Utolsó kommentek

Címkék

alkohol (1) anorexia (2) arzén (1) auchan (1) bambi (1) bánó andrás (1) batiz (1) bbc (2) begium (1) bicikliut (1) BKK (1) bkv (1) budai bernadett (1) budapest (3) búzaégetés (1) cigány (2) coca cola (1) csernobil (1) daniel pipes (1) danks (1) daróczi (1) da vinci (1) demcsák zsuzsa (1) demszky (1) dinnye (1) dopping (1) drog (1) dr frank schirrmacher (1) dugó (1) egyszarvú (1) élelmiszerfegyver (1) előfizetés (2) elöregedés (1) európai parlament (4) eurovízió (2) félelem (4) felvonulás (1) fénykép (1) fóbia (2) foci eb (1) fodor gabor (1) fogkrém (1) fogselyem (1) fogyás (2) főváros (3) friderikusz (1) gellért tér (1) globalizáció (5) google (1) gorbacsov (2) grúzia (1) gyilkosság (1) gyorskaja (1) gyurcsány ferenc (2) gyurma (1) háború (4) haiti (1) hajdú péter (1) hamburger (1) hamisítás (4) hasonmás (1) hidegháború (1) hírek (1) holdraszállás (1) honduras (1) hűtővíz (1) ingyen kenyér (1) internet (1) i jános pál (1) jános pál pápa (1) kávé (1) kerekpar (2) kerékpárosok (2) kgb (3) kim dzsong il (1) kisebbség (2) konspi vizuál (2) könyvajánló (1) kőolaj (1) kormányzati negyed (1) közvélemény kutatás (1) lapszemle (6) lenin (1) london (1) margit híd (1) marsi élet (1) maszkos ferfi (1) média (2) mekka kóla (1) melegek (2) merénylet (3) mérgezés (1) metró (2) mobil (2) napóleon (1) navracsics tibor (1) nol (1) norbi (1) obama (1) olimpia (4) olvasoi level (1) orban viktor (1) oroszország (1) összeesküvés (6) pálffy istván (1) para (1) parkolasi cegek (2) peking (1) pekingi olimpia (1) penny (1) pláza (1) politikai korrektség (5) putyin (1) rakpart (1) retusálás (1) roma (1) sándor (1) sivatag (1) skynet (1) slota (1) stohl andrás (1) szabotázs (5) szabó pál (1) szakadás (1) szdsz (2) szegénység (1) széles gabor (1) szíjjártó péter (1) szóvivó (1) szóvivő (1) térképészet (1) terror (1) tévé (1) time magazin (1) torgyán józsef (1) toroczkai (1) történelem (1) Ukrajna (1) unikornis (1) városligeti tó (1) vatikán (2) viaszbábú (1) viktortotó (1) világbank (2) vodka (1) vörös tér (1) wada (1) web 3.0. (1) Címkefelhő

Gombok

Kína bevadul? Háború az olimpia után.

2008.07.10. 10:24 -

12 komment

Nem sokkal az olimpiai láng eloltása után sok kicsi kínai megtámadja Taiwant és Tibetet. Egyre több gyanús jel utal ugyanis arra, hogy a pekingi kormány már nem csak Mao Ce-tung reinkarnációját, hanem a megfelelő casus bellit is keresi. Mindez lehet a játékok idején elkövetett terrorcsapás, vagy súlyos utcai zavargásba torkolló Kína-ellenes tűntetés, amelyhez képest a hazai buziverések napközis kakaódélutánnak tűnnek majd. A bűnbak megnevezése ezután már lényegében csak technikai kérdés, és amíg a világ közvéleménye a tragédia okozta sokk hatására bambán néz ki a fejéből, a kínai hadigépezet beindul, és mire feleszmélnénk, már be is végzi a munkát.

Taiwan függetlensége és Tibet irigylésre méltó népszerűsége (mi magyarok vajon miért nem tudunk ilyet?) egyaránt régóta szúrja Peking szemét, így egyenlőre nem tudni, hogy a kínai vezetés melyikükre próbálja majd ráfogni a terrorcselekményt. Természetesen nem szeretnénk azt feltételezni, hogy a világ legnépesebb országának nagybecsű vezetői maguk is munkálkodnának egy kellő nemzetközi visszhangot kiváltó tragédia megszervezésén, egy azonban szinte biztos: ha a nyomozás merő véletlenségből taiwani, netán tibeti szálat vél felfedezni az eset mögött, Kínát nem elégíti majd ki a sportpályán aratott siker.    

Az Interpol és a NOB már tudja?

Vajon aggodalomra ad okot, hogy az Interpol főtitkára reális lehetőségnek tarja, hogy az olimpia terroristák célpontjává válik? Robert Noble szóvivő szerint a közelmúlt Tibettel kapcsolatos tiltakozó akciói jelentősen növelték a pekingi játékok biztonsági kockázatát. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság pedig bejelentette: felkészült arra, hogy tragédiába torkollhatnak az olimpiai láng útját megzavaró tüntetések, valamint az olimpia során is bekövetkezhet a katasztrófa. Állítják, hogy ezek csak vészforgatókönyvek, és senki sem kívánja a bajt. Vajon csak jósolós tippmixet játszik a két szervezet, vagy már tudják, hogy mikor nem szabad „azon a bizonyos utcán” sétálgatni Pekingben a játékok idején? 

„Made in China? Le vele!”

