat meg lehet félemlíteni (Hollán Ernő u, gárdás vidéki turnézások). Ahol az alkotmány bíróság mindezek fölött szemet huny. A vélemény nyílvánítás valóban szent, de mégsem félemlíthetünk meg másokat. Véleményünket ne doblózva, verekedve, kukákat gyújtogatva, autókat felborítva nyílvánítsuk ki, mint az állatok. Hanem, kulturált formában, ami egy valódi demokráciában dívik.
Nem normális, ahol álindokkal betiltanák a vonulást, ahol úgy teszünk, mintha a melegeket nem érné attrocitás.Nem csak ezen az egynapon, hanem az év 365 napján.
Persze sokkal könnyebb gyűlölködni, magunkba fordulni, mint nyitni, tapasztalni, tanulni, megismerni a világot és elfogadni, hogy különböző emberekkel élünk egy közösségben, egy országban.

Tibi76 2008.06.30. 17:11:40

Felesleges provokáció, mindkét oldal kiélheti magát.

Az 1%-os párt megint tetszeleg a nácivédő szerepben. A másik oldal meg már rég dobálozott, mert nagyon lelaposodott az Öszödi munició!

Gyurcsány most nehezen tud majd kimenni, mert az öreg komcsik nem fognak mögé állni, ők bizony a buzikat is utálják! Ugyanúgy, ahogy majd minden heteroszexuális is undorodik tőlük! (magam is hányingert kapok tőlük, de erről igazán nem tehetek belülről jön, senki nem tanította, csak van és kész)

És ha már a magamfajta emberek toleranciáköszöbön tágítása is a célok között van, hogy jobban elfogadjuk a másságot, hát arra nem épp a legjobb megoldás maskarákban ugrálni és hányingert kelteni, annál sokkal jobb lenne egy normális csendes felvonulás, de az úgy látszik valahogy senkinek sem lenne jó buli...

Ennyit tud ma Mgyarország a komcsik-libsik Nácit kiálltanak minden bokorban, a jobboldal meg buzizik, zsidózik, cigányozik, miközben a valódi súlyosabb gondokkal senki nem törődik!

freakkutya 2008.06.30. 17:17:02

A melegek szándékosan provokálnak. Az a baj.
Mind a felvonulással mind a reklámokkal.

Kiváncsi vagyok egyáltalán hány valódi meleg lesz ott a felvonuláson. Nem hinném, hogy túl sok.

Ugyanis ez a felvonulás semmi másról nem szól mint pár feltűnési mániás ember mutogatja magát és provokatív jelmezekben vírít!

A valódi melegek meg fogják a fejüket és otthon intézik az ügyeiket. Remélem!

Maestro 2008.06.30. 17:20:29

Az, hogy valaki biztos jól jár, ez nem újdonság. Az meg, hogy pár buzit jól szarrá vernek, csak öröm az ürömben.

Flowerboy 2008.06.30. 17:26:46

Tibi76: Nem belülről jön. Az, hogy "tanult magatartásforma", nem azt jelenti, hogy anno leült veled az apukád, vagy az iskolában a tanító néni, hogy "kisfiam, a buzik nagyon gonosz emberek, és vér helyett is sav folyik az ereikben" (ld. South Park).

Ha az ember olyan közegben nő fel, ahol a "buzi" egy elfogadott káromkodás, illetve a melegeket a tévében, utcán, stb. mindenki nyílt undorral kommentálja, ott a gyerekek is felszedik hogy ez valami utálatos dolog, és természetes lesz nekik hogy a melegek undorító emberek.

Most az, hogy konkrétan egy másik férfival való testi kapcsolat valakit vonz vagy taszít, annak ehhez nincs köze. Engem is taszít többek közt pl. a szőrös rockerekkel való szexuális kapcsolat gondolata (fuj!), mégsem undorodom ha szőrös rockereket látok az utcán, vagy ha egy társaságba kerülök velük.

freakkutya 2008.06.30. 17:37:20

Flowerboy


"Ha az ember olyan közegben nő fel, ahol a "buzi" egy elfogadott káromkodás, illetve a melegeket a tévében, utcán, stb. mindenki nyílt undorral kommentálja, ott a gyerekek is felszedik hogy ez valami utálatos dolog, és természetes lesz nekik hogy a melegek undorító emberek."

Te Magyarországon élsz?
Én úgy veszem észre, hogy ebben az országban a homokosokat a médiák nagy erőkkel tolják a lakosság képébe. És ez itt a probléma.

Nem képesek, NEM AKARNAK elfogadhatóan, kultúráltan a társadalom részévé válni!