A legutóbbi Kína elleni demonstrációk különösen sokat ártottak Pekingnek, ráadásul, hogy adjunk egy pofont az egyetemes világbéke híveinek is, gyakran nem is a Tibettel való szolidaritás, hanem inkább a "Made in China" árudömping elleni félelem szüli a tiltakozásokat és a kínai termékek egyre terjedő bojkottját. Egy megfelelő köntösbe bújtatott, akár áldozatokat is követelő merénylet azonban könnyen újra Kína mellé állíthatja a világ fogyasztóinak szimpátiáját, akik között mára trendi lett az emberi jogokat folyamatosan megsértő ázsiai ország szapulása.

Pekingi kacsa

Lehetséges, hogy az ismeretlen összeesküvők valóban beszabadultak a rendszerbe, és szándékosan hagynak kiskapukat egy esetleges terrorcselekmény elősegítésére? Ha bekövetkezik a tragédia, vajon olyan töketlen lesz a kínai vezetés, hogy elmulasztja kihasználni a soha vissza nem térő történelmi alkalmat, hogy leszámoljon két ősi riválisával? Egy biztos: ha robban a bomba, és a káosztól sújtott vidéken leülepszik a por, hamar kiderül, elszabadul-e a félelmetes kínai sárkány, vagy a menü csak egy bánatos pekingi kacsa. Addig is tartsuk szárazon a puskaport, és ég óvjon mindnyájunkat a sárgaláztól!

A bejegyzés trackback címe:

https://konspiradio.blog.hu/api/trackback/id/tr52561523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Muad'Dib 2008.07.10. 11:36:49

Tibet tönkretétele aligha célja a Kínai vezetésnek, lévén hatalmas befektetések történtek a tibeti infrastruktúrába, mivel jó pénz Kínának. Felesleges is lenne aggodniuk Tibet miatt, hiazen a betelepülő Kínaiak elvégzik a munkát, hamarosan többen lesznek, mint a bennszülöttek.
Tajvan kérdése már érdekesebb, de nézve Kína gazdasági fejlődését, itt is felesleges lesz a hadsereg használata, mert itt majd a piac fogja elvégezni a piszkos munkát...

aorta · http://hu.wikipedia.org/wiki/Aorta 2008.07.10. 11:39:48

nem egyeNlőre, hanem egyelőre.. ha már konspirálsz.

gammahím 2008.07.10. 12:01:37

1. nohát Tibetet minek támadná meg, amikor már Tibet Kína része.
2. Kína sztem nem engedi, hogy sebezhetőnek tűnjön. nekik egy terrorakció a legnagyobb szégyen lenne
3. nem is olyan régen valami 70 000 kínai halt meg, de azon túl, hogy mindannyian mondtunk egy elnyújtott "szeeegééények"-et és borzongtunk a képeket látván, nem nagyon hatott meg senkit. ez nem szokás mostanában, erre építeni ma már nem tűnik túl ésszerűnek

WinG 2008.07.10. 12:13:57

Többet vesztene Kína azzal, hogy lezúzza Tajvant, mint amennyit nyer...

rio 2008.07.10. 12:14:43

vazze, ezt mondom mióte felpörgött az olimpia-biznisz.

TetraB 2008.07.10. 12:18:35

Tajvannal egyrészt egyre jobb a viszony, többet érnek Kínának épen, mint szétlőve. Másrészt Tajvan lezúzása nem olyan egyszerű, méretéhez képest a sziget igen figyelemreméltó légierővel, haditgengerészettel és rakétatechnikával rendelkezik és általában arrafelé kóricál egy amerikai CVBG, ami élni fog az USA-ban elfogadott törvénnyel, hogy fegyverrel is avatkozzon be, ha szükséges.

bloodhound v2.0 2008.07.10. 12:25:13

tajvan, nem taiwan, legfeljebb angolul.
pár évtizeddel le vagy maradva, tibet már régóta kína része, minek támadná meg kína saját magát? :)
másrészt kína és tajvan így is úgy is egyesülni fog, de ez gazdasági síkon fog végbe menni valszeg.

nagyon "értelmes" poszt, megérte a belefektetett energiát... :P :D

mallorcafan 2008.07.10. 12:30:41

Bloodhound, az igazsághoz hozzátartozik, hogy Tibet csak félig-meddig Kína része, mivel hivatalosan autonóm terület.

Ha jól emlékszem Bosznia is hasonló státuszban volt az első világháború kitörése között a monarchiával, aztán nézd meg, ki támadott meg kit, hehe...

mallorcafan 2008.07.10. 12:31:41

Ne "között" hanem "előtt", bocsi

Ailaoshi · http://miraculousmandarin.weebly.com/ 2008.07.10. 12:46:28

Tavasz óta Tajvannak kifejezetten Kína-barát kormánya van Ma Ying-jiuval az élen (és nem Chen Shui-biannel, ahogyan azt egy korábbi szakértő Index-cikk írta, na mindegy), szóval éppen most Kínának nincs sok oka fegyverrel menni a szigetnek, állítólag a választások után leszereltek egy csomó Tajvanra célzott rakétát is...
USA nem védené meg a szigetet amúgy, nem is tudná, messze vannak a támaszpontjaik, mire odaérnének, nem sok maradna. De amúgy sem hiszem, hogy ez lesz a sztori....

gravy_t 2008.07.10. 13:03:34

ja hát tényleg felháborító lenne, ha kína merényletet szervezne saját maga ellen csak azért, hogy indítékot adjok egy tervezett háborúhoz. egyszerűen undorító lenne. a civilizált világ, élén az egyesült államokkal soha nem tenne ilyet.

Worm 2008.07.30. 21:56:10

Lásd Pearl Harbour vagy 9/11
süti beállítások módosítása