Tibi76 2008.06.30. 17:48:20

flowerboy
nekem belülről jön és ha belegondolok, vagy meglátok 2 férfit együtt hányingerem van és undorodóm! Ha ezt eljátszák egy kamionon, akkor még jobban undoródni fogok tőle!
Ha 2 nő csinálja ugyanezt nem undorodom, bár ha nem kifejezetten bomba nők (lásd pornófilm) csinálják akkor az sem igazán vonz.

A nők valószínúleg befogadóbbak a kérdésben, de egy egészséges férfi rosszul van, ha a mássággal szembesül. Én mondjuk nem ismerek buzikat (niylván vannak ilyen ismerőseim, de nem vállalják fel nyiltan), de valószínűleg nagyon zavarna a társasága mert idegesítene, hogy a fiúkra izgul, és nem a miniszoknyás csajokra. Lehet homofób vagy maradi vagyok, de tényleg nem az árpádsávjaim mögül vagyok az, hanem egyszerűen nem szeretem őket és kész. Ettől még nem megyek ki agyon verni őket, de mondjuk sajnálni se fogom őket, ha provokálnak!

És igen a mostani trendi sorozatokban is halálra idegesít, hogy mindig bele kell venni egy buzi szálat. Persze ha a melegek nem lennének remek vásárlóerő (sokkal többet költenek vásárlásra, mint egyátlag heteró) a kutya nem törödne az elfogadásukkal... Kiváncsi vagyok mikor látja meg majd valamelyik médiaguru a nácikban is a bizniszt és akkor majd őket próbálják erőszakosan ráerőltetni a többségre...

de a lényeg hogy ez egyáltalán nem fontos, ha van meleg felvonulás ha nincs, ha békés, ha háborús, attól semmi nem változik! Mert amíg mindenki másokra mutogat, és semmit nem tesz keresztbe addig benne ragadunk a szarban mindannyian!

konklúzió:
Aki kurvának megy nem csodálkozzon ha megbasszák...

joco1234567 2008.06.30. 18:01:21

> A család becsületén a Tutsek vérbíró által ejtett folt lemosási programjának, vagy a Szent Korona által felébresztett küldetéstudatnak mi köze van a melegfelvonuláshoz, nos erre nincs semmiféle magyarázat!

De van.

1. En nem tudom, kit mi vezerel (pl Toroczkait), de ami a buzifelvonulasokon van, az hanyinger. En nem allnek neki az asszony meztelen popsijat simogatni az Andrassy uton a sok 10ezres tomeg kozepen. Es ha ilyet tennek, az kozszemeremserto lenne, es a rendoresg elvinne (nagyon helyesen, persze az asszony elobb nyirna ki, ha hirtelen ott talalna magat a tomeg elott meztelen popsival :-)). Tehat a buzifelvonulasok resztvevoi amellett, hogy undoritoak, politikai hatszellel is dolgoznak, az a politikai oldal pedig nyilvanvaloan ellentetes azzal, amit Toroczkai kepvisel.

2. A biblias buzi annak ellenere verte ki nalam is a biztositekot, hogy kb 5 eve nem volt a kezemben Biblia. De ez olyan, mintha beoltozne Toroczkai naci egyenruhaba, es nagy nyilvanossag elott zsido csillagnak mondogatna, hogy heil hitler. Ez a tarsadalom egy reszenek erzekenyseget serto magatartas, amit a szervezok soha nem tiltottak, nem kertek bocsanatot, sot. Hat ha a buzisag azzal egyutt jar, hogy emberek onerzetebe beletaposnak es megbotrankoztatnak embereket, kozszemeremsertest kovetnek el, (amugy nem, szerencsere), akkor a buzikbol elegem van (mivel nem jar egyutt, nem izgat, hogy ki kivel mit csinal a haloszobai falak kozott). Es nem az a baj, hogy egy buzi vesz a kezebe Bibliat, hanem az, hogy az a buzi, ott es ugy. Amugy pedig ebbol is nyilvanvalo, hogy a buzifelvonulas nem valami mellett, hanem valami ellen van, a kereszteny vallas es a tarsadalom visszahuzodobb (mondhatnam normalisabb) tagjainak megbotrankoztatasara, ezert szurkolok a Toroczkainak. Raadasul a rendorseg fel is lephetne, kozszemeremserto magatartas miatt, emiatt is a Toroczkai a nyero nalam.

A buzifelvonulas resztvevoi meg menjenek az anyjukba, remelem sokat fognak kapni. Aldas lenne, ha ez az aberralt felvonulas nem tortenne meg tobbet - legalabbis ugy, ahogy tavaly megtortent, es ahogy varhatoan iden is tortenni fog.

fromme 2008.06.30. 18:21:23

Tisztelt Tibi76!

Ugye milyen fontos a redundancia visszametszése?! Elég lett volna ennyit írni: "Ettől még nem megyek ki agyonverni őket.!" és pont "." A többire már nem volt szükség.

Nekem is az a véleményem többre mennének az elfogadottságuk elismertetésével egy szolid felvonulással, mint ezzel az exhibicionista parádéval. Életemben több homoszexuális embert láttam, rájuk nem ez a viselkedés volt a jellemző, sőt éppen ellenkezőleg!

De akármilyen formában is fejezik ki a véleményüket, az erőszakkal való fenyegetőzés, a homofób indulatok felkorbácsolása elfogadhatatlan és nem vezet sehova. És ha valaki azt gondolja, ezeknek az újnyilasoknak elég lesz a homoszexuálisokat, vagy a cigányokat odalökni prédául, nagyon téved. Ezt csak ujjgyakorlatnak tartják, céljuk a demokrácia teljes megsemmisítése. Persze a demokrácia már abban a pillanatban megszűnik, amikor akár egy kissebséget is terrorizálni lehet, vagy megsemmisítéssel lehet fenyegetni.

Sajnos Magyarországon a demokrácia, a szabadság eszméi egyre jobban kikopnak az emberek tudatából. Egyszerűen nem tudják, miről van szó, egyre több emberrel nem lehet a demokrácia alapértékeit illetően kapcsolatot teremteni, mert az alapfogalmak ismeretlenek számukra.

Bele kellene gondolni, nyugodt lehet-e bárkinek is a lelkiismerete, megússza-e annyival, hogy félrefordítja a fejét, ha tudván tudja, hogy verőbrigádok szerveződnek, és ártatlan embereket ütlegelnek a Tutsek vérbíró miatt a családon esett szégyen lemosása érdekében.

fromme

Pedagógus 2008.06.30. 18:24:03

Miért kell ezt mesterségesen gerjeszteni folyton? Nem értem...

fromme 2008.06.30. 18:29:25

Tisztelt freakkutya!

Az idézetek a Tóth-ból Toroczkaivál lett Lászlótól származnak. Ennyire nem képes érzékelni, hogy amit mond vagy leír, az mit is jelent.

Üdvözlettel

fromme

KopaszMercis 2008.06.30. 18:43:35

Ki a gecit erdekel, hogy a sok buzi es turbomagyar egymas torkanak esik julius 5.-en...

1) Offspring koncert lesz a volt fesztivalon.. eloszor magyarorszagon.
2) minel tobben halnak meg az eroszakos osszecsapasban mind ket oldalon annal jobb...

a rendes melegek, meg a normalis jobboldaliak remelem messzire elkerulik a sok devians kocsog magamutogato felvonulasat.. es meg az andrassy uton megtartando meleg buszkeseg napjat is, mert amikor a ketto talalkozik lesz masnemulass :)

nyekk 2008.06.30. 18:51:39

Teljesen igazad van KopaszMercis. Csak az egészet nem a városban, hanem a csatamezőn kellene lebonyolítani, mondjuk a Hortobágyon.

KopaszMercis 2008.06.30. 18:58:45

jah valosagso sms szavazas.. egymas szidasa smsben.. fogadas, hogy hany buzinak vagnak arpadsavos mintaval at a torkat, es hany turbomagyart huznak szines hosszu buzi karoba...

a bevetelbol meg eltuntethetnek az allamhaztartasi hianyt...

a vegen, aki meg eletben marad, felallitani mind egy dobogora es arcba loni oket...

megnone itt pikk pakk az atlag IQ

joco1234567 2008.06.30. 19:10:50

fromme:

> Ezt csak ujjgyakorlatnak tartják, céljuk a demokrácia teljes megsemmisítése

Ezt a demagog dumat. Itt demokracia? MIlyen demokracia? A hatalomnak tetszo oldal (azok a csoportok, akik a legvaloszinubben a kormanyra szavaznak) azok barmit megtehetnek, a hatalomnak nem tetszo oldalt pedig torveny es alkotmanyellenes modszerekkel a rendorseg megprobalja elhallgattatni.

Persze ha a Te oldalad beszelhet, akkor demokracia van?

freakkutya 2008.06.30. 19:33:08

Tisztelt fromme!

Tisztában vagyok vele.

fromme 2008.06.30. 19:47:35

Tisztelt joco1234567!

Javaslom a megfelelő mínősítés megtételéhez és a valódi címzett megtalálásához a saját hozzászólása elolvasását. És kérem, gondolja át annak valóságtartalmát.

Üdvözlettel

fromme

joco1234567 2008.07.03. 17:08:39

> És kérem, gondolja át annak valóságtartalmát.

Atgondoltam.

hu.wikipedia.org/wiki/Demokr%C3%A1cia

"A demokrácia kormányzati forma, amelyben a hatalom gyakorlásában a nép (majdnem) minden tagja részt vehet származásra való tekintet nélkül. A demokráciában a nép a politikai legitimáció egyetlen forrása. A politikai kérdéseket a nép közvetlenül népszavazáson vagy közvetett módon választott képviselőkön keresztül parlamenti választáson kifejezett többségi döntése alapján határozzák el. Ezen szavazások tisztaságához szükséges a szólásszabadság, a sajtószabadság és a jogrend más szabályozásai."

Na nezzuk. Szolasszabadsag: korlatozott. Bizonyos allitasokert borton jar, es ezeknek a koret akarta a kormany boviteni, amit az Alkotmanybirosag most visszadobott. Ez amugy kb olyan szint, mint az, hogy ha egy ujsag lekozli egy bizonyos ember kepet, akkor bizonyos vallasi fanatikusok robbantanak. Na a kormany kb. ezen a szinten buntet bizonyos mondatok kimondasaert.

Sajtoszabadsag:

www.freedomhouse.org/template.cfm?page=251&year=2007

Hungary:
Status: Free
Total Score: 21

Ez igaz, persze ez csak kozepes atlag Europaban. Ugyanakkor internetes sajto-oldalak bezarasara torekszik az allam, vagyis velemenyeket itt is elhallgattatnak.

Jogrend:

A bibi igazabol a 3madik ponttal van. Az ugyenevezett kormanytol fuggetlen szervezetek nem fuggetlenek a kormanytol.

A jegybankot, a statisztikai hivatalt es a pszafot a szemunk lattara tette cseledjeve a kormany (reszben maffiamodszerekkel, reszben kiskapukkal). A pszaf vezetojet megverettek, a statisztikai vhivatal vezetojet "kirugtak", aki utana pert nyert ezugyben, a jegybank vezetoseget pedig a kormany feldusitotta sajat emberekkel. Csak nezze meg a penzugyminiszterium honlapjan az adatokat az elmult 5-6 evre, gondolja oda a valasztasok idopontjat, es bizonyosodjon meg, hogy a kormanyt ellenorzo fuggetlen szervek mennyire osszejatszanak a kormannyal.

A rendorseg nem fuggetlen a politikatol, a torvenyhozo szervek a vegrehajto szervek felettesei. Ha jogilag nem is, a gyakorlatban mindenkepp. A rendorok buntetlenul megtehetnek mindent, ebbol is nyilvanvalo a politikai hatszel. Csak gondoljunk a napokban felborult autora, ami megkulonbozteto jelzest nem hasznalva hatalmas sebesseggel ment a varos kozepeben, es a rendorseg nem igert buntetest, a rendorkapitany uram, es persze az ujsagok is mentegettek oket - pedig tomeges emberi elet veszelyeztetese egyetlen rendori akcioban sem lehet elfogadhato eszkoz.

A birosagok elsofokon futoszalagon hoztak a politikai donteseket a 2006 oktobereben tortent esemenyekkel kapcsolatban, ezeket az iteleteket szerencsere masodfokon szinte mind felulirtak.

A valasztasokon minden parlamenti parttal kapcsolatban csalasok nyilvanvalo bizonyitekai kerultek elo. Olyan csalasokat is elkovettek, pl. kopogtatocedulaval, ami egesz megyes kizarasokat kellett volna jelentsen (mszp + fidesz is). Itt meg az akkor kormanypart szdsz egy belso szavazast sem tudott tisztessegesen lefolytatni.

Itt nem demokracia van, hanem demokracia szeruseg van, kb mint a 80as evek vegen, es a tendencia se jo, a jogokat folyamatosan szukiteni probalja a kormany. Talan az Alkotmanybirosag meg fuggetlen, de persze ok pedig olyan alkotmannyal dolgoznak, amit meg a szocializmusban hoztak (vagyis diktatura mukodtetesere alkalmas), es a rendszervaltas ota ideiglenesen mukodik.

Sztem ennyit a magyar "demokraciarol"
süti beállítások módosítása